מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   החלפה לאוטו-מת (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=10352)

ליאור23 15-09-10 21:00

במה בדיוק ה306 מיושנת ביחס לפונטו?
עיצוב פנים שגם היום נחשב לעדכני.
עיצוב חיצוני מדהים.
עלות אחזקה זולה.
חסכונית.
אפשרויות אפטר מרקט נרחבות ביחס לפונטו וזה רלוונטי לגביו כי הוא מתעסק עם זה המון.
לדעתי ה306 עדיפה מכל הבחינות על הפונטו.
הייתה לי פונטו elx ויש לנו במשפחה כרגע 306 4 דלתות.

yossi136 15-09-10 21:15

:Dועוד דבר הוא לא רוצה לעזוב את המועדון אז 306 לא בא בחשבון:D

vRS 15-09-10 21:39

צטט:

במקור פורסם על ידי ליאור23 (הודעה 77363)
במה בדיוק ה306 מיושנת ביחס לפונטו?
עיצוב פנים שגם היום נחשב לעדכני.
עיצוב חיצוני מדהים.
עלות אחזקה זולה.
חסכונית.
אפשרויות אפטר מרקט נרחבות ביחס לפונטו וזה רלוונטי לגביו כי הוא מתעסק עם זה המון.
לדעתי ה306 עדיפה מכל הבחינות על הפונטו.
הייתה לי פונטו elx ויש לנו במשפחה כרגע 306 4 דלתות.

ליאור, עיצוב הוא לא נושא לדון בו - זה עניין אישי. במקרה הזה בהחלט אבחר בעיצוב החיצוני של הפיז'ו.
עיצוב הפנים שלה מעיד על הזמן בו היא הוצגה, ואין ספק שהוא מיושן ורבוע ביחס לנהוג בימינו.

-עלויות האחזקה של הפונטו נמוכות להחריד גם כן.
כמו כן, אני בטוח שיש חלפים שלפונטו קל יותר להשיג מאשר לפיז'ו.

-הפונטו חסכונית לא פחות, אם לא יותר.

פספת את הנקודה הקריטית ביותר לרעת הפיז'ו: הבטיחות.
נקודה בה הפיז'ו המיושנת מראה את גילה אל מול הפונטו, ומפסידה בנוקאאוט. הפונטו הינה מהסופר מיני הבטוחות ביותר בזמנה ולא רעה גם בימינו.

ועשה לי טובה, אל תגיד שזה זניח. לפני שבועיים עברתי תאונת דרכים ראשונה כנהג (אחרי כמעט 5 שנים) ואני חווה על בשרי את מהות המודרניזציה, ובטוח שבמידה והרכב היה זקן יותר בעשור - המצב לא היה כפי שהוא כרגע.
לצערי (או שמחתי) למדתי לקח - שאכן, לא משנה כמה זהיר וערני תיהיה, בסוף תגיעה שרמוטה בג'יפ של בעלה (קאיין. במקרה המדובר), תחליט לעבור לנתיב שלך, תכנס בך מאחור ותאשים את כל העולם מלבדה, היא נוהגת בפורשה - אין סיכוי שהיא אשמה.

בימים האחרונים יצא לי לבלות יותר מידי בדרכים (שלל בדיקות וכדומה) וזה פשוט טירוף מה שהולך בכבישים. אם עד כה לקחתי זאת בנונשלנטיות קלה, אזי עכשיו זה הפך לחשש מוחשי. שבועיים מאז התאונה וכל מה שאני רואה זה תאונות מיותרות, בדיוק כמו התאונה שעברתי.
כמובן שזה רק מעיד על כך שכל זיוני השכל על "מהירות הורגת" לא במקומם. נשים בג'יפים, נשים בכלל ואנשים קשישים - מקומם לא בכבישינו. אין מודעות לשומדבר, רק לדוושת הגז - וכמה שיותר.

10 ימים באוסטריה וגרמניה - דהרתי בבימרית במהירויות לא חוקיות בעליל, גם בכבישים המפותלים והמהנים להחריד, כולל נהיגה של כמה שעות ברינג
ו-וואלה. הרגשתי בטוח. הכי בטוח שבעולם. שקט נפשי. חוסר פחד.

והעצוב ביותר הוא שאני בטוח שהמשטרה לא תעשה לה דבר. ומה עשינו בזה - החזרנו לכביש נהגת מסוכנת, שאינה יודעת מקומה בכביש ומהווה איום לכל הסובב אותה.
במדינה מפותחת כמו גרמניה (למשל) היא הייתה נענשת בחומרה כזו או אחרת. מצד שני, בגרמניה זה לא היה קורה לעולם, שם יש חינוך נהיגתי וחינוך כללי, דבר שלעולם לא נזכה לראותו במדינת היהודים. סעמק המדינה הזאת.

ליאור23 15-09-10 21:55

בקשר לבטיחות, אתה עכשיו משווה לי את הרכב לרכב מודרני משנתנו הנוכחית.
ובקשר לבטיחות, אני לא יודע בדיוק על איזה 306 אתה מדבר, אבל אצלי יש 4 כריות אוויר וזאת ה306 השנייה אצלנו, הראשונה נרכשה כחדשה בשנת 2001 וב2005 אני השבתתי אותה כשנכנסתי עם הצד בעמוד חשמל, יצאתי עם מספר שריטות סך הכל.
ובקשר לנהגות אל תזכיר לי עכשיו כי זה רק מעלה לי את העצבים, לפני שבועיים צבעתי את הפגוש האחורי, לפני שלוש ימים חניתי את הרכב ליד שפת המדרכה ליד העירייה וכשאני חוזר אני רואה גברת ענוגה שמחנה את רכבה בין שלי ולרכב מאחורה, ובשידור ישיר אני רואה אותה מגרדת את הפגוש שלי ובמקום למנוע נזק נוסף היא ממשיכה וממשיכה עד שמצליחה לחנות, חיכיתי לראות אם היא תשאיר פרטים או משהו, היא הסתכלה מסביב לראות שאין אף אחד והמשיכה בשלה כמי שלא עשתה כלום, א*** איזה חגיגה עשיתי לה שם, הופתעתי שראש העיר בעצמו לא ירד לראות על מה המהומה

Caveman 15-09-10 21:55

עם כמה שאני אוהב את ה306, וזה הרבה, היא לא צריכה להיכלל במשוואה כאן.
היא בהחלט מהנה לנהיגה, בהחלט נוחה, מאוד.
אבל כן, זהו רכב של שנות ה90, והוא דיי מיושן. בעניין הבטיחות, 3 כוכבי ריסוק: http://www.euroncap.com/tests/peugeot_306_1998/40.aspx
למרות, שאקזמפלר שמור, ידני, 1.6 ומעלה, בהחלט יכול לתת תמורה טובה מאוד לכסף. אם מדובר ב1.8 אז בכלל.

אני דווקא חושב ש206, למרות שהיא קצת יותר צפופה מהפונטו, עם מנוע ה1.6 (3 דלתות אפילו), יכולה להיות אופציה טובה מאוד.

vRS 15-09-10 22:49

ליאור, היא קיבלה אך ורק 3 כוכבי בטיחות מול ה-4 כוכבי בטיחות של הפנים, כשהיא מצויידת בצמד כריות אוויר.
לא משנה כמה כריות אוויר יהיו לטובת ה-306,
הבטיחות האקטיבית והפאסיבית של הפונטו עדיפה ורק בזכות העובדה שהיא מודרנית יותר בתיכנונה.
אין מה לעשות, זאת עובדה בשטח.

אין שום שינוי מבני בין 306 מודל 98 (למשל) לבין האחרונות ב-01.
השינויים מסתכמים בעיצוב ודברים משניים.

כל תאונה לגופה. לכל תאונה יש מדדים אחרים - מהירות, כיוון פגיעה וכדומה.
יתכן ואם רכב אחר, מודרני ובטוח יותר, לא היה נגרם דבר.

ליאור23 15-09-10 23:13

טוב, לצערי אני מקבל את טענותיך אבל זה ממש לא ימנע ממני להדר את ה306 , יכול להיות בגלל שאני מאוד סובייקטיבי בעניין.
חוץ מהפונטו כנראה לא נשאר משהו אחר באותה רמה, אם תמצא gti6 ותסב אותה לאוטומט', אז תילך על זה:D
(חילול הקודש מה שרשמתי עכשיו)

vRS 15-09-10 23:19

זה לא מונע מה-306 להיות משפחתית טובה, ואחת הקומפקטיות המהנות ביותר לנהיגה.
מדובר בחסרון מורגש (שיש לקחת בחשבון. אין מה לעשות) מול הפונטו המודרנית יותר.

או אה, חילול קודש היסטרי. מחק מהר את דבריך... ;)

dodihob 16-09-10 00:28

לקנות 306 לא בא בחשבון, אני לא מתכוון לרדת בשנתון
חוץ מזה, אישית לא נמשך לרכב.
206 נראית טוב בגרסאת ה-3 דלתות, רק שדיי בטוח שצריכת הדלק עם גיר אוטומט ומנוע 1.6 תהיה "קצת" גבוהה לעומת הפונטו, ואחזקה/טיפולים גם כן.
כרגע אני נעול על הפונטו 90%, כמובן בגלל המועדון, שלל האיבזור שלי, ההיכרות שלי עם הרכב, ומוסך שמשון.
אבל הפאביה עדיין קורצת לי, אני אצטרך לעשות סיבוב בכדי להחליט סופית.

dodihob 18-09-10 22:47

רכב שממש תפס את עייני
פיג'ו 307 3 דלתות 1.6 או 2.0 אוטומט
הבנתי שרכב מאוד מפנק ונראה מצויין
עשיתי חיפוש, חלק אומרים שהוא אמין במידה וטופל, חלק אומרים שיש לא אינספור בעיות (כך גם אומרים על הפונטו)
השאלה, האם משתלם ללכת על אוטו כזה? אכן הצריכה דלק תהיה גבוהה וכך גם הטיפולים, השאלה בכמה? איך הצריכת דלק? אמינות?
אךךך קשה להחליף רכב

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 23:35.