מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   אונו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   אונו חדשה עושה בעיות ( נראה לי .. ) אונו 95 הזרקה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5570)

stio 01-02-09 01:04

אתה עשית את כל הטעויות האפשרויות בנוגע לטיימינג. אסור היה לך לגעת ברצועה ובטח ובטח לא לנסות להתניע מחדש.

הסיכוי שלא נגרם נזק למנוע שואף לאפס.

אגב הדגם שלך הוא ESI- זה מציין הזרקה חד נקודתית.

saar 01-02-09 09:28

תמוה בעיני

תמוה בעיני, איך אדם שמתיימר להתעקש לא להניע בלי קלאץ' שהמנוע חס ושלום לא יתאמץ, ובסוף מחזיר טיימינג למקומו מבלי לדעת מה מיקומו ומקומו, ובסוף דופק את ראש המנוע. נו באמת, עשית כמעט את כל הטעויות שכתובות בספר. אם איך אומר רבנו רבי נחמן מברסלב "אם אתה מאמין שאפשר לקלקל, תאמין שאפשר לתקן". לכן ידידי, תמיד תלמד כלל, המוכר יגיד את מה שכל מוכר יגיד לך "בטח שהוחלף טיימינג, הכל הוחלף!" האחריות לבדוק שהכל הוחלף חלה עליך כקונה. לא נורא,אני ממליץ לך בחום מאוד מאוד מאוד, סע למוסך שמשון ביהוד, תגיד לו שאתה חבר הפורום, ושם יבדקו את כל הרכב מא' ועד ת', אם כבר, אז כבר!!!! ופעם הבאה תלמד, לא כולם מכונאי רכב, זה בסדר לא להיות מכונאי רכב. לא בכל דבר דוחפים מברג והוא עובד. יש דברים שאתה עדיין לא בשל להם, לאט לאט אתה תגיע אליהם, אבל לא לעשות שטויות כאלה. הרכב לא מניע, עזוב את הכל תברר איתנו מה הסימפטומים ואז נאמר לך אם יש לך מה לעשות, או להזמין גרר. אבל בטח ובטח ובטח לא לגעת ברצועת תזמון מנוע! אין לך ידע מספיק בשביל זה.
נפח המנוע שלך גבולי, בנפח קטן משלך לא קורה כלום אם טיימינג נקרעת במהלך מנוע עובד, אבל בל נשכח שאתה החזרת אותה בכח למקומה, אז יכול להיות שכיסחת את מה שלא התכסח בפעם הראשונה.
הזמן גרר למוסך שמשון ביהוד, ואז חזור אלינו עם ממצאים, תגיד לו גם את כל מה שאמרת לנו לגבי השמן, הדלק, החום מנוע, והסל"ד. ואל תשכח לחזור אלינו עם ממצאים, אני מאחל לך המון המון בהצלחה, ומתפלל בשבילך שלא קרה משהו חמור.

ארילו 01-02-09 11:00

כנראה שטחנת את השסתומים. צפה לראש מנוע במקרה הטוב (ובוכנות וסרט לא קטן במקרה הרע).

יכול להיות שעדיף לך למכור את האוטו לפירוק ופשוט לקנות אחת אחרת (או להחליף מנוע לאחד מפירוק).

almogxxx 01-02-09 18:55

אז ככה ..

היום הייתי במוסך מוסך סער בר'ח יוחנן הסנדלר 18 באזור תעשיה כפר סבא . מוסך שמנוהל ע'י אבא ובן מאוד מאוד מאוד אמינים ומאוד מקצועיים מההתרשמות הראשונית שלי .
מפתיחה של המכסה של הרצועת טיימינג מתגלה כי נעשתה שם קומבינה רצינית מאודד עם הקטע של המותחן של הרצועה שמו שם איזה 8-10 דיסקיות קטנות כאלה כדי להרחיק את המותחן מהבלוק מנוע והלחימו את המיסב של המותן ללב של המותח בקיצור קומבינה מאוד מאוד רצינית ובגללה החליקה הרצועה בוודאות .. כי ההלחמות שהיו השתחררו ..

הדבר סודר והוחלפה הקומבינה ברכיב המתאים וכמו שצריך , אחרי הרכבת הרצועה וכיוון קל בניסיון להניע , המנוע מניע אבל מאוד מאוד חלש . המכונאי אומר שלדעתו .. רק 2 שסתומים התעקמו . .
בגלל השעה המאוחרת לא נפתח עדין ראש מנוע ובגלל זה עדין אין לי תשובה וודאית למה בדיוק קרה בפנים. מה שבטוח שכן נדפקו שסתומים לא יודע כמה ומה עוד בדרך נדפק .. תשובות אני אקבל ממנו ישירות מחר .

בכל מקרה יש למישהו הערכת מחיר פחות או יותר כמה עלול לעלות סיפור של 2 שסתומים ? כי ראש מנוע אני לא חושב אני אצתרך כי זה אני יודע בוודאות שלא מזמן נעשה ( שוב השאלה מה טיב העבודה שנעשתה שם ) . ובהסתמך על כך שאולי אלוהים יאהב אותי קצת ויגמור את הסיפור רק עם 2 שסתומים דפוקים כמו שנאמר לי יש השארה פחות או יותר כמה דבר כזה עלול לעלות ??

עוד דבר שרציתי לציין הוא שנאמר לי שחשוב מאוד לבדוק שהשסתומים הם לא מתוצרת סינית כי הם ממש הפשוטים ביותר בגלל זה גם העליות נורא נמוכות למרות שללכת לשים אורגינל של החברה עלול להגיע לכמה אלפים .
יש אלטרנטיבות אחרות ?!?1 אולי קוראנים ?? או משו אחר ?

בתודה . אלמוג .

simon377 01-02-09 21:46

סרטון ש"מצאתי"ברשת ויעביר מה דעתי בנושא.
בשבילי? רק חלפים מקוריים.

command sergeant major 01-02-09 22:09

ואיייי ישרוט התעלפתי מצחוק

almogxxx 02-02-09 11:44

תאמת גמני ראיתי את זה בכיתי מצחוק .. אבל בכל צחוק יש אמת ... לצערנו

almogxxx 23-02-09 19:26

טוב אז הסרט נגמר ..

אחרי הרבה עבודה אני חוזר אליכם עם עידכונים .. קודם כל מהות העבודה .

3 שסתומים במנוע שנהרסו לגמרי . העדפתי כבר להחליף את כל ה8 לשים סט חדש וכמו שצריך .

רצועת טיימינג - נכון שזה מסוכן אבל המוסכניק אמר שאני יכול לנסוע איתה לפחות עוד 10 אלף קילומטר מבחינתו היא נראת לו ממש בסדר . אז היא לא הוחלפה רק סודרה במקום וכווונה .

ראש מנוע - נפגע ממשש קלות נעשתה חריטה וליטוש עדין והחלפת אטמים והרכבה .

בקיצור כל הסיפור עולה לנו כולל שמן חדש של פרסטו ומים אדומים לרדיאטור והכל מסתכם ב2200 ש"ח ..

מחיר שלצערי קצת גדול ממה שאמרו לי שהיה אפשר להשיג אבל כמו תמיד כל החברים של " יכולתי לעשות לך את זה בחצי מחיר " באים אחרי שאתה משלם כבר .. לא נורא הכל לטובה .

עכשיו האוטו נוסע ממש מעולה בלי שום בעיות בנסיעה הראשונה הוא קצת התחמם והוציא מיים מהרדיאטור אבל המוסכניק אמר שזה רק בנסיעה הראשונה ויש מצב שהוא שם יותר מדי מים . באמת אחרי הנסיעה הזאת אין כלום האוטו לא מתחמם ולא כלום המקסימום מקסימוםםם שהוא מגיע זה קו אחד לפני החצי( בפקקים של ת"א באחר הימים האחרונים שהיו לא מזמן . ) ושם נכנס המאוור לפעולה ומוריד את החום .

מה שקצת מוזר לי וגם היה את זה לפני הטיפול הוא עניין של הטרמוסטט . . הירידת חום שלו ממש ממש קיצונית סתומרת נסיעה של 150 -100 מטר פתאום החום יורד פלאים לרבע המחוג ואפילו פחות .

אני יודע שיש מצב שזה בגלל שאולי אין טרמוסטט או שהוא תקוע . יש יותר סיכויי שהוא איננו .
השאלה שלי היא מה יכול לקרות אם אני משאיר את זה ככה בלי טרמוסטט ? צריכת דלק יותר גובהה ? הרס של חלק אחר באוטו ? אני לא מבין בזה בגלל זה אני שואל .

כי לא נראה לי כל כך הגיוני שמהנדס של רכב ישים טרמוטט והמוסכניקים הגאונים בארץ יחליטו שפשוט זה חלק לא נחוץ ברכב ? מה זה פנדציט ? לא הבנתי מה ההגיון במעשה ..

אם מישהו יוכל להסביר לי אני אשמח .

בתודה . אלמוג . :grin:

ronald27 23-02-09 20:15

כמה תשובות

תיראה אני יתחיל עם הקטן.
כודם כול הבעיית סל"ד. גם לי היתה בעייה כזות ליפני כמה ימים קניתי חדש מחר אני מרכיב אותו.
תיראה גם אצלי בהתחלה היה קופץ אמרתי בטח חסר דלק, או משהו דומה נסעתי ככה איזה חודש,
אחרי זה היה לי קצת זמן, אמרתי יאללה אני בודק את האוטו כי חברה שלי תמיד הייתה מיתלוננת,
על הקפיצות.
בסופו של דבר גיליתי את הבעייה המנוע צאדים עושה את הבעייה,
טוב אלכתי לחנות חלפים, אחד חדש עולה 600 שקל!!!! אמרתי שהחברה תיסבול קצת. אחרי עוד כמה זמן האוטו עשה בעיות
בבוקר אמרתי שאני אולך לפירוק ומביא אחד כזה, נסעתי לפירוק פירקו לי אותו, סמתי במכום בידיוק אחרי שפירקו אותו ונסעתי. בלי בעיות נסיע חלקה.
אחרי עוד חודשיים עוד פעם אותה בעייה.

מה שאני רוצה לאגיד לך תיקנה אחד לא משנה מי פירוק או חדש אני נפלתי על חדש מי פירוק באותו יום שנסעתי לפירוק אגיע טמפרה בידיוק כמו שלי שאלתי את הבנאדם הוא אמר חדש ליפני חודש קניתי ואלך האוטו.
אז היה לי קצת מזל.
אכשיו אני יסביר לך למה אין לך טרמ'. מורדים אותו ביגלל שבמכוניות ישנות תמיד יהיה בעיות ב טרמ'
ויש לי לבינתיים סקודה שנת 94 שגם לאוטו אזה אין וזה טוב כי האוטו בקושי מיתחמם!!!.
אוליי אצלך יש בעייה אחרת.
בקיצור עצה שלי תיקנה את המנוע צאדים ותסים אותו ואז אתה תיראה שלא יהיה את הבעיות האלה.

ארילו 23-02-09 20:36

אני שמח לשמוע שהכל נפתר. נשמע לי שיש לך טרמוסטט ברכב. הטמפ' לא אמורה לעבור את החצי, ובנסיעה לרדת עד הרבע.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 23:36.