![]() |
תן לגמור את הקפה ארגע ואצלצל, אני עדיין כעוס. :)
דוד. |
אז מה היה לנו כאן.. רכב אשר נכנס למוסך עקב התחממות, ישר רצים להחליף את כל החלקים כי הם רקובים, לבסוף שמרכיבים הכל ככל הנראה הרכב עדיין מתחמם ואז מחפשים במה לחסוך אם זה על מחיר הפלאגים או להישאר עם הטרמוסטט הישן.
כמו שנאמר, פינים של מחשב ניהול לא מתעקמים סתם ככה, או שבכלל הבעיה היא אחרת והמוסך מנסה להרוויח עוד זמן. זה היה ברור שגם יגיד לך שצריך להחליף טיימינג על הדרך ומחיר המותחן יקר להחריד. צר לי מאוד אבל מי שמוכן להוציא סכומים כאלה במוסך של פיאט, רואים אותו כמי שמשועבד לרכב ולא תהיה לו בעיה להוציא גם עשירייה. מכיוון שאתה לא מבין לפי דעתי מנסים לסבן אותך, וגם לא ברור חד משמעית אם היה צריך לשפץ ראש מנוע. אני הייתי רץ למוסך ורואה מה המצב שם עם הדרכה טלפונית של דוד. אישית לא הייתי דורך באף מורשה של פיאט אם לא הייתי צריך ויעידו על כך החשבוניות של הפיאט של סבא שלי שקרעו אותו ב 5 אלף בטיפול שגרתי והחלפת מנוע מפירוק על סך 10 אלף שקל ברכב של חבר. |
chesh ,
לגבי הטיימינג אני ביקשתי לעשות אותו , לא המוסך. לגבי מחיר המותחן של חגורת המנוע , מבירור שלי בנחום סודאי רצו עליו 400 שקלים אז במוסך אני דווקא מקבל את החלק בזול יותר (350). אני תיכף נוסע למוסך לבדוק מה קורה פה מקרוב , מקווה שדוד יצור איתי קשר בהקדם האפשרי. |
אתה לא בודק במקומות הנכונים חבר, על ידית הילוכים מעור שהבאתי מאיביי מקורית שעלתה לי 300 שקל רצו נחש כמה? 2600 שקל לא כולל מעמ.
ניחא מוצר נדיר, בוא ניקח עוד דוגמא ליוניט מזגן שרצו ממני 600 שקל ומצאתי אותה אחת ב 200. את המחירים שסמל"ת קובעת עבור חלפים ישנים הוא שחיטה. עוד דוגמא היא של איזה חבר פורום שרצה לקנות רדיו מקורי לפיאט מריאה שאני זוכר וביקשו ממנו 3000 שקל. אז המחירים אצל סודאי וחבריו הם מדד אבל יש לבדוק בעוד מקומות, לא כל חלק צריך להיות מקורי. |
עדכונים :
טוב חברים אז הייתי במוסך היום ...מנהל העבודה הראה לי את מחשב ניהול המנוע ואכן היו חסרים שם שני פינים ועוד איזה שני פינים עקומים מעט. אמר לי שזה קרה כנראה כתוצאה מקורוזיה או התחמממות של שני הפינים הספציפיים וכשהוציאו את מחשב ניהול המנוע כדי לפרק את הראש אז כפי הנראה שני הפינים נשארו בתקע. חוץ מזה ראיתי את הרדיאטור החדש ששמו (הראדיאטור בא ביחד עם המעבה מים) ואת חגורת המנוע החדשה. מנהל העבודה עימאד וגם מוחמד הנציג שדיבר איתי בטלפון היו אדיבים וענו לכל שאלותיי. מוחמד אמר שהוא ממשיך לחפש לי את המחשב בפירוקיות ושהוא מצטער ושלולא התקלה הזו של מחשב ניהול המנוע האוטו היה מוכן כבר היום. נמשיך לחכות ולראות מה קורה הלאה. דוד , אני מאוכזב ממך שלא התקשרת אליי :( |
מצטער שלא יכולתי לדבר איתך, קרה אירוע לא צפוי במשפחתי. נסעתי ורק הרגע הגעתי הבייתה.
לפחות עידן ואני הצלחנו לדחוף אותך למוסך. למרות ההודעה שלך אני עדיין לא משוכנע. בהצלחה דוד. |
מקווה שהכול בסדר אצלך דוד.
בכל מקרה עדכונים ...מוחמד מהמוסך התקשר אליי היום ואמר לי שמצאו מחשב ניהול מנוע באיזו פירוקיה בקריות וניסה לדבר איתי על כך שאני אצטרך להוסיף סכום כסף מסויים עבורו כי אין מה לעשות וחלק משופץ עולה 1200 שקל. לא רציתי לשמוע מילה ואמרתי לו שאני לא מוסיף מעבר ל-5600 שקל ומצידי שישאירו את האוטו אצלם עד שיצליחו להשיג לי חלק בחינם ( מה שלא ריאלי ככל הנראה ) או שיעשו לי טרייד אין על האוטו (ינכו את מחיר התיקון ממחיר מחירון או משהו בסגנון )לאיזו פיאט פונטו גרנדה יותר חדשה כי כמו שאני רואה את זה , זה סרט שלא הולך להגמר ואני מכניס את ראשי למיטה חולה. השאלה שלי היא כזו , עד כמה אני מחוייב לשלם עבור התיקון במידה והוא יוצא מגבולות הצעת המחיר הראשונית ? כרגע נאלצתי להוסיף 200 שקלים מ-5400 ל-5600 אבל זאת בלי ההוספה של מחיר מחשב ניהול המנוע...נגיד ואני לא מסכים לשלם מעבר ל-5600 שקלים , מה קורה אז ? ... א*** איזה כאב ראש וכאב לב .... |
דוד , רציתי לשאול אותך ...האם זה היה באחריותו של המוסך לבדוק ולוודא שמחשב ניהול המנוע תקין לפני שפירקו את הראש וביצעו שיפוץ והתחילו לעבוד ?
|
השאלה קשה. כך שאני לא רוצה לשלוף "תשובה מהמותן".
דוד. |
אמרתי היום למוסך שאם היו מבחינים במחשב המנוע התקול לפני תחילת העבודה ומודיעים לי הייתי אומר להם לעצור ולא לעשות כלום ושאיני רוצה לתקן את האוטו. אמר לי הבחור שאין מה לעשות והבחינו בזאת רק אחרי שהחזירו והרכיבו את הראש המשופץ ובדקו מדוע המאוורר לא נכנס לפעולה במהירות 1 ...רק אז איבחנו שמחשב המנוע תקול. לא היו אמורים גם לעשות זאת (לבדוק את המחשב) מלכתחילה כדי לבדוק מדוע המאוורר לא נכנס לפעולה מלכתחילה במהירות 1 ? ....אייאייאיי....
נראה לי שבסוף האוטו שלי ישאר למזכרת בידי המוסך ... |
לא הייתי צריך לקרוא את התגובה האחרונה שלך, משום שיאיר צלצל אלי עכשיו והקריא לי אותה בנייד.
בכול זאת קראתי אותה, כדי לדעת עד כמה יאיר מדייק. :) יאיר למה אתה לא עונה לה"פ של חבר הפורום, שרוצה טיפול 180K. נראה לך שאני תיבת הדואר שלך ?. :) "נראה לי שבסוף האוטו שלי ישאר למזכרת בידי המוסך..." רק שתדע שגם עם זה עלולה להיות בעיה. המוסך יתבע אותך על הסכום שמגיע לו. לא נראה לי שהוא כאילו יקנה את הרכב במחיר שמגיע לו. "אמרתי היום למוסך" במצב שנוצר לא משנה מה אתה אומר. השאלה מה ענה לך המוסך. דוד. |
רשמתי מה ענה המוסך ...שהם שמו לב לזה רק אחרי שהרכיבו את הראש המשופץ חזרה והבחינו שהמאוורר לא נכנס לפעולה במהירות 1 ושלפעמים יש בלתמ"ים לא צפויים ואין מה לעשות - וזו תשובה שאני לא מקבל. בלת"ם ראשון עם החגורת מנוע והמותחן שלה קיבלתי ואישרתי , אבל בלת"ם נוסף של כאלף שקל ואולי יותר אני לא מוכן לקבל - שהרי זו אבחנה שהם היו חייבים לאבחן לפני שהתחילו לעבוד ושהייתי אמור לקבל כבר בהצעת המחיר הראשונית , בדיוק כמו שהם רשמו שיש להחליף טרמוסטט ורדיאטור וכו' , אז ככה היו אמורים לבדוק את המאוורר ולאבחן את מחשב המנוע כי זה משהו שקשור ישירות לבעיית ההתחממות.
ולגבי זה שהאוטו ישאר אצלם ... שיפחיתו מחיר התיקון שביצעו ממחיר מחירון ואפשר לסיים את הסאגה. |
צודק. רשמת מה ענה המוסך לגבי הנקודה הספציפית. ואני התכוונתי בכללי.
האם העלית למוסך את הדרישה, "שיפחיתו מחיר התיקון שביצעו ממחיר מחירון ואפשר לסיים את הסאגה." או שרק כתבת את זה בפורום ?. דוד. |
כשהייתי במוסך אמרתי להם אם הם רוצים להשאיר את האוטו אצלם אם זה ימשך ככה אבל אמרתי את זה חצי בצחוק חצי ברצינות ככה שאני לא יודע עד כמה הם לקחו אותי ברצינות כשאמרתי את זה.
אם הם אכן יסכימו לבצע את זה - להפחית מחיר תיקון ממחיר מחירון ולהשאיר את האוטו אצלם - ללכת על זה ? כי אני באמת כבר אובד עצות. הרי אם אני אשלם את מחיר התיקון אני בעצם מתחייב לאוטו הזה לשנים הקרובות ופה טמונה הבעייה האמיתית - לא משנה מהי התקלה הבאה וכמה תעלה , אני כבר אתקן ואשאר עם האוטו בגלל שהשקעתי כ"כ הרבה. |
תעזוב את מה שהם לקחו ברצינות או לא, מה ענו לך ?.
דוד. |
אמר שהוא בודק את עניין המחשב ויראה אם אפשר לעשות משהו לגבי זה (אני מניח שהוא מתכוון להנחה) ויבדוק גם לגבי טריידאין אם זה אפשרי. לגבי להשאיר את האוטו אצלם הוא לא אמר כלום.
|
תשמע חבר עם כל הכבוד לך, לא נראה לי שאתה יכול להתמודד עם המצב לבד.
שקול לפנות לעזרה. שמעתי פעם שיש גוף של עורכי דין, שמגישים עזרה חינם. אולי matansab יכול להעלות קישור. דוד. |
קראתי עכשיו את הסיפור הזה,
לפותח השרשור - אני חושב שאתה לא מבין את המצב שאליו נקלעת, אתה עלול לצאת בנזק מאד גדול אם לא תסיים את הסיפור הזה מהר. המטרה שלך עכשיו היא לא למשוך זמן, להיפך. היות ומהרגע והמוסך סיים את הטיפול האחרון שהוא ביצע בהסכמתך ואתה בהחלט הסכמת והרכב עדיין יושב במחיצתו - הוא יכול לגבות דמי אכסנה יומיים ואתה יכול לבכות עד מחרתיים, החשבון יוגש לבית משפט ואתה תשלם את הטיפול ואת האכסנה - תחת מידתיות. (השופט כנראה יקזז בגלל שלא הוזהרת מראש על דמי אכסנה אבל אתה תשלם כי המוסך זה לא חניון) הסיכוי (לא רוצה לומר היחידי אבל העיקרי) שלך בסיפור הזה הוא להתיישב על טענת המוסך על המחשב ולבדוק אותה מכל הכיוונים היות והיא נשמעת מופרכת לגמרי, דיי סביר שהם עשו את הנזק בעצמם. הנה תתחיל מזה : 1. פינים לא מתעקמים או נעלמים בעצמם זה כבר אמרו 2. לא בטוח שהמחשב יכול לעבוד עם חוסר בחיבוריות של שני הפינים, אבל הוא עבד כשאתה הבאת את הרכב. 3. לא אמרת איזה פינים - צריך לראות אם אילו הפינים שאחראים על יחידת האוורור. 4. אם באמת הפינים האילו מחוברים לממסר של המאוורר - האם הם אחראיים למהירות הראשונה או לשניה (נגד משתנה דיי מנהל את המהירות הראשונה שם אבל אני לא באמת בקיא בפרטים) 5. נסה להשיג מרפי לין את הסכימה החשמלית מלאה של המערכת איוורור ולמצוא חורים בגרסא שלהם. ברגע שתמצא חור רציני בגרסתם יהיה לך הרבה יותר קל. וכלל חשוב - לא מכניסים רכב למוסך ומשאירים אותו לבד אלא אם מכירים את המוסך היטב ללא ספק או שבעלי המוסך מוכר למספיק אנשים בשביל שלא ירצה לשחק משחקי קקי ו\או לדפוק לך את הרכב. לא להאמין אבל יש כאלה שמנסים כי הם קטנים מספיק שהשקל יהיה בשבילם אלוהים, אבל אם שומרים על שני הכללים האלה זה תמיד מסתיים לטובת הלקוח. עוד אפשרות (אין לי מושג אבל אינטואיטיבית נראה לי קשקוש) נסה להתייעץ עם איגוד המוסכים. http://www.iga.org.il/drivers/public_claims.asp בהצלחה |
קראתי בפורום אחר על מקרה זהה בו בעל הרכב ניתק את מחבר מחשב המנוע ונשבר לו אחד הפינים הוא שיער שזה כנראה מאותה סיבה כמו שאמרו לך במוסך.. למרות שאני סקפטי ייתכן ויש אמת בדבר.
נראה שדילגת על ההצעה שלי אבל שווה לך לבדוק זה יכול להסתכם בהרבה פחות כסף בדוק איתם אין לך מה להפסיד, גם רצוי לבדוק עם כל מעבדת אלקטרוניקה לוו דווקא שמתמחה במחשבי רכב אין פה משהו מיוחד שמעבדה רגילה לא יכולה לטפל בו..., מן הסתם שהמורשה לא ירצה לעשות את זה כי הוא לא ירצה לתת אחריות על מחשב רכב שהולחמו לו פינים מחדש\שופץ אצל צד ג' אם אכן יש מישהו שיכול לשחזר לך את הפינים בצע את העבודה ומבחינת המוסך שלא ישא באחריות על המחשב רכב וגם אל תדבר איתם בכלל מה קורה עם המחשב למניעת התנערויות ותרוצים שיתנו אחריות על חלקים ששיפצו \החליפו וזהו. |
חברה , תודה רבה על כל העצות והעזרה. ניוקר , אני אצור קשר על הבוקר עם המעבדה שהמלצת עליה ואשאל לגבי הלחמה של פינים האם זה בכלל אפשרי והאם יכול להיות שהפינים יכלו להשבר כתוצאה מקורוזיה או התחממות. המעבדה עצמה רחוקה לי כי אני מנשר אבל אבדוק אם זה בכלל אפשרי העניין של ההלחמה.
|
דואר ישראל\עסק אחר קודם תבדוק אם זה אפשרי.
|
התקשרתי לאיייל מהמעבדה ...אמר שהוא צריך לראות את המחשב ניהול מנוע כדי לדעת אם הנזק נעשה בידי אדם או לא וגם כדי לראות אם זה ניתן לשיפוץ. כששאלתי אותו על מחיר הוא אמר שזה יעלה בין 1500 ל-1700 (?!?) או מחשב חדש באותו המחיר.
|
הצעת מחיר תלושה מהמציאות...
נסה עוד מקומות.. את האתר הזה זרקתי לך סתם מחיפוש בגוגל.. צרף תמונה של המחבר כמו שהעלתי פה אפשר לשלוח שידעו בדיוק למה אתה מתכוון כי טלפונית זה בלתי אפשרי להבין.. עדיף תפנה למעבדה שלא קשורה ספציפית לרכב.. בכל מקרה אם המוסך יבוא לקראתך.. אולי הם יצליחו להביא לך הצעה יותר טובה... שזה הצעה של 3 ספרות ולא 4 |
טוב חברים , עדכונים למי שבא לקרוא :
הוצאתי לפני זמן קצר את האוטו מהמוסך. האוטו מרגיש זריז יותר ממקודם מה שנחמד מאוד. לגבי המחשב , המוסך בא לקראתי בסופו של דבר והביא לי את המחשב שדרך אגב בא כחלק מסט התנעה (ככה רשום בקבלה) ביחד עם מפתח משלו ב-600 שקלים בסופו של דבר. כמו כן , המוסך מצא שמשאבת הדלק תקולה אצלי ומוציאה רק 2BAR לעומת 4BAR והחליפו לי אותה לאחת אחרת מפירוק שהייתה אצלם , ללא תשלום (!). כמו כן כשביקשתי שיבדקו לי מה התקלה במזגן שלי , אמרו שלא מצאו כלום ומילאו לי גז , שוב ללא תשלום (!) . בסופו של דבר , יצאו איתי בסדר גמור ובפי רק מילים טובות עליהם , על מוחמד יועץ השירות הסבלני ועל עמאד מנהל העבודה החביב. אבל , לא הכול דבש. ביציאה הראשונה מהמוסך כשהתחלתי לנסוע הבייתה שמתי לב שמד המהירות לא עובד כמו שצריך ולא עולה מעל ה-20 קמ"ש. חזרתי למוסך , החשמלאי שם חיבר מחשב , בדק איפס ואמר שזו לא תקלת מחשב ושזו כנראה בעייה בחיישן המהירות וצריך להחליפו או את השעון עצמו (ממה שהבנתי). מוחמד יועץ השירות אמר לי שהם יחפשו שעון מהירות חלופי לבינתיים ושאני אחזור במועד אחר. יצאתי מהמוסך , עצרתי לתדלק ואיפסתי את את הקילומטרז'. מתחיל לנסוע לכיוון נשר ושם לב שסופר הקילומטרז' פשוט לא סופר כראוי את הקילומטרים. נסעתי בערך 30 קילומטר מעכו לנשר והוא מראה שנסעתי 5 קילומטר ...כמו כן המד שמראה קילומטר לליטר מראה שצרכתי 4 קילומטר לליטר. אז כנראה שאכן יש איזו תקלה במחשב. בשיחה נוספת עם מוחמד הוא אמר שאני אגיע למוסך מתי שאני יכול והם יבדקו את הכול. נ.ב דוד אפשר שתשלח לי את הטלפון שלך או שתתקשר אליי , ברצוני לדבר איתך על משהו. בברכה , חנן |
נשמע כאילו לוח השעונים לא מתאים לערכת ההנעה שהביאו לך
|
נשמע שהיתה כאן האמאמא של הקומבינות לא יתכן שרכב ניכנס על ראש מנוע ויוצא עם לוח שעונים דפוק או חישן שקשור לזה שדפוק ושלא נדבר על משאבה
ניראה לי שמה שקרה זה שהגיע רכב או כמה רכבים זהים עם התקלות שמתוארות פה האחד לחץ דלק והשניה עם הלוח שעונים ונילקחו חלקים מרכבך לצורך בדיקה ואימות ואיך שהוא נישארת עם המשאבה התקינה ועם הלוח הדפוק זו דעתי האישית |
צטט:
אני עם יאיר. אישית אני חושב שפירקו לך חצי אוטו ושמו לך חלקים דפוקים. |
חברים , נא זכרו שאתם מדברים פה לא על איזה מוסך מדרכה אלא על מוסך מורשה יבואן של פיאט. זה נראה לי כרגע כאילו אתם ממהרים להוציא דיבתו של המוסך...יום שישי הזה אני חוזר למוסך ואני מקווה שהם יטפלו במד המהירות ובמדדי הקילומטר של המחשב. לבינתיים בואו לא נמהר להסיק מסקנות.
צ'ש , לא שילמתי יותר מחמשת אלפים שקלים על שיפוץ סטנדרטי , החלפתי עוד חלקים כמו רדיאטור ובנוסף החלפתי גם רפידות ודיסקים של הבלמים אז לא כלכך מדוייק מה שאתה אומר. כמוכם , גם לי יש ניסיון לא כל כך טוב עם מוסכים אבל לבינתיים המוסך לא נתן לי סיבה לפקפק בו. היחס היה סבלני ואדיב להפליא למרות שחפרתי להם ושאלתי אינספור שאלות. לבינתיים אני בוחר להאמין בטוב ולא ברע. |
כל מה שרשמתי הוא מנסיון של ההורים שלי למזלי זה לא קרה לי כי אני מתקן הכל בעצמי
בוולבו 740 שלהם היתה תקלה והרכב נכנס למוסך זה היה באמצע שנות ה90 ויצא עם תקלה והרכב נכבה לאחר שעה נסיעה ככה היתגלה שהרכב יצא עם תקלה במוסך נאמר שהמפלג דפוק זאת אומרת נישבר המחבר של החיישן שמחובר עליו המפלג מורכב מאחורי הראש צמוד לקיר האש ואין כל סיבה שמיתקלה של מזרקי דלק שעליו הוא נכנס שהמפלג ישבר מה שקרה זה שנילקח המפלג לצורך בדיקה ברכב אחר שבו היתה תקלה והם שברו את זה בקיצור ניסו להוציא מההורים של 7000 שח לא פחות על מפלג חדש אחרי דין ודברים העינין נסגר בלי הוצעה של שקל אחד מהכיס של הורי ומאותו יום הרכב לא דרך באותו מוסך מודבר על מוסך מורשה של וולבו התופעה הזו קיימת גם במוסכים שהם אינם מורשי יבואן אלה מורשים למכואנות כללית מטעם משרד התחבורה הכל טלוי ביושרת המוסך ראו הוזהרתם |
צטט:
לצערי אתה לא מבין שאין קשר בין החלפת החלקים שכתבת לבין גורם התקלה. אני בספק רב אם אכן הוחלפו, מלבד איזה מחשב שכנראה היה זרוק במוסך שגם הוא נראה תקול. אתה נעול על מה שאמרו לך בטלפון, ובקושי שיכנענו אותך לסור למוסך ולבדוק את הסיפורים. ומה דעתך על זה שאפילו לא עשו נסיעת מבחן ?. שהרי כתבת,"ביציאה הראשונה מהמוסך כשהתחלתי לנסוע הבייתה שמתי לב שמד המהירות לא עובד כמו שצריך ולא עולה מעל ה-20 קמ"ש." לבקשתך אני מיד שולח לך את מס' הנייד שלי. אנסה לעזור לך עד כמה שאפשר. דוד. |
דוד , הם שמו לי את רוב החלקים שהוחלפו בקרטון בתא המטען. הצלחתי להבחין בדיסקים , צינור מים מברזל , חגורת טיימינג , חגורת מנוע , מותחן חגורה , משאבת מים אכולה , את המחשב הישן התקול ועוד כמה דברים. וכמובן שהרדיאטור הוחלף כי החדש מותקן ברכב. את משאבת הדלק התקולה מנהל העבודה הראה לי ושאל אותי אם אני רוצה לקחת אותה ואמרתי לו שאין לי מה לעשות עם זה. אני אצלם בהזדמנות ואראה לכם.
כרגע אני מנסה להבין מהי מהות התקלה...האם יכול להיות שמקורה בסט ההתנעה / במחשב החדשים ? יועץ השירות אמר לי שמד המהירות עובד על חיישן מהירות נפרד ושאין קשר למחשב החדש אבל לי דווקא נראה שזהו הכיוון להסתכל עליו. בקשר לזה שהיו צריכים להבחין בתקלה אני מסכים איתך במאת האחוזים אבל אני לא אקטול אותם במיידי על זה , יכול לקרות. |
צטט:
ככל הנראה אין להם מספיק ניסיון, נסה לכוון אותם, יש קשר ישיר בין מחשב המרכב(\בית הפיוזים שמחובר אליו) לבין לוח השעונים, יתכן והוא אינו מתאים. נתקלתי בזה מס' פעמים. לכן אני אומר, יש לבדוק. |
חנן דוד הרגע דיבר איתי ולא כדאי שתבוא הסופש הזה אלה עדיף שתיסגור את כל הקצוות הפתוחים עם המוסך ואז ניראה מה הלאה
|
12 צירוף קובץ(ים)
אהלן חברים , מעט תמונות של חלקים שהוחלפו :
ניתן לראות בתמונות את מצבם הגרוע של החלקים - חגורת מנוע עם חתכים שזמנה קצוב , פלאנג' מים רקוב , משאבת מים רקובה , צינור חלוד בפנוכו ... דרך אגב, בתמונה האחרונה יש בולמים של KYB - אם מישהו רוצה שיבוא לקחת , זה למסירה בחינם אין כסף. |
מה מצב הרכב עכשיו? סידרו מה שהיה?
לא זיהיתי את הפינים השבורים במחשב הרכב כמה עלה לך לעשות טיימינג אצלם (מחיר בחלפים רצועה מותחן ומ.מים) והבולמים מעניינים למה הורדת אותם? (: |
זה ניראה שאחד החלקים שיש בארז ואני מדבר על התמונה שבה כל החלקים מוצגים על הרצפה באופן מסודר יש מיסב לחץ
הוחלף לך הקלאצ גם על הדרך?? או רק המיסב כי זכור לי שפורק רק הראש מנוע ולא המנוע |
זה שמופיע מיסב לחץ זה האקדח המעשן שסתם עספו חלקים מהמוסך וזרקו לך אותם לתוך ארגז בתא המטען
בנוסף אם כאשר הולך ראש מנוע יש חידרה של מים ברוב המקרים לבוכנה אז הפלאג של אותה הבוכנה /בוכנות אמור להיות נקי נקי כלומר החלק של הפלאג שיושב בתא הבעירה אמור להיות לבן ולא שחור |
לא חושב שמוסך מורשה מתעסק בקקי, לא חסר להם עבודה שם.
|
צטט:
|
4 צירוף קובץ(ים)
ניוקר , מצב הרכב כרגע כמו מקודם. נוסע מצויין ומרגיש זריז יותר ממקודם , כאילו הוחזרו מספר סוסים לאורווה אבל יכול להיות שאני סתם מדמיין את זה. לגבי התקלה עם מד המהירות , היא עדיין קיימת מפני שלא היה לי זמן לגשת שוב למוסך . השבוע אני נוסע שוב , כנראה ביום שלישי ואני אעדכן בקשר לכך.
לגבי הפינים השבורים , קשה לראות את זה בתמונה אבל זה שם בשקע העליון ... פין אחד שבור בשורה שנייה מלמעלה הכי ימני...ועוד פין שבור בשורה התחתונה , פין שלישי מימין. כמו כן ניתן לראות שפינים 2 , 4 ו-5 בשורה התחתונה מימין עקומים. אני מצרף עוד תמונה , אולי תראה ככה. מחירי חלפים (מחירים אחרי הנחה של 20% וכוללים מע"מ) : סט טיימינג מקורי (רצועה + מותחן) - 294 שקלים משאבת מים מקורית - 282 שקלים לגבי הבולמים , הם שוכבים אצלי באוטו כבר כשנתיים מאז שהחלפתי בולמים לבילשטיין כשקניתי אותם. ממה שהבנתי הם במצב טוב יחסית. והם לא למסירה בחינם , אלא תמורת מרשמלו בשקית של כרמית ;) יאיר , לא הבנתי כ"כ לגבי איזה חלק אתה מדבר. יכול להיות שהכוונה למותח חגורת מזגן(מנוע) ? ישנם שלושה חלקים שאני לא בטוח בדיוק מהם , ואשמח אם תבהירו לי מה זה מה (מותח חגורת מזגן , מותחן טיימינג , טרמוסטט ...) - אני מצרף תמונות. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:19. |