![]() |
תומר לגבי ה HGT אחת הבעיות בזיהום אויר ברכב הזה זה בית יניקת אויר מזוהם תוספי הדלק לא עוזרים מכיוון שהם פשוט לא מגיעים לשם. הניקוי צריך להתבצע בצורה ידנית של פירוק בית המצערת.
מה שקורה ששם נמצא חיישן כמות האויר שהמנוע יונק ברגע שאותו חיישן מלוכלך הוא פשוט לא נותן קריאה מדויקת למחשב ההזרקה. לגבי חיישן הלמדה ראיתי כבר פונטו HGT עם 220000 קילומטר שלא החליפו מעולם חיישן למדה ועברו טסט ללא בעיה. תמיד בדרך כלל ב HGT ניקוי בית המצערת פתר את הבעיה של זיהום האויר לכן לפי דעתי כדאי להתחיל משם. |
HGT זה טוב אבל SX זה הכי טוב!
:roll: מה האפשרות לבצע ניקוי בית מצערת בספייס רגילה באופן עצמאי ? |
אורן האם זה מסובך לנקות את בית המצערת?
|
לא ממש לא מסובך צריך ידע טכני קל.
|
תומר, מאוד לא מסובך. אני מתכנן אגב לבצע ניקוי כזה היום/מחר. חלפה שנה מאז הניקוי הקודם :)
|
גידעון דבר איתי לפני שאתה עושה את זה..... אני במסנג'ר.... דווקא מתאים לי מאוד לעשות את זה יחד, אני אקפוץ אליך.... רק אם זה לא מפריע כמובן.....
:) |
הפעם האחרונה שניקו לי את הבית מצערת היה לפני בערך חצי שנה בטיפול 60,000 . אחרי הניקוי ישר הרגשתי בהבדל, המנוע היה הרבה יותר שקט וחלק והיה ממש נעים. אחרי כמה זמן שוב המנוע רועד בעמידה ואת האמת זה די מעצבן אותי.
רציתי לשאול, אם עשו לי את הניקוי לפני חצי שנה האם כדאי לי לעשות את זה שוב? וגם כמובן להסביר לי איך עושים את זה. (למרות שניסו כבר הרבה פעמים להסביר לי איך לעשות את זה אבל אני תמיד שוכח) בתודה ליאור :) . |
כמה פעמים יצא לי לשמוע את המושגים בית מצערת וסעפת יניקה,
שניהם בהקשר של שיפור איכות הנסיעה, אם באמת מישהו יודע איך לטפל בבית המצערת ולשפר לכולנו את חווית הנסיעה ברכב, בבקשה.. הבנתי שקיימים ספרים ותוכנות מסויימות בנושא טיפול ברכב, לדוגמאת היינס (שעדיין לא יצא לי לראות) וכדוגמא לתוכנת ה-AUTODATA 2006 שאותה כבר ראיתי מלאה בסכמות על הרכב, קודי תקלות ואופן הטיפול ותחזוקת הרכב. לא התעמקתי צריך לבדוק האם היה שם גם אופן הטיפול בבית המצערת, אחזור לעדכן... |
אף פעם לא הבנתי איפה זה מצערת היניקה ואיך מבצעים את הניקוי שם!
האם זה הצינור השחור המוביל מפילטר אווייר למנוע?? אני אשמח אם מישהו יסביר היכן זה נמצא |
בית המצערת זהו החלק שמווסת את זרימת האויר למנוע, ממוקם אחרי הפילטר.
לא לדאוג, הפעם אני מעלה תמונות של התהליך. בואו לא נהפוך את זה לדיון על בתי מצערת כי זה גולש לנושא אחר מהנושא המקורי. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:15. |