![]() |
אני במסגרת ויכוח וניסיון והכל ברוח טובה.
חיכיתי לאוליי תגובה של החברים לגבי פרוייקטים שעשיתי וגם אוברול כללי למנוע החלפת קרנק והתאמות למיניהם אך החברים כנראה אוהבים לשפשף את ידיהם . נכון צירפתי בזמנו הרבה מדריכים ותמונות אבל דווקא בנושא המשענות קיבלתי תגובה מזלזלת ומאז החלטתי לא לצרף יותר תמונות. לא היית ירוצה להתייחס כל כך לצביקה שאני לא כל כך מחבב אבל הוא כותב שאם יש כניסת מים אפשר לשים סיליקון. לגבי ישור ראש בד"כ לא מיישרים את צידי הסעפות ובתמונה של פותח השירשור נראה שכניסת המים אכולה. לאכזבתי במנועי פיאט נזילות שמן מים ואויר מתרחשות כל הזמן ואני שם סיליקון מראש המנוע עד לקרטר סיליקון כמובן שאני נותן לזה להתייבש כחצי שעה לפחות מאז הכל אצלי יבש לחלוטין. חוצמזה אני לא הנחתי לפרק מכסה שסתומים לאחר נפילת בורג לצילינדר. כמו כן נזילות המים של ידידנו החכם לא יודע מאיפה זה נוזל וגם לאחר החלפת כל המערכת נוזל עדיין כך שאם טרמוסטט נעול המים יצאו בד"כ ממשאבת המים ואת זה קשה לראות קח תשובה חמה מהיום http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9661 |
עד כמה שאני זוכר (עבור כבר כמה שנים) על אטם סעפת יניקה מקורי יש גומי בנקודות של מעברי המים, ככה שלא צריך שם סיליקון.
|
אין גומיות
|
ואצלי לא שמתי טיפת סיליקון בשום מקום,ואני מוכן שאחרי נסיעה לב"ש בחום הגדול תניח נייר לבן מיתחת לאוטו ואים תהיה טיפה אחת,אני חותך .וכבר ראיתי מנוע שחתיכת סיליקון יבש שנישאב למנוע מאטם סעפת יניקה תקע שסטום פתוח והשסטום והבוכנה עשו אהבה.(ואגב במנועים תעופתים יש הוראה טכנית לא לימרוח סיליקון) פעם היה לי אופנוע B'S'A'42 ואים היה מצב שאין טיפטופים היתי דואג כי זה היה סימן שאין שמן,(ניגמר).אבל רבק,פונטו,מכוניות חדשות ,והיום 2010 .
|
הלכתי היום להחזיר את הסט אטמים שקניתי - של רול , אמרו לי בהתחלה שהם טובים, ואז דיברתי עם יאיר והוא אמר לי שהכי טובים זה של ויקטור רייס.
את האטמים של רול קניתי באוטו מודיעין חולון, שם הוא ניסה לשכנע אותי ששל רול טבים מאוד. בשורה התחתונה לא השתכנעתי והוא זיכה אותי עליהם. אבל בין כל מה שהוא אמר, זה שבארץ ויקטור רייס זה סתם מותג, כלומר זה לא הייצור הגרמני המקורי, אולי מלבד אטם הראש עצמו. הוא ניסה להסביר שיש יבואן שבסה"כ אורז את הסט כשכל האטמים מלבד אטם הראש עצמו הם סיניים ואטם הראש הוא היחיד שבאמת של ויקטור רייס - יכול להיות? |
אם אתה פותח את הקרטר מקווה שקניתה סיליקון גם של ויקטור רייס .
סיליקון אחר לא יחזיק מעמד ועלול לגרום לנזילות. לפי מה שהבנתי הסולר נזל בצלינדרים כך שתצטרך להחליף רינגים ומיסבים זאת ההזדמנות. אם אתה יכול לעשות או עזרה ממישהו לשיקולך. סט טוב לרינגים חברת הסטינג |
ואני חושב שלא פחות חשוב(אולי אפילו יותר) ,ליבדוק ולשפץ את הראש קודם ולמה.אים הראש כבר עבר מ"ס השחזות,צריך לשים אטם ראש יותר עבה.באטם ראש גם יש מידות,וזה חשוב יותר מהפירמה.יש סימני זיהוי על האטם החדש שמצינים את עוביו.אטם ראש חדש הכי טוב בעולם ,אים הוא דק מידי המנוע לא יעבוד טוב,ויצלצל תמיד.(על הדברים החשובים באמת לא מדברים כאן)
|
דווקא מדברים, יאיר אמר לי את זה והפנה אותי לבחור שמשפץ ראשים ואמר שהוא כבר יבחן אם כדאי לשפץ את הראש הזה או שאי אפשר.
יאיר פשוט מכוון אותי מה לעשות אחרי שסיימנו עם הראש - בין אם לשפץ ובין אם לקנות אחר. אגב אני עדיין מחכה שמישהו יהיה מוכן להלוות לי סטנדים לרכב? |
מה לגבי הפקקים של המים? הקדמיים והאחוריים? להוציא ולשים חדשים או שעדיף לא לגעת?
ואם לשים חדשים, אז לשים סיליקון או פשוט לסגור אותם לפי הספר? |
תחליף, ללא סיליקון, פשוט לדחוף את החדשים.
|
פשוט מזל.
היום התכוונתי ללכת לבחור שיאיר הפנה אותי אליו - מאחורי הבית משפט בתל אביב, ובמקרה קראתי את ההודעה של עמית על השיפוץ שלו. אז לפי מה שעמית מספר, אני לא אלך אליו. האם יש מישהו אחר מומלץ? האמת שהייתי מעדיף לעשות את זה לבד, הרי אף אחד לא יטפל לי באוטו כמו שאני הייתי מטפל בו. אולי לעמית יש עכשיו כלים מתאימים שאוכל להיעזר בהם? |
תדבר עם "מיכאל ראשים" ברחוב יצחק שדה בת"א.
|
באמת שמתי היום את הראש אצל מיכאל ראשים, לא היה שם מיכאל, אבל היה בחור שעזר לי הרבה.
אגב הוא ביקש על השיפוץ 900 ש"ח, כי צריך לעשות הגבהה, אמרנו כבר שהראש כבר שופץ יותר מפעמיים. בכל מקרה, אני מעדיף ראש חדש במצב טוב - לפונטו 75S יש למישהו משהו כזה? |
תיאלץ לחפש בפירוקיות. תנסה אולי לשאול במוסכים שונים.
אגב, "מיכאל ראשים" עושים עבודה מעולה בשיפוץ ראשי מנוע. |
יש כזה תאלץ להיפרד מ-800 ש"ח
תרצה תן איתות |
יקר לי, אני אשפץ את שלי כבר.
תודה. |
הפרוייקט לא כדאי כבר, עקב ריבוי חלקים שצריכים שיפוץ, הוחלט לסגור את הפרוייקט!
לפיכך, חלקים שונים ברכב מוצעים למכירה- הכל קיים! פנסים יימכרו בסוף, כיון שהרכב עומד בחניה ציבורית ושהעיריה לא תפנה אותו. __________________________ http://www.fiatclub.co.il/forum/show...8126#post78126 |
איזה דגם ושנה הרכב?
|
פורסם בפורום מכירה.
|
שנת 96
צבע לבן דגם S75 חלונות חשמל נעילה מרכזית |
חזרתי לשפץ את הרכב בסופו של דבר.
הרי מלכתחילה לא התחלתי בגלל כדאיות כלכלית. בכל מקרה - לא הצלחתי לפרק את בורג ריקון השמן, אז החלטתי לפרק את כל האגן שמן. נתקלתי בבעיה שיש מתחת לאגן איזשהו מוט חיזוק שמחובר לבלוק ולגיר, בכל מקרה אני מתקדם די בסדר. אם יהיה ביקוש אני אעלה גם כמה תמונות. . . |
אם תרצה מפתח תודיע לי אעבור דרכך.
|
כל היופי בפרויקט זה שיש תמונות, בקיצור תעלה;)
|
|
יששש!!!!
הצלחתי סופסוף לפרק את האגן שמן, בקרוב מאוד אני אעלה כמה תמונות שממחישות מה קורה למנוע בן 15 שנים שככל הנראה עבר תקופה של הזנחה כאשר לא היה אצלי. ושאלה עקרונית, יש לי ביד איזשהו חלק אלומיניום שאמור להיות בצבע כסף נקי, כנראה בגלל הזמן יש עליו צבע של שמן שרוף רעיונות איך לנקות אותו. . . (חומרים, שיטות, ודעות ) |
ספריי קרבורטורים + לחץ אויר
מוריד את הכל עם ואפשר טיפה לשפשף עם סקוץ' גם |
3 צירוף קובץ(ים)
מצאתי זמן להעלות קצת תמונות.
ברמת העקרון כבר פירקתי את אגן השמן, ואת הבוכנות, אני לא בטוח אם להחליף רינגים, אבל נראה לי שאני אעשה שיוף קל לצילינדר (honeing). בכל מקרה, בזה נדון כשאעלה תמונות רלוונטיות. מה שדחוף זה - אני מחפש אגן שמן עם אטם לפונטו 1250 שנת 96. ועכשיו לחלק המעניין, הרבה זמן לא עדכנתי אז אני מעלה תמונות קצת ישנות: זה, אם אתם זוכרים, אחרי ימים של נסיונות לפרק את הראש, אז תמונה של שמחה שהצלחתי, אגב בסוף הצלחתי רק עם לום מתחת לראש ומשיכות עדינות כלפי מעלה. שימו לב, כמה פעמים שגלשו לי מים מהפקק בגלל התחממות יתר - זה שיעור טוב אגב, כשאתם הולכים לקנות רכב, תראו שהוא בלי כל הסימנים האלו. . . |
4 צירוף קובץ(ים)
אחרי שהצלחתי לפרק את הראש, פירקתי גם את הקאמשפט והוצאתי את כל הכוסות של השסתומים, הכוסות קיימות על מנת לתעל את תנועת האונות של הקאמשאפט על השסתום בשביל ליצור תנועה חלקה ככל האפשר (מינימום חיכוך).
על הכוסות יש דיסקיות (Shims) בעובי מדוייק ביותר (לא זכור לי כרגע באיזה יחידות זה נמדד) וזה בשביל ליצור מרחק אחיד של כל אונה מהקאמשפט לשסתום. אם יש מרווח גבוהה בין הכוס לאונת הקאמשאפט - אז שמים דיסקית עבה יותר, אם יש מרווח נמוך - אז שמים דיסקית דקה יותר. ביצירת משטח אחיד השסתומים ייסגרו בדיוק בזמן שהם אמורים להיסגר וייפתחו בדיוק בזמן שהם אמורים להפתח וכל לא נאבד אנרגיה. אגב, זהו בדיוק כיוון תזמון שסתומים!!. את זה מאוד רציתי לעשות לבד - אבל צריך כלים שאין לי, וגם בגלל שהיה צריך לעשות מילוי לראש - אז כבר השארתי את כל השיפוץ לבעל מקצוע. בכל מקרה קצת תמונות של הכוסות ועליהם הדיסקיות - שימו לב למספרים שיש על הדיסקיות. |
אין אטם לקרטר
שמים סיליקון איכותי של ויקטור רייס. |
יש אטם לקרטר, ואני לא מתכוון לשים סיליקון.
הורדתי את הקרטר והיא היה מלא בחתיכות סיליקון שסתמו את המסנן למשאבת שמן. לזה נגיע כשאני אעלה תמונות מהימים האחרונים - זה יהיה מעניין. |
הבעייה שמישהו עשה עבודה "טובה "
אורגינלי אין אטם אם תרצה תוכל לפנות לפרפקט יעשה לך ועדיף מגומי כמו פנימית של גלגל. לכן אמרתי סיליקון איכותי |
אין אטם. כמו שיאיר אמר צריך להשתמש בסיליקון. (אגב באנגלית קוראים לזה ליקוויד גסקט)
|
4 צירוף קובץ(ים)
נראה לי שאני אכין אחד, לפי המידות של הקרטר.
כמו שהכנתי את אלו של המצערת: קניתי גליל של נייר איטום, מסתבר שיש כמה סוגים (הכרתי את זה בשם ווקטורית, זה נקרא אחרת, לא זוכר איך). שרטטתי עליו את הצורה שאני רוצה וחתכתי לפי המידה. ראיתי שמישהו פה הזמין כאלו מאיזה מקום - נראה לי שזה יהיה עדיף על להכין לבד, זה יהיה יותר מדויק, רק שלי לא היו את הישנים, הם היו בלויים מדי. |
תהיה לך בעייה עם נייר כי ינזל לך באיזה שהוא שלב מכיוון שהמשטח גדול וברוב המקרים לא ישר .
לכן צריך ומשתממשים בסיליקון שתופס נפח כמו ויקטור רייס . מי שעשה את העבודה לפני כן שם סיליקון נוזלי ולא איכותי ובנוסף הפעיל את המנוע מיד ולא נתן לסיליקון להתייבש. אם בכל אופן תרצה אטם הרי לא כל יום או שנה אתה תפתח קרטר גש לפרםקט ברח''אברבנל קרוב ליפו ת"א עם הקרטר והוא יעשה לך אטם מגומי טוב |
5 צירוף קובץ(ים)
פירקתי את הקרטר והגיע הזמן לתמונות. . .
דיבורים אח"כ 1-3 הקרטר בחוץ. 4 שימו לב כמה השמן בוצי. 5 תראו בפינות של הקרטר שקיימת שכבה של סיליקון, שבחלקה נפלה לתוך השמן ומה שנגרם מזה זה סתימות במעברים. |
13 צירוף קובץ(ים)
כתוצאה מהבוצה וקצת כנראה שהחתיכות סיליקון גם עזרו, תראו את הצינור ששואב שמן מהאגן אל משאבת השמן ולפילטר שמן.
חוץ מזה עוד תמונות, של הבוכנה והצילינדר וסתם תמונות נוספות. אגב, בינתים כבר ניקיתי את כל החלקים האלו. יש את מיסבי ההחלקה שנראים במצב לא משהו (ראו תמונה), כדאי להחליף או שאולי זה בסדר? ואם להחליף זה מצריך חריטה או איזושהי התאמה מיוחדת לקראנק? נתקלתי בקושיה לא פשוטה, על כל הבוכנות יש לי כיתוב A, מלבד על אחת שיש עליה סימון B. ולפי היינס זה בעצם אומר שזו בוכנה בקוטר גדול יותר במידה. עכשיו השאלה - יכול להיות שחרטו רק צילינדר אחד? ואם כן אז איזה רינגים אני צריך לשים בבוכנה הזו? |
סיליקון לא איכותי אבל סה"כ תקין
לגבי חיזוקי ראש מנוע אני חיזקתי שלב ראשון לפי הסדר עם סגירה באצבע אחת לאחר מכן סוגרים פעמיים לפי הסדר כשכל פעם סוגרים 45 מעלות |
טוב הכנסתה תמונות נוספות
מקווה קודם כל שאתה יודע בדיוק איפה יושבת כל בוכנה ובוכנה ומה כיוונה יש חצים חובה שגם הכפות יוחזרו למקומם לכן תעשה סטים וסגור את הברגים שלא יתערבב לך מתוך הצילינדר נראה שהקרנק תקין וצריך להיות חלק כמו מראה ללא חריצים אפשר גם לקחת את הקרנק לבדיקת מידה או שיש לך מיקרומטר קח גם את סט הבוכנות לבדיקה ואז תדע אם הכניסו בוכנה יותר גדולה המיסבים אצלך לא תקינים ותצטרך להחליף אותם לא יקר של חברת קינג רינגים של הסטינג. הצילנגרים נראים חלקים וצריכים להיות כך . לדעתי יש לך נזילה מפקק אחורי ליד גלגל תנופה על הדרך בדוק את הקלץ בסך הכל כמו שאמרתי הרינגים היו גמורים ולכן אכל שמן. הקיצר תעלה תמונות לאפני ואחרי כל מהלך גם שתזכור איך זה היה וגם נוכל לומר לך מה לא תקין |
תראה שכחתי קצת מהשירשור הזה ומגיב לתגובות האחרונות ומשום מה התחלתי עכשיו מההתחלה.
אז קודם כל ד"ש ליופיטר אוי אוי כמה שאני צודק כל מילה בסלע למה הוא לא מגיב. חוצמזה אני לא כועס עליך יופיטר חזור אלינו |
שלום יאיר ובאמת תודה על התגובות.
אכן סימנתי כל בוכנה לאן חוזרת ובאיזה כיוון, וגם הכנתי סטים של הכל כדי שלא יתערבב לי הכל. בדיוק כמו שהמלצת לפני כן. הקרנק והצילינדר אכן חלקים כמו מראה, בפורום פיאט אירופאי אחד ממליצים אפילו לעבור עם משהו כמו טלכרט ולראות שהוא עובר חלק (כמו שבודקים זקן בצבא), ואכן הכל 100%. עכשיו בקשר למיסבים, אם המיסבים נשחקו ברמה כזו, זה לא מעיד על בעיה עם הקרנק? ובינתיים אני לא מפרק את הקרנק - נראה לי מורכב מדי ואני מפחד להוציא אותו מאיזון - אם תמליץ אחרת, אולי אעשה את זה. נזילת שמן? מה זה פקק אחורי? אני מכיר פקק אחורי של מים, ואכן היתה נזילה כזו ותוקנה. בקשר לקלאץ', איך אני אבדוק אותו? ואחרון אחרון חביב זה בקשר לרינגים, לפי מה אתה רואה שהם גמורים? הם מבריקים בצורה אחידה בדפנות והרכב מעולם לא צרך שמן . . . מטיפול לטיפול. . . ואני אקבל בברכה כל עצה או המלצה לבדיקה, מכל אחד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 05:03. |