מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   אתם מגדירים את הפונטו שלכם כרכב אמין? (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9198)

idango 21-04-10 00:29

מסכים עם ערן !

הפונטו אמינה מאוד !תקלות כמו הגה נתקלים בזה אחת לעשר שנים ! אני אחיה עם זה .

וריאטור - זה לא תקלה . גם החלפה כל 120,000 - כלומר פעמיים +\- בכל חיי הרכב!

ראש מנוע - ממש לא קשור לאמינות אלה להזנחה . אותו בחור שהיה צריך לעשות ראש מנוע בפונטו היה עושה זאת גם בגולף או טיוטה עקב הזנחה!

טיפולים זולים ואחזקה נוחה מאוד!

liorwohl 21-04-10 00:31

ראש מנוע לא הולך סתם. אין שום סיבה בעולם. אנשים בארץ מתחזקים את האוטו ב2 שקל ובטוחים שראש מנוע זה בלאי טבעי.
בוא נגיד שאם בהשכרה/ליסינג לא התעסקו במערכת קירור והבעלים השני לא חסך בתחזוקה (שזה כולה פרפלו, משאבת מים וטרמוסטט) אז אין שום סיבה שבעולם שיקרה משהו.

ההגה החשמלי באמת בעיה נפוצה. אבל התיקון זול ופשוט, אז שזה יהיה הבעיות באוטו... :shock:
גם זה לא תמיד קורה, מזל..

תושבות מנוע - זה רק ב16v אם אני לא טועה. וגם זה לא כזה בעיה גדולה ויקרה.

ווריאטור - רק HGT - מי שקונה כזה דגם צריך לצפות לתחזוקה יקרה ואין פה בכלל קשר לספייס, זה מנוע אחר לגמריי.

לפי דעתי האוטו אמין. לאח שלי יש ELX שהוא קנה לא מזמן שנת 2001 שתוחזקה כראוי (לא יודע איך מצאנו כזה דבר נדיר) וחוץ מלהחליף שמן ופרפלו כדי להיות בטוחים שלא יקרה כלום, לא נגענו באוטו.
לעומת זאת בפונטו שלי שלא תוחזקה כראוי, השקענו איזה 2500 ליישור קו, אבל עכשיו אני בטוח שלא תהיה שום בעיה באוטו. אם מישהו אחר היה קונה את הפונטו שלי הוא היה ממשיך לנסוע עם המי ברז בלי טרמוסטט והשמן הישן והמלוכלך, נזילות שמן ומים קטנות, ורצועות מקוריות משנת 2000. שהיה הולך הראש מנוע הוא היה מאשים את הפיאט שלא אמינה.

Niro 21-04-10 00:53

שלא תחשבו שבאתי בטענות

אני יוצר השרשור, ואני לא בא בטענות, אני עדייו מאמין שצריך לתת לפיאט צ'אנס.
לא יודע איך טיפלו בה לפניי, אבל לא היה נוזל קירור ברדיאטור., ועכשיו אחרי הראש מנוע כן שמנו נוזל קירור. ברור יל שהראש מנוע נובע מהזנחה ומהתחממות של הרכב.
ד"א איך יודעים אם צריך לעשות רצועת טיימינג? כי הבעלים הקודם לא ידע להגיד לי מתי נעשה

idango 21-04-10 01:22

אם הבעלים הקודמים לא יודע מתי נעשה זה סימן שצריך לעשות!:o

upetar 21-04-10 06:38

בדבר אחד אני מסכים אותך

בדבר אחד אני מסכים איתך ,חלקי חילוף לפיאט באיטליה מאוד זולים.ובארץ יקרים, והטיפול והעבודה גם יקרים.וזו הסיבה למה צריך לברוח "מהפונטו "הבעיתי הזה.

ברא 21-04-10 11:32

נו UPTER לברוח מפונטו 2002 עם 20 אלף שקל וראיתי שכתבת לקנות רכב נורמלי אז מה זה נורמלי עם כזה כסף מאזדה לאנטיס שנת 95 שהייתה ניידת משטרה לשעבר !!!!!
או לקנות פולו שנת 96 עם קילומטרז' אלוהים ישמור ??!!!!
או טויוטה קורולה שנת 92 ??????????!!!!!!!!!!!!!
עם כזה כסף אין יותר נורמלי מפיאט פונטו

אברג'ל ד 21-04-10 11:36

א. אין לי כח לצטט את כל מי שכתב ש"ראש מנוע לא הולך סתם, אלא אם היתה הזנחה וכו'".

זה חד משמעית לא נכון!

הרכב שלי הוא מטופל בקפידא, אצל שמשון, גם הבעלים הקודם טיפל שם. אני נהג יחיד, ערני מאוד לרעשים וכד', בודק כל יום מפלסי נוזלים, וכו' וכו'.

בשבוע שעבר נפרץ לי האטם ראש. למה? ככה!
לא היתה התחממות, שמן ונוזל קירור הוחלפו לפני 15k, הסחיבה היתה מצויינת. הסימפטום היחיד היה מים מעל המפלס ברכב קר. החשתי צעדי [או גלגלי] לחיים, הוא בדק פריצה, ו - הופ! ראש מנוע!
שאלתי את חיים: איך?! למה?! כמה?!
הוא ענה:
"אורך החיים של האטם הוא בין 120 ל 180 אלף. ככה זה".

בכל אופן, אני מאוד מאוד מרוצה מהרכב, כמו רוב חברי הפורום פה, אבל בכל זאת אני מציאותי. כן. יש בפיאט יותר מידי רגישות!

בהצלחה!

idango 21-04-10 12:56

תשמע אברג'יל - אם יש לך קשר למשפחה המפורסמת אז אני מסכים איתך בכל מה שתגיד!

אם לא אז :

את האטם צריך להחליף בטיפול טיימינג ואם היה נעשה בזמן אז לא היה קורה לך " הופ - ראש מנוע

raanan_t 21-04-10 13:02

עידן, אתה רציני? (או שהבנתי לא נכון)
החלפת אטם ראש כל טיימינג, אין סיכוי שבעולם.

אברג'ל ד 21-04-10 13:30

צטט:

במקור פורסם על ידי idango (הודעה 68351)
תשמע אברג'יל - אם יש לך קשר למשפחה המפורסמת אז אני מסכים איתך בכל מה שתגיד!

אם לא אז :

את האטם צריך להחליף בטיפול טיימינג ואם היה נעשה בזמן אז לא היה קורה לך " הופ - ראש מנוע

א. הטיימינג נעשה אצל חיים. אם מה שכתבת נכון - הוא היה עושה זאת, לא?

ב. נשמע הזוי. באיזה רכב מחליפים אטם ראש בהחלפת טיימינג?
אולי התכוונת לאטם מכסה שסטומים, וגם זה עדיין לא סביר.

ואגב, אני לא קשור למשפחה... למרות שאחותי נשואה לאוחנונה, ובמס' הטלפון שלי יש 4 אפסים..

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 05:37.