מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פירוק הבורג האחורי במנוע הגה חשמלי ספייס 2002 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17379)

davidmzr 22-01-14 12:26

תודה מתן.
אני אנסה את זה בהזדמנות.
דוד.

gibson9655 22-01-14 17:37

כן הייתי נוסע במשך 4 שנים לשמשון מהיום הראשון של הקניה.
יש לי המון דברים טובים לומר על המוסך אבל גם דברים לא טובים , בעיקר על בקרת האיכות , בפעם האחרונה שהייתי שם רוב הילדודס כבר לא הועסקו אבל גם המבוגרים שוכחים ועושים אי אילו טעויות.
היחידי שאף פעם לא טעה או שכח או רשם שהחליף אבל שכח להחליף משהו בטיפול ברכב שלי היה נאיף שהוא באמת מכונאי יוצא דופן.

מתן אני חולק עליך לגמרי ומקרה פרטי לא משכנע (אותי).
יצרנים אמינים יודעים להוציא רכבים מצויינים עם מעט תקלות והמון חדשנות.
זה נכון שהאירופים לוקחים צעד קדימה את החדשנות היישר אל תוך הטמטום.

לא משנה הפורום הזה מעולה ומסייע המון ופיאט בהחלט צריכים פורום צמוד לאור כמות הבעיות.

מאור30 22-01-14 19:01

אכן כמו שמתן סיפר. פונטו ספייס שנת 2003 לא עברה טיפול במשך 5 שנים. הבחורה פשוט לא ידעה שקיים דבר כזה טיפול שמנים ופילטרים וחשבה שנוסעים עד שניתקעים רק שהיא נסעה ונסעה ופשוט לא ניתקעה. לא מיזמן ביצעתי לה טיפול והשמן כבר נהיה גריז, פילטר שמן משנת תרט"ח ומיי ברז עם כל היצורים שניכחדו כבר מיזמן ברדיאטור. בנוסף לטיפול גם הורדתי לה את אגן השמן וניקיתי הכל מבוצה כולל משאבת שמן נוקתה, הרמתי מיכסה שסתומים וגם שם הכל היה בוצה. הפלאגים שהוחלפו כבר היו גמורים...פשוט אין מילים אבל שוב נוכחתי לדעת שפיאט זו פשוט אגדה!

gibson9655 22-01-14 20:08

בהחלט אגדה
אפשר לצרף ספרון עם הסיפור הזה למחזיקי מפתחות של סמל"ת ולקרוא כל בוקר לפני הנסיעה.

davidmzr 22-01-14 20:26

האגדה היא הבחורה,שפשוט לא ידעה שקיים דבר כזה.
מה היא גרה על אי בודד ?. או שאנחנו באחד באפריל ?. :)
דוד.

matansab 22-01-14 22:48

צטט:

במקור פורסם על ידי gibson9655 (הודעה 126152)
מתן אני חולק עליך לגמרי ומקרה פרטי לא משכנע (אותי).
יצרנים אמינים יודעים להוציא רכבים מצויינים עם מעט תקלות והמון חדשנות.
זה נכון שהאירופים לוקחים צעד קדימה את החדשנות היישר אל תוך הטמטום.

גם הקורולה בשנתון שקיים אצלך היא מקרה פרטי לאמינות המופתית. וזה נראה לי יותר בטעות מאשר מתוך כוונה. (גם למשפחה של חברה שלי הייתה כזאת, מכרו אותה לא מזמן עם 230 אלף ק"מ וללא תקלה אחת לאורך השנים - הם היד הראשונה)
אם טויוטה היו יודעים שהרכב הזה ייסע 15 שנים ללא תקלה, לא היו מוכרים אותו.

לכל מוצר שאנחנו קונים יש אורך חיים קצוב ומתוכנן בקפידה.
גם בשביל לשמור על קצב רכישה של מוצרים חדשים. וגם כדי לחסוך בעלויות.

אני לומד הנדסת מכונות בהתמחות תיכון מוצר. באחד מהקורסים לתיכון אצלנו, התבקשנו לתכנן ולייצר מתקן נשיאה כלשהו.
אחת מהקבוצות הציגה את המוצר שלהם, ובחישוב מצויים הציגו מקדם בטיחות מעל 40. (מקובל שמקדם הבטיחות הוא בין 1.5-5 בחלקים שאינם מסכני חיים)
כמובן שהבוחנים ירדו עליהם.
בעולם האמיתי משחקים על הגבול התחתון, כי זה קשור בצורה ישירה לעלויות הייצור.
ואם השיקול של הייצרן הוא עיוות של הראש בטמפ' גבוהה יותר ב-10 מעלות או חיסכון של כמה גרושים בייצור של כל יחידה, אתה יכול לנחש במה הייצרן יבחר.

gibson9655 22-01-14 23:26

מתן אני שוב לא מסכים , לא אישי :)
להמשיך את הקו שלך אני לא אפרט יותר מדי אבל בעולם האלקטרוניקה לא משחקים על הקו התחתון.
באופן עקרוני, הקו נבחר טיפיקלית.

על המחזיק של טויוטה המדוברת מופיע לוגו עם מילה אחת - אמינות. הם כיוונו לזה והשיגו את זה , זה אומר לדוגמא שהם עובדים עם ספקי משנה מובחרים וותיקים (דנסו) והם מייצרים קרוב לבית (ראה מה קרה עם השנתונים שיוצרו בתורכיה) וכל חלק שמורכב יעשה את העבודה , רכב יכול להתקלקל אבל לא סביר שיהיו כל כך הרבה מחלות והן יתקבלו בסליחה ובהבנה אצל לקוחות.
אם יצרן לא מסוגל להעמיד רכב במבחן הזמן - יש מספיק אחרים שיצליחו להעמיד.
מיצובישי הונדה מאזדה סוזוקי - כבר שנים מעמידים מכוניות אמינות.

יצרן בוחר את הקו - מחיר \ אמינות \ חדשנות \ פשטות או תחכום.
מי שרוצה לייצר אמין דואג לחדש מספיק לאט כדי לאפשר בקרת איכות ראויה.
מי שרוצה לייצר קדמה וחדשנות רץ קדימה על חשבון אמינות - זה גם בסדר.

אבל לא לערבב בין השניים ולהגיד שככה כולם מייצרים - זה לא נכון.

Nuker 23-01-14 01:05

פוגשים הרבה מקרים של תקלות של פיאט (ואירופאיות בכללי) כי הן יותר רגישות להזנחה,
מה שהכי לא משתלב עם הנהג הישראלי הממוצע כמו ידידה של מאור = נוסעים עד שנשבר,
המחלה הידועה של פיאט זה באמת מערכת ההגה החשמלי וגם לזה נמצא פתרון זול יחסית כמו בשרשור, אולי אני מפספס אבל כרגע לא עולות לי עוד בעיות נפוצות של פיאט שלא באות יד ביד עם הזנחה של הרכב.

gibson9655 23-01-14 01:39

nuker , אנחנו מדברים על תקלות ברכבים שלא הוזנחו - מה שנכנס להגדרה של 'מחלה' = כשלים של היצרן. מה שלא תעשה התקלה בוא תבוא.
אני מציע שתקרא שוב את רשימת התקלות שרשמתי ויש לי עוד להוסיף עליה דוגמאות.

עכשיו אם עדיין לא מספיק - בשביל הקטע בוא תניח שאני מספיק קפדן לנסוע על חשבון ימי עבודה שעה וחצי וליישר קו\לטפל\לתקן במוסך שנחשב הכי מקצועי בארץ ומתוך המוסך הזה לבחור את המכונאי הכי קפדן שייטפל ברכב רוב הפעמים ומתוך ההנחה הזו תגיד לי מה אתה חושב שהוזנח ואיך זה גרם לתקלה.

טוב אני חושב שהדיון הזה דיי מוצה, חסידי פיאט ישארו חסידי פיאט - טבעם של חסידים לחזור בשאלה כשהם מגלים שהאלוהים שלהם שואב להם את הכסף על לא עוול בכפם.:-D

eli_h1 23-01-14 08:36

שמע אתה צודק במה שאתה אומר פיאט פשוט פחות אמינים נקודה, וכנראה שבאצלך זה אפילו מורגש יותר.

אם אני מחשיב את העובדה שקניתי את הרכב לפני כמעט חמש שנים ובזמן הקניה הוא היה שווה בערך חצי מחיר מרכב יפני(ואני לא מתכוון למכור אותו) ובמשך החמש שנים הללו חסכתי המון כסף על דלק, אז זה איכשהו מתקזז.
ואצלי לא היו תקלות מיוחדות. למרות שלא היה לי גם רכב יפני להשוות.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:34.