![]() |
בשעה טובה
אגב הפקק שחור או כחול? וכמה עלה לך במורשה?
|
צטט:
|
מה יקרה אם אני אשים נוזל קירור מסוג אחר?
זה נראה לי פשוט שהיבואן עשה עבודה טובה בלהפחיד את הצרכנים. |
צטט:
גם אם היבואן מפחיד אותנו, האם שווה לקחת "ריזיקה" עם נוזל קירור זול ולחסוך 50ש"ח בשנתיים? גם עם נוזל קירור מומלץ אנחנו "אוכלים סרטים" עם מער' הקירור ברכב (שלא נדבר על ראש מנוע). לדעתי ההיפך הוא הנכון, להשתמש אך ורק בנוזל איכותי ואפילו יקר ובנוסף רצוי להחליפו לפני הזמן הנדרש עפ"י המלצת היצרן, וזאת ע"מ לעכב ככל האפשר את הבלאי במערכת הקירור ברכב ואת הנזק לראש המנוע. |
צטט:
|
לאחר החלפת הפקק, אני כבר מרגיש איבוד מים איטי, כניראה הבעיה לא נפתרה..
במוסך מורשה של פיאט אמרו לי שבדיקה למקור איבוד הנזילה תעלה לי בין 240-320 ש"ח. אני באמת חסר אונים מזה, הייתי במוסך ביום שישי שעבר, הוא חיבר את המשאבת לחץ לפקק של הרדיאטור, נתן לחיצה אחת, הגיעה ללחץ של 18 bar אם אני לא טועה ,ולא מצאנו שום נזילה, לא היה שחרור לחץ. ראש מנוע פסלתי ב95אחוז, אין שום תסמין של ראש מנוע. מה יכול להיות איבוד שלא נמצא בבדיקת לחץ ולא רואים אותו בעין? יכול להיות שהוא לא עשה בדיקת לחץ כמו שצריך? ללכת לשים עכשיו 300 ש"ח כדי שימצאו לי את הנזילה זה המון כסף ועוד בסוף יגידו לי שלא מצאו כלום וישלחו אותי הבייתה..יש לכם עצות או כיוונים? תודה רבה |
נזית מיים/נוזל קרור
יתכן שיש נזית מיים/נוזל קרור מרדיאטור החימום הפנימי שבתוך המכונית.
נסה לבדוק במגע יד בשטיחי הרצפה באזור שמימין לדוושת הדלק (מתחת לקונסולה המרכזית) ובאותו מיקום גם מצד הנוסע. בברכה - רפי לין |
צטט:
תודה דוד. |
יכול להיות נזילה ממש מזערית
שלא נראית לעין. תיגע עם האצבע בחיבורים של הצינורות .
יכול להיות גם נזילה כתוצאה מחוסר אטימות בבית התרמוסטט או המשאבת מים. |
משאבת מים, ורדיאטור פנימי.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:32. |