![]() |
שמת לב אם המצב קורה כשאתה עם כמות דלק מסויימת?
כלומר, קורה רק כשהמיכל מתרוקן או כל הזמן? כשהאוטו לא מניע, תנסה לתת סוויצ' שלוש ארבע פעמים ברצף (לסובב) ואז לנסות להתניע את האוטו. |
לא בטוח בכלל שזו משאבת דלק.
ההנעה הבעייתית במנוע חם זה מחלה מוכרת - חוטי ההולכה מהמצבר דקים מדי וכשהרכב חם ההתנגדות שלהם שגדלה לא מאפשרת מספיק זרם לסטרטר אז הוא מסתובב בקושי. תתחיל בלהחליף אותם לחוטים רחבים יותר אם לא עשית את זה עד עכשיו. לגבי נפילת הטורים - מתי נופלים ? בעמידה או תו"כ נסיעה ? אם בעמידה - גם כן מחלה מוכרת - ניקוי מצערת יפתור אותה כנראה. אם בנסיעה מה זאת נפילה ? המנוע חותך ? |
חברים , עשיתי בדיקה על מנוע קר וחם , הוצאתי את צינור הדלק מהמנוע לבקבוק
הלחץ זהה בשני המיקרים , הנה סרטון :https://www.youtube.com/watch?v=q6JQ...e_gdata_player בנוסף דיברתי היום עם מאור , והמליץ לי לנקות את חיישן הקראנק ואכן עשיתי זאת והאוטו מניע בנגיעה גם כשהמנוע חם כשעשיתי את בדיקת הלחץ , בנוסף הוא המליץ לי להוציא את כל המצערת ולנקות טוב עם ספריי קרבורטרים . לגבי השאלה המנוע חותך בנסיעה ,לפעמים בהנעה חמה הוא נותן סטארטר והמנוע נדלק וישר נפילת טורים עד לכיבוי ? , מה זאת אומרת חוטים עבים ? |
חוטים עבים יותר חוטים בקוטר גדול יותר שמייצרים התנגדות קטנה יותר.
אתה אומר שהבעיה נפתרה בהנעה ? אז אולי גם בנסיעה היא נפתרה ? חיישן קראנק בעייתי יכול לגרום לבעיות הנעה ואיבודי ניצוץ שיגרמו לחיתוכים , לי עדיין לא עשה בעיות. ד"א הבעיה שיש\שהיתה לך היא קלאסית לאיתור עם דיאגנוסטיקה יכול מאד שתחסוך הרבה זמן ותגיע ישר לבעיה - אם נדלקה נורת מנוע בוודאות נרשמה תקלה ואם לא אז בסבירות גבוהה. |
לא נדלקה לי שום נורה , היום אני אבצע ניקוי מצערת יסודי , הכולל פירוק ואחזור לדווח , תוכל להסביר קצת יותר על החוטים , כלומר מה להחליף בידיוק במצבר , אשמח למחיר ומה להגיד למוכר שיבין אותי ,
תודה |
מתן בוא נחזור להתחלה.
מה הביא אותך לכתוב, "הסתבר שהמשאבה שלי על סף מוות" ?. אם התקלה לא הייתה לך מקודם, הבעיה לא בחוטים מהמצבר ולא בניקוי חיישן הקראנק. לדעתי גם ניקוי בית המצערת לא יפתור את הבעיה, אולי ישפר במעט (זכור שאני כותב זאת לפני העדכון על הניקוי, הלוואי שאני טועה :)) ראיתי את הסרטון שהעלית, לא ניתן לפי הבדיקה הנ"ל לקבוע אם הלחץ תקין. כן ניתן לקבוע כך שהדלק מגיע לחליל, אתה חייב לבדוק את לחץ הדלק עם שעון כאשר הצינור מחובר. את הסיבה אכתוב לאחר שתעדכן. חיבור למחשב דיאגנוסטיקה לא יצביע על הגורם להתקלה. דוד. |
עכשיו ביצעתי ניקוי מצערת לפי המדריך הנ"ל
http://www.fiatforum.com/punto-mk2-2...dy-1-2-8v.html מה שהביא אותי לומר שהמשאבה על סף מוות הוא קרוב משפחה , אשר אמר לי " או חיישן טמפ' או משאבת דלק" הוא הגורם לתקלה של חוסר התנעה , לאחר התייעצות (כמובן שלא ארוץ להחליף אלא לברר כמה שיותר מידע) בפורום פה וCARS ייעצו לי לעשות עוד דברים , בנתיים צירוף נדיר או שזה באמת פתר את התקלה , ניקיתי מצערת + קראנק - הנעתי את האוטו יצאתי לנסיעה של עשר דקות (המנוע הגיע לטמפ' עבודה) החנתי , כיביתי מנוע , הנעתי לאחר כמה דקות , כיביתי ושוב הנעה לאחר כבה דקות , המנוע הניע בנגיעה והתייצב מהר מבחינת הטורים. מה אתה אומר דוד ? אני אבצע בעזרת מוסך את הלחץ של המשאבה בתחילת השבוע נ.ב. כשאני מנסה לזכור את הפעם הראשונה שזה קרה לי, זה היה לפני שבוע וקצת ביום בהיר , אשר החלטתי לנסוע פעם ראשונה עם האוטו במקום עם בורות (לאט מאוד כמובן) ושם פתאום שהאוטו ניכנס לבור(לא בור ,בור אלא מן בקע שכול החלק הקידמי ימיני נטע) האוטו ניכבה לי ובאתי להניע ולא נתן , בגלל זה בכלל חשבתי שמשהו זז מהמקום שלו ! |
אם הכול תקין, למה לבצע בדיקת לחץ ?.
דוד. |
להגיד לך את האמת , לא יודע למה , פשוט רוצה להיות רגוע , אני כול כך מטפל באוטו , פשוט זה מתסכל שביום בהיר אחד הוא לא מניע .
תודה ושבוע טוב |
חברים הנושא לא נפתר !!
למרות החלפת חיישן טמפ', ניקוי יסודי של המצערת , ניקוי חישן קראנק ! כול השבוע עבד מצוין , פתאום הסופ"ש , אתמול , הנפילות חזרו , וחוסר התנעה כשמהנוע חם , אני פשוט מתוסכל ממש , צירפתי סירטון של נסיעה מהירידות של נצרת לכיוון עפולה , יש נפילות מפחידות של הטורים! https://www.youtube.com/watch?v=dA7fINwvgVs אשמח לעצות , רעיונות , איך שבוע עובד מצויין , פתאום בסופש , הכל מתחרבש . |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:25. |