מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פונטו hgt (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17884)

davidmzr 30-06-14 20:17

זכור לי שהוא החליף לך גם מזרקים, והמוסך מורשה פיאט השני אמר, שהבעיה במזרקים לא מקוריים, והזמין מקוריים. וגם זה לא עזר. ולבסוף החליף לך מחשב.
אין לי כוח עכשיו לחפש שוב את השרשור. :)
דוד.

מאפיונר 30-06-14 21:53

רק חיישני למדה החליפו במורשה אמרו לי שהם לא מקוריים ולבסוף סידרו את המחשב זה היה טעות בזיהוי של המורשה בסופו של דבר שהם החליטו שהחיישני למדה לא טובים ובכלל זה היה המחשב בעייתי

gibson9655 30-06-14 22:59

לפותח השרשור, המליצו לך להכנס למוסך תלתן בפ"ת ופסחת על ההמלצה.
כדאי לך להכנס לא יקרה לך כלום, כשתכנס ותראה אילו מכוניות מטופלות ומתוקנות שם ואילו מנועים נפתחים שם על השולחן, תבין.

הרכב שלך נחשב מורכב ומתוחכם וצריך בעל מקצוע מתאים שיעשה את העבודה, במקרה הבחור מתלתן ששמו אבי לא רק חכם מאד הוא גם אמין מאד.
יכול להיות שתחליט לא לתקן אבל כדאי לך לשמוע חוות דעת ממישהו רציני.

בהצלחה.

m1011409 01-07-14 00:40

אם כבר מוסך בפתח תקווה, אז גש לברוך באוטו איטליה בסגולה.

טיפלתי בשני המוסכים האלו (אומנם לא ב HGT) והייתי מרוצה הרבה יותר
מאוטו איטליה (למרות שהמחיר גבוה יותר).

gibson9655 01-07-14 02:10

m1011409 אתה מוזמן להרחיב
מה טיפלת\תיקנת ומה היה טוב ולא טוב פה ופה.

לא הייתי עדיין באוטו איטליה אבל אשמח לשמוע חוות דעת (מעבר למה שכבר קראתי עכשיו בגוגל)

m1011409 01-07-14 02:37

בהתחלה טיפלתי בתלתן אצל אבי - הוחלף קלאץ', בהחלפה לא הוחלף שמן גיר למשל (ניחא).
הברגים לא היו מחוזקים כראוי, ובאחד מהם הברגה גמורה (לא יודע אם הם הרסו אותה
או פשוט החזירו את הבורג ככה ולא אמרו כלום).
לאחר החלפת הקלאץ' הרכב לא התניע טוב (מה שלא היה קיים קודם), הייתי מניע והטורים
היו נופלים מיד והאוטו נכבה. רק אם הייתי נותן מכת גז ומחזיק את הדוושה לכמה שניות המצב היה מתייצב. לא הייתה קודם תקלה כזאת באוטו, זה הופיע בהתנעה הראשונה אחרי החלפת הקלאץ'
עוד כשרציתי לנסוע מהמוסך ונמשך בכל התנעה - חזרתי לאבי כדי שיטפל בזה והוא טען שזה בסדר והרכב כרגע בתהליך של "לימוד". במשך כשבועיים התקלה לא חלפה, אבי החליף לי את חוטי ההצתה וגם זה לא פתר את הבעיה. באיזשהו שלב ניתקתי בחנייה בבית כל מיני חיישנים וחיברתי ובאופן לא מוסבר התקלה חלפה כלא הייתה (כניראה שהמכונאי לא חיבר קונטקטור כלשהו - אני מניח שדוד ידע לומר איזה קונטקטור לפי התסמינים שתיארתי פה). יש לציין שעברו מאז כשנתיים ואין זכר לתקלה
כזאת, אפילו לא פעם אחת.

בפעם אחרת קבעתי לבוא לטפל בתקלה, תיאמתי יומיים קודם מראש כולל שעת הגעה מדוייקת וכשהגעתי נמסר לי שהוא עמוס ושאולי אבוא ביום אחר... ובעצם אין חלק וכו' וכו'...
הייתה גם תקלה שבה הבטיח לחזור אלי לגבי חלק שאמר שישיג מפירוק כדי לפתור תקלה.
למרות שהבטיח לחזור אלי בנושא הוא לא חזר ובמשך כמה ימים, התקשרתי אליו
ולא קיבלתי מענה אלא רק סיפורי סבתא. בנקודה הזאת החלטתי שאני מחליף מוסך, למרות שהוא בחור נחמד בסה"כ.

לגבי אוטו איטליה - מעולם לא דחף לי עבודות שלא צריך, תמיד הסביר בדיוק מה הוא עושה,
מה חייבים לעשות ועל מה אפשר לוותר.
החיסרון הוא מחירים גבוהים.
לגבי עבודות שבוצעו אצלו? זאת תיהיה רשימה ארוכה :-)
הנה חלק: טיימינג, משאבת מים, רדיאטור, משאבת דלק. אלו הדברים הגדולים שעולים לי בזיכרון
כרגע.

gibson9655 01-07-14 03:35

טוב לדעת. תודה.
בהחלט נשמע רע מקצועית הסיפור אצל תלתן למרות שלי יש ניסיון הפוך אבל ממש לא גדול איתם.
לא יודע כמה הוא משקף מה שהולך אצל אבי אבל מבחינתי זה אזהרה ואני אמשיך לבדוק ולפחות להפסיק להמליץ עליו לעת עתה למרות שכנראה שבכל מוסך יהיו פספוסים.
אצלי למשל הוא העלה השערה מאד חכמה לקפיצות טמ"פ שיש אצלי ברכב, השערה שלא שמעתי מאף אחד אחר וקשורה לסוג הרדיאטור שהוחלף לאחר טיפול הראש, הוא גם שלל כל מיני רעיונות ששמעתי לפני כן גם בפורום הזה והוכיח לי על מנוע אצלו על השולחן למה זה לא נכון. בהחלט התרשמתי.

לגבי אוטו איטליה - הרשימה שכתבת מורכבת כולה מדברים שעדיין לא משקפים מקצועיות כמו הרבה מוסכים שהומלצו פה על דברים פשוטים שלא משקפים יכולת.
לעשות טיימינג להחליף רדיאטור או משאבת דלק כל מוסך סביר יכול לעשות ואפילו בצורה טובה מאד (יש כאלה שגם את זה לא מסוגלים אבל זה מוסכי תחתית).

דוגמאות לטיפולים מסובכים שהייתי מאד רוצה לראות אצל מוסכניק מוכשר:
- איתור זליגות זרם. (לא התבלבלתי , אצל מוסכניק לא אצל חשמלאי)
- פתרון בעיות מוזרות - מכאניות וחשמליות שלא רואים באופן שוטף.
- פתיחת מנועים פשוטים ומורכבים של מגוון מכוניות וטיפולי ראש ובלוק באופן שיחזיק כמות נכבדת של ק"מ.
- איתור ותיקון המקור לבדיקת 4 גזים כושלת בפעם הראשונה במכה אחת תוך הבנה מה נמדד ומה מחושב.
- הבנה אמיתית של מכלולים מורכבים כמו גיר אוטומטי, מחשב רכב, ופתרון בעיות או לדעת לפחות מהי בעיה אמיתית שמצדיקה החלפה מלאה ומהי בעיה שניתנת לפתרון קל של חלק מתוך המכלול.
- התקדמות עם הטכנולוגיה - אני אוהב לראות מוסכניקים שלא מפחדים מכלום מצד אחד ומאד אמינים מצד שני.
מבחינתי זה אומר הכל. הם לא מפחדים להפסיד כסף על הלקוח (כי יש להם המון לקוחות) , והם יודעים למצוא את הדאטא שתאפשר להם להתמודד עם הכאב ראש שמונח לפניהם.
כנראה שיש להם גם ניסיון בלהתעסק עם סיבוכיות גבוהה והבטחון והניסיון להתמודד איתה.

כל אילו ודומיהם מבלי לראות לקוח חוזר.

Nuker 01-07-14 23:36

אולי במקרה הטוב ואני אופטימי מוסכים שיכנסו לרשימה הזאת מכל הארץ לא ימלאו כף יד אחת ..
במיוחד בהיבט של העסק והרווח, לתת לרכב כזו תשומת לב זה לא בבית ספרנו לרוב זה לחפף ולרכב הבא

צטט:

- איתור זליגות זרם. (לא התבלבלתי , אצל מוסכניק לא אצל חשמלאי)
הלוואי,במיוחד ברכבים ישנים איתור תקלה שנובעת בגלל זליגה זה זהב.

הבעיה שזה דורש ציוד מיוחד (אם לקחת את זה לרמה סופר מקצועית ע"י מכשיר שמוצא נתק ובדיוק איפה הוא נמצא) גם המון זמן וגם הרבה עבודה במידה ובודקים נקודות עם גישה בעייתית.

gibson9655 02-07-14 00:17

לא רשמתי שהמחיר יהיה זול :)

מה שרשמת נכון - אין הרבה אנשים מוכשרים בתחום כי רוב האנשים המבריקים לא הולכים להיות מוסכניקים ולהיפך מבלי לפגוע או להכליל.
יש כמה יוצאי דופן ולרוב הם ממשיכי עסק משפחתי , לא הגיעו לתחום יש מאין.

הכוח אדם האיכותי לא כל כך נמצא במוסכים זה המצב.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:49.