![]() |
תלוי איזה חלק, אם מדובר במאוורר אז לדעתי תחליפי חדש (לא סיני).
|
דוד בגלל הסיבה שאני יכול לצאת בנזק של 1500 ש"ח במקרה הטוב בזמן שהרכב שווה 7.000 ש"ח אני לא נכנס למורשה . ומעדיף לעשות מה שאני יכול לפחות לבד , ( ללמוד זה תמיד דבר טוב )
Lexxxa אז ככה נכון יש שלוש חוטים שמפעילים אדום, לבן , שחור . האדום ושחור מפעיל תמאורר לבן ושחור לא עובד עכשיו לפני שנגעתי בזה הלבן ואדום היו מחוברים , מה שעשיתי חברתי תאדום ושחור באופן קבוע ובנתהים זה עבד ללא בעיה עשיתי ככה כמה נסעיות רק שהבעיה היא שזה לא מתנתק עם סוייץ אני צריך לנתק ולחבר ידני , ואיפה קנית תיוניט ? מכיר מקום באזור המרכז ? |
עדכון מצב . מסתבר שהלך ראש מנוע תקופה ארוכה שהיה פתאום חסר מים ברדיאטור
כנראה כל פעם שהיה חסר וזה נהיה משמעותי היוניט לא היה מזהה מים או טמפרטורה ושהיתי מלא זה היה מסתדר , בקיצור הגרוע מכל קרה ! |
איך הגעת למסקנה שהלך ראש מנוע?
אגב, זה לא כזה נורא - במיוחד לא אם עושים את זה לבד. |
הרכב התחיל לאכול מים , ולעשן . בעיות בהנעה הלכתי למוסך שיסתכל על הרכב וככה אמר ,
ארילו מנסיון שלך זה התסמינים ? וכן הבנתי שאפשר לחסוך שעושים את זה לבד איזה 1300 שקל , וכנראה זה מה שאני ינסה לעשות נשגע תמקצוענים פה אם נסתבך ומקוה בעזרת ה' שאני יצליח |
אם מים חודרים לחלל הצילינדרים אז כנראה שצריך לעשות ראש מנוע.
אם אתה יכול להשבית את האוטו לכמה ימים ולהתפנות לעבוד עליו - לך על זה. ראש מנוע בפונטו דור ראשון, 8 שסתומים זה פשוט לאללה. |
תגש לעוד מוסך לבדיקה, יכול להיות שיש נזילה של מי קירור.
|
שאלה
מה המצב מודל...?:)
בהצלחה בפרוייקט! אל תשכח לצלם... יש לי ספר HAYNESS של MK1 ולדעתי תזדקק לו בתהליך שאתה הולך לבצע. אם תרצה פרטים יותר לעומק כגון כוח סגירה של הראש, סדר הסגירה, ועוד כהנה וכהנה זוטות, אשמח לעזור לך בכל מידע. טורק-מטר יש לך? אגב, מומלץ מאד להחליף את ברגי הראש בחדשים. אתה לא יודע כמה זמן הם על המנוע הזה ואם הם לא נמתחו. בורג מתוח זה בורג שעלול להיגזר בסגירה וזו הנקודה שבה העבודה מפסיקה להיות נחמדה והופכת לסיוט. |
Lexxxa תאמין לי שהלכתי חפשתי תמשהו שיגיד לי שזה לא ראש מנוע .
ודוד איתי מצוין מה איתך ? אני יצלם לפחות זה משהו שאני טוב בו :) , והיתי שמח לספר מאיפה אתה ? ואם גם יש מדריכים באינטרנט שאתה מכיר אני ישמח וטורק מטר ? מזה ? מפתח רצאר ? יש לי סט של בוקוסות יש כלים מיוחדים שאני יצטרך ? תודה ושבת שלום , חיים |
אהלן חיים
לאט לאט אני מתחיל לקבל אינפורמציה ולקשר בין הכינויים ובין השמות האמיתיים :). אצלי הכול סבבה.
אני מפתח תקווה (לא מבחירה, הלכתי אחרי אישתי. במקור ובלב אני מראשל"צ). בעניין שלך: להוריד ראש זו משימה פשוטה יחסית. העבודה הרצינית מתחילה מהרגע שהראש חזר משופץ וצריך להרכיבו. המהדרין מכינים את הבלוק בצורה שאתה לא תוכל כי אין לך את כל הכלים והמדידים שצריך. תצטרך להסתפק בלנקות את הבלוק באזור החיבור למצב שיהיה חלק ככל שניתן. לפני ההרכבה תצטרך לוודא שסימני הטיימינג על הקראנק וסימני הטיימינג של הקאמשאפט נמצאים מול החריצים הרלוונטיים. תצטרך לקרוא מידע לגבי איך להרכיב את רצועת הטיימינג בצורה הנכונה עם הסימונים והכול. אם לא עשית את זה אף פעם - תוודא עשר פעמים שאתה במיקומים הנכונים. אני מכיר מכונאים וותיקים מאד שעדיין מפספסים שיניים בטיימינג. שכחתי! תצטרך סט אטמים לראש. אני אישית ממליץ בחום על סט של "ארלינג". זה סט גרמני יקר יותר אבל שווה כל שקל. ואחרון חביב, טורקמטר הוא ידית כוח. תצטרך לסגור את עשרת ברגי הראש בסדר הנכון ולחזק אותם בטורק הנכון + מס' מעלות נוספות לאחר הטורק. (בד"כ 90 מעלות, אני אבדוק שוב) בהצלחה! |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:35. |