מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   SX או ELX? מבחינת אחזקה וטיפולים. (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6994)

ארילו 13-07-09 13:37

סע על שרייד (מישהו אמר בלוק אלומיניום?) וסע על פונטו ספייס. את ההבדל באיכות אתה תרגיש מייד.

dodihob 13-07-09 13:38

אני לא יודע מי זה הבעל מקצוע הזה, אבל בעל מוסך של פיאט הוא לא.
כן ברור שתיקונים עולים הרבה כסף, כאשר אתה שם מים ירוקים למיי קירור במוסך רגיל ואז צריכים לעשות ראש מנוע בסופו של דבר.
כן הוא רואה הרבה פיאט שמתקלקלות, מהסיבה היחידה שהוא "רואה אותם" = מטופלות אצלו, וככל הנראה לא מטופלות כמו שצריך במוסך מורשה.
אז תעשה מה שתרצה, ותקשיב לבן אדם שמדבר שטויות, כי כל בנאדם יגיד לך שעדיף את ה-ELX על ה-SX.

Pan1c 13-07-09 13:46

צטט:

במקור פורסם על ידי ארילו (הודעה 50661)
סע על שרייד (מישהו אמר בלוק אלומיניום?) וסע על פונטו ספייס. את ההבדל באיכות אתה תרגיש מייד.

תסביר בבקשה.

raanan_t 13-07-09 14:02

קראתי את כל השרשור ויש לי מעט להוסיף.
הבדל בכח בין שני הדגמים יהיה, ואכן האחזקה של ה-16V מעט יותר יקרה. (אני מעריך ב-15% יותר מה-8V בשוטף). תקלות מנוע עלולות לעלות משמעותית יותר.

עכשיו לתכלס,
באיזה תוואי אתה הולך לנסוע ברוב הזמן שלך? (הרי ירושלים \ מישור)
האם אתה המוכן להשקיע יותר, ברמת האחזקה, בכדי לנסוע על ELX?

לא אתפלא אם ה-SX תספיק לצרכים שלך, אך כדאי לשקול גם את ה-ELX. בשני המקרים יהיה קשה למצוא אחת שבאמת שמורה ומטופלת.

Pan1c 13-07-09 14:27

מישור. נסיעה משולבת ושל בערך 20-60 ק"מ ביום [תלוי ביום].

raanan_t 13-07-09 15:22

ה-SX תעשה את העבודה בקלות.
את החולשות שלה אתה תגלה בעליות בעיקר כאשר תהיה עם עוד 2-3 אנשים.

Caveman 13-07-09 15:49

צטט:

במקור פורסם על ידי Pan1c (הודעה 50668)
תסביר בבקשה.

אין יותר מידי מה להסביר. השרייד מיושנת יותר, חסכונית פחות, נוחה פחות ובטיחוטית פחות.
בשביל מה לטרוח בכלל?

Pan1c 13-07-09 17:14

צטט:

במקור פורסם על ידי raanan_t (הודעה 50674)
ה-SX תעשה את העבודה בקלות.
את החולשות שלה אתה תגלה בעליות בעיקר כאשר תהיה עם עוד 2-3 אנשים.

אז באמת אין לי צורך בELX.

ד"א בשביל להשוות - האם הפונטו SX "סוחבת" כמו היונדאי גטס? [מאותה שנה] - סתם כדי לסבר לעצמי את האוזן מה הכוח של הפונטו הזו.

ארילו 13-07-09 20:48

לגטס יש יותר כוח. מצד שני המומנט שלה פחות זמין ויש לה גיר אוטומאטי זוועתי.
מה המסקנה?

הגטס באופן רשמי מאיצה מ-0 ל-100 ב-10.5 שניות עם גיר ידני (אין לי נתונים לאוטומאטי)
והפונטו עם גיר ידני מאיצה ב-14 שניות.

Tzvika 16V 13-07-09 22:15

תרשה לי לגחח ולהצטרף לשרשור הזה.
בוא אני אפר לך משהו קטן... לאבא שלי יש מזדה 3 2008, כשהרכב יצא חדש מהחברה אחרי 3500 ק"מ הלכו 2 בוכנות והמנוע פשוט התפרק ושמו חדש בשווי 30 אלף שקל. להורים של בת זוג שלי פורד פוקוס 2008 מהחברה עד שהגיעו ל8000 ק"מ החליפו כבר גיר ומשאבת דלק. לאבא של חבר שלי קורולה 2009 ואחרי 72 ק"מ בלבד המוט של ההגה יצא מהמקום תוך כדי נסיעה וגרם לרכב לפגיעת שלדה ותיקון של 15000 שקל.
בניגוד לזה, לי הייתה פונטו ספייס ELX ידני שהייתה בת 7 שנים בילתה אצלי שנתיים - 0 תקלות.
עכשיו יש לנו בבית ELX אוטומטית בת 8 כבר שנה וחצי - 0 תקלות.
אחזקה - סופר זולה. צריכת דלק בין החסכוניות שיש. טיפולים זולים. ביטוח זול.
הפונטו רכב זריז, נוח, מאובזר מאוד למחירו חסכוני ואמין. תשמור עליו הוא ישמור לך על הכיס.
בנוסף אכן יש הבדל גדול בין הSX לELX בסופו של דבר זאת תוספת של 33% להספק המנוע ושזה מאוד מורגש בעליות, בתאוצה עם מזן ועם אנשים/מטען. מה שכן מאוד קשה למצוא אחת שמורה. אני מכרתי את שלי שהייתה סופר שמורה תוך יום עם 2500 שקל מעל המחירון.
לשיקולך.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 12:11.