![]() |
למה אתה לא משאיר את הדיזה מבוטלת?
אני נגד קומבינות כלשהם, אבל במקרה הזה אין ברירה. |
צטט:
אכן כן יתכן ויש לקוי בדיזה, או כל סיבה אחרת. המלצתי, הרכב את הדיזה החשמלית הישנה והחתוכה, סע מספר ימים ובדוק האם הרכב ממשיך להתכבות, והאם הסלד יציב. במקרה של טורים שנתפסים יש לבדוק את הסיבה לכך, ולבדוק האם הכבל גז לא מתוח. בכל מקרה אבחנה דרך מסך המחשב, לקוייה בחסר ולא אפקטיבית, יש לגשת לבעל מקצוע, לשם אבחנה רצינית יותר, ולשם פתרון הבעייה. בברכה חג שמח. צביקה |
שלום וחג שמח
4 צירוף קובץ(ים)
צביקה ידידי , האים הדיזה המדוברת זו הדיזה בתמונה המצורפת,ומה תפקידה בדיוק?.ועוד שאלה,הצינור יניקה (אצלי ירוק)שמיתחבר לקרבורטור,מקבל יניקה רק שהמנוע קר?(חיברתי אותו דרך הברז טרמי על הסעפת).האים חיברת נכון?ושוב מה הוא עושה בדיוק?.ושוב חג שמח ותודה על התשובות.
|
צטט:
הקרבורטור טצלך שונה מהקרבורטור של פותח השרשור. שלך הוא קרבורטור וויבר כפול, הנמצא בטיפו ובטמפרה, עם שינויים קלים. ובפיאט אונו 1400, עם שינויים מסוימים. באונו פייר של פותח השרשור, מדובר על מנוע פייר, עם קרבורטור וויבר בודד. ולשאלתך,תפקיד הדיזה האלקטרו מגנטית, בתמונה מימין עם הכבל החשמלי האדום, למנוע מעבר דלק, למנוע לאחר כבוי מתג ההצתה, כדי למנוע (דיזילניג) המעה עצמית, והמשך עבודת מנוע חם לאחר כבוי מתג ההצתה למשך מספר שניות. עם כבוי מתג ההצתה, המוט בקצה, שהדיזה סרק יושבת עליו עם קפיץ, בולטת החוצה, ובכך מונעת הזרמת דלק לאחר כבוי המנוע, וסגירת מתג ההצתה, ונמשכת פנימה על ידי אלקטרו מגנט, עם קבלת פקודה חשמלית ממתג ההצתה, במתג הצתה פתוח, גם במנוע כבוי. תקלה בדיזה, גורמת ברוב המקרים, לכבוי המנוע בסרק. לגבי הצינור הירוק, הוא אמור לקבל וואקום קבוע, מיציאה בסעפת היניקה, ולא רק במנוע קר. בברכה צביקה |
שלום ותודה וחג שמח
צביקה אצלי הדיזה לא עובדת (גם במצב מפורקת וחיבור מתח).אז כשהיא מורכבת הקפיץ לוחץ וסוגר את המעבר תמיד .ולמרות זאת האוטו מניע ונוסע טוב.(אגב שמתי לב לחור מיקרוני שמאפשר העברת דלק גם שסגור).בקשר לצינור אני שואל כי לפי הספר מצוין שהצינור מיתחבר דרך הברז טרמי ליחידה שניקראת thermostatically-controlled accelerator pump diaphragm האים זו היחידה שרואים בתמונה?ושוב תודה על העזרה.(אגב בארגז אטמים שנתתי לך אולי יש אטם קרבורטור לטמפרה?).
|
צטט:
אם הדיזה לא עובדת, יתכן וחתכו את היחידה הפנימית. בקשר לצינורית וואקום, היא אמורה להתחבר לטי יחד עם המגבר טורים. לגבי אטמים ללטמפרה לא היה בקופסה, איזה אטם אתה זקוק, רשום לי בהודעה פרטית. בברכה צביקה |
שלום לצביקה ולכולם
צביקה הגדול צדקתה.יצאתי שוב לפרק ולבדוק ,ואכן הדיזה לא עובדת אצלי וכמו שאמרתה באמת חתכו לה את השפיץ שאמור לסגור את החור הנימי ולכבות את המנוע.(כול ילד חושב שהוא מוהל היום).בקשר לצינור,נכון שלברז החשמלי של המרים טורים של המזגן יש יניקה קבועה,אבל באורגנל היה מרים טורים כפול והיה פועל חצי מהלך כשהמנוע היה קר וזה החיבור שמיתחבר לT ובהמשך ליחידה בתמונה(תקן אותי אים אני טועה).ויהיה לי ברור לי הרבה יותר אים תגיד לי בדיוק מה זהthermostatically-controlled accelerator pump diaphragm .אטמים אני עוד לא צריך,עדין לא פרקתי את הקרבורטור,(יבוצע בהמשך).ושוב תודה אני לומד ולומד.
|
צביקה מה אתה אומר
בנסיעה של כ40ק"מ,כשהוקום מחובר דרך הברז טרמי ומשם לדיאפרגמה על הקרבורטור.אז נסיעה חלקה ,אין שום זיופים והמנוע מניע בנגיעה,אבל יש הרגשה של(קמצן בדלק).כאילו צריך לילחוץ יותר על הדושה כדי להרגיש כמו קודם.וכימעט לא לחצתי ליפני,(הוקום היה מחובר קבוע לדיאפרגמה).ניראה לי שבנסיעה רגועה כמו שאני נוסע,זה יהיה עוד יותר חסכוני,תקן אות אים אני טועה,ותודה לתגובות.
|
צטט:
יש קשר להרגשתך, במהירות שיוט אין תפקיד לדיאפרגמה, היא נכנסת לפעולה בעומס, או עם פתיחת המצערת השניה, כדי להעשיר בדלק חסר, כדי למנוע חנק וחוסר בדלק, בעת עקיפה מאמץ, או עלייה. בחיבור ליחידה הבי טרמי בעלת שני יציאות המחוברת לסעפת היניקה, קיים וואקום רק במנוע קר, ואז מגבר הטורים עולה מעט ומעלה את הסלד, והדיאפרגמה שאליה מחוברת הצינורית שהתמונה, מעשירה בדלק, עם התחממות סעפת היניקה, הוואקום בצנרת מופסק. עד כמה שזכור לי מביקורך הקודם אצלי, מגבר הטורים המקורי לא תפקד אצלך, בגלל דיאפרגמה יבשה וקרועה, וכמדומני, שהרכבת מגבר טורים אוניברסלי, אני זוכר נכון? בברכה צביקה |
צודק צביקה זוכר נכון.
אבל זה מגבר טורים אוניברסלי שפועל בהפעלת מזגן בילבד(והברז שלו מקבל וקום קבוע)ותודה על ההסבר המפורט ,והבנתי מה תפקידה של הדיאפרגמה .ואני מבין גם שכרגע (במנוע חם)במצב מאמץ יהיה חסר לי דלק,(כי הברז ניסגר בחום),תקן אותי אים אני טועה.(טוב יש לי סיבה לעלות לירושלים וליבדוק)ועידקונים בהמשך.אגב לשאלה המקורית בשירשור זה.איפו קניתה שסטום חשמלי בסוף וכמה זה עלה?ולצביקה אולי לך יש שסטום כזה?(בנתים היום האוטו כבה מיד).
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 05:21. |