![]() |
ההסבר פשוט , מישהו מרוויח מזה ואני יגזים שגם בחורף לא באמת צריכים להדליק אור
|
צטט:
1. רואים גם רואים. 2. זאת סתם הייתה דוגמה - לא באמת התכוונתי שמחליפים נורות כל שנה. לא צריך להתפס לקטנות. 3. נורה איכותית (Hella) עולה סביב 40 ש"ח - מבחינתי, זאת בהחלט הוצאה זניחה. |
גם שחר וגם סטס צודקים בהחלט. במדינה שלנו החוקים נחקקים במטרה לגנוב כסף מהאזרחים ואין בהם מטרה אחרת (מלבד דיבור בטלפון, אלכוהול וכ').
מהירות= אף אחד לא נוסע 90 > כסף לאוצר מקנסות. אורות= אף אחד לא זוכר תמיד להדליק אורות כשלא צריך > עוד כסף לאוצר. חניה= הגישה של עריית תל אביב עם מדיניות הגרירות בזוייה > כסף לערייה מהגרירות והקנסות. וסטס- אני גם לא מדליק אורות בחורף ביום יפה, המשטרה מוזמנת לתפוס אותי. לדעתי רוב האנשים חושבים שיש צורך באורות ביום בקיץ כי ככה הכניסו להם לראש, אין בכך צורך אמיתי. יותר מזה: האם יש מחקר מקצועי שבוצע בישראל/ מתייחס לישראל שקובע שהדלקת אורות בקיץ תורמת לבטיחות? |
אין שום צל של ספק שגם באור יום מלא נורה עוזרת להראות ממרחק גדול יותר!
כמובן שבתנאי אובך, עננות וכד' אורות מגדילים את המרחק ממנו אתה נראה. גיא- אם אתה מדבר על חסכון כספי, מה ההגיון בדבריך? הרי אם שוטר יקנוס אותך בגין אי הדלקת אורות הרי שזה יתקזז לך עם עלות הנורה ל 35.4 שנים. לגבי "אלטרנטור מתאמץ"- שטויות. אתה יודע מה? אל תפתח חלון- מגדיל את התנגדות הרוח = פחות דלק. אל תדליק אזעקה- אם היא תדלק בטעות= בזבוז המצבר. אל תפעיל מזגן- מנוע מתאמץ= צריכת דלק גבוהה. אל תתקין ריפודים ברכב- יותר משקל= צריכת דלק גבוהה. אל תאכל לפני נהיגה- יותר משקל=צריכת דלק גבוהה. כמובן שתבטל את תאורת תא הנוסעים, תא המטען ותא הכפפות אחרת תגרר להוצאות כספיות עצומות. תתחיל מזה שתכבה את פנסי הפוזערפל. דבר אחרון- עוצמת אור מודדים ביחידות לוקס או ביחידות נר\רגל. לא במעלות צלזיוס המשמשות למדידת טמפ. אני אסביר לך שתבין: גם כאשר על פי המפה הסינופטית ישנו שקע ברומטרי (שרבי, עם רום ניטרלי) מעל איזור פלסטין (ע"פ המפה שהבאת), יתכנו תנאי שרב, מתחת ל 30% ממוצע לחות ארצי מה שילווה ככל הנראה באובך עקב האבק והחול שיש באוויר. נניח שבאותו יום תגיע הטמפ' ל 42 מעלות צלזיוס ועוצמת האור תהייה כ-350 Lux. לשאר חברי הפורום:יום שרב עם עם אור חלש. אני מבטיח לך שבחורף מואר פה לא פחות מישראל. גם במינוס 15. |
גיא, זוכר את הפרסומת של "הדלק אורות כדי להיראות" עם התמונה שיש בה הרבה מכוניות בתנאי גשם ואז הן מדליקות את האורות ואפשר בקלות לראות את ההבדל באיכות הראיה?
אם אתה לא זוכר, כנראה שזה עקב גילך הצעיר משהו :) בכל מקרה בתנאי ראיה לקויים (וכן, גם שמש בשקיעה או בזריחה אלה תנאי ראיה לקויים) כדאי לך להדליק את האורות. וסתם הערת אגב בקשר לחניה בת"א - ניסית פעם לחנות בבנגקוק? לונדון? פריז? ניו יורק? או אפילו בערים קטנות יותר באירופה במרכז העיר? אני אתן לך רמז - אין שם חניה בלי תשלום ואם תחנה באופן שמפריע (תחנת אוטובוס, או כאשר יש תמרור של אין חניה) אז הרכב שלך יגרר או יסונדל כתלות בעיר. גם החניונים שם גובים מחיר הרבה יותר גבוה. |
אני אישית מדליק כמעט תמיד אורות סוג של הרגל, ואני לא מרגיש שיש לי הוצאות מיותרות.
|
זה ברור כשיש ראות גרועה צריך להדליק אור, אבל בניינו כמה ימים כאלה יש? ובמיוחד בקיץ!
בגלל זה יש שיקול דעת לבן אדם להבין לבד מתי צריך להדליק אור. |
בקיץ לא מחייבים אותכם להדליק אורות.
דוגמא שאני לא מבין אין לא רשמתי קודם, ונמצאת מתחת לאף שלי: שאני רוכב על האופניים (3 פעמים בשבוע לפחות), רכבים עם אורות דולקים בולטים יותר כאשר אני בודק מה קורה סביבי. למשל, כאשר אני מתקרב לצומת. הפנית הראש צריכה להיות מהירה והחלטית, ואני צריך לקבל כמה שיותר מידע בשבריר שניה, ובבקרים (שלא נדבר על הערבים) רכבים עם אורות דלוקים בולטים מאוד על הרקע. אני אגב גם מדליק אורות ברכיבה גם באור יום... |
צטט:
א. פלסטין היא לא מדינה. ב. כרגע בצפון 34% לחות, אין אובך. לחות נמוכה לא מחייבת התפתחות אובך. ג. שאר הדברים הם יידועים, בכל מקרה נהיגה בתנאים מכבידים מחייבת הדלקת אורות חזית ואורות ערפל אם צריך. צטט:
צטט:
|
סוללות AA רגילות ונפוצות :) האמת שאם מחשבים את זה, יש על האופניים בכל רגע נתון 7 סוללות שתפקידן לתת חשמל לתאורה.
ותודה על ההצעה :) אבל יש לי שניים כאלה מאחור. זה באמת אחד מהדברים שמצטברים אצלך בבית בלי סיבה מיוחדת. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 13:47. |