![]() |
אם אני לא טועה חיבור לנקודת הארקה מונע את הניצוץ שראיתם.
צבע הכבלים לא קדוש אבל מקובל שאדום הוא פלוס ושחור הוא מינוס. זה מבטיח שלא תהיה בעיה בחיבור בשני הצדדים. |
תודה, השכלתי.
אני פשוט ממש לא ציפיתי להיתקע עם מצבר בן 10 חודשים, ועוד אחרי שכל שבועיים/ שלוש אני בודק לו מים. ליאור- תהיה בטוח שהרנו שהתנעת נתקעה שוב אחרי גג 10 דקות (לא באשמתך כמובן). המנוע התכבה בצומת כנראה בגלל אלטרנטור שלא מטעין. אחרי שהתניעו אותי נסעתי חצי שעה עם אורות והכל ולא היו שום בעיות, לעומת זאת רק אחרי שכיביתי מנוע הכל מת חזרה, אז זה אומר שגם עם מצבר מת לגמרי אפשר לנסוע והמנוע לא יתכבה, אלא רק אם יש בעיות באלטרנטור. |
צטט:
אז למה המינוס אח"כ? כי את המינוס מחברים לגוף, למנוע (וו הרמה) או כל מתכת חשופה, לא לקוטב המצבר. החיבור של הכבל השני (ושוב, לא חשוב אם הוא פלוס או מינוס) וסגירת המעגל יצרו ניצוץ. ורצוי להרחיק את הניצוץ מאיזור המצבר, שפולט אדי מימן (סכנת פיצוץ). צטט:
שחור לפלוס ואדום למינוס לא יקרה שום דבר רע. העיקר ש + יחובר ל + ו - יחובר ל -. צטט:
|
איזה סלט עשיתם פה פלוס לפלוס מינוס למינוס
מי שלא בטוח מה שהוא אומר אז שלא יציע הצעות שיכולות ליצור סיכון כלשהו את המינוסים למיטב ידיעתי לא מחברים אחד לשני כמו שאמר הקוף שלג ונאמר כמה פעמים פה מה שכתב סטודנט זה הסד"פ הנכון |
למה אתה מטעה את הבן אדם סתם?
איך שרשמתי - זו הדרך. אם הוא יחבר הפוך הוא עלול לפגוע במערכות חשמל בשני הרכבים. ואגב מה שרשם סטודנט זה בדיוק מה שרשמתי, הוא רק תיאר סדר מומלץ. |
צטט:
צטט:
תסתכל שוב מה סטודנט כתב ציטטתי לך למעלה והדגשתי באדום. את המינוסים לא נהוג לחבר כמו שכתבת. יכול להיות שזה עובד אבל זה לא הדרך הנכונה |
אין איסור גורף לחבר מינוס למינוס. אבל כפי שכתב יפה yuvk זה יותר מסוכן בגלל סכנה מוגברת לפיצוץ המצבר.
מצד שני, חיבור לנק' במנוע בעייתי כי רוב האנשים לא יודעים לאן בדיוק לחבר ואם זו לא נק' יציבה (נניח בורג קטן או איזור מאוד מלוכלך) אז ההדק יכול לקפוץ וזה לא בריא. מכיוון ששאלו פה איך עושים את זה אז ניתנה התשובה הרשמית אבל יש גם חלופות. |
יש לי הצעה:
כל מי שחושב שסדר חיבור מסויים הוא נכון וסדר חיבור אחר הוא מסוכן, יזיק למחשב, יצור ניצוצות או אני לא יודע מה, שיואיל בטובו להסביר למה. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:10. |