![]() |
בוקר טוב לכולם,
העלתם המון אופציות, אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי למי לפנות על מנת לטפל בנושא. לא כל כך מתחשק לי לחזור למוסך בו בוצעו התיקונים.... יום טוב, |
גם את מבת ים? אני רואה שבסוף יהיו לי המון בת ימים, יש פה את חבר הפורום היקר אלי בוני, שצריך ליצור עימי קשר ולהגיע אלי שאסדר לו משהו ברכבו.
לגבי הבעיה שלך, זה שהרכב עם טורים גבוהים שהוא קר זה נורמלי, היות וחיישן הטמפ' משדר למחשב הרכב להרים את הטורים מפני שהרכב קר, כאשר הרכב מתחמם החיישן טמפ' משדר למחשב הרכב להחזיר טורים לנורמלי היות והמנוע הגיע לטמפ' עבודה. אם שאת לוחצת גז את שומעת שמשהו רועד ויש רעש והדבר קבוע, אז זו לא בעיה. גשי לכל מכונאי אמין , תעמידי אותו מול התא מנוע, שימי הילוך סרק, ותלחצי על הגז כאשר את מחזיקה קבוע טורים גבוהים, הוא כבר יאתר מאיפה הרעש מגיע. יכול להיות שמדובר בממיר קטליטי, הוא בדרך כלל מרעיש כשנותנים גז ומרימים טורים (זה סימן שהוא הולך לגמור). יכול להיות שמדובר במשאבת מים שהולכת לסיים את חייה, ומה שאת שומעת זה את הלאגר שלה, היות ואת מרימה טורים כשאת לוחצת על הגז, המשאבה מסתובבת מהר יותר, ולכן את שומעת רעשים ממנה, ושהרכב במנוחה היא עובדת קצת יותר לאט ולכן הרעש פחות נשמע. כל אלה הם כמובן השערות ודיאגנוזה שדרך המסך, יכול להיות שזה בורג פשוט שלא מחוזק, פשוט יש גבול דרך המסך כמה אפשר לתת דיאגנוזה. אני מצטער מאוד לומר לך ענת, אבל חוששני שמנוע הצעדים שלך הוחלף סתם, היות ובדרך כלל נדיר שהחלק הזה הולך. גשי למכונאי אמין, ובטוחני שזה יכול להיות משהו פשוט מאוד הרעש הזה, וגם הטורים. לעיתים שהולך חיישן טמפ' אז הטורים נשארים גבוה מידי, כי הוא לא ממלא תפקידו כראוי בקריאת טמפ'. בקיצור לא מחליפים חלק בשביל לראות אם זה תוקן או לא, אלא מאתרים את שורש ומקור הבעיה, ורק לאחר שבוודאות מבינים שהחלק אינו תקין, רק אז מחליפים אותו. כמו כן, ממליץ בחום לבצע ניקוי בית מצערת, אם את יודעת לעשות זאת זה פעולה פשוטה, ועלותה מסתכמת ב 40 ש"ח שזה עלות ספריי יעודי לניקוי בית מצערת. אני כמעט בטוח שזה יפתור לך את הבעיה של הטורים אחת ולתמיד, וזה מה שהיו צריכים לעשות לך במקום להחליף מנוע צעדים. |
היי סער,
המון תודה. שוב, אני לא מבינה גדולה אבל מאז שהוחלף לי מנוע הצעדים כבר לא נדלקת לי נורית הזרקת הדלק באמצע בנסיעה כך שיכול להיות שבאמת הייתה בעיה... בכל מקרה, יש לך משהו אמין להמליץ עליו? עזרת המון - יום טוב, |
מוסך לפיאט
מוסך מורשה היבואן, מקצועי, אמין והוגן ושהנו מוסך הביית של הרבה מחברי פורום זה הנו
"מוסך פיאט שמשון יהוד" שברח' העצמאות 24 א.ת יהוד, טל' 03-5360748 ובקשי את חיים ורצוי מאוד לתאם מראש את בואך: http://www.musach.co.il/details.asp?id=60 בברכה - רפי לין :) |
מצויין תודה!
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:10. |