מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פנס מתמלא אדים לאחר שטיפה ורעש של תקיעות מהאגזוז (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7676)

mishel27 21-10-09 05:41

חח כן, אני די הרבה פה. לרוב מריץ כל מיני צירופי מילים ולומד ככל האפשר על הרכב.
לאחר חיפוש מאוד ארוך, אני רואה שהבעיות ה"גמגומים / "רעידות" / "יריות" וראיתי עוד מושג "מקרתעה", די נפוצות בספיסים.
אחרי קריאה מאוד ארוכה יש לי חשק לקפוץ לשמשון שיערוך לי בדיקה של המצתים שהמסוכניק שלי הרכיב לי. על המצתים היה רשום "פיאט" בכחול. פתאום יש לי חשד שהמצתים לא מתאמים. אני עכשיו מבין שהיה יותר עדיף ללכת למורשה ולהיות ראש שקט מאשר כל היום להריץ חיפושים על הסלנגים שהמסוכניק שלי השתמש. מצד אחד, המוסכניק שלי עובד בבקרים במוסך מורשה מאוד מוכר שכל חברי הפורם מכירים, בערב הוא עובד פרטי ועושה שעות נוספות. מצד שני, הוא לא כל כך מכיר את הרכבים של פיאט, כשאמרתי לו שאני רוצה שישפוך לי את המים הירוקים וישים פראפלו הוא שאל אותי קודם כל מזה פראפלו :/ הסברתי לו שנוזל שנועד רק לדגמים של פיאט.
הוא אמר לי שאני בן אדם פדנט מדי ושמים ירוקים יעשו את העבודה.
מהתשובה הזאת מאוד התבאסתי, אך היתי יוצא בנזק רב יותר אם היתי הולך למורשה, אז כמובן מבורות הסכמתי לטפל ברכב שם. ועכשיו אני נכנס לנעלי שרלוק הולמס ולנסות לגלות מה הדיוק הוא שם איך כמה ולמה :/ .

אני חייב לציין שרכבים של פיאט נורא רגישים. כשחיפשתי לקנות רכב התעיצתי בקארספורם ועם חברים. ראיתי שבפורמים די תומכים בפיאט והחלטי להסיר את הסטיגמה וללכת על אחת כזאת. מה רע ? בטיחות לאומת האחרות, נראה יותר חדשני ויותר חסכונית בדלק. אבל עכשיו אני עושה השוואה עם *** שיש ברשותו סוזוקי בלנו,
ורואה שאולי היה עדיף רכב יפני ישן. הרכב אצל *** שנה וחצי ופרט לישור קו לא עשה כלום ואין צורך. מערכת חשמל תקינה, ותאימינו או לא אפילו חסכונית. אז נכון, בבטיחות היא לא מצטיינת אבל באימונות היא כן. ואני מדבר מנסיון של 3 בלנו, אבא שלי הגיע איתה ל 160, פרט לבלאי טבעי והחלפת בולמז לא היה כלוםץ דוד שלי סגר 140 ק"מ ואותו דבר, יש לרכב נטיה עם הזמן להתישב. עכשיו גם *** הרכב שלו מתחיל להתישב והמסכניק כבר אמר לו שצריך להחליף את הבולמים.

היום כבר אין טעם להסתכל אחורה, אני אוהב את הרכב שלי אבל יש דבר שאי אפשר להתווכח עליו, ישנם רכבים שמתמודדים הרבה יותר טוב עם ההזנחה והתעללויות ויש רכבים פחות, ישנם רכבים שמזדקנים יותר בכבוד וישנם פחות. ביום חמישי אני והספייס שלי חוגגים חודש. ובחודש הזה היא לא הפסיקה להפתיע. אומנם לא מדובר בדברים רציניים וסתם דברים קטנים ומעצבנים אבל עדיין מרגיז שיש אותם.
אולי הספייס שלי מפונקת יותר פשוט. הרכב שלי עומד על 80K, תיעוד אחרון במוסך מורשה היה ב 73K מוסך קרל ר"ג (מוסך מורשה).

לקחתי לי רכב עם הרבה קפריזות, אבל אני חייב להודות שאני די אוהב אותו. אני רק מקווה שהיא תפסיק עם השטויות שלה ואני אניע יום אחד ואפסיק לנסות לחדד אוזניים ולחפש תקלות אלא פשוט אשים רדיוס ואהנה מהדרך.

בשביל הראש השקט אני אנסה לקבע אצל שמשון, ללכת אליו לבדיקה ואני אחזור עם עדכונים.
תודה לכל העוזרים, אחלה פורם יש לכם ואני ממש נהנה לקרוא בו.

רקובי 21-10-09 12:54

אני באמת חושב שאתה צריך להיות יותר רגוע, רכב זה לא טמגוצ'י, ולא צריך לדאוג לא בכל דקה.
עם זאת, אכן פיאט זה לא אוטו יפני קלאסי. אולי יהיו כאלו שינועו עכשיו בכיסא באי נוחות,
אבל כן, הרכב קצת יותר רגיש.

ובכל זאת, אחרי שאתה קורא את הפורום, תבין במה באמת צריך לשים לב (מצתים למשל, שחסכון של כמה שקלים בודדים כנראה עלול לגרום למודול ההצתה נזק. אין ספק, ד"א, שזה דפק של פיאט).
וממה לא צריך להתרגש.

לגבי הטורים, אם אין בעיות בצריכת דלק, והרכב נוסע בסדר, אולי לא כדאי לחפש מתחת לשטיח.
חוצמיזה, יש מפגש פיאט בקרוב, (או שכבר היה?) - ותוכל לבוא, להכיר ולשאול שם, כך להערכתי.

student 22-10-09 00:26

צינורית הגומי בחלק העליון של הבקלית האחורית של הפנס מוציאה בעיקר אוויר חם. בגלל שהיא מעוקלת התפקיד המשני, אם בכלל, זה להוציא אדי מים.

אם יש אדי מים בפנס אז סימן שהבקלית האחורית (הגב של הפנס שפותחים כדי להחליף נורה) כנראה פתוחה. צריך לוודא ששתי הבליטות בבקלית נכנסות לתוך החורים שלהן על הגוף של הפנס ולמעשה הם נמצאים בתוך הכנף ובקושי רואים אותם.
גם צריך להקפיד שהגומייה בין הבקלית לגוף של הפנס יושבת טוב.
בצד של הנוסע זה קל בצד של הנהג זה קצת טריקי העסק.

אבל אם כרגע הפנס מלא אדים אז דווקא צריך להשאיר את הבקלית פתוחה כדי שהאדים יעלמו וזה יקרה בעיקר שהרכב עומד בשמש וצריך לדאוג שהאוטו לא ירטב כי אחרת שוב יכנסו מים לתוך הפנס. מים שזורמים בתעלת המים לאורך הכנף נכנסים ישר לתוך הפנס הקדמי אם הבקלית אפילו קצת פתוחה.

mishel27 22-10-09 08:05

אני מאוד מודה לך על העזרה. יום שבת אני מתכוון לעשות כמה דברים, בין היתר אני אבדוק את מה שאמרת.

מכיון שלא בא לי לככב בפורם טכני, אמשיך לשאול את כל השאלות באותו הפוסט.

שמתי לב שיש גומיות שכבר נהיו קצת לבנות וסדוקות, היתי רוצה להחליף את הגומה בשמשה הקידמית שלא מסתימת לה עד הסוף. גומיה נוספת בדלת האחורות, כבר סדוקה ומתחננת לצאת מהמקום.
עלות גוימיות חדשות ?
מקום בו ניתן להחליף גומיות ?

תודה מראש לכל העוזרים !
מישל.

Lexxxa 22-10-09 08:57

מישל. הרכב לא מפתיע אותך עם תקלות, אתה פשוט מגלה עכשיו את כל התקלות שהיו לרכב ולא סידרו אותם. אני בטוח שכל מה שכתבת פה בפורום אלה בעיות שהיו לפני שקנית את הרכב, פשוט לא שמת לב שהם היו. תעשה לרכב יישור קו ותענה ממנו .

mishel27 22-10-09 21:42

אתה צודק, אבל הטענה שלי שיש רכבים שגם אם מזניחים אותם החומרים נשמרים לאורך זמן רב יותר, ולא נוטים ישר להתפורר. אני אישית מכיר כל כך הרבה סופר לאנסרים שעברו התעלליות ושיפוצים בשטחים וחבר שלי הולך לסגור איתה 200K חוץ מטיפולים רגילים אין שום תקלות ולא בלאי כמו שלי. גם 3 בלנות שהיו ואחת עדיין קיימת לא היו בהן בלאי כל כך מוגבר. בבלנו של אבא שלי היה מים ולא נוזל ולא היתה בעיה אחת במערכת קירור. שמנים נקנו תמיד הכי זולים וכל הטיפולים נעשו אצל לא מורשה ואצל אנשים בשמות כמו עבד, אדי וכו' בכל מקרה 3 הבלנו פרט לטיפולים שוטפים והחלפת בולמי זעזוים הפגינו אמינות מדהימה.
תוך כדי שהתבכינתי לכם מישהו שוב שם לי פתק "בעל פונטו אני מעוניין לרכוש את הרכב אם תהיה מעוניין למכור יום אחד תקשר" אולי זה סימן ? חח סתם...
טוב, שטויות, אני שלחתי מייל לשמשון ואני איישר קו מחדש והפעם במורשה.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:48.