![]() |
צטט:
כיצד אתה ממקם בספייס את גל הזיזים וגל הארכובה ? היה זהיר בתשובה, משום שתמונה כאן מלכודת. :) דוד |
מה הבעיה בלמקם אותם על ידי הוזזה ידנית של כל גל זיזים בניפרד? וגם את גל הארכובה...אותו הדבר! לפי סימוני היצרן כמובן.
|
רק לא הבנתי שני דברים.
א. אם יש סימני יצרן כמו בדור ראשון, אז למה צריך לסמן מדויק גם על הגלגלות וגם על הרצועה ?. ב. לאיזה מצב תעמיד את גל הארכובה/ הבוכנות ?. דוד. |
א. בסימוני יצרן בלבד אני מישתמש אם באמת נקרעת רצועה. אם מדובר בהחלפה של הרצועה או בשיפוץ ראש מנוע אז אני בכל מיקרה מוסיף לכל גלגלת של גל הזיזים סימון משלי כולל על הרצועה עצמה ואז ברצועה החדשה אני מקביל בדיוק את הסימונים ואז ממקם אותה בדיוק על השיניים בסימון שהוספתי על הגלגלות כדי שחס וחלילה לא יהיה פספוס של רבע שן אפילו. אם רצועת התיזמון מניעה גם את משאבת המיים אז גם על גלגלת המשאבה אני שם סימון ביחס לבלוק המנוע וגם על הרצועה בדיוק איך שהיא יושבת על המשאבה. כנל גם סימון בגלגלת גל הארכובה.
ב. מכיוון שגלגלת גל הארכובה מבצעת 2 סיבובים על כל סיבוב גל זיזים אחד ועוברת על פני סימון היצרן פעמיים. במרבית הרכבים כאשר הסימון מדוייק בוכנה מספר 1 ו 4 יהיו בנקודה מתה עליונה לפי סדר הצתה 1342 שבוכנה מספר 1 בסוף דחיסה לפני עבודה. לבדוק היכן הבוכנה זה לא בעיה עם מברג או שיפוד דרך חור הפלאג. האם שם טמונה המלכודת? |
צטט:
אם תעשה כפי שכתבת, אתה צפוי להוריד שוב את הראש, והנזק יהיה בל ישוער. כפי שכתבת בשרשור קודם, כאשר הרכבת ראש עם שסתומים תפוסים. :) דוד. |
כל מה שאתם מדברים זה ב16V ולא במנוע שלי, נכון??
והאם אני יכול לגרום לנזק רק בלפתוח את הפלסטיק למעלה ולראות את מצב הרצועה? או שגם זה לא כדאי לעשות לבד?? |
נכון מדובר על מנוע 16V.
לא ייגרם נזק, פתח והחזיר את הברגים למקומם. דוד. |
למיקום מדוייק של הבוכנות אני בכל מצב גם אם יש לי ספק כלשהו למשל אם נקרעה רצועה אז זה ברור שאגש לספרות יצרן לבדוק אבל מה הקשר דויד לנועלים? מדוע לא ניתן לעשות טיימינג בלי נועלים ברכב הזה? במה הוא שונה מרכבים אחרים שיש להם נועלים ועשיתי בלעדיהם ללא בעיה?
|
1 צירוף קובץ(ים)
בספרות יצרן לא מופיע מיקום מדויק של הבוכנות.
הוא היצרן מפנה אותך לשימוש במכשיר יעודי. אני יודע שיש לך אוטודאטא בעזרתו האדיבה של מתן. :) גם שם לא מופיע מיקום מדויק של הבוכנות. וגם שם מפנים אותך לשימוש במכשיר. בדוק שם וראה שאין סימוני יצרן על גלגלי השיניים של הקרנק וגלי הזיזים. דוד. |
יש לי גם את האולדאטה שהוא מפורט יותר אז אבדוק לסקרנות גם שם. בכל מיקרה להחלפת רצועת התיזמון בכל רכב שהוא עם נועלים וגם ללא סימוני יצרן אתה יכול בעצמך לבצע את הסימונים שנוחים לך ולעבוד על פיהם בהחלפה גם ללא נועלים והוזזה ידנית בחזרה למקום של גלי הזיזים אם הם זזו ובטוח שהם יזוזו מעט בהורדת הרצועה הישנה. פתיחת השירשור עוסקת בהחלפת הרצועה כך שעדיין לא הבנתי למה אתה מיתעקש על הנועלים האלה ושולל על הסף שיטות אחרות שעובדות יופי? זכור שמדובר בהחלפה של הרצועה כפי שרצה פותח השירשור ולא שניקרעה לן הרצועה וצריך להוריד ראש מנוע...
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:10. |