מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   הקבריו... (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17773)

yair791 31-05-14 23:43

הכי טוב אחרי קניה של רכב מאדם מפוקפק זה לעשות ישור קו כללי הכולל החלפת פילטרים שמנים מצתים כבלים ושאר דברים שאמורים להחליף בטיפולים השותפים

davidmzr 03-06-14 20:19

1 צירוף קובץ(ים)
הקבריו' התחילה לקטוע כאשר מאיצים.
ביקשתי מעידן שיבוא בעוד שעה כאשר יאיר ואני נחזור מל.כ. רפי, מסרתי ד"ש ממך לצפריר ולא תאמין איזה הנחה עשה לנו. בנוסף לא תאמין איך שמח כאשר הזכרתי את שימך.
חזרנו והתחלנו לבדוק את הרכב של עידן. חיזקנו את הקונקטור של הקוייל וניקינו את מסנן הדלק. הדבר לא הועיל. יאיר ועידן הסתכלו בי במבט רב משמעי, כאילו אמרו מה נעשה. מאחר שהרכב עבר בדיקת מחשב במוסך ולא נמצאה תקלה, החלטתי שיש חשש ללחץ דלק נמוך. התחברתי עם שעון לקו הדלק. הלחץ שהיה הוא 24 PSI. הלחץ התקין שאמור להיות הוא כ- 43 PSI. אז קבעתי שיש להחליף את משאבת הדלק.
יאיר ועידן אם יש לכם מה להוסיף, זה הזמן.
דוד.

yair791 03-06-14 22:39

שחכת לרשום שלא היה הבדל בבדירה בין אם הוסת דלק היה מחובר ובין אם לא דבר שמעיד על לחץ כו נמוך שאפילו הווסת לא ניפתח

davidmzr 04-06-14 08:29

נכון.
הווסט לא ניפתח מלחץ הדלק, אלא מווקום שמגיע מסעפת יניקה.
עידן, דיברתי עם ארז. יש לנו משאבת דלק משומשת במצב טוב.
אתה צריך להחליט אם להרכיב משומשת בלי אחריות ממושכת, או חדשה עם שלושה חודשים אחריות.
לדעתי רק חדשה, בדוק באיביי.
דוד.

matansab 05-06-14 02:29

אם המשאבה זהה לזאת שבפונטו דור ראשון הרגילה,
נזכיר שלפני יותר משנה רכשתי משאבה חדשה ב-280 שקל.
שלא יצא מצב שאתם קונים באיביי במחיר גבוה יותר כי לא בדקתם :D

davidmzr 05-06-14 09:38

1 צירוף קובץ(ים)
נזכיר שיוקר המחיה מלפני כשנתיים עלה במאות אחוזים. אנשים לא מתרגלים לכך, שבהתאם עלה גם מחיר העבודה והחלקים. הבעיה שאין פרסום על כך. כאשר עולה מחיר החשמל, המיסים, המים, והמזון יש פרסום על כך.
עידן בדק באיביי, לדבדיו המחיר למשאבה הוא 200 ש"ח.
לכן אני לא מציע להרכיב משומשת. זאת ועוד, משום שלאחר שבדקנו לחץ דלק. יאיר אמר שאולי גם מזרק לא בסדר. עידן אמר שאולי הטיימינג לא במקום. לא חברים! דבר ראשון צריך לטפל במשאבה.
הרכב נסע וסחב טוב לאחר שיפוץ הראש. לכן אין סיבה בינתיים לחפש תקלה אחרת שהופיעה לאחרונה.
רפי, כפי שכתבתי בשרשור אחר, מסרתי ד"ש לצפריר מל.כ. הוא קרן מאושר ועשה לנו מחירים שלא מהעולם הזה. בתמונה ווינץ מעודפי הצבא, שהשותף שלו חנוך ביקש לי 300 ש"ח. קיבלתי מצפריר ב-80 ש"ח. תודה על התמונה של צפריר ששלחת לי באימייל. בפעם הבאה שתהיה לי קניה גדולה של כלים, אצלם ואקח את התמונה איתי. :)
דוד.

matansab 05-06-14 09:53

לא שנתיים. קצת יותר משנה. ואני משוכנע שעדיין אפשר למצוא במחיר הזה.
בשביל הספורט אבדוק זאת בפעם הבאה שאהיה בחנות.
בכל מקרה זה לא רלוונטי אם חדשה מאיביי עולה 200. אלא אם מעוניינים גם באחריות.

האם ייתכן שבכלל פילטר הדלק הוא האשם?

davidmzr 05-06-14 10:06

בערב החג פירקנו וניקנו את פילטר הדלק עם לחץ אוויר. יצא ג'פה והמעבר חזר להיות חופשי, ורק לאחר מכן עשינו בדיקת לחץ.
עידן צלצל והסכים "רק חדש" זאת כדי לנטרל את בעיית לחץ הדלק.
אני ממתין לתשובה בדקות הקרובות, בודקים לי את זה.
דוד.

davidmzr 05-06-14 10:45

המחיר של המשאבה 450 ש"ח. השגתי לך ב-248 כולל מע"מ. מדובר במשאבה קומפלט.
אם אתה רוצה שהיא תגיע אלי עד השעה 13.00. אשר את ההזמנה מהר. עליך לדעת שלא ניתן יהיה להחזיר את המשאבה, משום שזאת הזמנה. אפשר יהיה להחזיר או להחליף רק במידה שהיא לא בסדר או לא מתאימה.
דוד.

davidmzr 05-06-14 11:19

1 צירוף קובץ(ים)
מקווה שלא "אכלת אותה". יצאתי לבדוק, סגור משני הצדדים.
ראה איך העירייה התחילה לסלול את הכביש סמוך לביתי. נראה לי שלא תצליח להגיע, דיברתי עם הטרקטוריסט, אמר שיהיה פתוח רק אחרי השעה 16.00. הזמנתי את המשאבה. נראה שגם הוא לא יצליח להגיע. אהיה איתו שוב בקשר שניפגש באיזה מקום. בכול אופן אם יהיה שינוי אודיע לך.
וחוץ מיזה אני לא מבין מה הלחץ שלך, הרי יש לך עוד פונטו לנסוע. :)

דוד.

chesh 05-06-14 18:31

לפני החלפת המשאבה דוד ביקש לעשות בדיקה נוספת ולא רצה לספר לי למה.

http://i62.tinypic.com/whkuhv.jpg

בבדיקה הנוספת יצא שוסת הדלק בסדר והבעיה במשאבה עצמה שמוציאה במקסימום 24PSI.

המשאבה נקנתה בעלות של 248 ש"ח רק בגלל דוד.
המשאבה הישנה הוצאה, נראה אפילו שלא הוחלפה לעולם:

http://i62.tinypic.com/veqkog.jpg

המשאבה הישנה מול החדשה:

http://i62.tinypic.com/r1gdie.jpg

הרכב חזר לסחוב כמו שד. רוב תודות לדוד שאפילו פינה לי את הבית שלו כי כל הכניסות לבתים האחרים חסומות.
עוד כשבאתי, עמד בחוץ עם כף כדי לכסות את החול שאוכל להיכנס.

שאלה אליכם:

http://i60.tinypic.com/t6xvsx.jpg

האם רק לי זה נראה שהטנק דלק מלא?
לפני פירוק המשאבה הישנה, מחוג הדלק היה על החצי.
לאחר הרכבת המשאבה החדשה המחוג מתחת לרבע ונראה כי יש המון דלק במיכל.
לא מאמין שיש זיוף במשאבה החדשה כי המצוף חדש, נתדלק בהמשך ונראה.

יכול להיות שהישנה זייפה ונסעתי על מנורה ובכלל לא היה דלק במיכל ובגלל זה המשאבה נדפקה.
בקיצור מקווה שזאת תהיה הבעיה האחרונה שצריך להקדיש אליה את תשומת הלב.

chesh 05-06-14 20:38

טוב דוד איך שהגעתי הביתה הרכב התחיל להשתגע בסרק ולהפליץ מהאגזוז כמו מכונת ירייה:

https://www.youtube.com/watch?v=k7btVgi_ZZg

חבר שנסע איתי אמר לי חבל על הזמן שלך, משהו לא בסדר במנוע.
מיואש כבר

yair068 06-06-14 00:17

דוד למה לטחון עכשיו תורי :)
יש לך אופציה למשאבה ישנה תרכיב ותראה מה השינוי
בפונטו 1.6 זוהיא צרה צרורה ואתה לא יודע לאן אתה מגיע
לא אתפלא אם בסוף יהיה מזרק כמו שנאמר או מחשב
תשמע סיפור נסעתי יום אחד לקנות פונטו 1.6 ממגדל העמק העברתי כסף ישירות לחשבון הרכב היה רשום אצל הבת שגרה בבתים
לרכב לא היה טסט כך שעשיתי קומבינה עם הביטוח שיגררו אותו
הקיצר האבא ממגדל העמק לא הסכים עד שנעשה העברת בעלות עם הבת אמרתי לו נעשה אך היא לא הייתה פנויה.
זה כבר היה יותר מדיי ביקשתי את ההעברה באותו רגע וקיבלתי את הכסף בחזרה
לאחר מכן הוא התקשר אמרתי לו היה נעים מאוד
מוסר השכל אז בזמנו אמר לי רפי לין שהרכב הזה עושה בעיות בגלל המחשב שלו של GM

נ.ב מצטער לא ראיתי את התגובות האחרונות

Nuker 06-06-14 01:53

איפה גיבסון שיתמרמר פה קצת,טוב אני אחליף אותו,
מצטער שאני זורע מלח אבל הפיאט הזאת בכיף מחליפה את אחד המרכיבים בשולחן ליל הסדר :roll:.

davidmzr 06-06-14 08:04

חברים לא להתייאש. כמו בשיר "אל נא תומר הנה דרכי האחרונה". :)
נחזור אחורה וננתח את מה שהיה לנו. כבר כתבתי " ברכב כללי, מועדון החמש בבאר שבע ב-6/6, " כיצד התנהלה הקניה הלא הגיונית והעברת הבעלות המהירה דרך הנייד. תוך רבע שעה הגיע הטופס חתום בפקס. בלי שהמוכר או הקונה נוכחו בדואר.
עידן נהג ברכב חזרה לרשל"צ ואני בפונטו שלו. התלונן שהרכב לא סחב. בבדיקה שעשינו לרכב לפני הקניה, מצאתי שהראש מעביר מים לאגזוז, פגיעה קצה שילדה מאחורה, גג קרוע, צבע מפוצץ בכמה מקומות, טמבון קידמי מקולף ושבור, מגני שמש חסרים, קלאץ שמפריד גבוה, מחיר שלא משקף את ערך האוטו.
ברור היה שדבר ראשון היה צורך לשפץ את הראש, הראש שופץ ומולא בהרבה נקודות וגם ווסט הלחץ הוחלף. שעון החום בשום מצב לא עובר את החצי לאחר השיפוץ. הרכב נסע כמו שד. אומנם היה רעש מהשסתום שבגללו חזרנו לחרט שאמר שלדעתו הרעש לא מהשסתומים אלא מבוכנה מעוותת. שללתי על הסף. אמרתי לעידן שיסע כמה ימים ולדעתי הרעש יפסיק לבד. ואכן אתמול עידן אמר לי שהרעש הפסיק לחלוטין. אני יודע למה היה הרעש, וידעתי שהוא יפסיק. לא אאריך בהסבר איך הפסיק לבד.
כעבור כמה ימים הרכב התחיל לקטע. בבדיקת לחץ דלק שביצענו התברר שהלחץ לא תקין ולא הייתה ברירה אלא להחליף משאבה. אתמול לאחר ההחלפה, עשינו נסיעת מבחן של כחצי שעה בערך בעיר ומחוצה לה, הרכב נסע כמו שד, ורק לאחר שעידן הגיע הביתה התחילה הבעיה.
yair068 כתבת " בפונטו 1.6 זוהי צרה צרורה ואתה לא יודע לאן אתה מגיע" אני יודע את זה. עברנו את זה עם הקבריו... וה-GT שהיו לנו. אני לא חושב שיש בעיה במזרק. הנטייה שלי היא קוייל או מחשב.
מאחר שבבדיקת מחשב שעשה עידן במוסך, לא התגלו תקלות, אין ברירה אלא לאתר את התקלות בדרך אחרת.
עידן נסה עכשיו בבוקר להניע ולעשות סיבוב ועדכן. זה יכול לתת לי אינדיקציה מסוימת.
יאיר אשמח לעוד רעיונות.
דוד.

chesh 06-06-14 11:04

נסעתי בבוקר כשהמנוע עוד קר, אין שינוי

davidmzr 06-06-14 11:09

תאר בדיוק איך הגיב הרכב הבוקר בנסיעה.
ובדוק אם החיזוק שעשינו לקונקטור של הקוייל במקומו.
דוד.

chesh 06-06-14 13:18

הרכב סוחב טוב, הבעיה רק בסרק.
אותו דבר כמו בסרטון ששמתי, והקונקטור של הקויל במקום.

davidmzr 06-06-14 14:04

1 צירוף קובץ(ים)
בדיון עם ארז כרגע, אמר שהייתה לו בעיה כזאת בקונקטור של הקבריו.. , ועד שהוא לא החליף אותו לא גמר עם הבעיה.
אבדוק אם יש לנו עוד קונקטור כזה. עדיף חדש.
מבחינה טכנית כאשר יש פיצוצים באגזוז, הדבר יכול להיגרם מכמה גורמים.
א. שסתום לחוץ לא מכוון. אין מצב, משום שבדקנו שוב את המרווח אצל החרט.
ב. טיימינג לא מכוון. אין מצב משום שהמנוע מניע בקלות וסוחב טוב, והתקלה מופיעה לסירוגין.
ג. קוייל שגורם לסרוגין להחטאה. חלק מהקומפרסיה מוצתת באגזוז. צריך לבדוק מיד לאחר נסיעה אם סעפת הפליטה מאדימה.
ד. אגזוז סתום. צריך לבדוק ווקום בסעפת יניקה.
זה מזכיר לי סיפור. כאשר הייתי בשרות סדיר בקריה, היה לי חבר בבסיס נהג משאית.
מידי פעם היינו נוסעים לוועד למען החייל בכיכר דיזנגוף לאכול ארוחת ערב. לפני בתי הקפה כאשר היו אנשים יושבים על שולחנות במדרכה, היה מכבה את הסויץ (האגזוז היה מתמלה קומפרסיה לא מוצתת) לשלוש שניות ומדליק שוב. נשמעה בומבה כמו יריית תותח. אנשים היו קופצים מהכיסאות.
זה הרג אותנו מצחוק. עד שיום אחד ניתפס וקיבל 35 יום בפנים. :)
עידן תראה מי בא היום לתקן. הפונטו האהובה שלי שמכרתי לפני שלושה חודשים.
הוא ניתקל בברזל בולט בדרך עפר, וקרע את כבל בלם היד.
כל המאמצים שלי לקנות ממנו את הרכב חזרה ביותר כסף ממה ששילם לי, לא הועילו. :)
דוד.

chesh 06-06-14 14:15

בדקתי את הקונקטור, הוא במקום.
הרכב לא תמיד מניע מכה ראשונה, לפעמים שניה או שלישית והסטרטר ארוך.
הסעפת לא מאדימה, והתקלה כל הזמן אך בסרק. הרכב רועד והמחוג של הסלד רוקד בתחום ה 1 (למעלה למטה).

davidmzr 06-06-14 14:29

צטט:

במקור פורסם על ידי chesh (הודעה 129322)
התקלה כל הזמן אך בסרק.

זה דווקא מצביע לכיוון אגזוז סתום. צריך לבדוק ווקום בסעפת יניקה.
תן לאחיך שיתן גז עד 2000 סל"ד קבוע, ובדוק באגזוז אם התופעה נעלמה.
דוד.

chesh 06-06-14 14:39

ניסיתי עכשיו את מה שאמרת, כשמניעים את הרכב הבעיה מופיעה בדיוק לאחר 30 שניות כשנותנים קצת גז.

כשמחזיקים את הסל"ד על 2000 עדיין נשמעים פיצוצים קטנים מהאגזוז, יצא ממנו גם ממש טיפה פיח שחור על היד שלי.

davidmzr 06-06-14 14:52

מאחר שקודם הרכב נסע זמן רב עם לחץ דלק לא תקין, התערובת לא הייתה כמו שצריך, לכן האגזוז ניסתם, והוא מנסה לזרוק החוצה את שאריות חלקיקי הפיח.
כמו שאמרתי לך לגבי הרעש בשסתומים שהוא יחלוף, יש מצב שגם האגזוז יתנקה.
סע ובדוק.
דוד.

yair791 06-06-14 16:57

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 129294)
ראה איך העירייה התחילה לסלול את הכביש סמוך לביתי.
דוד.

אני מקווה שפעם הבאה שאני אבוא אני לא אצתרך רכב שטח :)

davidmzr 06-06-14 18:36

יאיר נראה אם תדע למה עידן כתב "לפני החלפת המשאבה דוד ביקש לעשות בדיקה נוספת ולא רצה לספר לי למה." רמז, הדבר מתחלק לשני פעולות. פעולה אחת היא כדי לבדוק את הווסת בדרך נוספת לצורה שבדקנו איתך, בהוצאת צינורית הווקום. למה ואיך ?. :)
והפעולה השניה לנקות את המזרקים. כאן יש לי באמת בעיה לגלות. נראה אולי בהמשך.
נכון שלא היה זמן להיכנס להסברים עם עידן, לכן אמרתי לו שאני לא מגלה. :)
דוד.

yair791 06-06-14 20:00

רצית לראות אם יש תזוזה בשעון בהתאם למצב המצערת ?

davidmzr 06-06-14 21:08

לא נגעתי במצערת.
ישנם שני סוגי וסתים. בספייס הוסת נימצא יחד עם משאבת הדלק בטנק. הוא מכוון ע"י קפיץ שמחזיק לחץ כמעט קבוע.
בפונטו 1.6 ובעוד סוגי מכוניות, הוא נימצא בתא המנוע בקצה החליל שעליו מורכבים המזרקים. ושם הוא מופעל ע"י וקום מהסעפת. בתוכו יש דיאפרגמה שפותחת וסוגרת "ברז" בהתאם לתת לחץ שנוצר בסעפת היניקה. ברגע שנותנים יותר גז, נוצר יותר תת לחץ בסעפת. הדבר גורם לדיאפרגמה של הוסת להימשך ולסגור יותר את המעבר. הדבר גורם ללחץ דלק גדול יותר בחליל. זאת כדי לספק יותר דלק למזרקים בשל המהירות הגודלת של הסל"ד.
השלב הראשון שרציתי לבדוק לפני החלפת המשאבה הוא, האם הוסט תקין במאה אחוז. ולא רציתי להסתמך רק על הוצאת צינור הוקום כפי שעשינו יחד.
יש מצב שהדיאפרגמה אכן עובדת, אבל "הברז" נישאר פתוח ומחזיר את לחץ הדלק לטנק.
לכן לחצתי עם פלייר פטנט על הצינור חזרה לטנק למשך 3 שניות, כדי לנטרל בכלל את השפעת הוסט.
כמובן שהפעולה נעשה במנוע דלוק. הלחץ בשעון הבדיקה שחיברתי, לא השתנה.
המסקנה, שלא הוסת הוא זה שגרם ללחץ להיות נמוך, אלא המשאבה.
ביחס לפעולה השנייה "ניקוי המזרקים" אכתוב אולי בפעם אחרת.
דוד.

yair791 06-06-14 21:13

לא צריך לספר לכולם על הסודות המקצועיים שלך כלומר איך לנקות את המזרקים אני רק יכול לשאר שמדובר בשימוש של המתאם שיש לך לשעון הלחץ ולא צריך להרחיב מעבר לזה
אני בטוח שעכשיו גיבסון יתעצבן כי אני לא נותן לך לגלות סודות של המקצוע

gibson9655 07-06-14 00:44

יאיר, הרבה ממה שדוד רושם אני בכלל לא מבין בסיבוב ראשון ולרוב גם לא בסיבוב שני
דיאפרגמות, חליל, מה אתם מנסים להכניס את הקבריו להריון ? חרא של כלה לא כדאי לכם. יצא לכם ילד מפגר, חוץ מגג נפתח כל האוטו תחת :razz:

לרוב הדברים אין לי מספיק ידע איך בגלל לגשת ואם כבר ניגשתי והגעתי אין לי את הציוד המתאים.
אבל אני קורא כי יש לי זכרון טוב ולרוב אני נזכר בדברים בדיעבד ומשייך אותם.

אז כן תן לו לדבר אוטוסטראדה אל תשים רמזור באמצע כביש 6

davidmzr 07-06-14 08:26

צטט:

במקור פורסם על ידי chesh (הודעה 129322)
הרכב לא תמיד מניע מכה ראשונה, לפעמים שניה או שלישית והסטרטר ארוך.

בכול הפעמים שהנעת, לא שמעתי משהו ארוך או חריג בסטרטר.
טוב שכתבת את המילה "לפעמים". ההסבר לכך פשוט.
ברכב הזה משאבת הדלק לא פועלת כאשר מדליקים את הסוויץ. היא מתחילה לפעול רק כאשר נותנים סטרטר. לכן לפעמים לאחר חניה ארוכה הלחץ בחליל יורד ולוקח לה 2-3 שניות לבנות לחץ .
קיימים שני סוגי מערכות שמפעילות את המשאבה.
1. בהדלקת הסוויץ המשאבה מופעלת למשך 2-3 שניות ובונה לחץ בחליל. כאשר יש בעיה עם המערכת הזאת, מחברים את המשאבה לזרם סוויץ קבוע.(קרי קומבינה)
2. בהדלקת הסוויץ (כמו אצלך) המשאבה לא מופעלת, ואין מספיק לחץ להניע. לכן לפעמים ההנעה אורכת מעט יותר זמן. המדובר במס' שניות בודדות.
ובכלל תפסיק בבקשה להשוות כל הזמן, בין הרכב הנ"ל לפונטו השנייה שלך. הוא לעולם לא יגיע לרמה של הפנטו השנייה שלך. :)
דוד.

chesh 10-06-14 09:55

טוב נסעתי איתו שבוע שלם והבעיה לא נפתרה.
אני נוטה יותר לכיוון חיישן ולא נראה שהאגזוז סתום מפני שבהנעה הרכב בסדר, ורק לאחר חצי דקה מתחיל לגמגם.
גם כשהרכב אחרי נסיעה כשאני מכבה ונותן לו לנוח כמה דקות ומניע, הבעיה מתחילה לאחר כחצי דקה.
בקיצור צריך לבוא.

davidmzr 10-06-14 10:24

1 צירוף קובץ(ים)
אתמול לא הצלחת להגיע אלי, בשל המשאית שחסמה את הרחוב. היום המצב כרגע יותר גרוע. ראה תמונה מהבוקר. דיברתי עם הטרקטוריסט, אמר שאדבר איתו בעוד שעה.
מאחר שאין אפשרות להתחבר למחשב בדיקה. ובבדיקה שעשית במוסך לא התגלו תקלות.
(כן גיבסון, מחשב הבדיקה לא כל יכול) החלטתי לבצע מס' בדיקות. דבר ראשון ניבדוק יחד את חיישן (ECT) אני חושד בו משום שהרכב עובד יפה בדקות הראשונות בסרק, ולאחר שהמנוע מתחמם, הוא משדר למחשב נתון שגוי
אחר כך נבדוק ווקום בסעפת לוודות שהאגזוז/ממיר לא סתום. ובסוף את מחשב הרכב. זכור שהעבודה הזאת לא שייכת לשיפוץ ראש שעשינו, ויש לשלם עליה. (לא בסתם) :)
אז תמתין ברגע שהמעבר יתפנה אצלצל אליך.
דוד.

chesh 10-06-14 17:09

לא רוצה לפתוח פה אבל אני חושב שפתרתי את הבעיה.
החלטתי להחליף את הפקק דלק ולנסות לנסוע עם חדש עקב חור שהיה שם ואני חושב שהוא לא אטם באופן מלא את המיכל.

http://i60.tinypic.com/30rmgcp.jpg

עדיין אין פססס בפתיחת פקק הדלק (אמור להיות?)
אבל עכשיו נראה שהבעיה נפתרה לגמרי. הרכב כבר לא מגמגם והאויר מהאגזוז יוצא בחופשיות בלי תקיעות. כמובן שאמשיך לעקוב עוד כמה ימים אחרי זה או שזה סתם היה משהו רגעי.
כשהראתי את הפקק בחנות הבחור אמר לי בטח שיהיו לך בעיות, השסתום בפקק הזה דפוק ולא אוטם.

יכול להיות שעשו אותו בכוונה עקב משאבה שלא מזרימה מספיק דלק שלא יהיה לחץ במערכת או משהו? כבר לא יודע.

davidmzr 10-06-14 17:17

עידן, מאחר שאתה לא עונה לנייד, אכתוב כאן.
אין סיכוי להגיע גם היום. סגרו שוב בצד אחד עם המשאית, ובשני עם הברזל שאתמול ניסינו להוזיז ולא הצלחנו. כבר עברו לי הכאבים בכתף בשל המאמץ. רק שני משוגעים כמוני וכמוך מסוגלים היינו לנסות להוזיז ברזל ששוקל חצי טון באורך של 5 מ'. :)
גם אני תקוע. אין ברירה תמתין. זה לא בוער אמרת שהאוטו נוסע מצויין, והגמגום/ הרעידות רק בסרק.
דוד.

chesh 10-06-14 17:19

דוד קרא את ההודעה האחרונה :)

davidmzr 10-06-14 17:59

עידן היקר, מה שכתבת נוגד את כל עקרונות המכונאות.
אם יש חור במכסה הדבר לא יביא לרעידות בסרק. להיפך המכסה בנוי כך שיוכל להיכנס אוויר אטמוספרי לטנק במקום הדלק בו השתמשנו בנסיעה ארוכה. הוא למעשה שסתום חד כיווני שמעביר אוויר רק לצד אחד. אם הוא סתום, יהיה בטנק תת לחץ שבמקרים חריגים יקמט את הטנק פנימה. והמשאבה תתאמץ להעביר את הדלק לחליל.
ממש ממש מוזר לי הסיפור הזה. קרה כבר במאזדה ישנה שהבחור ניתקע כל 1 ק"מ. בשל מכסה שלא הכניס אוויר, לאחר המתנה של חצי שעה הרכב הניע ונסע שוב ק"מ.אבל אצלך הרכב לא נכבה. הורדתי לו את המכסה, ודחפתי סמרטוט במקומו. הבחור עשה נסיעת מבחן ואמר שאין יותר בעיה, החלפנו מכסה חדש.
השסתום החד כיווני של המכסה לא פתוח באופן קבוע. הוא ניפתח ושואב אוויר רק שרמת התת לחץ בטנק עולה. לכן סביר להניח שקדחו חור במכסה, כדי להקל על המשאבה.
המקרה מעניין עדכן בהמשך.
דוד.

davidmzr 11-06-14 17:06

עידן, יאיר היה אצלי היום.
דיברנו על החלפת המכסה. אמר שלא יכול להיות. נראה לו שהאגזוז זרק את כל הג'יפה וניפתח.
נסה בבקשה להחזיר את המכסה הישן, הניע ותן למנוע לעבוד בסרק ועדכן.

תודה דוד.

מאור30 11-06-14 17:10

על פניו ייתכן וקיים קשר כלשהו שאיני יודע בדיוק להסביר אותו בין המיכסה לגמגומים כי בעבר שמעתי על מיקרה דומה אך לא בפונטו והחלפה של מיכסה הדלק פתרה את הבעיה. בכל מיקרה יש לא מעט תגובות דיי מעניינות על שירשור שהוא פתח בקארספורום בעניין הזה. בהחלט נושא מעניין.

davidmzr 11-06-14 17:18

לדעתי קיים קשר כזה, רק במידה שהמכסה סתום ולא מאפשר לאוויר להיכנס. אבל כאן מדובר במכסה שיש בו חור.
לא ננום ולא נישן הערב עד שעידן יעדכן. :)
דוד.

chesh 11-06-14 19:23

כנראה שחלמתי, הבעיה עדיין קיימת אך פחות ממה שבסרטון.
יש פוף מהאגזוז כל איזה 3 שניות. יחסית הוא עובד בצורה סדירה.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 04:31.