![]() |
קודם כל- כלל ברזל:
לא נותנים לאף אחד לנהוג ברכב שלך- זה בדיוק מה שקורה אח"כ. לא ידיד, לא חבר, לא דוד ולא דודה. אף אחד לא עולה על הרכב! הפח של האונו יותר חזק. האונו הוכיחה את עצמה מצויין כאשר פח אשפה שעשוי מעץ (על עמוד) שמוצב על אי תנועה במגרש החנייה בקניון, מאוד הפריע לאמא שלי לעשות רוורס. הנזק- הנורה של הלוחית רישוי נשברה, וגם זה רק המסגרת שלה. הוחלפה מיידית. פעם אחרת (ברוורס) הונדה אקורד חדשה דנדשה מאוד הפריעה לאמא שלי לעשות רוורס. הנזק לפיאט: בקלית פנס אחורי שמאלי סדוקה- הוחלפה מיידית. הנזק להונדה: 2 דלתות הלכו- 7000 ש"ח נזק... ב7 שנים שהאונו היתה אצלי לא היו לי איתה שום תאונות מעבר לזה, כל המכות/ שקעונים שיש בצדדים נגרמו ע"י הבעלים הקודמים- כנראה מפתיחת דלתות. גם המכה בכנף נגרמה על ידי הבעלים הקודמים, אבל את זה כבר תיקנתי. (ככה זה שיש לקרוב משפחה מוסך לפחחות וצבע בתנור). בקשר לספייס ולכל המכוניות החדשות- להיזהר יותר. |
צטט:
איזה מין כלל ברזל יש לך ? |
לא, זה רכב משותף, להורים מותר... :)
לא איכפת לי שאמא שלי אפילו תהרוס את הרכב לחלוטין, העיקר שלה לא יקרה כלום. אני קונה רכב חדש כבר יום אחרי, אבל אמא אני לא יכול לקנות חדשה. באופן כללי אני אתן לנהוג רק לאנשים מבוגרים ואחראים שאני סומך עליהם בעיניים עצומות ובטח לא לחברים שיכולים לדפוק לי את הרכב. קצת נוקשה הייתי אומר אבל זה מה יש. בתקופת הצבא שהכנסתי את האונו לתוך הבסיס חברים שלי אמרו לי: "ואיי איזה אוטו שמור! תן סיבוב, נראה איך היא נוסעת..." כמובן שממש לא.. בקשר לפאביה הביטוח גם ככה תופס רק מגיל 22 ומעלה. גם כשדודה שלי ביקשה ממני לנהוג ברכב שלה (307 חדשה) מאשדוד עד ליוקנעם לא הסכמתי. אני לא נוהג במכוניות של אחרים, לך תדע מה יקרה בדרך, ואז אני אקלקל את היחסים עם בעל הרכב. לא רוצה לקחת את האחריות הזו על הכתפיים שלי. |
צטט:
אתה מכיר את מרפי? אז המרפי ה%$#@ הזה הוא חבר קרוב שלי מהגן... אני לא נותנת לאיש להתקרב לרכב שלי (מלבד [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] שמבקר בארץ פעם בשנה). זה וטו אצלי, גם ככה אנשים בקושי מורשים לעלות לרכב... אז לנהוג בו??? חס ושלום. המקרה המצער שלי קרה כשהייתי אצלי חברים והרגשתי ממש ממש רע, ידיד שלי הציע להסיע אותי. כמה שהתעקשתי שלא (כי פחדתי על הרכב יותר מהכל), באמת שלא הייתי מסוגלת לנהוג... וככה, 10 שניות אחרי שנכנסנו לרכב, הטמבל יוצא מהחניה בלי להסתכל במראות ומועך לי את הדלת הימנית האחורית (...שאגב הוא בכלל לא שם לב, אני פשוט שמעתי רעש מבחוץ ורק אז שמנו לב) ואכן, אנחנו כבר לא ידידים :D (לא בגלל הרכב אבל בואו נגיד שבכל מקרה לעולם לא הייתי שוכחת לו את זה :D) |
הנה, אני אתן לכם דוגמא "טרייה":
יום שישי האחרון בשעות הבוקר המוקדמות, אמי רצתה לנסוע לקנות בגדים ברמת ישי, מקום בעייתי מבחינת חנייה. אמי פונה אליי: "אני נוסעת לרמת ישי". אני: "מה, עם האוטו?! אני אבוא לעזור לך, במילא אין לי מה לעשות כאן..." מגיעים לרמת ישי- אין טיפת חנייה. כולם חונים על כולם. טוב, מה עושים? מצאתי בסוף חנייה צפופה וקטנה במקום בעייתי- נכנסתי. אמי נכנסה לקניון, אני נשארתי באוטו לשמור עליו. פתחתי את 4 החלונות עד הסוף, מגן שמש על השמשה הקדמית, רדיו דיסק פועל על עוצמה חזקה יחסית (איזה דיסק מעולה צרבתי...) ויצאתי מחוץ לאוטו כמו שוטר, ועומד לידו. אנשים יוצאים ונכנסים לידי, כולל רכבים מסחריים, ילדים, מבוגרים, מה לא. כל רכב שנכנס אני ניגש אליו ומסתכל לנהג בעיניים. זה עובד! אנשים למדו לצאת מהרכב בלי לדפוק דלתות. פתאום הם מחזיקים את הדלת ביד כשהם יוצאים, אומרים לילד שלהם להיזהר. אישה אחת נכנסה עם רנו סניק, שמה לב שנצמדה אליי, הבחינה בי, יצאה מהחנייה והסתדרה. אם לא הייתי עומד ליד האוטו האוטו היה חוטף. אין מה לעשות, זאת התרבות בארץ, אולי גם בחו"ל. |
זהו זה רק מה שיש לי להגיד באמת שלספייס יש פח יותר רך נמעך בקלות.
צריך לשריין אותו :) |
צטט:
הבעיה היא לא הרכב אלא הנהג. נהגת עדינה כמוך לעולם לא תצליח לפגוע בפח הרכב בצורה קשה. לכן האונו, גם אם חבטה בדברים, זה היה בעדינות. החבר שלך הזה, לא עדין כנראה ולכן נראה שהפח רך יותר. הרי ברור שאם את היית נוהגת והיית פוגעת במשהו זה היה נגמר בנזק פחות. |
רענן , ואם פגעו בך ? אז מה זה משנה עד כמה אתה נהג עדין ? :)
|
ואם פגעו בזמן חנייה
נגיד והרכב חונה לא נוסע ואף רכב אחר לא מנסה לצאת זה נראה כאילו פתיחת דלת או איזה בעיטה ברכב.
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:58. |