מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   אונו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   טורים עולים ויורדים באונו (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6326)

saar 25-04-09 20:41

טורים רוקדים, תן לי לחשוב אמממ, טוב, אז ככה,
א. בדוק היטב ניקוז אוויר במערכת קירור מנוע, קרה לי פעם שבגלל ניקוז אוויר המנוע צעדים התחיל להרקיד את הטורים, לאחר ניקוז האוויר, הוא הפסיק וחזר להיות יציב.

ב. בצע ניקוי למנוע צעדים מפיח.

ג. בדוק הארקת מחשב, קרה לי כמה פעמים שהמינוס שם היה חלש ובחיזוקו המנוע הפסיק לבצע ריקודים.

ד. בדוק התנגדות של המנוע צעדים, יכול להיות שהוא בכלל לא תקין.

ה. אם עדיין לא יעזור גש למוסך מורשה פיאט, שם ישר ימצאו את התקלה, יכול להיות חיישן שמזייף ולכן מעביר קריאה לא נכונה, יכול להיות שבאמת מנוע הצעדים אצלך התעייף.

חזור עם ממצאים.

bitamar 25-04-09 21:50

אוקי אני ינסה
כמה שאלות בנוגע למה שהצעת
איך אני מנקה פיח מהמנוע צעדים?
איך אני בודק אם הוא תקין?
ואיך אני בודק תארקה?

ועוד שאלה עשיתי ככה סיבוב בפירוקיות ושאלתי כמה עולה מנוע צעדים אמרו לי שלא ימכרו לי אותו לבד רק קומפלט עם המזרק ורצו על זה 300 ש''ח
והלכתי לחלקי חילוף ושאלתי אם אפשר להשיג את המנוע צעדים לבד הוא אמר לי שיש לו אבל בסכום שאני חושב די מוגזם הוא רצה רק על המנוע צעדים חדש 780 שקל זה לא קצת יקר?

ארילו 25-04-09 22:52

עוד אופציה זה שיש בעיית ואקום איפשהו.

saar 25-04-09 22:57

ארילו הגאון תודה לך, כל פעם אתה מזכיר לי את זה.

פותח השרשור, בדוק צינורות ואקום לבית מצערת וגם לזה שהולך לממברנה היושב על המפלג.

לגבי מה שכתבת, לפני חצי שנה ביררתי במוסך מורשה, מנוע צעדים לפיאט אונו 94 1100 סמק חדש עולה 450 ש"ח.

לגבי שאר הבדיקות שביקשת, אין טעם שארחיב היות ולא נראה לי שאתה מומחה ברמות האלו ויש לך את הכלים הנדרשים, כמו כן, רק לידיעה, לאחר ניקוי מנוע צעדים יש לבצע סינכרון מחדש למנוע צעדים ולרכב.

לכן, אם ביצעת את הבדיקות ולא עלה בידך דבר, גש למוסך מורשה וחזור אלינו עם ממצאים.
שים לב לארילו, בדוק צינורות ואקום. והתנצלותי הכנה ששכחתי לציין זאת בפניך מלכתחילה.

bitamar 26-04-09 05:17

טוב אז לפחות איך אני בודק צינורות ואקום? חח

saar 26-04-09 10:14

קיימים מספר צינורות בצבע שחור, צינורות דקים כאלו.
למשל, על המפלג שלך יש ממברנה, מתחבר אליה צינור שחור וואקום דק, תבדוק שהוא לא סדוק, תעקוב אחריו, ותראה בבסיס בית המצערת שנכנסים עוד מספר צינורות, תראה שכולם בפנים, תראה שהם לא סדוקים.

מדובר בצינור דק בצבע שחור, לעיתים אם הוא נסדק ונפרץ, אז אין סחיבת אוויר כמו שצריך, ואין וואקום, ולכן הטורים ירקדו לך.

bitamar 27-04-09 14:13

סהר בדקתי את מה שאמרת בקשר לואקום ואכן הצינור השמאלי אכול לגמרי סביב הבאנד
נסיתי לחתוך אותו ולחבר אבל נראה לי שאחרי כל כך הרבה זמן הוא פשוט נהיה יבש לגמרי
אני ילך לקנות צינור חדש וינסה

ואגב הייתי במוסך ובמוסך אמרו שכנראה זה המייצב לא בדקו אם רב מוודדד או מה שאמרתם ככה שזה נראה לי כמו ניחוש

saar 27-04-09 15:17

קודם כל עבודה יפה, עכשיו אני יכול להבין שאתה באמת רציני.
אכן הערתך לגבי המוסך היא נכונה ובמקום, לא ניתן לקבוע שהמנוע צעדים (לא מייצב!) הוא תקול, אם אפילו לא בדקו לו התנגדות עם רב מודד, לא זאת אלא גם זאת, כי עליהם לדעת כמה התנגדות בכלל שפיאט קבעה שהוא תקין. על כן, התרחק ממוסך זה.
אם רצונך למוסך אמין, גש ליהוד למוסך שמשון (מורשה פיאט), אשר ישמח לבדוק לך התנגדות ולתת לך דיאגנוזה, באם החלפת הצינור לא תועיל.
זכור כי מנוע צעדים יכול להיות רק השערה, יכול להתקיים גם חיישן תקול וכמו כל מה שכתבנו לך למעל.

בברכה,
סעעעעעעעררררר עם ע' כמו בחתימה מתחת

bitamar 27-04-09 18:42

החלפתי את הצינור אבל לא עזר
אני מהצפון זה קצת בעיה להגיע ליהוד [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח תאמת רוב המוסכים פה נוכלים אז אני כבר לא יודע לאן ללכת

Amit-IL 27-04-09 19:04

צטט:

במקור פורסם על ידי רפי לין (הודעה 45459)
אם בכל זאת האיפוס לא יפתור הבעייה, אז צריך להעזר בשרותי מוסך/מכון הזרקת דלק מקצועיים ושי להם מחשב/סורק אבחון תקלות.
בברכה - רפי לין :)

תאמין לרפי לין אין דרך אחרת.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 06:03.