מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   רכב נכבה בעצירה ולא מניע (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=16990)

davidmzr 18-09-13 10:37

1 צירוף קובץ(ים)
בשורה התחתונה המסקנה שלי היא, יש לבצע בדיקה לטיימינג, ואם אכן הרצועה מסתובבת בזיגזגים המצב חמור.
זה יוביל לכיבוי המנוע בנסיעה, וחלילה לתאונה.
קצה קראנק (גל הארכובה בעברית) שהתעקם לא ניתן לתקן. אם כבר מתקנים זה גורם לויברציות ולתקלה חמורה במנוע. יש להחליפו. הדבר כרוך בהוצאה גדולה, ולפעמים גדולה יותר מהחלפת מנוע.
גל הארכובה הוא לב ליבו של המנוע, כל העומס של המנוע מתנקז עליו.
שאלת, "האם סיפור כזה יכול להתרחש ?" התשובה כן. אבל נדיר שקרנק מתעקם. ניתקלתי בקראנק שניגזר, אבל לא התעקם.
תמתין למסקנות של שאר חברי הפורום. בינתיים ראה איך נראה הקראנק.
לפני רבע שעה ראיתי ש-yair068 חיטט בפורום. האם זה נכון או חלמתי חלום ? :)
כמו בשיר של רחל, "הוי כינרת שלי... ההיית או חלמתי חלום... ואולי לא היו הדברים מעולם".
דוד.

מאור30 18-09-13 11:25

זה מזכיר לי שהייתה לי לפני מספר שנים יונדאי אטוס שנת 97 ואצלה נישבר הקראנק ממש באמצע נסיעה. פשוט נשבר לשניים. לא נעים.

snufkin 18-09-13 15:07

תודה דוד, על האינפורמציה ועל הנסיון לעזור.

כמה מסובך זה לבדוק האם הטיימינג מסתובב בזגזג והאם הקרנק במצב תקין? איפה אפשר לבצע בדיקה כזו? כמה זה עולה? אם לא מסובך, האם אחד מחברי הפורום יוכל להעיף מבט? אני נמצא על קו חדרה חיפה באופן רציף ויכול להגיע גם רחוק יותר לצורך הבדיקה.

תודה

davidmzr 18-09-13 15:23

בכלל לא מסובך לבדוק. הבדיקה במבט. צריך לפתוח את מכסה הפלסטיק של הטיימינג להניע ולהביט.
אפשר גם לקבל אידיקציה בלי לפתוח מכסה, ע"י מבט ברצועה של האביזרים. אם הגלגל הסורר לא מסתובב ישר, אז גם הפולי יסתובב בשמיניות. גלגל הפולי יושב על הגלגל שהוחלף, עם שלושה ברגים.
yair791 עבר לגור מב"ש לנתניה. הוא האדם הכי מתאים והמיומן לבדוק באיזור שלך.
הוא עזר בפועל להרבה חברי פורום. קבע איתו אפילו למחר ועדכנו בפורום.
הוא לא רק עוזר, אלא גם מחלק מתנות. :)
דוד.

dennis 18-09-13 15:39

אמממ

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 123721)
בכלל לא מסובך לבדוק. הבדיקה במבט. צריך לפתוח את מכסה הפלסטיק של הטיימינג להניע ולהביט.
אפשר גם לקבל אידיקציה בלי לפתוח מכסה, ע"י מבט ברצועה של האביזרים. אם הגלגל הסורר לא מסתובב ישר, אז גם הפולי יסתובב בשמיניות. גלגל הפולי יושב על הגלגל שהוחלף, עם שלושה ברגים.
דוד.

במקרה אני מחר נוסע לחדרה, לחבר מהפורום (וויליאם) . לבחור יש ידע וניסיון. תוכל לקפוץ עלינו מחר אני מבטיח שוויליאם יעיף מבט.
נ.ב. דוד? אשמח לעצור בנתניה לקבל מתנה. :)

davidmzr 18-09-13 15:42

אם הבחור יקפוץ עליכם, לא יהיה לו מי שיבדוק. :)
ביחס למתנה, לא נראה לי שאתה זקוק. :)
דוד.

yair791 18-09-13 15:58

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 123721)
דוד.

אין לי בעיה לעזור עם האיבחון אבל איך הגעתה למסקנה הזו שאני מחלק מתנות (: ניראה לי שאתה מיתגעגע לקפה שהיתי מביא מב"ש בכל אופן אתה זה שיש לו עץ לימונים שכל הפורום מדבר עליו אם מדברים על עצים יש לך איזה שתיל פאפיאה במקרה?

snufkin 18-09-13 15:58

צטט:

במקור פורסם על ידי dennis (הודעה 123722)
במקרה אני מחר נוסע לחדרה, לחבר מהפורום (וויליאם) . לבחור יש ידע וניסיון. תוכל לקפוץ עלינו מחר אני מבטיח שוויליאם יעיף מבט.
נ.ב. דוד? אשמח לעצור בנתניה לקבל מתנה. :)

תודה. איך אני יוצר איתך קשר? לאן להגיע? מתי?

davidmzr 18-09-13 16:25

3 צירוף קובץ(ים)
צטט:

במקור פורסם על ידי yair791 (הודעה 123726)
אין לי בעיה לעזור עם האיבחון אבל איך הגעתה למסקנה הזו שאני מחלק מתנות (: ניראה לי שאתה מיתגעגע לקפה שהיתי מביא מב"ש בכל אופן אתה זה שיש לו עץ לימונים שכל הפורום מדבר עליו אם מדברים על עצים יש לך איזה שתיל פאפיאה במקרה?

מאחר שכמעט סיימנו לעזור לבחור, אפשר לדבר על עצים. :)
כן, יש לי שתיל פאפיה. שתיל אחד לא יספיק לך תקבל כמה.
השתילים של הפאפיה, עד שהם לא מוציאים פרחים, לא ניתן לדעת אם זה זכר או נקבה.
לכן צריך לשתול מס' שתילים ולקוות שבינהם תצא נקבה. ואז חותכים את הזכרים, ומשאירים זכר אחד. זכר אחד מספיק להפרות הרבה עצים של נקבות.
דוד.

davidmzr 18-09-13 17:19

צטט:

במקור פורסם על ידי snufkin (הודעה 123727)
תודה. איך אני יוצר איתך קשר? לאן להגיע? מתי?

כדי שלא תפספס את הנסיעה למחר, הנה המספרים שלהם.
dennis- 052-6564577
054-2136599 ווילאם קרליני.
קבע עם אחד מהם היום. כמו כן מסור ד"ש ממני לקרליני.
דוד.

yair791 18-09-13 22:07

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 123729)
מאחר שכמעט סיימנו לעזור לבחור, אפשר לדבר על עצים. :)
כן, יש לי שתיל פאפיה. שתיל אחד לא יספיק לך תקבל כמה.
השתילים של הפאפיה, עד שהם לא מוציאים פרחים, לא ניתן לדעת אם זה זכר או נקבה.
לכן צריך לשתול מס' שתילים ולקוות שבינהם תצא נקבה. ואז חותכים את הזכרים, ומשאירים זכר אחד. זכר אחד מספיק להפרות הרבה עצים של נקבות.
דוד.

תודה איזה תותח

davidmzr 19-09-13 11:57

יאיר, תפסיק עם המילה הזאת "תותח" בסוף צ.ה.ל עוד יאמין לך בטעות, ויציב אותי בצפון. :)
אתה תותח שעוזר לכולם, החברה מב"ש "אכלו אותה" כשעברת לגור בנתניה. :)
דוד.

yair068 19-09-13 12:51

דוד משכת אותי באוזן
חוץ מזה אתה שועל ארנבות וותיק
בוא נעשה סדר מה שיכול להפתח זה גלגל קאמשפט עליון שקשה לי להאמין שיצא
גם אם הוא יצא הוא יתקע על המותחן ולא יפול ונחדד את זה עוד יותר גם לא קרה כלום לגלגל הקמשפט
המותחן בד"כ נתפס יתכן שיצא ופה הקטע
אם הוא יצא הוא יפול על גלגל גלגל הקרנק ולא יעשה נזק כי הוא חלק
להבנתי מה שקרה הוא שחגורת המותחן יצא ושיני חגורת הטיימינג ברחו כמה שיניים ולכן המנוע נתפס ואז אין לך הדלקה ואין סטרטר
כל השאר לא הגיוני
אצלי ניסיתי פעם להיות ייקי ולהחליף את אטם הקרנק ולא יכלו לפתוח את ברגי גלגל השיניים של הקרנק
עכשיו הבנת למה דוד שועל ארנבות כי אי אפשר לעבוד עליו
עוד נקודה למחשבה קודם כל אי אפשר לתקן קרנק מעוות ושנית ההוצאה הייתה כפולה

davidmzr 19-09-13 16:39

כל מה שכתבת נכון מקצועי ועלול היה להתרחש.
אבל לא נראה לי שכך קרה במקרה הזה. מהסיבות הבאות.
א. הבחור העלה תמונה של הגלגל התחתון.
ב. לבקשתי מדד אותו, הקוטר מתאים לגלגל התחתון.
ג. יש בגלגל 3 חורים עם הברגות, אליהם מתחבר הפולי. דבר שלא קיים בגלגל העליון.
ד. בשום שלב לא נטענן שהמנוע תפוס. לכן יש להניח שהיה סטרטר ולא הייתה הנעה. ומאחר שרעש סטרטר שונה במצב שהרצועה לא מסובבת את הגלגל העליון, הבחור חשב שאין סטרטר. לראיה, כתב " זה לא הרעש הרגיל של התנעה".
נמתין לבדיקה שקרליני יבצע היום, נקווה שיעדכנו.
יאיר, קרליני זה הבחור שהבטיח לך ולי לפני שנה וחצי ארוחה במסעדה של הקיבוץ ולא קיים, . אמר בשר ארגנטינאי חופשי על האש. זאת בשל העזרה שקיבל מאיתנו ב-GT שקנה והסתבך. אולי הפעם יזכור, ויקיים את ההבטחה. :)
נ. ב. הפעם תכננתי והצלחתי למשוך אותך באוזן. בפעם הבאה שתיעלם מהפורום, אארגן הפגנה ליד ביתך. :)
דוד.

snufkin 19-09-13 21:12

שלום.
הייתי כל היום בהר אדר בגלל החג ולכן לא יצא לי לבדוק את הרכב. אני מקווה שיהיו עוד הזדמנויות בקרוב...
ברגע שיהיה חדש אמשיך לעדכן

yair068 19-09-13 22:12

1 צירוף קובץ(ים)
צטט:

במקור פורסם על ידי snufkin (הודעה 123696)
שלום.
צרפתי תמונה של החלק המדובר. לדעתי זה הגלגל שיניים התחתון בשרטוט שדוד שלח ולא מה שמסומן. מה שנטען במוסך זה שהגלגל הזה לא היה מחוזק כמו שצריך או שהוא פשוט השתחרר קצת ומה שבתוכו (מצטער, אני מעביר בשפה של אשתי את הפרטים), שלדעתי זה כנראה לאגר, בכלל לא היה וכנראה השתחרר ונפל. כתוצאה מזה, המוט שמחובר לכל הסיפור הזה התעוות קצת והיה צריך ליישר אותו. הוא אמר שכרגע זה בסדר אבל כדאי להחליף את כל המוט בהקדם ובנוסף הוא גם ציין שהגלגלים האחרים בטיימינג מסתובבים לא בצורה חלקה אבל לבינתיים זה בסדר (הוא לא החליף הכל כדי שלא יצא יקר יותר אבל יידע אותי בבעיות הנוספות, שלדעתי - אם הכל נכון כמובן - זה די בסדר מצידו).

עכשיו שהתמונה יותר מלאה, האם הכל הגיוני? העובדה היא שהוא לא נגע בסטרטר והרכב מניע רגיל כנראה מצביעה על זה שאני טעיתי ולא הסברתי נכון את הבעיה בהתחלה וזה לא היה בעיה של סטרטר, ואם בגלל זה התחיל כל הבלאגן אז אני מאוד מצטער. אני רק מעוניין לדעת, בהנחה שלא הצלחתי להסביר את הבעיה בהתחלה ואכן הגלגל השתחרר, האם הגיוני שזה בכלל קרה? האם הגיוני שזה יגרום לנזק כזה (מוט עקום וכו')? והאם הגיוני לשלם על הסיפור הזה אלפייה?

תודה

פה יש את התשובה כמו שרשום הגלגל לא היה מחוזק כמו שצריך ואז השתחרר
נו ברצינות כדי לפתוח את הבורג של הגלגל צריך לחמם בברנר ולהוציא אותו אחרת ראש הבורג יהרס
מצו"ב תמונה

davidmzr 20-09-13 08:26

רק מי שבאמת ביצע עבודה במנועים, יודע, ש- "כדי לפתוח את הבורג של הגלגל צריך לחמם בברנר ולהוציא אותו אחרת ראש הבורג יהרס" כל הכבוד יאיר. לכן גם התפלאתי מדבריו של החשמלאי.
יחד עם זה הבחור העלה תמונה של גלגל תקול, מהיכן הגיע הגלגל ?.
לפני שהחלפתי בפונטו שלי את המנוע מ-60 לבלוק של 75, רציתי להחליף את מחזיר השמן של הקרנק.
גם לאחר חימום הבורג, הוא לא נפתח עם כל העוצמה של פטיש האוויר. הקפאתי אותו עם גז מזגנים, ורק אז הוא נפתח.
עידן, לא בכדי החבר שלך עם הספייס 2004, שנסע בפונטו שלי דור ראשון אמר, שהרכב שלי סוחב הרבה יותר טוב משלו. תגיד לחבר שלך שבעל החנות לא חזר אלי כמו שאמר. נראה שהוא לא מצא את הכבל של הבלם יד. שינסה לקנות אותו בת"א.
דוד.

yair068 20-09-13 15:03

מה הבעיה הוא בא לקחת ממך את הגלגל :)

davidmzr 20-09-13 15:29

לא. לטענתו הזמינו לו את הגלגל במחיר של 390 שח לפני מע"מ.
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 08:33.