![]() |
ראיתי שזה עלה לבחור שם כמעט 400 שקל.
אני יכול להעזר בכמה חברים מביני עניין לתכנון מעגל שיגרום לזמזום בהרבה פחות כסף. באיזה טמפ' מומלץ להפעיל את הזמזם? 100-110 מעלות? יש הצעות אחרות? |
נכון. לא זול.
אני הגדרתי את זה ל100 מעלות ומעט מאוד ציפצף - רק בימים חמים מאוד + פקקים + מזגן אגב, המחוג טמפ' נשאר על החצי כמובן. |
טוב, הזמנתי מאיביי טרמוסטט no שנסגר ב110 מעלות והזמנתי זמזם.
כשזה יגיע נעשה כמה ניסויים ואז נתקין. |
החלקים הגיעו.
להלן סרטון הממחיש את אופן הפעולה. נותר רק להתקין ברכב. המטרה היא להצמיד את הטרמוסטט לראש המנוע. |
שכחת לצרף את הסרטון..
|
צודק, להלן הסרטון:
https://www.youtube.com/watch?v=vqbWHgnA3UU אולי ננמיך טיפה את הזמזם, כי הוא ממש מחריש אוזניים. |
זה רגש חום מאלומניום או שהוא אמור לשבת בתוך צנרת המים?
|
לא אמור להיות במים.
תכננתי להצמיד אותו לראש המנוע מבחוץ. סוגר מעגל כשמגיע ל-110 מעלות. |
בהצלחה
אני בזמנו רציתי להתקין נורת לד בכל פעם שמאוורר הרדיאטור נדלק, כך שאם הנורה לא נדלקת והרכב מתחיל להתחמם יתן לי אינדיקציה. לבסוף ירדתי מהרעיון מחוסר ידע. המחשבה היתה לשים ריליי, לחבר אותה ל +- של הונטה בנוסף, ואז עם חוט לחבר לנורת לד. יותר מדי פשוט? |
השאלה היא איך זה בכלל עוזר. לדעתי זה לא משרת שום מטרה בצורה מספקת.
כי זה דורש ממך קודם לגלות שהרכב התחמם. ואתה צריך להיות קשוב גם לנורה וגם לשעון החום. אני לא יודע איך זה אצלך, אבל אצלי אני מרגיש טוב כשהוונטה עובדת. אני נוסע עם חלונות פתוחים רוב הזמן ואני שומע אותה היטב ברמזורים. גם יש לי מד מתח ברכב ואני רואה איך המתח יורד כשהוונטה נכנסת לפעולה. לדעתי מערכת שתתריע בצורה קולית על טמפ' גבוהה היא ההגנה האידיאלית. סיבות ל"למה התחמם" מאבחנים אחרי שמכבים את המנוע. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 08:55. |