מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   הקבריו... (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17773)

eli_h1 24-06-14 18:42

מאוד יכול להיות שהבעיה היא בשסתום התפשטות.
שסתום ההתפשטות מוריד את הלחץ וכתוצאה מכך נוצר אפקט הקירור.
אם אתה אומר שגם הלחץ עולה וגם אין קירור אז מאוד יכול להיות שהשסתום לא עובד טוב.

דוד לא בוער לי, כיהיה לך זמן אני אשמח לראות את התמונות.

davidmzr 24-06-14 19:20

2 צירוף קובץ(ים)
נמצאה הבעיה ברוך השם.
לא להאמין. החלפתי כבלי הצתה מהמנוע של הפונטו שפירקנו, והמנוע עובד כמו שעון שויצרי.
מחר אקנה חדשים, במילא גם הוא לא יכול לצאת.
עידן, אמרתי לך שאני לא סומך ב-100% על בדיקת הסכנר.
מוזר איך הסקנר לא הצביע על בעיה בהצתה.
לא האמנתי לארז כשסיפר לי שהציע לך לנסוע הביתה עם ההונדה שלו, ולא הסכמת. זה נכון ?. :)
הוא פדנט לגבי ההונדה כמו שאתה לגבי הקבריולט. אם היה אומר לי שהציע לך את הוולוו או את החיפושית אספנות, היה מקום להאמין לו.
יאיר אמרתי לארז שכבד לי לנסוע בוולוו בעיר, אמר אולי תעשה החלפה עם יאיר על האונו.
מה אתה אומר ?.
אלי הנה התמונות.
דוד.
*בטעות העלתי שתי תמונות דומות. צילמתי את המשאבה גם מהצד השני.

yair791 24-06-14 19:27

צטט:

במקור פורסם על ידי eli_h1 (הודעה 129760)
מאוד יכול להיות שהבעיה היא בשסתום התפשטות.
שסתום ההתפשטות מוריד את הלחץ וכתוצאה מכך נוצר אפקט הקירור.
אם אתה אומר שגם הלחץ עולה וגם אין קירור אז מאוד יכול להיות שהשסתום לא עובד טוב.

דוד לא בוער לי, כיהיה לך זמן אני אשמח לראות את התמונות.

יכול להיות שמדובר בסתום אבל יכול להיות המדחס תפקיד השסתום הוא לשבור את הלחץ כי הגז מגיע בצורת נוזל בלחץ גבוהה לשסתום והוא מוריד את הלחץ ככה שהקרר הנוזלי יכול לקלוט את החום מהסביבה ולהפוך שוב לגז
אם המדחס חלש אז הוא לא דוחס ולא יונק אז הלחץ ביניקה ויהיה נמוך כי הוא לא יונק אך גם בדחיסה יהיה לחץ נמוך כי הוא לא מסוגל לדחוס
ביקצור יש דרכים לבדוק את המדחס מבלי לבזבז גז
דוד כמה אני אצתרך להוסיף בשביל הוולבו ?

רפי לין 24-06-14 23:26

ממסרים בתא הכפפות בפונטו דור 1

1 צירוף קובץ(ים)
ממסרים ונתיכים בתא הכפפות, בפונטו דור 1, אינם שייכים כלל למע' המזגן (מקורית או ישראלית).
שם זה המקום למע' העזר כחלונות חשמל, נעילת דלתות חשמלית, גג שמש חשמלי, פנסי ערפל קדמיים ועוד (מצורפת תמונה).

בברכה - רפי לין

davidmzr 25-06-14 07:08

1 צירוף קובץ(ים)
אלי, כך נראת התמונה השנייה.
חבל שלא דיברת קודם שאתה צריך. בפסח ניקתי את הסככה וזרקתי 5 מדחסים כאלה.
בניתי שתי משאבות כאלה, אחד נתתי במתנה לאיציק המנהל הראשי בקרספורום. שעזב את המוסך בו עבד והתחיל לעבוד במיזוג אוויר. גם את זה עזב, ועכשיו הוא עובד בשיפוץ דירות.
כפי שכתב יאיר מנוע של מקרר לא יהיה יעיל, יעבוד, אבל תצטרך לעשות ווקום במשך חצי שעה.
בשני כ"ס שבניתי, אני עושה ווקום בפחות מ-5 דקות. כפי שראית ברכב של אחיך.
בניתי גם משאבה של 5 כ"ס, כדי לדחוס גז בבלון, שיהפוך ממאוייד לנוזלי.
לא אגלה למה בדיוק, יאיר הזהיר אותי לא לגלות הכול. :)
דוד.

yair791 25-06-14 07:44

אי אפשר לומר כל הזמן איפו דלפוק עם הפטיש אחרת לא תיהיה לנו פרנסה:D

eli_h1 25-06-14 09:15

אני מאוד אהבתי את הרעיון. חיפשתי קצת באינטרנט ואפילו ראיתי כמה רכבים(ג'יפים שמשתמשים במדחס נוסף למילוי אוויר בצמיגים).

הדבר היחידי שלא ברור לי עדין זה עיניין השמן, במדחס יש שמן וכרגע מה מונע מהשמן לצאת החוצה ולגרום למדחס להתחמם ולהרס?

אולי בעתיד אני אבנה כזה סתם בשביל פרוייקט קטן, אבל בהחלט המחשבה יפה.

davidmzr 25-06-14 10:19

1 צירוף קובץ(ים)
אין בעיה עם השמן, כל כמה חודשים אני מוסיף לה כ-100 גרם שמן מדחסים. שהרי בכול תיקון מזגן היא עובדת פחות מ-5 דקות. היתרון שלה על המשאבה היעודית, שאפשר לדחוס למערכת לחץ של 300 PSI ויותר לצרכי בדיקת דליפה. אם אינני טועה ברכב של matansab הכנסת הלחץ עזרה לנו מאוד. הווינטיל היה תפוס מג'יפה, והלחץ ניקה ןהחזיר אותו למקום.
הפרוייקט הבא שלי הוא, מכשיר שיסובב גלגל אחורי כדי לבדוק מסב. המהירות שמסובבים ביד לא גורמת למסב להמהם.
כבר מצאתי את הבסיס עליו יורכב מנוע של מכונת כביסה עם גלגלת גומי.
יאיר אמרת שיש לך מנוע, תביא לי אותו בהזדמנות יחד עם הקבל שלו.
עידן, הצלחנו להוציא את הפונטו עם הראש המשופץ לרחוב אחר. לא הסכמת שנוציא גם את שלך.
נסעתי בשלך אחורה כדי לפנות דרך ללבנה. משענת הכיסא שוב ברחה אחורה. מהסיבה שאני כנראה שמן, או שעשינו עבודה גרועה. :) חלון הנהג בקושי יורד ועולה.
בקבוק קולה קרה גרם לטרקטוריסט למלא עפר מול השער ולפתוח לי את הדרך.
תהיה בקשר, אחרת הרכב עלול להיתקע כאן שבועיים.
דוד.

chesh 25-06-14 11:47

אני מסיים לעבוד רק בערב, לגבי החלונות הם לא יעלו עד הסוף עד שלא תפתח קצת את החלון האחורי, ורק אז תסגור את הקדמי ואחר כך שוב לסגור את האחורי. הגומיה של האחוריים נועלת את הקדמיים במסילה.

yair791 25-06-14 22:00

דוד המנוע של המכונה עדין אצלי אבל אין לי את הקבל שלו פירקתי את זה לפני שנים ממכונה ולא זכור לי שהיה קבל אבל אני בטוח שזו לא בעיה לחבר לזה קבל
עוד דבר לא תאמין מה קרה לי היום בדרך לנתניה עם הטנדר עמוס עם הקומפרסור שלי ג'ק ושאר ירקות בדרך ליד גלילות הרכב התחיל לרעוד והשמיע רעשים והסחיבה ניפגמה בהמשך הדרך הרעידות פסקו במעט והסחיבה הישתפרה קצת ואז שוב הידרדרה
אצלי בבית התחלתי לפרק וראיתי שהאלטרנטור בזווית פירקתי אותו והמחזיק שלו גמור והוא מחובר עם ברגים למנוע מאחורי הטימינג
גיליתי שגם הרצועה של צירי האיזון ניקרעה בקיצור איזה כיף לי :mad:

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 08:38.