![]() |
אמורות להיות לך שתי מהירויות למאוורר של הרדיאטור.
תעלה צילום של הקונקטור של היוניט שלך ואני אגיד לך אם זה תקין או לא. |
יוניט מאורר רדיאטור
אם אכן המזגן הנו מקורי, יוניט מאורר הרדיאטור צריך להיות עם 3 חוטים ואז הוא מפעיל את מאורר הרדיאטור בשתי מהירויות.
האם במכוניתך מיכל עיבוי הרדיאטור נמצא מעל הרדיאטור או בצד של הרדיאטור?. בברכה - רפי לין :) |
7 צירוף קובץ(ים)
ארילו ורפי לין, תודה על הענות לעזרה.
צילמתי מספר תמונות והחלטתי לפרק את הצמה ואת היוניט הנוכחית כדי שתוכלו לבחון טוב יותר את מצב מערכת הקירור ברכבי (רפי תודה אני יצור איתך קשר לאחר שתבחן את התמונות). אז ככה עוד כמה פרטים קטנים: 1.מערכת החימום הפנימית לא מחוברת והרדיאטור הפנימי מנותק הצינורות שיוצאות מהמנוע מגושרות (בשלב הזה אני ישאיר את זה ככה אבל זה בתכנון לפרק דשבורד). 2.האם בשביל לנקז אויר מהבורג שנמצא בצינורות המגושרים הוא צריך להיות מעל גובהה המנוע, אצלי הוא נמצא בגובהה אמצע המנוע זה יהווה בעיה לנקז אויר בשלב יותר מאוחר? 3. המזגן לא פועל, צינור אלומיניום שבור ליד פתח מילוי הגז למזגן (שוב בשלב הזה אני משאיר את זה ככה, יש זמן עד אחרי פסח לנסוע ללא מזגן במזג האוויר הנוכחי. 4. בצמה יש עוד שתי חוטים בצבע סגול/שחור מנותקים שאמורים להגיע לסליל הירוק שבבית המאורר מה תפקיד הסליל והאם זה משנה איזה חוט סגול/שחור משניהם יתחבר לכניסות לסליל (אני יחבר גם את החוטים הקשורים לפעולת המזגן ביחד עם שאר החוטים כדי שתהיה לי פחות עבודה שארצה לתקן את המזגן. הרכב נבדק בלחץ עם משאבה ונמצא תקין ללא נזילות או בריחת לחץ (כמובן אחרי שהחלפתי מספר חלקים במערכת. מצטער על מטר השאלות ואני מקווה שרשמתי אותם בסדר הגיוני בצמה אכן רואים לאחר שפירקתי את כל הבידוד ש היה שיש עוד חוט בצבע אדום שחור שהיה מנותק והוא זה שאמור להתחבר לרגל השלישית ביוניט מאורר, כרגע פירקתי את היוניט מהרדיאטור והיא בעלת שתי רגלים תוצרת איטליה 82-68 לא תקין נכון? הבנתי שאני צריך יוניט שלוש רגליים 92-87 נכון? חדי עין יכולים לראות בתמונה שרואים את המנוע במבט על, מאחורי האלטרנטור רואים את צינור האלומיניום השבור של המזגן. |
טוב - אין ספק שעשו לך קומבינה שם.
הסליל הזה הוא בעצם נגד שגורם למאוורר להסתובב במהירות הנמוכה שלו. בגלל זה לא קריטי הצדדים של החוטים. הקונקטור שלך אמור להיות עם 3 רגליים באמת. עוד מעט רפי ישפוך אור איך צריך להיות החיווט המדוייק. לגבי החימום - כדאי לך לתקן את זה לפני תיקון המזגן. פשוט כי בשביל לפרק את רדיאטור החימום צריך לפרק את רדיאטור המיזוג. בורג הניקוז אוויר נראה לי בגובה מתאים. בהצלחה! |
מאורר רדיאטור
אכן בצעו קומבינציות של חובבנים.
צריך להיות יוניט מאורר ברדיאטור של 3 חוטים שנתוניו הם: מהירות 1: 92-87 מעלות (ב 92 הפעלת המאורר וב 87 הפסקת הפעולה). מהירות 2: 97-92 מעלות (ב97 מעלות הפעלת מהירות 2, המהירה וב 92 הפסקת הפעולה). כמובן שצריכים להתחבר חוטים גם אל נגד המאורר רדיאטור. מאורר הרדיאטור מופעל גם בשתי המהירויות ע"י לחץ גז המזגן ואצלך במכונית זה אמור להיות ע"י מתג לחץ (קוודרינרי) בעל 4 חוטים. אם תכתוב כתובת דוא"ל אוכל לסרוק ולשלוח לך שרטוט חשמלי של מע' המזגן במכוניתך ותוכל לראות כיצד לבצע מחדש חיווט בצורה המקורית. בברכה - רפי לין :) |
3 צירוף קובץ(ים)
אך רפי כמה עצוב שצדקת, שלא לדבר על הטרמוסטט (היה מפורק סתם פלאנץ ריק מתוכן)
הרדיאטור פורק בהצעתך (איזה אבחנה דקה רק אמרתי שהאוטו מתחמם בעליות ובעיר לא מגיע לטמפ' עבודה), פירקתי את הפגוש הקידמי ניתקתי את צינורות המזגן והוצאתי אותו קומפלט ביחד עם ה"רדיאטור" של המזגן שלחתי אותו למכון רדיאטורים ונפרדתי מ-150 ש"ח יש לציין שבעל המכון אמר לי שהרדיאטור היה סתום ומלוכלך לאחר פירוק וניקוי הוחזר אלי. פירקתי את הטרמוסטט שלא היה והרכבתי אחד חדש. סידרתי את צמת החוטים שבא מהקונקטור שיושב על הרדיאטור ומגיע ליוניט מאורר, לנגד מאורר, ולחשמל הזנה של המאורר. ניקיתי שוב בעזרת מסיר שומנים ביתי ואבקה להסרת אבנית את מיכל העיבוי התוצאה נהדרת. בדקתי את הנגד והתנגדותו 1 אום הוא לא תקין/נשרף (אני יחפש אחד תקין בפירוקיה מחר או במוסך מורשה אקנה חדש, בשתי חנויות אביזרים שביקרתי היום אמרו לי רק בחברה תמצא. אם יש למישהו רעיון איפה יש באזור נהריה עכו כרמיאל אני אשמח למורשה אני לא אוהב להיכנס בגלל היחס הא וגם המחירים. יוניט בעלת שלוש רגליים הזמנתי מקווה שתגיע מחר לחנות, 87-92-1 92-97-2 . פירקתי את משאבת המים (מצבה בכי מר רועשת בסיבובה כשהיא אצלי בידיים והציר עם מעט חופש) קניתי אחת תחליפית אבל איכותית תוצרת איטליה נפרדתי מ-170 ש"ח אחרי מיקוח שהתחיל ב-220ש"ח היה גם סיני ב-120ש"ח. החלפתי גם שני מחזירי שמן עליון ותחתון פקקי הנס קפה נראו בסדר אז לא נגעתי בהם. שפירקתי את הפולי העליון הגלגל הסתובב ואין לי סימן מחר חבר שלי בסוף היום יגיע לעשות לי כיוון טימינג (עדין לא למדתי לעשות לבד) זה אומר בהכרח שנצטרך לפתוח את מכסה השסתומים כדי לבצע כיוון נכון של הטיימינג?? כמובן שהודעתי לחבר שלי שאני מחליף משאבה ושיבוא מחר לעשות לי כיוון לרצועה העבודה שלו עכשיו תתעקב באופן ניכר?? מחר אני ארכיב הכל וידווח לכם מה יצא מכל הסיפור ארילו, התגובה הקודמת שלך תילקח בחשבון ובפרוייקט הבא אני יתקן את שתי המערכות ביחד (רדיאטור חימום פנימי ומזגן). ארילו, רפי לין, מישהו, יש הערות לפני שהכל חוזר למקום? |
איזה יופי של יישור קו!
אם הורדת את המכסה של הטיימיג ואת הפולי מנוע - אתה תראה שיש סימנים גם על הגלגל שיניים של הקאמשאפט, וגם על הגלגל שיניים של הפולי מנוע, ככה שאין צורך לפתוח מכסה שסתומים. אגב יש לך נזילה ממכסה השסתומים? זה מאוד פשוט בדגמים האלה. שים לב שכאשר אתה מותח את הטיימינג לא מתפספסת לך שן בטיימינג. |
זה בדיוק העניין בשבוע שעבר החלפתי אטם מכסה שסתומים בגלל הזעה מהמקום המדובר (נאמר לי שזוהי מחלה במנועים האלו שהמכסה מתעוות) והוספתי סיליקון והכל כבר התייבש ואין נזילות לכן חששתי שאצטרך לפתוח שוב.
על הקאמשפט העליון ראיתי חריץ וגם על מכסה השסתומים (ממש מאונך שנייהם 90 מעלות) השאלה איך אני מכוון את הפולי מנוע איך הוא אמור להיות? יש הסבר קצר? אולי דרך אזור הקלאץ'? ואיך אפשר למנוע בריחה של שן במתיחת המותחן רצועת תיזמון ? יש צורך לצלם ולהעלות כדי לקבל הסבר? הרכב אחרי ניקוי מנוע כך שרואים די טוב את החלקים. |
|
תודה על הקישור עשיתי מספר חיפושים ומצאתי דווקא כמה מעניינים בזה לא ניתקלתי, תודה.
1.אם הבנתי נכון הפולי העליון צריך להיות בשעה תשע (אם אני מסתכל מצידו של הצמיג הימני) ויש גם סימון במנוע נכון? 2.הפולי התחתון צריך להיות בשעה עשר ויש גם מדרגה שמסמנת זאת על הבלוק נכון?(סימן בפולי מול סימן בבלוק). 3. איך אני יודע שלא מתחתי יותר מדי את המותחן? בגלל המחזיר שמן העליון כל המקום של הרצועות מטונף אני יעלה תמונה של לפני ואחרי. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 02:04. |