![]() |
SX 2001,
בין עירוני (מחלף השלום-נתבג-מחלף השלום): *1:14 עירוני - 1:11 * בין עירוני - הפונטו מראה 1:15.7. בפועל זה 1:14. חיפושי חניה לא עושים טוב לצריכת הדלק. מהירות נסיעה ממוצעת, 110 קמ"ש. |
2001 SX ידני
1:16 בנהיגה משולבת (40% עירוני 60% בינעירוני) ורגועה. |
לא יודע איך בעלי הHGT האחרים מצליחים להציג מספרים אופטימלים כאלה, הייתי מודאג עד כדי כך שאפילו בדקתי את הרכב אצל מוסך "שמשון" כדי לוודא שהבערה, הזרקה אופטימלית והנתונים אצלי כניראה פשוט בעיית נהג.. :o
אז אצלי משולב (שעיקרו נסיעה בכבישים בין עירוניים אבל עמוסים מעט, בעיקר בבוקר)ממודיעין לירושלים עם הרבה עליות וירידות לשני הכיוונים- 11.7 ק"מ\ליטר כמעט באופן קבוע. בנסיעות הכי רגועות שאפשר (כביש מהיר, ירידה, הילוך חמישי ב 90קמ"ש שבמיקרה הצורך זו נגיעה קלה על הגז) 14.5 ק"מ\ליטר עד כמה שאני זוכר. בנסיעות אגרסיביות מעט יותר היו פעמים שגם 8.5ק"מ\ליטר ניצפה בשעון.. אבל נדיר. :) |
שימו לב ששעון צריכת הדלק בדור שני הוא ממוצע לכל המיכל, לא רגעי.
|
לי נשמע כאילו גם בעלי הגרסאות הלא ספורטיביות כאן אופטימיים מידי או לחלופין:
1) לא מאפסים את המונה בכל תדלוק. 2) מסתמכים על מה שרושם הרכב. 3) בודקים צריכה ל-100 ק"מ, בעוד שאני בדקתי לפי הק"מ מהתדלוק האחרון לחלק לכמות שמילאתי בעת החישוב. 4) לא גרים במרכז :-) |
לא גרים במרכז זה נכון :) ומעט נסיעות בתוך העיר
|
אצלי הצריכה הממוצעת היא כ-11.5 ק"מ לליטר, נסיעה מעורבת, רגועה 95% מהזמן.
כמובן שאני מודד בצורה נורמאלית ולא מסתמך על המחשב שהוא לא מדוייק בוודאות. |
צטט:
בדיקה אני מבצע מתדלוק לתדלוק, כמובן לא לפי מחשב הדרך |
צטט:
אני מחשב בכל תדלוק ע"י חלוקת הק"מ מאז התדלוק הקודם בכמות הליטרים למילוי המיכל (כמובן שאני תמיד מקפיד על איפוס המונה ומיכל מלא). לגבי אופי הנסיעה: אני גר באיזור השרון, ומקפיד לנסוע לפני שעות העומס של הבוקר. גם כשהכביש עמוס אני משתדל לשמור מרחק ולנסוע על מהירות קבועה, אבל זה כבר קשה יותר. כשהכביש פתוח אני עדיין מאיץ בנינוחות ומעביר הילוכים מוקדם. נסיעות בתוך העיר הן אירוע נדיר מבחינתי. |
מחשב הדרך בדר"כ נוטה לטובת צריכה טובה יותר
שבדיעבד מסתברת כלא נכונה המחשב מראה לי צריכה של 1:15.5 ובפועל יש לי צריכה של 1:14 העליות היומיות בצפון לא עושות טוב עם הצריכה |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:48. |