מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Elx 2002 - בקשת סיוע בבחירת צמיגים (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=23)

gsk 07-11-07 16:03

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 18103)
דווקא ה A.drive נחשב טוב מאוד.

במה הוא מצטיין?

vRS 07-11-07 17:04

יש לחבר A Drive (אומנם במידה שמנה יותר - 185/15) והוא מרוצה.

הם שקטים ואוחזים נחמד מאוד.

צמיג ירוק? עדיין לא :)

shachar 08-11-07 19:29

שאלה קטנה

מה נחשב צמיג טרי? מלפני כמה זמן? ואיפה זה כתוב?

Caveman 08-11-07 20:22

על כל צמיג מוטבע תאריך הייצור שלו בפורמט של שבוע בשנה.
צמיג טרי נחשב צמיג שיוצר מספר חודשים לפני תאריך הקניה.

danceoflife 12-02-08 19:25

אפשר להוסיף שאלה?

לחרדתי גיליתי שהצמיגים הקדמיים שלי לא זהים (נראה לי שביום הקניה הייתי על סמים כי אני זוכרת שבדקתי את העניין...)
בכל אופן אני בכלליות רוצה להחליף את כל ה-4.

כל מה שאני יודעת על צמיגים זה כמה שמות מוכרים כמו פירלי ומישלין, אני גם יודעת שהם פחות או יותר הכי יקרים (?)
הסתכלתי בשרשור המפרט הטכני של הפונטו ואני מתביישת להגיד שאני לא יודעת בדיוק איזה דגם שלי, אבל נעזוב את זה - אני אבדוק בספר רכב.
השאלה היא איזה צמיגים לקנות ועל מה אתם ממליצים. אני לא יודעת מה הדרישות שלי כי אין לי שמץ בעניינים האלה... שיהיו טובים ובטיחותיים ושארבעתם לא יעלו על 1200 ש"ח.

ביום שישי תיקנתי בין היתר גם פאנצ'ר (שלא ידעתי שהיה לי עד אותו הרגע... נכנס לי בורג לגלגל!!!) בקיצור הציעו לי צמיגים של KINDA, נאמר לי שהם מבית פירלי, ושהם יעלו לי 230 ש"ח לצמיג. מה אתם אומרים?)

המלצות?

(נ.ב., פונטו ספייס 2001 דגם SX)

stio 12-02-08 19:38

אפשר להוסיף עוד שאלה?

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 18133)
על כל צמיג מוטבע תאריך הייצור שלו בפורמט של שבוע בשנה.
צמיג טרי נחשב צמיג שיוצר מספר חודשים לפני תאריך הקניה.

איפה בדיוק מוטבע התאריך על הצמיגים והאם אפשר לראות את התאריך כשהצמיגים כבר מורכבים על הג'אנט?

raanan_t 12-02-08 19:58

danceoflife - ראשית, אל תהיי בפאניקה.
הצמיג שהוצע לך אינו מוכר וככל הנראה הוא מיוצר בסין. לדעתי צמיג שכזה במחיר שכזה לא שווה היות ובמחיר של עוד כ-200 ש"ח לכל הרביעיה מקבלים צמיגים הרבה יותר איכותיים.
לצערי, במידה המקורית אינני יכול להמליץ על צמיגים היות ואין לי נסיון מספק. בכל מקרה טרם הרכישה שאלי בפורום לגבי הצמיגים הנוספים שיוצעו לך.

גיא - התאריך מוטבע על הדופן החיצונית של הצמיג ככה שניתן לראות אותו בקלות. בד"כ הוא יופיע בתוך "אליפסה" או משהו דומה. סה"כ די פשוט לזהות אותו. רצף של ארבע ספרות, השתיים הראשונות מציינות שבוע בשנה והשתיים האחרונות מציינות את השנה.

danceoflife 12-02-08 20:07

פאניקה? :)
חס ושלום! :D
אבדוק את מידות הצמיגים מחר בבוקר

ניר בן טובים 12-02-08 20:13

אם יש משהו שלא צריך/אסור לחסוך בו זה צמיגים. מסתובבים פה בארץ יותר מידי יבואנים של צמיגים סיניים מחורבנים, שאפילו כצמיג רזרבי זה הפקרות נפש.

danceoflife 12-02-08 20:15

אני לא יכולה יותר להסכים עם זה, אבל לא ידעתי ש-300 ש"ח לצמיג זה חסכון
כמה בערך להקציב לצמיג?

stio 12-02-08 20:26

את לא יכולה להסכים עם זה כי לא ראית מקרוב את ההשלכות של זה כנראה.

אני כמעט עשיתי תאונה לפני שנתיים כאשר הצמיגים הקדמיים איבדו אחיזה עם הכביש במהלך ניסיון בלימה בירידה בכביש רטוב, הגלגלים ננעלו והרכב שט כמו סירה בירידה. (למי שמכיר, עשיתי חצי מהירידה של יוקנעם עם גלגלים נעולים) ומצאתי את עצמי ס"מ אחד לפני יונדאי מסחרית שעמדה באור אדום.
על הסרן הקדמי היו מורכבים צמיגים יחסית חדשים של חברה סינית זולה ומאחורה צמיגים של אליאנס. מה שעשיתי זה הרמתי בלם יד בהדרגה וזה נעל את הגלגלים האחוריים, שלהם היתה אחיזה וזה מה שעצר את הרכב.

כמובן שאם היה לי ABS כל זה היה נמנע אבל זה כבר סיפור אחר.

ניר בן טובים 12-02-08 20:41

צמיג טוב [דהיינו איכותי, עמיד, בעל אחיזה, ויכולת דינמית טובה] לא צריך לעלות פחות מ 400.

Caveman 12-02-08 20:43

אני אבידתי אחיזה (לפני שהרכב הנוכחי היה בבעלותי אפילו :P) על צמיגים שאני אפילו לא זוכר את שמם.
היוקו שיש לי כבר כמעט שנתיים עושים את העבודה בצורה נהדרת ! איכות היא לא מילה גסה.

בכל מקרה, אני חושב שבמידה המקורית של הרכב ניתן למצוא A.drive של יוקוהמה. צמיג נהדר לדעתי.
חשוב לבדוק את תאריך יצור הצמיג ולא להתפשר על צמיג בן יותר ממספר חודשים ספורים.

לגבי מה שניר רשם, אין כזה דבר "חיסכון" כאשר זה נוגע לנושא הצמיגים. יש מחיר תמורת שימוש. אני מניח שהשימוש שלך ברכב לא מצדיק צמיג של שעולה 500 ש"ח (לצורך דוגמא).

Tzvika 16V 12-02-08 21:04

אני חושב שהצמיג שיש לך בSX לא שונה מהצמיגים שיש אצלי 165/70R14. לכן אמליץ לך בחום על צמיגים של kleber שם הדגם dynomaxer hp2. הצמיג הוא צמיג מעולה במיוחד בכביש רטוב האחזיה מצויינת גם במהירות גבוהה ובבלימה. עלות של רביעיה כ1200 ש"ח.
אם את לא רוצה לחסוך בחיים שלך אל תחסכי על צמיגים. לא סתם צמיגים לא תקינים לא עוברים טסט.

danceoflife 12-02-08 21:07

קראתם אותי לא נכון, כתבתי "אני לא יכולה יותר להסכים עם זה"
משמע, אני מסכימה מאד :-)
אין לי ספק במה שגלגלים יכולים לעשות, וזו הסיבה שלפני הקנייה בדקתי תמיד את התאריך על הגלגלים (לדעת אם אצטרך להחליף) אלה שיש לי ברכב הם בני שנתיים וחצי ואני רוצה להחליף אותם למרות שכולם מסביבי אומרים שאני מקצינה מאד את עניין בטיחות הגלגלים. הייתי כזאת לפני התאונה והיום אחריה אני הרבה יותר. יש סיכוי שאם לא היו לי גלגלים טובים, הרכב שלי גם היה עף קיבינמט מהבלימה של לפני התאונה, ועל ההשלכות של זה אני באמת לא רוצה לחשוב.

לגבי השימושים, אני באמת לא חושבת שיש צורך ב-500 ש"ח לצמיג, הרכב מסיע אותו מחולון לעבודה בהרצליה.
אני די מופתעת לפי דברי ניר שצמיג איכותי יעלה יותר מ-400 ש"ח. כשחיפשתי צמיגים לא מזמן כולם אמרו לי שהמחירים הממוצעים הם בין 200 ל-350 וש-250 ש"ח לצמיג זה די והותר ובטיחותי בהחלט.

ניר בן טובים 12-02-08 21:13

יכול להיות שבמקרה שלך אפשר למצוא צמיג טוב באיזור ה 350 שיספק אותך. בכל מקרה ללכת על חברות מוכרות : Falken, yokohama, toyo, bridgestone, goodyear
כפי שגדעון ציין - סדרות ה DRIVE של yokohama בהחלט צריכות להכנס לך לתקציב ולתת מענה יותר מהולם לכבישים המטולאים פה.

danceoflife 12-02-08 21:15

1 צירוף קובץ(ים)
ואם כבר, תנו לי "להשוויץ" בתמונה של האונו שלי אחרי התאונה לפני חודש :-(
ולמרות שקניתי פונטו חדשה אני עדיין מתגעגעת נורא לאונו היפה שלי :-( (ולימים שלא פחדתי לנהוג :-()

stio 12-02-08 21:22

לא רואים את התמונה, היא ברחה לצד ימין.

עריכה: "תפסתי" את התמונה ושמרתי אותה על המחשב...

איך הגעת למצב כזה, והאם הרכב היה מבוטח?

danceoflife 12-02-08 21:27

1 צירוף קובץ(ים)
להלן

danceoflife 12-02-08 21:43

ובכן,

הרכב היה מבוטח רק צד ג', בהתחשב בעובדה שאני נהגת צעירה עדיין ומקיף של שנה וחצי היה עולה כמו האוטו... (שבכלל נמצא בבעלותו של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] היקר שטס לחו"ל והשאיר לי אותו)

בבוקר שמשי נסעתי לי באיילון צפון, בנתיב הימני ביותר, שהיה פתוח
בנתיב שמשמאלי היה פקק והרכבים עמדו (לא זזו, עמדו). האטתי כי אני כבר מכירה את המטומטמים שנוהגים להכנס בלי התראה... זה לא היה מספיק
מישהו משמאלי עם ג'יפ משוריין של קרייזלר נכנס לנתיב בלי אזהרה, בלי לאותת ובלי להסתכל. כשהוא נכנס לנתיב הייתי במרחק מטרים ספורים ממנו. הספקתי לבלום, ואם לא הייתי בולמת אני משוכנעת שלא הייתי פה היום. אם הכביש היה רטוב, או אם לא הייתי מחזקת את הבלמים שלי חודש קודם, אני באמת חושבת שהיו אוספים את החלקים שלי מהכביש, כי להכנס בעצם עומד בכביש מהיר עם רכב כזה ישן זה סוג של התאבדות.

stio 12-02-08 21:47

אצלי סירבו לבטח את הרכב בביטוח מקיף בגלל שהרכב "ישן מידי", בגלל זה שאלתי.
לא הבנתי מה חיזקת בבלמים.

בכל אופן לפי תמונות של אונואים אחרים שהתפרקו לשני חתיכות, אכן הרכב הזה מלכודת מוות.

danceoflife 12-02-08 21:58

(הלכתי לשאול את אמא שעובדת בביטוח)
אתה צודק, הם בכלליות גם לא מבטחים רכבים כאלה ישנים. (לי היה נדמה שהיא אמרה לי לא לבטח בגלל העלות)

לגבי הבלמים, הרכב כל הזמן היה מבלה במוסך ובביקור האחרון לפני התאונה החלפתי שם איזו רצועה או משהו (אל תשאל שאלות קשות, אז לא הבנתי כמו היום :D)

אני מאד מסכימה, זו ממש קופסת מוות. בנסיעות הראשונות שלי איתה הרגשתי שאני מתאבדת... אבל אחרי כמה זמן הרגשתי שהיא הדבר הכי בטוח שיש כי שלטתי בה בצורה אבסולוטית ונהנתי מכל רגע. הייתי נוהגת על הC4 החדשה של חבר שלי ומרגישה פחות בטוחה בה מאשר באונו.
גם היום אני מרגישה מאד לא בטוחה בפונטו, כפונקציה של התאונה וגם בכלליות כי עוד לא התרגלתי לגמרי. מאז התאונה בכל פעם שאני בולמת אני בטוחה שאני הולכת לעשות עוד תאונה והלב מחסיר כמה פעימות :-( :-(

stio 12-02-08 22:11

צטט:

במקור פורסם על ידי danceoflife (הודעה 21819)
האטתי כי אני כבר מכירה את המטומטמים שנוהגים להכנס בלי התראה... זה לא היה מספיק
.

תופעה מוכרת וידועה, אין מה להתרגש.
קרה לי גם משהו כזה בכביש ת"א ירושלים וגם בכביש החוף לכיוון צפון ממש ליד קיבוץ יקום. פשוט אני יודע לזהות את הנהגים שמתכוונים לעבור נתיב ואז אני בולם או עובר נתיב, לא יודע איך להסביר את זה.
השיא היה בכביש יוקנעם- יגור, משאית איסוזו עברה מימין לשמאל כאשר הייתי בשמאל אז ירדתי לשוליים ב- 100 קמ"ש, לא הייתה לי ברירה ועקפתי מהשוליים עם דוושה על הרצפה.

לא פעם ולא פעמיים נוסעים שהיו איתי ברכב שאלו אותי "איך ידעת שהוא מתכוון לעבור נתיב"..

danceoflife 12-02-08 22:18

אני יכולה להגיד שגם אני ממש רוב הזמן יודעת לקלוט אותם כבר ממש מרחוק. הפעם לצערי לא היו נתיבים לברוח אליהם (וגם לא שוליים, למרות שניסיתי... אפשר לראות מהזווית של הפגיעה) ושום דרך לדעת, המטומטם אפילו לא היה בזווית.
תמיד כשאני רואה אנשים עושים את זה אני שואלת את עצמי מה עבר (או לא עבר) להם בראש. הרי אם אני הייתי נוהגת, הייתי מסתכלת במראה 30 פעם ומוודאת שאין אף רכב במרחק ענקי ממני. לא צריך להיות עם דוקטורט למתמטיקה כדי לדעת שכדי לעבור ממהירות 0 ל-90 קמ"ש לוקח קצת זמן ולכן צריך לחשב מרחק מספק.
מרגיז אותי שהנהג שנכנס בי לא היה צעיר או חסר נסיון (..ונוסף להכל אישיות די מפורסמת) ומרגיז אותי שלאנשים שיש להם ג'יפ יש הרבה יותר רגעים של "אני אעשה מה שבא לי, לא יקרה לי כלום". אם לא הייתי בולמת הייתי היום נכה או קבורה איפשהו, והוא היה עם מכות יבשות.
המניאק נסע עוד באותו יום לעבודה, עם שריטה (!) קלה באוטו מאחורה, בעוד אני ביליתי יום בבית חולים ושכבתי שבועיים וחצי בבית, ונאלצתי לקנות רכב אחר כי הוא עיכב את מתן העדות שלו עד היום ה-30, ומסר עדות שתמשוך את החקירה בביטוח עוד הרבה זמן. אני צריכה את ה-7 אלף המזורגגים האלה :mad:

רקובי 12-02-08 22:57

אין מה לעשות, בכביש - החזק מנצח

והחלק האחורי של רכב נפגע פחות מהחלק הקדמי, כמעט תמיד.
העיקר שאת פה ועם ספייס-כבוד.

אם זה משנה - 'אפקט הפחד' של בלימה שהובילה לתאונה חולף אחרי כמה חודשים כמעט לגמרי.
ובכל מקרה, הספייס קצת יותר בטוחה מהאונו, למרות שאני חושב שה-ABS שלה זריז מידי...

danceoflife 12-02-08 23:08

אתה צודק, העיקר שאני כאן, זה כל מה שחשוב... כמה ימים אחרי התאונה הלכנו למגרש לקחת את הדברים שלי מהאוטו וקיבלתי קצת פרופורציה.. היו שם רכבים במצב נוראי שנראו כאילו מסעית עלתה עליהם והם גם התדרדרו לתהום...
אני לא יודעת אם "כמה חודשים" זה מעודד או לא, כי אני ממש ממש סובלת. לפני התאונה מאד נהנתי לנהוג. זה היה כמו תרפיה בשבילי. עכשיו אני עולה על הכביש ולחץ הדם שלי עולה איתי, ואני כל כך סובלת שבסוף כל נסיעה אני אומרת לעצמי "פעם הבאה אוטובוס" ;-(
מאד מקווה שכמו שאתה אומר - הפחד יעבור תוך כמה חודשים. אתה הראשון שממש מבין למה אני מתכוונת - ההתנייה שנוצרה אצלי היא שבלמתי ולמרות זאת נכנסתי בו, ולכן בכל פעם שמישהו מולי בולם אני מאבדת את הקשר עם המח והלב לכמה שניות ;-(

לגבי ה-ABS, יש מצב שזה מה שמציק לי??? בדיוק באתי לכתוב על זה שאלה!
מאז שקניתי את הרכב יצא לי פעמיים לבלום בלימה די חזקה, ובפעמיים האלה הרכב עשה רעשים כאילו התפוצץ לי גלגל והתנהג מאד מאד מוזר. הפעם הראשונה עשתה לי התקפת לב כי זה היה ממש כמה ימים אחרי התאונה. השניה עשתה לי רק חצי התקפת לב, וזה קרה קצת אחרי הביקור במוסך, שאמר לי שהכל תקין בבלמים... אז ככה מרגיש ABS?? זה נ-ו-ר-א-י :eek:

shachar 12-02-08 23:08

2 צירוף קובץ(ים)
צטט:

במקור פורסם על ידי danceoflife (הודעה 21800)
הסתכלתי בשרשור המפרט הטכני של הפונטו ואני מתביישת להגיד שאני לא יודעת בדיוק איזה דגם שלי, אבל נעזוב את זה - אני אבדוק בספר רכב.

השאלה היא איזה צמיגים לקנות ועל מה אתם ממליצים. אני לא יודעת מה הדרישות שלי כי אין לי שמץ בעניינים האלה... שיהיו טובים ובטיחותיים ושארבעתם לא יעלו על 1200 ש"ח.

SX)

danceoflife - בזמנו אספתי את המלצות חברי הפורום לצמיגים בגודל המקורי של הפונטו
והנה הם לרשותך :

צמיגים מומלצים

(1) Yokohama A.drive
(2) continental eco contact
(3) מישלין אנרג'י
(4) גם הצמיג של Kleber הוזכר שמה כמומלץ אבל בעיקרון שלושת הראשונים יותר

דבר נוסף את מידת הצמיג שלך את יכולה למצוא בקלות ברישיון רכב שלך כמו בתמונה השמאלית שצירפתי

אצלך אני מאמין הגודל הוא :165/70R14

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 21802)
איפה בדיוק מוטבע התאריך על הצמיגים והאם אפשר לראות את התאריך כשהצמיגים כבר מורכבים על הג'אנט?

גיא - לשאלתך איפה ואיך קוראים את התאריך בתמונה הימנית:

רקובי 12-02-08 23:25

ABS בספייס 2001

לעניות דעתי, הABS בפונטו ספייס רגיש מידי. ולא, הסנסורים לא מלוכלכים.
הדבר היחיד שאולי גורם לזה הם הצמיגים, אני בטוח שאת תדווחי לנו על שינוי אם יחול, לאחר החלפתם.

הכי חשוב לזכור שהמערכת הזו קיימת, והיא מגדילה את מרחק העצירה. אני יכול לכתוב פה עמוד שלם על התיאוריה שלי בקשר לABS ולאיך צריך לתקוף את הנושא, אבל הכל יהיה בבל"ת. פשוט תזכרי שזה שם וסביר להניח שהמערכת הזו תפעל מידי פעם. אין מה להתרגש, ולא צריך לעזוב את הדוושה בגלל הרעידות.

וסתם קוריוז: בגולף 2007 של אימי, קשה מאוד לגרום לABS לפעול. הרכב הזה, כדוגמת-נגד, עוצר כמעט בכל מצב - ומהר. זו אחת הסיבות שהיא מאוד אוהבת את האוטו.

נ.ב.
ה-ABS נוטה לפעול כאשר נוסעים על כביש משובש, או נכנסים לבור תוך כדי בלימה חזקה יחסית. בספייס זה מאוד מובהק. מתרגלים גם לזה.

danceoflife 12-02-08 23:32

שחר - המון תודות על ההמלצות, אשתמש בהם בהחלט!

רקובי - אני יודעת שזה נשמע מגוחך עד כדי מטומטם -
אולי כדאי לי פשוט לנטרל את ה-ABS?
המחשבה על מרחק בלימה ארוך יותר, ועל כך שבכל פעם שאבלום בחוזקה הרכב ירעד כאילו עף לו גלגל, מפחידים אותי עד מוות (..כן, רק בגלל התאונה :-/)
מה שאהבתי באונו הוא יכולת העצירה המדהימה שלה בכל מצב ותוך שניות. (אוי כמה אני מתגעגעת לקופסת מוות הזאת!!!)
כשהרעידות האלה קרו לי בפונטו עצרתי בצד לכמה דקות להסדיר את הנשימה, והרכב אגב נכבה לי כי מרוב לחץ מהרעידות לא עצרתי כמו בנאדם עם הקלאץ' לחוץ. אז אמנם עכשיו אני יודעת שזו הסיבה וסביר שאלחץ פחות, אבל אני חייבת לציין שזה הרגיש כאילו הרכב עושה טובה שהוא בולם (הוא גם סטה מהזווית שהוא היה בה!)
אחליף את הגלגלים בקרוב ואדווח אם המצב נותר כמו שהוא (למרות שאני מפחדת בטירוף לבלום בחוזקה בשביל הבדיקה...)

רקובי 12-02-08 23:41

אני באמת מציע קודם לדאוג לצמיגים נורמלים, ואח"כ לבדוק שוב את הסטטוס.
לביטול ABS יש בעד ונגד דיי ברורים, אך אני שוב אציע קודם כל לדאוג למערכת בלימה תקינה - ואח"כ לנסות קצת להתרגל לפני שמבטלים את ה- ABS, אפילו בתיאוריה.
אל תשכחי שגם הכבישים היום רטובים וזה לא יעזור לך לתחושת הביטחון.

אפרופו ספייס ותאונות, הנה משהו דיי טרי: http://www.hnn.co.il/index.php?modul...k=view;id=4224

danceoflife 12-02-08 23:53

בוא נגיד שזה http://www.hnn.co.il/index.php?modul...k=view;id=4231 מכניס אותי לפרופורציה...

(והתגובות שם זה משהו נוראי :o)

אחליף את הצמיגים ואבוא לעדכון סטטוס
עד אז, לא אבלום בחוזקה :D

Tzvika 16V 13-02-08 10:12

אחרי שתחליפי את הצמיגים לאיכותיים יותר הABS יפעל פחות. היה לי צמיגי ווסטלייק סיניים (אגב ש2 מהם התפוצצו סתם ככה אחרי חודש) שמוכרים באוטודיפו ב200 שקל לאחד. כל בלימה עם קצת חול על הכביש ישר ABS נדלק ממש סיוט. מהרגע שהחלפתי את הצמיג לקלבר הנוכחי מאוד נדיר שABS נדלק.
אגב הABS לא נשמע ומרגיש כמו צמיג מתפוצץ אלא את אמורה להרגיש רעידות בדוושת הבלם והבלימה נשמעת כמו מכונת ירייה. מה שהABS עושה הוא פשוט מונע מהגלגלים להינעל וכך הרכב לא מחליק. מה שהוא עושה זה פשוט תופס ומשחרר תופס ומשחרר תופס ומשחרר את הבלמים ברצף ובמהירות על מנת שלא ינעלו עד לבלימה כדי למנוע החלקה.

danceoflife 13-02-08 10:42

קודם כל תודה על ההסבר על איך זה עובד, בהחלט אבדוק שוב אחרי החלפת הגלגלים ואני מקווה שההפעלה שלו תהיה פחות רגישה
היום זה קרה לי שוב וזה הרגיש בדיוק כמו שתיארת - דוושת הבלם רועדת מאד (זה מרגיש לרגע כאילו דפקתי משהו באוטו). אחרי כל התיאורים כאן אין ספק שזה העניין.. יכול להיות שהפעם הראשונה זכורה לי כל כך קיצונית בגלל אפקט התאונה והפחד שאחריה.
אדאג שהגלגלים החדשים יהיו איכותיים ובטיחותיים ואקווה שהם גם יורידו משימושי הABS

שוב תודה!

raanan_t 13-02-08 12:20

אם ה-ABS שלך עובד בתכיפות כל-כך גבוהה אז כנראה שיש שהצמיגים שלך גמורים (או יבשים) לחלוטין, לחילופן תתכן גם בעיה במערכת ה-ABS אך סבירות נמוכה שזה המצב.

danceoflife 13-02-08 12:44

:roll: הם בני שנתיים וחצי, לא תיארתי שיהיו במצב כזה רגיש. יוחלפו במהרה לאחת מההמלצות שלכם כאן.
שוב תודה!

shachar 13-02-08 12:48

צטט:

במקור פורסם על ידי danceoflife (הודעה 21868)
:roll: הם בני שנתיים וחצי, לא תיארתי שיהיו במצב כזה רגיש. יוחלפו במהרה לאחת מההמלצות שלכם כאן.
שוב תודה!

אני עם צמיגי קונטיננטל כמעט 4 שנים. ה ABS עבד לי איתם רק פעם אחת באחד מימי החורף האחרונים. אחלה צמיגים!!

Caveman 13-02-08 17:11

סתם לידע כללי, לכל הספקנים.
הבלמים בדגמי הדור שני של הפונטו (במיוחד אלו בעלי בלמי תוף מאחורה) נחשבים למאוד טובים !
מהטובים שנתקלתי בהם עד היום, אם לומר את האמת. אין לי את הביטחון שהיה לי עם הELX עכשיו. למרות שהרכב עוצר באותה צורה כמעט.
אם מערכת הABS שלכם פועלת בתדירות גבוהה, ישנן כמה סיבות שיכולות לגרום לזה.
1. בלימות חריפות מידי.
2. צמיגים לא תקינים.
3. חיישנים תקולים.

ברוב הגדול של המקרים, מדובר בצמיגים לא תקינים.

shachar 15-02-08 09:55

צטט:

במקור פורסם על ידי Tzvika 16V (הודעה 21812)
אני חושב שהצמיג שיש לך בSX לא שונה מהצמיגים שיש אצלי 165/70R14. לכן אמליץ לך בחום על צמיגים של kleber שם הדגם dynomaxer hp2. הצמיג הוא צמיג מעולה במיוחד בכביש רטוב האחזיה מצויינת גם במהירות גבוהה ובבלימה. עלות של רביעיה כ1200 ש"ח.
אם את לא רוצה לחסוך בחיים שלך אל תחסכי על צמיגים. לא סתם צמיגים לא תקינים לא עוברים טסט.

צביקה איך הצמיגים מבחינת רעש ? הם שקטים על הכביש? נניח יחסים ל קונטיננטל שנחשבים שקטים במיוחד ?

gsk 15-02-08 11:31

ממליץ בחום לשבת למתקיני הצמיג על הראש שיבצעו איזון כמו שצריך וימלאו בצמיג אוויר כמו שהיצרן קבע (בספייס זה 29 בקדמיים 28 באחוריים). משום מה המתקינים ממלאים לחץ אוויר 30 לכל הרכבים בלי בכלל לברר כמה צריך.
אחרי ההתקנה מומלץ בחום לבצע כיוון גלגלים ל-4 גלגלים במכון פרונט מודרני עם ציוד לייזר (עוד 250 ש"ח בערך).

Tzvika 16V 15-02-08 11:46

צטט:

במקור פורסם על ידי shachar (הודעה 21980)
צביקה איך הצמיגים מבחינת רעש ? הם שקטים על הכביש? נניח יחסים ל קונטיננטל שנחשבים שקטים במיוחד ?

צמיג מאוד מאוד שקט. אין רעשים לא בפניות בשום מהירות לא בבלימה ולא בסיבוב ההגה במקום. צמיג מצוין אני מאוד מרוצה ממנו.
הנה הצמיג: http://www.klebertyres.co.uk/KleberU...3-0/0&Saison=S
שים לב הצמיג הוא צמיג מיוחד לגשם כמו שציינתי בעבר והוא תואם לפונטו ספייס.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 06:46.