![]() |
היי דוד.
כמובן שהתכוונתי לבעיות קליטה סלולאריות ולא חלילה שלך. גם אם הייתי חושב שיש לך כאלה (ואני לא חושב כך), בטוח שלא הייתי כותב זאת על גבי הפורום. לגבי הגלגל - נאמר לי שמשהו לא צף כמו שצריך בתוך הקליפר ולכן הגלגל לא ממשיך להסתובב וצריך להפעיל מאמץ כדי לסובבו ידנית. את ההסבר המדוייק אינני זוכר. אכן אמר כי אין סיכון בטיחותי בכך. האוטו לא מושך לשום כיוון ונוסע מצויין. עשו בדיקה ממוחשבת לאחר ניתוק בית המצערת וניקוי מנוע הצעדים. ייתכן שהתקלה ״מנוע צעדים״ קפצה במחשב בגלל שניתקו את כל בית המצערת? בנוסף הופיעה תקלה של חיישן לחץ (כניראה הופיעה כי ניסיתי לנתק כל מיני חיישנים שחוברו חזרה). |
"נאמר לי שמשהו לא צף כמו שצריך בתוך הקליפר ולכן הגלגל לא ממשיך להסתובב
וצריך להפעיל מאמץ כדי לסובבו ידנית. את ההסבר המדוייק אינני זוכר." אני אסביר לך במדוייק. הקליפר צף על בית הקליפר. ז.א נע אחורה בזמן לחיצה על הברקס, וחוזר בעזיבת הרגלית. לפי מה שאמר לך המוסך הקליפר לא חוזר בעזיבת הברקס. הוא מצמיד את הרפידות באופן קבוע לדיסק, ויוצר חיכוך קבוע בין הרפידות לדיסק. הדבר גורם לחימום הדיסק ולשחיקת הרפידות בגלגל אחד. בינתיים זה לא משפיע על משיכה בהגה. אבל לעניות דעתי זה מהווה סיכון בטיחותי. לא בכדי ניסת לסובב את הגלגל, ואמרת שלדעתך הוא מסתובב קשה. מעניין איך הדבר לא הדאיג אותך. עשה את הניסיון הבא, לאחר נסיעה ארוכה עצור וגע במרכז הטסה. אם היא חמה יותר מהגלגל הנגדי אז יש בעיה. דוד. |
איזה שטויות המוסך מדבר אסור בשום אופן לנסוע עם תקלה כל שהיא במערכת בלמים קליפר תפוס ימנע בלימה תקינה עקב בלאי מוגבר בצד אחד ויותר מכך חימום יתר ואובדן יכולת בלימה בצד אחד
אין להיתיחס בקלות ראש לתקלות במערכת הבלמים אם כרגע אין משיכה של ההגה יתכן ובעתיד הקרוב תרגיש אחת |
לא זה מה שהוסבר לי במוסך. בכל מקרה, אם יסתדר לך ביום ראשון אשמח אם
נוכל לבדוק גם את זה. |
לא הוסבר לך במוסך דבר. חוץ מיזה: "נאמר לי שמשהו לא צף כמו שצריך בתוך הקליפר ולכן הגלגל לא ממשיך להסתובב וצריך להפעיל מאמץ כדי לסובבו ידנית".
מעניין למה הרכב הורם בליפט. הרי כדי לבדוק בית מצערת, לא היה צריך. מצטער לכתוב לך, מספיק מה שאמר המוסך, כדי להדליק אצלך נורה אדומה. דוד. |
הרכב הורם על ליפט לצורך החלפת משאבת מצמד תחתונה...
בכל במקרה, כפי שאמרתי קודם, אם מסתדר לך לקבל אותי ביום ראשון אשמח אם תוכל לבדוק גם את העיניין הזה. אשמח אם תחזיר לי תשובה בקשר לזה, כי אני לא קובע תוכניות לראשון בבוקר בינתיים (אפשר גם בהודעה פרטית או בטלפון, איך שנוח לך). עם הזמן אני מתחיל להיות לא בטוח שהתקלה מהמנוע צעדים כי בינתיים יש לי שקט מהתקלה ואני נוסע לא מעט. התקלה חוזרת על עצמה לסירוגין. הטורים בסרק יציבים וכך גם בנסיעה. |
מצטער, לא מסתדר לי ביום ראשון.
אולי כדאי שתפנה למאור או ל-yair791. הם יכולים לבדוק לך. דוד. |
לא מסתדר לך בראשון או שאתה לא רוצה להתעסק בזה?
בעיקרון מבחינתי ניתן לנסות לתאם יום אחר... |
אני עסוק עד מעל הראש שבוע הבא בשישי אני משפץ תמטבח אז אם אתה יכול לחכות עד חודש הבא אני אוכל להיתפנות בשבילך
|
צטט:
הסיבה שאני לא רוצה להיכנס לעסק הזה היא: א. שאלת "איך בודקים את שסתום הקניסטר". לאחר שהסברתי לך וטרחתי להעלות תמונה, השבת, " לצערי אין לי כלים לבדוק.בעוד כשבוע צריך להתפנות לי קצת זמן אז אקפוץ למוסך לבדיקה". לא בדקת. ב. כתבת. "אשמח לשמוע האם אתם מכירים בעל מקצוע טוב שמשפץ אותם ומה המחירים." כתבתי לך " אם תחליט (כמובן לאחר בדיקת הקניסטר) אפשר להרכיב אותה אצלך ולבדוק אם אכן היא הבעיה. בדוק כמה רוצים בפירוקיה, ותקבל בחצי מחיר." לא בדקת. ענית, " לאור כך שעכשיו אני קצר בכסף וגם בזמן, אנסה להמשיך לנסוע כך בתקווה שהתקלה לא תחזור על עצמה". ג, "לגבי בית המצערת - מה שנאמר במוסך שחלק משופץ יעלה כ 500-600 ש"ח לפני מע"מ." הצעתי לך ללכת על זה ולא הקשבת. כתבת, " אני ממש לא ממהר לכתוב נגד המוסך. תמיד תיקן מה שצריך בצורה עניינית ואף פעם לא החליף חלקים סתם כך." מי ביקש ממך לכתוב נגד המוסך ?. אם אכן כפי שכתבת, זאת סיבה טובה לתת לו לטפל בבעיות. ד. ניסיון פשוט שהצעתי לך לעשות, לא עשית. "עשה את הניסיון הבא, לאחר נסיעה ארוכה עצור וגע במרכז הטסה. אם היא חמה יותר מהגלגל הנגדי אז יש בעיה." בשום שלב לא הצעתי לך שאבצע את העבודה. בכול מקרה, אם תרצה לקנות את הבית מצערת, אין בעיה. מקווה שתבין גם את הצד שלי. דוד. . |
צטט:
א. כפי שכבר אמרתי, ניסיתי לבדוק לבד וזה לא הלך. כהמלצתך, אמרתי מספר פעמים במוסך לגבי שסתום הקניסטר וקיבלתי תשובה כי לא צריך לבדוק כי לא משם נובעת הבעיה. אני לא יכול להכריח את המוסכניק שלי לעשות את זה מה גם שאם באת לבעל מקצוע אתה צריך לתת בו אמון כלשהו. ב. אחרי הניקוי לא היה כל זכר לתקלה במשך כשבוע. אז החלטתי להמשיך לנסוע ככה, כי קיוויתי שהניקוי פתר את התקלה. כשחזרה על עצמה התקלה שוב, החלטתי כי עלי לטפל בנושא סופית. לגבי בדיקת מחירים, דווקא חיפשתי פירוקיה בפ"ת ולא מצאתי. מה שכן, חיפשתי באינטרנט ומצאתי ב"ג'אנק יארד" החל ממחירים של 250 ש"ח. כפי שאמרתי, אני לא מתלהב מלקנות מפירוקייה שכן ייתכן מאוד ומצב החלק גרוע יותר מאשר החלק שנמצא אצלי. ראיתי גם באיביי עם התחייבות לתקינות ומשלוח מבריטניה בסביבות ה 300 ש"ח (השאלה רק איך זה עובר במכס ועלויות נלוות). ג. אם קיים רכב מפורק שיש לו חלפים תקינים חשבתי שנוכל לסגור בינינו על מחיר יותר טוב (מה גם שאם אני מקבל חלק תקין, אין לי בעיה בעיקרון להשאיר את החלק שלי כך שהרכב לפירוק עדיין יכול להתנייד ממקום למקום. אם אני יכול לנסוע עם החלק הנוכחי כ 500 ק"מ בשבוע אז אני מאמין שהוא מספיק תקין למשימה. כמו כן יוכל להימכר אחר כך לשיפוץ...). יש פה מצב של ווין-ווין, אלא אם כן קנית רכב לפירוק לצרכים אחרים. בנוסף, ייתכן שאתה מכיר בעל מקצוע שמשפץ במחיר זול יותר? לגבי הגלגל, אבצע את הבדיקה. חשבתי שאם אגיע היינו יכולים "להרוג שתי ציפורים במכה" ואם הקליפר בפונטו שלך תקין אז הייתי קונה גם אותו. בשום שלב לא ביקשתי שמישהו יעשה משהו בהתנדבות. יש לך רכב לפירוק ואתה מכונאי, לי יש רכב שקיימות בו מספר תקלות ואני זקוק לחלפים ומוכן לשלם עליהם. כפי שאמרתי לך בטלפון, אני לא מכונאי. אני מבצע את הטיפולים הרגילים לבד ובצורה טובה מאוד לעניות דעתי. כשאני לא יודע לעשות משהו אני שואל ו/או פונה לבעל מקצוע. - ניראה לי הגיוני, לא? ----- יאיר, תודה על תגובתך. האמת שמידת הדחיפות בטיפול בתקלה תלויה באם התקלה תחזור על עצמה. אם יהיה לי שקט ממנה אז אין לי בעיה להמתין כמה שצריך... תודה על ההצעה בכל מקרה. |
יש ברשותי קאליפר אם אתה רוצה מרכב של גיסתי (פונטו 96) שעשה תאונה לפני בערך כשנה. הורדתי ממנו חלקים למיקרה שאצטרך. בכל מיקרה אני יכול לבדוק את מצבו אם תגיד לי שאתה מגיע ותבוא ותיקח אותו בחינם ואם תבוא בזמן פנוי שיהיה לי גם ארכיב לך אותו ועל הדרך אבדוק לך את שאר הבעיות בשימחה.
|
ראשית תודה רבה על הצעתך הנדיבה! כמובן שאם תבוצע עבודה אז אני אשלם ;)
האם מדובר באותו קליפר בין הדורות של הפונטו? (שלי ספייס שנת 2001) |
אם אינני טועה זהו אותו קאליפר אך לא בעיה לבדוק זאת. לצערך אני לא גובה כסף בכלל גם לא על עבודה! ויהיה חבל להיתעקש על זה!
|
אם זה אותו קליפר בהחלט אשמח אם זה יסתדר לך.
אם תתעקש לא לקבל תשלום, לפחות שישיית בירה עלי! ;-) |
שדר לי את הפלאפון שלך בפרטי וניתעדכן כבר אחד מול השני.
|
בוצע :)
|
טוב נעזוב את ההיסטוריה, ונלך לדברים יותר מעשיים.
מאור/מארק, גם אני חושב שקליפר של דור ראשון יתאים. יש לי את שניהם. מחר אשוווה בין שניהם ואעדכן אותכם. אז נראה שנפתרה הבעיה, עם כניסתו של מאור לפורום. כל הכבוד מאור. לגבי המחיר שאתה חושב לשלם לי עבור בית המצערת, שלח לי בפרטי. לא, אני לא יודע מי משפץ בית מצערת. היה בטוח שאם הייתי יודע, הייתי כותב זאת בלי שתבקש. דוד. |
תודה דויד. :)
|
מארק, המחיר שהצעת בה"פ סביר. דיברתי עם הבן, אמר שצריכים לבוא שני אנשים שונים לקנות את המנוע.
אני חושש שברגע שאניע להם עם הבית מצערת שלך, הטורים יעלו, ואז תהיה בעיה להסביר להם שפירקתי את המצערת. נראה לי שבמחיר שכתבת להזמין מאנגליה, זה הדבר הנכון לעשות. אעדכן אותכם מחר בקשר לקליפר. דוד. |
לגבי הזמנה מאיביי - כפי שכתבתי, הדבר כרוך גם במחיר גבוה יותר, גם בסיכון
שהחבילה תעצר במכס/יוטלו מיסים וגם בהמתנה. כמו כן, אם יתגלה כי החלק פגום יהיה צורך לשלוח את המוצר חזרה. לכן, במידה ומאור יאמר כי צריך להחליף את החלק ומכיוון שהמחיר מקובל על שנינו אעדיף את האפשרות הזאת. כפי שכתבתי, אני נוסע מאות קילומטרים ללא עדות לתקלה לכן קשה לי להאמין שדווקא כשיניעו את המנוע לבדיקה ריגעית תופיע התקלה. אם תמכור את המנוע הוא ימכר יחד עם בית המצערת? |
תשמע מרק, אי אפשר בחיים לסגור את כל הפינות.
בעיות יכולות להיות בכול דבר שאנו עושים כמו, הזמנת חלק מחו"ל, קנייה בפירוקיה, מסירת החלק לשיפוץ וכו'. לפני שנתיים הזמנתי חלק מברקייארד באנגליה. חיישן לפורד זאטא. שלחו לי חלק לא מתאים. שלחתי חזרה וקיבלתי זיכוי, לא כולל דמיי המשלוח ששילמתי. לעומת זאת לפני עשרה ימים הזמנתי מכשיר לטיימינג ספייס קיבלתי אותו ולא היו בעיות מכס או עיכובים. אם אמכור את המנוע הוא ימכר יחד עם בית המצערת, רק אם אקבל את המנוע שלו התקול. כבר הסברתי שהחשש מההנעה הראשונה, כאשר הקונה יעמוד לצידי וירצה לשמוע את המנוע. דוד. |
הי דוד
מבין אותך לגמרי. כך או כך, אני חושב שנמתין לבדיקה וייתכן וקיים פיתרון אחר לתיקון הבעיה - לאחר מכן ניהיה חכמים יותר. במידה וזה יהיה רלוונטי מבחינתך, יהיה על מה לדבר. |
צטט:
במדידות שביצעתי, אכן הקליפר מתאים. בספייס ובדור ראשון קוטר הבוכנה הוא, 47 מ"מ, הקוטר וההתאמה מבחינת מרחק הברגים, הם החשובים. גם גודל הרפידות זהה. תיהנו. דוד |
תודה רבה דויד! :)
|
תודה דוד!
דרך אגב, בינתיים בלי עין הרע התקלה לא חזרה על עצמה מאז. |
m1011409 מבקש עזרה דחוף.
1 צירוף קובץ(ים)
בדקנו את הקניסטר וייצא פיקס.
לאחר החלפת בית המצערת הרכב לא מניע. בספייס לחלקים לא הייתה בעיה. מבקשים עזרה דחוף הרכב לא מניע, הרכב תקוע. m1011409 אתה אחראי, משום שאתה ביצעת את העבודה. :) דוד. |
אי אתאמה בין נתוני המחשב הקימים לנתונים המוגדרים על המצערת כלומר צריך לעדכן את המחשב זו השערה שלי
|
לא נראה לי נכון. התבונן שוב בתמונה שהעלתי. החלק בתמונה פורק מהספייס לחלקים, והורכב בספייס של מארק.
תאר לך שאם רפי לין הגדול לא עלה על זה, אז כנראה שזה קשה. (ראיתי לפני שעתיים, שרפי התבונן בתגובה) לאחר שלוש ניסיונות הנעה שלא צלחו, בקשת העזרה, הפכה לחידה. :) דוד. |
המחשב של הספייס של מארק היה צריך להיות מורכב על הבית מצערת מהספייס לחלקים כלומר להעביר מחשבים בין הבתים רק ככה זה היה מניע את הרכב או להישתמש במפתח של הספייס של החלקים
|
יאיר ייצאת גדול.
זה בדיוק מה שקרה, כאשר שני בתי המצערת היו על השולחן, ביקשתי (לא אגיד ממי) :) להחליף בית המחשבים, אבל לא שמעו לי. לאחר שהרכב לא הניע, העפתי מבט רב משמעי (ושוב לא אגיד במי) וביקשתי שוב. נגיעה בסטרטר והרכב מיד הניע ועבד כמו שעון. בעקבות זאת קיבלתי לחיצת יד חמה. לגבי הקליפר, להד"מ קישקוש של המוסך. מראש לא האמנתי למה שאמר המוסך "שהקליפר לא צף בסדר, סע ככה". כנראה הכין לו עבודה. לאחר הורדת הגלגל ובדיקה אין רעשים והברקס תקין. דוד. |
כמובן שלא היינו באמת תקועים וזה נכתב כדי לראות מי ידע מה היה הגורם :eek:
(אני מניח שלא הייתה לכם באמת מחשבה שדוד לא יצליח לפתור את זה ;) ). לפני החלפת כל היחידה (בית המצערת והמחשב) אכן עלה החשש שהרכב עשוי לא להניע. אמרתי שאין לי בעיה לפרק ולהרכיב שוב 4 ברגים במידת הצורך ולכן ניסיתי זאת. כפי שחשש דוד, האוטו באמת לא התניע. לאחר החלפת המחשב למחשב שלי האוטו הניע בנגיעה (כרגיל). נ.ב אם כבר אנחנו ברוח המשפט "לא אגיד מי", אז לא אגיד מי התבלבל בין הברגה לסתם גומייה ;) דוד שמחתי להכיר ותודה על האירוח :-) |
1 צירוף קובץ(ים)
צטט:
א. נכון. לשנייה התבלבלתי בין ההברגה (ולא "לסתם גומיה") לחריצים שיש על הפלסטיק של כבל הגז (בתמונה). שאגיד למה ?. :) ב. בהנעת המנוע מישהו התלונן שהטורים מעט מעל ה-1000, ולא לקח בחשבון שהמנוע קר. ג. כאשר הרמתי גלגל לבדוק את טענת המוסך שהקליפר לא צף, ביקשתי ממישהו שישב באוטו, יניע, ישלב לשלישי וישחרר את הקלאץ. 3 פעמים ביקשתי עד שהתרצה ושיחרר. :) את התגובה כתבתי בעיקר, בשל המחשבה למה על הליפט במוסך הגלגל לא הסתובב חופשי. אז כך, כאשר מרימים את שני הגלגלים הקידמיים, המוט המייצב מתקופף מטה יחד עם שני המשולשים. הדבר גורם לשתי הציריות והמשולשים לרדת מטה (באוויר), וכשמסובבים את הגלגל ביד גורמים לגלגל הנגדי להסתובב הפוך וליצור התנגדות ביחד עם הציריות הכפופות. לעומת זאת כאשר מרימים רק גלגל אחד, יש פחות התנגדות משום שאמנם הגלגל תלוי באוויר אבל לא כמו שמרימים שני גלגלים, משום שהמוט פיתול לא נותן לו לרדת עד הסוף.. עובדה שמארק השתומם איך במוסך על הליפט הגלגל הסתובב קשה ואצלי לא. בשל כך טעה המוסך שקבע שהבעיה בקליפר. מארק, עדכן גם אם הבעיה של הקיטוע הרגעי עברה, לאחר שניקנו את מגעי המינוס. הכול ברוח טובה. גם אני שמחתי להכיר אותך. דוד. |
יפה אז הכל בא על מקומו בשלום
אני יכול לבוא היום להביא את הצידנית של מתן ? |
כן.
דוד. |
צטט:
מה שאני יכול לומר לך דוד זה שבלי עין הרע יש לך זיכרון מצויין, כל פאשלה קטנה שלי זכרת ;) לפחות לא התחלת להסתלבט פה על הפדנטיות שלי, גם זה משהו... :razz: דרך אגב, הגלגל בזמנו הסתובב לי קשה גם כשהרמתי צד אחד על ג'ק (בחנייה ליד הבית). למען האמת לא יצא לי לנסוע עם הפונטו מיום חמישי (כשחזרתי ממך). אסע תקופה ואעדכן פה כמובן :-) נ.ב אחרי כל הצחוקים והבדיחות, אני חייב לציין שלמדתי כמה דברים חדשים שלא ידעתי :idea: |
צטט:
נחכה לעדכון. דוד. |
צטט:
כמובן שאתאם איתך מראש אם כן :-) |
הי דוד, מה שלומך?
לצערי בשבוע שעבר התקלה התחילה לחזור על עצמה. בינתיים זה בגדר הנסבל (קורה פעם ב... והטורים נרגעים אחרי כמה דקות) אך כך זה היה גם בעבר והחמיר עם הזמן. יש לך מושג מה זה יכול להיות? ניראה לי לא הגיוני כל כך ששני בתי המצערת תקולים, אך אין לדעת... יכול להיות מהחיישן לחץ או משהו כזה? להזכירך את הקניסטר בדקנו והוא תקין. אני כותב פה אך אם אתה רוצה אני יכול לכתוב בהודעה ההיא או שאתה יכול לצטט אותי, אין לי בעיה עם זה. אין לי בעיה לכתוב גם כאשר התיקון לא הצליח לכאורה. רק אתמול בערב חזרתי הביתה לאחר העדרות של שבוע. תן לנוח כמה ימים ונראה מה עושים. דבר אחד בטוח. בית המצערת שהרכבנו תקין לחלוטין. אולי גם שלך היה תקין. דוד. |
כמובן דוד, תעדכן אותי רק בבקשה מתי באפשרותך...
אתמול התקלה כבר הופיעה בכל הכוח לצערי, בלחיצה על הגז הטורים עולים גבוה ולא יורדים. רק שילוב של הילוך גבוה (כמו 3 בעמידה) ועזיבת המצמד באיטיות גורם לטורים לרדת. כמו כן בשיוט בכביש מהיר מורגשות מעין דחיפות קלות, כאילו לחיצה הססנית על הגז. אשמח אם לעוד מישהו יש השערות - להזכירכם, הוחלף הבית מצערת כולו לאחד מפירוק. תודה וחג שמח חברים. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 05:54. |