![]() |
אדי
מנועים בלי מגדש טורבו שעומדים במקום מתחממים מעל ומעבר בעקבות חוסר באיוורור ולכן המאוור מחובר קבוע כמו היילוקס TDI ואיסוזו D-MAX ועוד הרבה רכבים אחרים |
תודה רבה לכל העונים, עניתם תשובות נכונות ומשכילות... אבל לא זה מה ששאלתי...
אני חושב שלא הבנתם את השאלה או שענו לי אבל לא בצורה מובנת כל כך... השאלה שלי פשוטה... ברור לי ואין צורך להסביר שמאוור לא עובד רצוף אלא 92+ מתחיל 87- מפסיק למשל... וזה ברור לי שחם מקררים שקר לא צריך. אבל מה השאלה? מה קורה ב92+... שהחום רק 92+ מתחת ללא ספק שהמאוור מפסיק לא חשבתי אחרת. לי קורה שב92+ המאוור עובד במחזורים וזה נראה לי תמוהה אלא אם המד חום מזייף... אז מה תשובתכם? המד מזייף? יונט חום מקולקל? או שזה המצב עובד מפסיק עובד מפסיק ב92+! |
מלבין,
המאוור לא אמור לעבוד קבוע... אני יסביר לך את העניין הכי פשוט שאפשר מתי שהמנוע חם היוניט מזהה את החום ומפעיל את המאורר המנוע מתקרר והמאוור מתכבה... מבין ? |
מבין יגאל.. תודה על העזרה.
אבל שוב לא הבנת. המאוור מפסיק לי גם שהוא בחום 110.. וזה לא צריך להיות ככה לדעתי. הוא צריך להפסק רק ב87. |
לפי הבנתי אתה מציין אי תקינות או של יוניט חום מאורר או מאורר דפוק .
אם תרצה יש לי חלקי חילוף את שניהם כחדשים . עמית |
לא הבנתי, האוטו מתחמם?
|
הוא טוען שהמאוורר נדלק ב- 92 מ"צ ואחרי כמה שניות מתכבה, מבלי שיקרר כלל את המנוע.
אצלי לדוגמא המאוורר נדלק כשמד החום על האמצע וגם נשאר שם. אם אני מדליק מזגן הוא יורד לרבע. |
צטט:
איך זה שייך לזה שהמאורר עובד קבוע? ב BMW למשל אין מגדש והמאורר מונע ברצוע עם מצמד. או שאתה רוצה להגיד שמנועים שמצויידים במגדשי על או טורבו - מאוררים עובדים קבוע? בגלל שהם מתחממים? |
אני חושב שניסחתי את השאלה שלי בצורה קצת מבלבלת וחלק לא הבינו. אז מצטער קודם כל.
אנסח מחדש ואסביר מה הבנתי עד כה. מה שקורה ברכבי היום זה דבר כזה. אני מתחיל בנסיעה ואט אט חום המנוע עולה כאשר בנסיעה הוא קצת לפני האמצע או על האמצע +- בהתאם לחום בחוץ והאם המזגן פועל. כאשר אני עוצר או מחנה או כל מה שמפסיק מעבר אוויר ברדיאטור החום עולה לו בדרך כלל עד לקו הראשון, שני אחרי האמצע (אם ממש חם ואני עם מזגן נתקלתי בקו שלישי!) - אז מתחיל המאוור לעבוד לו. עובד לו בכיף, אבל מפסיק ומתחיל במחזורים למרות שהחום עדיין אחרי האמצע ולא זז לכיוון האמצע. שאלתי כי אני לא ידעתי אם זו בעיה, מה שאני יודע זה שאם הוא היה עובד רצוף השעון לא היה מכיר את הקו השני או השלישי אחרי האמצע, לפחות לפי הבנתי ודעתי. ממה שהבנתי מתשובות חברי הפורום (ותודה לכם!!) זו בעיה בעקרון. המאורר אמור לעבוד רצוף מעל טמפרטורה מסוימת עד שהמנוע מתקרר לתחום הרצוי. תקנו אותי אם טעתי.. מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי הפעם, בתודה, מלבין |
אם יש לך מזגן מקורי ברכב, בדוק האם המאוורר בכלל עובד בשני המהירויות שלו.
אם מדובר במזגן ישראלי, יש למזגן מאוורר משלו, בדוק אם הוא עובד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 08:44. |