![]() |
אייל שלום!
ראשית אני מאוכזב מעט מתגובות האנשים , לשאלתך השמן הרצוי הוא שמן סינטטי של BG העולה כ 100 שקל לליטר וחצי . (מיכל לבן עם כתב אדום ) , השמן לא יפתור את בעיית הקושי בגיר כשהמנוע קר . אך ישפר את העברת ההילוכים הכללית שלך . את ריקון ומילוי השמן ניתן לבצע עיי פתיחת שני ברגי אלן שנמצאים בגיר , אחד בחלקו העליון והשני בחלקו התחתון (אני כבר הייתי מחליף את הברגים לברגי בוקסה 15 עקב שחיקה מוגברת של האלנים ) , הקושי בגיר עובר ברכבי לאחר כמה מאות מטרים של נסיעה . אז לדעתי תתרגל לבעיה ואז היא כבר לא תציק לך . כמו שאני אומר לכל רכב והמחלות שלו. עמית |
אני ממליץ להחליף לשמן 75W/80 של חברות ESSO או TOTAL
ניתן לרכישה בכל מרכז שרות - PEUGEOT / CITROEN עלות ~ 100 ש"ח ל 2 ליטר. |
צטט:
זה פשוט לא נראה לי הגיוני שהיצרן ידרוש מהמסכים שלו שמן שלא מתאים. |
צטט:
לאיזה שמן גיר החלפתם? |
אני חושב שהשמן הרגיל. כשניגשתי למוסך הזה של פיאט התלוננתי על התקלה אמרתי להם שיחליפו לי קלצ' הם בדקו אותו אמרו שהוא תקין אין החלקות ואין כלום וגם הגיר תקין. לקחו 200 שקל על הבדיקה. אז כדי שאני לא אצא משם בהרגשה שסתם זרקתי 200 שקל אמרתי להם שיחליפו שמן גיר אולי זה יעזור. מסתבר שאין הבדל...
|
ראשית כל אני רוצה להודות מקרב לב לעמית שהוא בעל מקצוע מצויין ומבין עניין בכל הקשור לפונטו הוא עזר לי להתקין לוח שעונים ברכב ויצא סוף הדרך אז תודה רבה עמית כן הירבו אנשים כמוך.
עכשיו בקשר לשמן גיר אני חושב שאדי צודק השאלה היא אם זה יפתור את הבעיה של הילוכים קשים בבוקר בכול זאת זה שמן לא זול |
צטט:
שמן 80W90 שנמכר בזמנו במוסכי פיאט עשה בעיות. |
היצרן ממליץ על 75W90 חצי סינטטי או סינטטי מלא, הוא יקר יותר ולטעמי ההעברה מעט יותר טובה מאשר 75W80. החסרון שלו הוא המחיר היקר ביחס ל75W80.
|
בשביל מערכת כ"כ קריטית, והחלפה פעם ב-4-6 שנים...אני בטוח שגם שמן יקר הוא הוצאה סבירה.
למי יש כוח להאבק במוט ההילוכים כשקר והידים קפואות?! |
השאלה היא אם זה מתאים גם לפונטו שנת 97 או רק לספיס
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:48. |