![]() |
אל תשגע אותי. מה שם המשפחה שלך גם מזרחי כמו שלי. רק שלא יתברר בסוף שאנחנו קרובי משפחה. :)
דוד. |
אני לא מכיר את הבנאדם, אבל לא , זה לא בדיחה . שם דיי נפוץ האמת
דוד זה השם השני הכי נפוץ בעולם- מזרחי זה השם משפחה ה4 הכי נפוץ בארץ רק אצלי במשפחה יש 4 דוד מזרחים חח בנוסף, איפה הוא נמצא ? אם הגרר אליו יעלה לי עוד 500 ש"ח לפני שאני עושה אפצ'י. זה עוד משהו שאני צריך לחשוב עליו לא? ( כן , כן, הכל עולה כסף- אני יודע) |
נראה שהבעיה ברכב שלך בלבלה אותך כהוגן. :)
מה זה "איפה הוא נמצא ?". מי איפה נמצא ?. דוד. |
אתה
|
הכל בסדר,
אני חשבתי שהגעתי לפורום כללי ולא אבסולוטיזם פוליטי :) לא כועס, ולא נעלי גלי. שיהיה חג שמח והמשך שבוע מעולה דוד |
צטט:
ההחלטה צריכה להיות רק שלך. קח את הזמן, תחשוב ותגיע להחלטה המתאימה לך. בהצלחה דוד. |
צר לי אם נעלבת על הבדיחה עם השם, זה באמת היה צירוף מקרים מצחיק
ובטח שלא התכוונתי לפגוע. אגב, אם לא שמת לב המלצתי לך על מוסך מצויין שהיה במרחק הליכה מאיפה שנתקעת. אמרתי לך - אם אתה רוצה מוסך ומוכן לעלויות של מוסך - פנה לשם. אתה בחרת שלא להקשיב לאף המלצה בפורום וללכת למוסך כללי לא ברור, עובדתית קיבלת הצעת מחיר מאוד גבוהה ללא צידוק (לדעתי לפחות). המלצתי לך גם לפנות לדוד כי אצלו תקבל מחיר נמוך ממה שהוצע לך במוסך ועבודה מקצועית בהרבה ממוסך כללי שרמת הניסיון שלו עם הדגם לא ידועה. בכל מקרה, כרגע יש לך 3 חלופות לדעתי: 1. לפנות למוסך מתמחה/מורשה פיאט - העבודה כניראה תיהיה טובה אך המחיר יהיה גבוה (סדר גודל של המחיר שהציעו לך במוסך הכללי). 2. לתאם עם דוד, לגרור אליו ולראות בכמה יסתכם הנזק. יתכן ומדובר בסכום לא מטורף, בטח אם אתה משווה ביחס מחיר של 300 ש"ח לפירוק ראש אל מול 1,700 שביקשו ממך במוסך. 3. להחליט שאתה לא מעוניין יותר להשקיע ברכב ולמכור לפירוק. כך או כך, המטרה בפורום היא לנסות לעזור לבעלי פיאט ואני בטוח שלאף אחד לא הייתה כוונה לפגוע בך. בהצלחה בכל מקרה, מארק. |
מארק,
אני מודה לך על המענה והרצון לעזור. תודה רבה על האופוציות הנ"ל, כרגע אני משאיר את הרכב בחניה של המוסך עד לסוף החג. - מחר אסע עם דוד שלי לטירה וטייבה, ואנסה לברר מה האופציות שם מאחר וזה קרוב למקום מגוריי, וסביר להניח שהמחיר יהיה עדיף יותר ונוח לסטודנט עני. המוסך שאליו פניתי עכשיו הוא מוסך מורשה לא של פיאט- שאמא שלי מטפלת אצלו, וכן- הוא גנב. ולא לטעמי כלכך. הכל בסדר. ומקבל את התנצלותיכם. תודה דוד |
דוד, לא כתבת אם האוטו שלך הוא 8 או 16 שסתומים. יש הבדל בינהם במחיר התיקון.
דוד. |
לפי מה שהבנתי מדובר ב 60 כ"ס מה שאומר שזה 8 סתומים לא?
הבנתי דבר או שתיים פה? *** |
הבנת נכון, כמו כן הרכב יותר זול לתיקון.והביקוש שלו קטן יותר בזמן קנייה ומחירה.
|
60 כוח סוס זה הדגם בעל 8 שסתומים - למיטב ידיעתי התיקון בו יהיה זול יותר לעומת הדגם בעל 16 שסתומים.
|
אני מתאר לעצמי,
יש פה איזה משהו חיובי אחד *** אני לא יודע אם אני אמכור את הרכב אחרי התיקון בתכלס, הוא לא יהיה שווה יותר מדיי גם ככה. מצפה כן להנות ממנו לפחות עד סוף הטסט שלו- פברואר 2015. זו שאיפה גדולה מדיי? :) |
אכן זה 8 שסתומים
|
צטט:
לא שאיפה גדולה מידי. כמו שאמרתי לך בקארס פורום, אצלי (טפו טפו טפו) מחזיק כבר שנתיים תיקון ראש מנוע שבוצע בעלות 1300 שקל במוסך עם קבלה. |
1300?? עם קבלה זאת אומרת כ1050 ש"ח נקי למוסך. רק החרט זה מינימום 300 ש"ח, בנוסף שמן פלגים מסנן שמן ומים זה עוד מינימום 250 ש"ח כאשר האיכות לא משהו. מה נשאר לו להרוויח? 500 ש"ח על עבודה של חצי יום.
ועוד לא נגענו במקור הבעיה שבעקבותיה הרכב התחמם, צינור מים קרוע, משאבה, רדיאטור. |
שחכת לציין בעיה חשמלית שבגללה לא נידלק המאורר
|
הבעיה שבגללה הרכב התחמם כבר תוקנה ע"י הבעלים הקודם של הרכב. הוא החליף רדיאטור.
בדיעבד גיליתי שהמוסך הרכיב לי כנראה ראש מפירוק. (לפי זה שגומיות השסתומים היו גמורות, קשה לי להאמין שהרכיבו גומיות ישנות ובלויות כשעלותן של חדשות הוא 20 שקלים,) בקבלה דווקא היה כתוב בעבודות חוץ את שיפוץ הראש. היה כתוב 350 שקל. היה כתוב גם "סט שלייף" ב-200 שקל אם אני זוכר נכון והיה כתוב פילטר שמן ושמן. אאל"ט למוסך לא לוקחים מעם על עבודות החוץ ועל החלפים. בכל מקרה, עם שנתיים שהמנוע עובד אי אפשר להתווכח. |
אז הרכב היה במוסך במהלך החג, והיום התקשרו אלי ואמרו לי שפתחו את הראש מנוע, וגילו שהוא היה "אכול לגמריי", ושצריך גם להחליף טיימר וטרמוסטת (?) כל הסיפור עומד על 3300 לפני המע"מ, אבל גם לא סגור עדיין...
יש לכם מושג כמה האוטו שווה ככה ? כמו שהוא עכשיו? או כמה שהוא יהיה שווה אם אני אשלם את התיקון על סך 3300 לפחות? אשמח לעזרה. דוד מזרחי |
רק שתבין מחירים היום פונטו ספייס שנת 2001 נוסעת נמכרת בסבביבות 5000 ש"ח.
|
ובנוסף מה זה טיימר?
טרמוסטט זה עניין של 100 ש"ח |
דוד, בסוף גררת את האוטו לטירה ?.
3300 ש"ח לפני מע"מ, הם 3900 ש"ח לא סופי. מה לא שאלת לפני ?. דוד. |
החברים בעבודה אצלנו אומרים לא נורא עוד תזרח השמש עליך :)
|
בדיוק תיקנתי ראש מנוע ל 16 שסתומים
הנה הפירוט אני מקווה שזה יעזור למחיר:
הרכב הוא פיאט פונטו 2002 עם 110 אלף ק"מ אוטומט ELX16V סה"כ הרכב במצב טוב וכיף לנסוע עליו, אני כן מתכנן להעביר אותו הלאה שנה הבאה, אז עדיף שיהיה במצב נסיעה עוד כמה שנים טובות. אני החלטתי לעשות את הראש מנוע ועל הזמן עבודה היקר גם ככה לדחוף את כל הטיפולים שהרכב צריך, כמובן במוסך נורמלי: עבודות: 1. החלפת טיימינג - 575 2. החלפת טרמוסטט - 150 3. החלפת חוטי הצתה - 75 4. שמן מנוע + פילטר שמן - 0 (כלול) 5. ראש מנוע פירוק הרכבה - 700 6. שיפוץ ראש מנוע בבית מלאכה - 800 בעקרון: טוטאל עבודה לראש מנוע היא 1500 פשוט "פיצלנו" את זה לכל מיני גורמים אחרים ------------------------------- סה"כ עבודות: 2300 חלקים: טרמוסטט פונטו 16 - 248 פרפלו 2 פחיות - 76 חוטי הצתה לפונטו 16 - 258 פילטר שמן - 45 ערכת חגורת טיימינג + GR מיסבים - 311 פילטר אוויר - 39 שמן מנוע AGIP 40-10W כמות 3 - 105 סט סתמים - 400 שסתום יניקה - 40 סט ברגי ראש - 120 --------------------- סה"כ חלקים: 1642 =============== סה"כ מחיר: 3942 נשמע הגיוני אגב ??? |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:58. |