מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   תקלה בHGT גמגום וזיהום אוויר (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14700)

davidmzr 23-04-12 21:08

טוב שאתה כותב אמת, אפילו אם זה לא בשרשור. "חיים אמר לי שאין בעיה לשים חיישני חמצן לא מקוריים ". ביחס לאיזה רכב, לצערי אני לא מסכים.
ביחס לתגובה האחרונה שלך כאן, "החיישנים מקבלים תערובת גבוה כול הזמן". זה רק מוכיח שהבעיה לא בהם. לחיישן חמצן יש תחום עבודה. אם התערובת חורגת מהתחום למעלה או למטה, הוא לא מתפקד.
תיכף אענה לך לה"פ, קודם הקפה. :)
דוד.
נ.ב לא התכוונתי שאינך כותב אמת בשרשור. התכוונתי שלא כתבת את כל הסיפור בשרשור.

מאפיונר 23-04-12 21:26

העניין הוא שהחיישנים כול הזמן בתחום העליון [- + - ] משו כזה לפי המחשב לפי מה שהזיכרון שלי צילם.
מה זה יכול להיות אם לא חיישנים כי כאשר הרכב פועל בלי חיישנים כאשר הם מנותקים אז הזיהום אוויר על אפס עד שהמחשב זיה את התקלה והם עלו קצת אבל עדיין פחות מימה שזה היה כשהם מחוברים
דוד אני מודה לך על התשובות המהירות :)

davidmzr 23-04-12 22:37

לא הגיוני שניתוק חיישני החמצן, יביא לאפס זיהום אוויר. ולפתרון בעיית הסל"ד.
אם כך למה צריך אותם. הרי ידוע מה תפקידם. לתקן את יחס התערובת.
עכשיו התקלת אותי, אני צריך לחשוב ולנתח. ועכשיו אחרי הבילבול מוח של האישה, זה קשה. :)
לפני שמחליפים חיישן חמצן חליפי, צריך לוודא שהתנגדות גוף החימום שלו, זהה למקורי.
אחרת זה יגרום לזרימת זרם של פחות או יותר במעגל. ואז החיישן לא יתפקד כראוי.
כאשר האגזימר מראה קוד תקלה של חיישן תקול, לא בטוח שאכן כך. הסיבה יכולה להיות מבעיה אחרת שיכולה להשפיע על חיישן תקול כביכול. לדוגמה: חור בסעפת יניקה( ועוד), שיגרום לעודף חמצן בסעפת, החיישן ייצא מתחום העבודה שלו, ונחשוב שהוא תקול.
דוד.

מאפיונר 24-04-12 14:05

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 107886)
לא הגיוני שניתוק חיישני החמצן, יביא לאפס זיהום אוויר. ולפתרון בעיית הסל"ד.
אם כך למה צריך אותם. הרי ידוע מה תפקידם. לתקן את יחס התערובת.
עכשיו התקלת אותי, אני צריך לחשוב ולנתח. ועכשיו אחרי הבילבול מוח של האישה, זה קשה. :)
לפני שמחליפים חיישן חמצן חליפי, צריך לוודא שהתנגדות גוף החימום שלו, זהה למקורי.
אחרת זה יגרום לזרימת זרם של פחות או יותר במעגל. ואז החיישן לא יתפקד כראוי.

כאשר האגזימר מראה קוד תקלה של חיישן תקול, לא בטוח שאכן כך. הסיבה יכולה להיות מבעיה אחרת שיכולה להשפיע על חיישן תקול כביכול. לדוגמה: חור בסעפת יניקה( ועוד), שיגרום לעודף חמצן בסעפת, החיישן ייצא מתחום העבודה שלו, ונחשוב שהוא תקול.
דוד.

אז יכול מאוד להיות שבגלל זה החישן לא מתפקד כראוי כי יש פחות זרם עשו בדיקה לחץ אוויר במערכת בדיקת לחץ משאבת דלק הכול יצא תקין .

davidmzr 01-05-12 07:47

צטט:

במקור פורסם על ידי מאפיונר (הודעה 107882)
דוד אני מודה לך על התשובות המהירות :)

גם אני וחברי הפורום נודה לך מאוד, אם תעדכן אותנו, מה הייתה הסיבה לתקלה ?.
דוד.

מאפיונר 18-05-12 23:20

עדכון הייתי היום במוסך שמשון אצל חיים כ4 וחצי שעות הגיעו חיישני החמצן המקוריים של הרכב לגבי צריכת הדלק לפי האינדיקציה ממחשב הרכב ניהיה יותר טוב לגבי הגמגום אני חושב שיש עדיין פשוט עוד לא נסעתי על האוטו הרבה אני יעדכן ולגבי הזיהום אוויר אין חדש בהתחלה כשחיברנו את הלמדות החדשות היה פיקס עד שהרכב התחמם קצת והעלנו טורים ועוד פעם CO משתגע ומטפס בדיקת 4 גזים ממש לא תקינה חיים חושב שזה המחשב של הרכב משגע הכול הוא עשה את כול הבדיקות האפשריות בדק הכול מהכול לחץ דלק קניסטר בריחות אוויר ממיר בית מצערת ועוד דברים שלא עולים לי עכשיו ביום ראשון הוא יבדוק לי אם אפשר לתקן את המחשב ואז נראה איך מתקדמים מה אתם אומרים זה נשמע הגיוני?
אני זוכר שדור מהפורום רשם לי פעם שהוא הכיר מישהו עם תקלה דומה של הגמגום ועד שלא החליפו מחשב שום דבר לא פתר את זה.
תודה איתי.

davidmzr 19-05-12 07:41

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 107878)

אם בבדיקות אגזימר בשני המוסכים, אין תיעוד לתקלה, יש לכך סיבה, צריך קודם לטפל בסיבה.
מחשב הבדיקה, צריך לעלות על תקלות בחיישני חמצן ותקלה במחשב בקלות. ואם לא עלה אז הם לא רשומות בזיכרון מחשב הרכב. חוסר התיעוד בד"כ אינו בעיה במחשב הרכב. ולא אפרט.

דוד.

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 107881)
ביחס לתגובה האחרונה שלך כאן, "החיישנים מקבלים תערובת גבוה כול הזמן". זה רק מוכיח שהבעיה לא בהם. לחיישן חמצן יש תחום עבודה. אם התערובת חורגת מהתחום למעלה או למטה, הוא לא מתפקד.
דוד.

צר לי לשמוע שעוברים לשיטת "נחליף חלקים עד שנמצא את התקלה".

מאפיונר 19-05-12 19:52

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 109175)
צר לי לשמוע שעוברים לשיטת "נחליף חלקים עד שנמצא את התקלה".

החיישנים חדשים וזה הפעם השניה שאני מחליף וזה לא עוזר מה אתה מציע? אתה מכיר אולי מישהו מומחה לזיהומי אוויר שיוכל לעזור לי?

davidmzr 20-05-12 08:32

אם תענה במדוייק על השאלות שאשאל, יש מצב שנמצא את הבעיה.
האם נבדקו וכיצד (כיצד, משום ששני אגזימרים בשני מוסכים לא הצביעו על תקלה) חיישן (ECT), מזרקים ?.
אני גם מציע לך לשאול במוסך ולעדכן, איך ייתכן שהאגזימר לא מצביע על התקלה.
אולי זה ידליק להם נורה אדומה.
דוד.

מאפיונר 20-05-12 14:56

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 109195)
אם תענה במדוייק על השאלות שאשאל, יש מצב שנמצא את הבעיה.
האם נבדקו וכיצד (כיצד, משום ששני אגזימרים בשני מוסכים לא הצביעו על תקלה) חיישן (ECT), מזרקים ?.
אני גם מציע לך לשאול במוסך ולעדכן, איך ייתכן שהאגזימר לא מצביע על התקלה.
אולי זה ידליק להם נורה אדומה.
דוד.

חיישן ECT אני חושב שלא בדקו רק תגיד לי מה זה בידיוק החיישן הזה ואני יגיד לך אם בדקו או לא ב100 אחוז ולגבי מזרקים נעשה אינפוזיה ישירות למערכת ההזרקה לנסות לנקות אותה ולראות אם יהיה שינוי כול שהוא ולא היה שום שינוי.

davidmzr 20-05-12 17:35

ECT זה חיישן טמפרטורה. תפקידו לשדר למחשב את מצב חום המנוע.
אם החיישן תקול, הוא ישדר למחשב שהמנוע קר, המחשב יזרים יותר דלק למזרקים. ואז יחס האוויר דלק ישתנה ויגרום ל-CO גבוה.
קטונתי לבקר את עבודת המוסך, אבל אינפוזיה ישירות למערכת ההזרקה, זה הדבר האחרון שצריך היה לעשות במצב המתואר. מה למעשה קורה כאשר עושים אינפוזיה ? מנקים את המזרקים ולמעשה גורמים למעבר דלק יותר גדול. זה בדיוק המצב שצריך להימנע ממנו,.
אינפוזיה לבד אינה בדיקת מזרק/ים "משתינים".
דוד.

מאפיונר 20-05-12 19:22

לפי האינדיקציה של המשב שחובר לרכב החיישן טמפ תקין כשהאוטו מראה יל חצי במחוג חום מנוע במשב זה על תשעים ומשהו מעלות מה אתה מציע לי לעשות אני ממש אבוד עצות ולא יודע מה לעשות אנה ודרך אגב לרכב יש עדיין נפילות טורים

dolevh 20-05-12 19:27

מאפיונר ניסית לגשת למוסך מורשה פיאט?

davidmzr 20-05-12 19:56

שים לב מה כתב מפיונר, "עדכון הייתי היום במוסך שמשון אצל חיים כ4 וחצי שעות הגיעו חיישני החמצן המקוריים.
דוד.

dolevh 20-05-12 21:27

הבנתי דויד, אבל יש הבדל בין מוסך שמשון שנמצא ביהוד נגיד למרכזי של פיאט? סליחה על הבורות...

dennis 20-05-12 21:50

אמממ..

צטט:

במקור פורסם על ידי dolevh (הודעה 109214)
הבנתי דויד, אבל יש הבדל בין מוסך שמשון שנמצא ביהוד נגיד למרכזי של פיאט? סליחה על הבורות...

מוסך שמשון.. זה מוסך מרכזי/מורשה

davidmzr 20-05-12 21:55

dolevh, האמת שאני לא יודע את התשובה, משום שאף פעם לא מסרתי רכב לתיקון במוסך. :)
מפיונר, מוזר לי שהמחשב שחובר לרכב , "אמר" שהחום בסדר ומצד שני לא עלה על התקלה.
"ואמר" שהבעיה בחיישני חמצן, מה שהתברר כלא נכון.
לכן אני לא בטוח שגם בדיקת החום נכונה.
מה שאני מציע הוא, בוא אלי לבדיקת חום המנוע חינם, ע"י אקדח לייזר שיש ברשותי.
לפחות נוכל לאשר או לשלול, אם החיישן תקין.
דוד.

dolevh 20-05-12 21:55

דויד אתה נכס לפורום, כמה אתה עוזר לחברי הפורום :].

דניס תודה ידידי.

מאפיונר 21-05-12 03:09

עדכון קטן כאשר הרכב מתכבה לי מהנפילות טורים ההנעה ממש ניהיה קשה לוקח כמה שניות עד שהרכב מניע..
לא יודע כבר מה לעשות מבולבל לאללה

davidmzr 21-05-12 14:57

הופה, יש דבר חדש שלא דובר עליו.
"הרכב מתכבה לי מהנפילות טורים ההנעה ממש ניהיה קשה לוקח כמה שניות עד שהרכב מניע.."
אם זה קורה רק לאחרונה, זה בסדר שלא דיברת. אבל אם זה היה גם לאחר התיקון במוסך איציק.
אז חבל שלא אמרת. אלה פרטים חשובים לאיתור הגורם לתקלה.
בכול אופן עניתי לך לה"פ.
הכי מתאים יום שישי, אם יהיה מוקדם יותר אודיע לך.
דוד.

מאפיונר 21-05-12 23:15

זה התחיל לי רק לאחרונה ההתנעה הקשה מה זה יכול להיות?
דוד מחר אני יצור איתך קשר
תודה איתי.

מאפיונר 29-05-12 18:42

עדכון חם הייתי היום במוסך מוטי ניסים בראשון לציון ממליץ בטרוף אחלה בן אדם עם ידע עצום והוא פתר לי את התקלה
לאחר בדיקות רבות שלו של כמה שעות הוא החליף בין המחברים של החיישני חמצן אחד עם השני והכול הסתדר כנראה במורשה לא חיברו כמו שצריך .
ועד עכשיו לא היו גמגומים והרכב יציב.
הבדיקת גזים ליפני הראתה על -
co2- 10.60
hc- 465
o2- 0.12
co-6.853
co cor-6.85
למדה- 0.807
ובדיקת גזים לאחר שינוי המחברים של החישני חמצן אחד עם השני-
co2-14.39
hc-98
o2-0.57
co-0.035
co cor-0.04
למדה-1.022

זה מעולה לא?

תודה ויום טוב איתי.

davidmzr 29-05-12 18:56

אכן תקלה נדירה ומיוחדת, מעשה ידי אדם. כל הכבוד למוסך מוטי ניסים.
כמו שאמרו חכמים "כשטיפש זורק אבן, שני מוסכים לא ימצאו". :)
דוד.

מאפיונר 29-05-12 18:59

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 109677)
אכן תקלה נדירה ומיוחדת, מעשה ידי אדם. כל הכבוד למוסך מוטי ניסים.
כמו שאמרו חכמים "כשטיפש זורק אבן, שני מוסכים לא ימצאו". :)
דוד.

דוד תודה רבה על הכול ,תודה רבה לכולם :)
אני יעדכן עם יהיה משו חדש לגבי זה אני מקווה שישאר ככה .
אחלה יום חברים איתי.

davidmzr 29-05-12 19:15

עכשיו תתחיל להיהנות מהאוטו.
לסיכום אני רוצה לכתוב. בהתחלה נכנסת למוסך איציק ברחובות. הוא החליף חיישנים והתקלה לא חלפה. עברת למוסך שימשון שהחליף שוב את החיישנים והתקלה לא חלפה.
לא נראה לי שאחד מהם החליף בין הקונקטורים של החיישנים. שהרי זאת היתה התקלה בגללה פנית תחילה למוסך. ז.א מישהו החליף בינהם לפני שנכנסת לאיציק.
יאיר, כן לפעמים צריך לחפור. :)
בהצלחה דוד.

מאפיונר 04-06-12 18:09

הלוואי והייתי יכול להנות מהאוטו אומנם אין כבר זיהום אוויר אבל עדיים יש נפילות טורים מעצבנות שמידי פעם גורמות לכיבוי מנוע ולהנעה קשה קצת חשוב לציין שהנפילת טורים קורות הרבה פחות מאשר שהיה את הזיהום אוויר וכאשר הרכב בנסיעה הוא נוסע מעולה זה רק כשאני עוצר זה קורה.
מה זה יכול להיות ?נמאס לי כבר מזה באמת שנשבר לי.

dennis 04-06-12 20:41

אמממ..

צטט:

במקור פורסם על ידי מאפיונר (הודעה 109935)
הלוואי והייתי יכול להנות מהאוטו אומנם אין כבר זיהום אוויר אבל עדיים יש נפילות טורים מעצבנות שמידי פעם גורמות לכיבוי מנוע ולהנעה קשה קצת חשוב לציין שהנפילת טורים קורות הרבה פחות מאשר שהיה את הזיהום אוויר וכאשר הרכב בנסיעה הוא נוסע מעולה זה רק כשאני עוצר זה קורה.
מה זה יכול להיות ?נמאס לי כבר מזה באמת שנשבר לי.

אם אתה זוכר באת להביא כסף באחד הערבים לשחר למוט מייצב.. פגשתי אותך.. שמעתי את הרכב שלך (יותר נכון היו במתחם 3 בעלי HGT) ששמו לב שהאוטו שלך מרעיש חזק.. ואם אני לא טועה.. זה הווריאטור שלך.. אני לא יודע אם יש קשר לנפילת טורים.. אבל בקשר להנעה הקשה..
יש מצב שזה הווריאטור שלך שצריך החלפה.. אגב אני שבוע הבא מחליף ווריאטור + קיט טיימינג + משאבת מים.. במוסך הוזמן לי ווריאטור חדש מח'ול... (אני יכול לבדוק לך מחיר אם אתה מעוניין לרכוש ).

מאפיונר 04-06-12 21:41

חשוב לציין שההנעה היא קשה רק לאחר שהרכב נכבה מהנפילות טורים ברגיל ההנעה בסדר גמור.

kiwi 05-06-12 19:22

היו לי גם נפילות טורים אחרי הנעה, אבל כתוצאה שלא חיברו את החיישן אוויר..
מתי עשית ניקוי מצערת?
דניס, כמה עלה לך הווריאטור?

מאפיונר 05-06-12 19:40

ליפני כשבוע וליפני זה שלושה חודשים קודם לכן ולא עוזר
הצרכת דלק שלי גם גבוה

idango 30-06-12 10:38

???

צטט:

במקור פורסם על ידי מאפיונר (הודעה 109966)
ליפני כשבוע וליפני זה שלושה חודשים קודם לכן ולא עוזר
הצרכת דלק שלי גם גבוה

איך ניקית ? מי ניקה לך? עם מה ניקית ? כיצד בוצע התהליך ?

המצערת ב HGT מאוד רגישה , מתי החלפת פילטר אוויר ?

לנפילות טורים בHGT יש קשר ישיר למערכת יניקה לא נקיה ב95% מהמקרים .

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:30.