![]() |
פעולת מאורר הרדיאטור
בפיאט פונטו ספייס יש למאורר הרדיאטור 2 מהירויות, 1 איטית והשנייה מהירה והוא פועל כך:
1. כשחום המנוע עולה לחום מסוים המאורר יפעל במהירות 1 האיטית ואם החום ימשיך לעלות אז הוא יפעל במהירות 2, המהירה. לאחר התקררות הרדיאטור המאורר מפסיק לפעול וחוזר חלילה. 2. כשהמזגן פועל ולחץ הגז עולה, המאורר יפעל במהירות 1 האיטית ואם עוד ימשיך לעלות לחץ הגז (במזג אויר חם וכו') אז המאורר יפעל גם במהירות 2, המהירה. זאת עד לירידת לחץ הגז וחוזר חלילה. הערה - מאורר הרדיאטור אינו פועל קבוע כשהמזגן פועל אלא רק לפי לחץ הגז במע' המזגן. המאורר רדיאטור מופעל ע"י מחשב נהול המנוע (דרך ממסרים) כשהמחשב מקבל את נתון חום המנוע מחיישן חום ואת נתוני לחץ גז המזגן מחיישן לחץ הנקרא "קוודרינרי" שהוא גם מנתק את מדחס המזגן אם לחץ הגז נמוך מדי (כי חסר גז) או אם לחץ הגז גבוה מדי. לא צריך ואפילו אסור לבצע הפעלה קבועה של מאורר הרדיאטור, כשהמזגן פועל. בברכה - רפי לין |
האמתי כשחיפשתי שאלות על המזגן ראיתי שהוא באמת מפציץ תשובות לעיניין
אז רפי אשמח לשמוע את עצתך תודה |
קודם כל תודה על ההסבר המפורט אין ספק
עכשיו האם כן יכול להיות מצב שהריליי של היוניט לא תקין והוא לא מגיב מתי שהוא צריך או לא מגיב מספיק זמן ואז לחץ הגז מגיע ללחץ גבוה מידי ואוליי בתור מנגנון הגנה הוא פורק גז החוצה? כי לאחר חיפוש לא מצאתי נזילה של גז. ויש לי בעייה של מזגן באוטו |
שלום רפי וערב טוב
אז אני מבין שאצלי בטמפרה זה אותו דבר ,חוץ מהמהירויות של הונטה שלא מישתנות ביגלל הלחצים .וכשהלחץ גבוה מידי או נמוך מידי אז גם הונטה וגם המדחס מפסיק לעבוד .
|
ולבעל הפונטו
אני חושב שהלחץ אצלך גבוה,ואל תישכח "בגז מזגנים ,לחץ גבוה=חום גבוה..(ההגנה על המערכת זה מפסק הלחץ שמפסיק מזגן כשהלחץ גבוה מידי).
|
מה הלחץ התיקני? של גבוה ונמוך?
|
30\35 ביניקה
250 בדחיסה
|
נבדוק את העיניין תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד
בעיקר אני יודע לא לעשות חיבור ישיר מזל שלא הקשבתי למוסכניק הזה |
מזגן בפונטו "ספייס"
אני מציע לך לבצע בדיקה אצל מזגניסט מקצועי ורצוי אצל מי שמכיר את מכוניות פיאט.
upetar, איזה מזגן יש אצלך בטמפרה?, האם מע' אקלים דיגיטלית מקורית או מזגן ישראלי?. בברכה - רפי לין |
רפי
טמפרה סטיישן,קרבורטור,1600,מיזוג מקורי,ונטה 2מהירויות,ותודה .
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:05. |