![]() |
צטט:
אם כן, לדעתי הבעיה לא במאוורר. מאפס לחצי בשנייה אחת אחרי 5 דקות עבודת מנוע, מצביע שהבעיה בטרמוסטט או במשאבת המים. זאת במידה שבינתיים לא הלך הראש, והמוסך לא עלה על זה. "מאפס לחצי בשנייה", מצביע שאתה מדבר על הנעת בוקר. לכן סביר להניח שמאוורר עדיין לא התחיל לעבוד. ואין לו קשר לבעיה. קשה לי להאמין שהבעיה היא בשעון החום או ביונית. אבל זאת גם אפשרות. אם כן, למה זה קרה כאשר הרכב עזב את המוסך ?. מוזר. חזור למוסך ותישאר שם, אל תזרוק את האוטו שוב ותלך. אפילו אם אתה צריך להפסיד יום עבודה לשם כך. דוד. |
אז אתה אומר שהמאוורר קירור כן עובד אז נתמקד בעניין של "שנייה אחת"? זה קצת מהיר מידי גם לטרמוסטט תפוס, אז אולי יש כאן בעית הארקה או יוניט חום לא תקין או כיס אויר רציני במערכת קירור.
|
אם נתמקד בעניין של "בשנייה אחת" זה נראה לי סביר, (לא בטוח שבעל הרכב מדייק בזמן)
הסיבה היחידה שנראת לי שהטרמוסטט נפתח רק ב-90-100 מעלות, ואז היונית מקבלת פוש של מים חמים בבת אחת ומקפיצה את השעון. אין לשלול על הסף אפשרות של, בעיית הארקה או יוניט חום לא תקין או כיס אויר רציני. מה שמעניין, למה זה קרה רק לאחר היציאה מהמוסך ?. Bnkbnk לא לשכוח לעדכן לאחר התיקון במוסך. דוד. |
היוניט חום וחיישן הטמפ' מודדים את טמפ' נוזל הקירור לפני הטרמוסטט, אחרת הייתה רואה תופעה דומה גם בזמן כשהרכב תקין.
|
יוניט חום מנוע
כתבתי כבר המון פעמים וכדאי שלפחות העונים קבוע יפנימו זאת היטב:
בפיאט פונטו ספייס יש רק יוניט חום מנוע אחד שמשדר את נתוניו אל מחשב נהול המנוע ואל המחשב המרכזי שברכב (BODY COMPUTERׂ) שמעביר הלאה את נתון חום המנוע להפעלת מד חום המנוע בלוח השעונים, למחשב הילוכים אוטומטיים, להפעלת מאורר הרדיאטור בשתי מהירויותיו. חוץ ממנו אין לא יוניט לשעון ולא יוניט למאורר הרדיאטור. בברכה - רפי לין |
צודק קראתי את זה בכמה הזדמנויות שכתבת.
רפי, מה לפי דעתך יכול לגרום לשעון חום לקפוץ תוך שנייה, מאפס לחצי ?. אולי אנחנו מתמקדים בבעיה מכנית, שהיא בעיה חשמלית, והמנוע לא מתחמם בכלל ?. טובים השלושה מהשניים. :) דוד. |
צריך לבדוק היתנגדות חישן חום או איך שקוראים לו אם הוא תקין ולנקז אוויר ואז לבדוק אם הצינורות חמים אם גם אז עדין לא ניפתר אז ליבדוק אם יש בריחה של קומפרסיה למים ע"י חומר
|
שעון חום
צריך לבדוק מה המצב באמת, האם חום המנוע עולה או שרק שעון החום מזייף, משום מה.
ראשית יש לבדוק שאכן הרדיאטור מלא ואין כיסי אויר במע' קרור המנוע ואז עם מד חום חיצוני (אינפרא אדום הכי קל ונוח) לראות מה חום המנוע האמיתי ומתי נפתח טרמוסטט המנוע, פעולת מאורר הרדיאטור בשתי מהירויותיו וכו'. בברכה - רפי לין |
היי לכולם וחג שמח
האוטו עדיין בחניה והשבוע אקח אותו למוסך בגרר. בעיקרון שהוא מתחמם עד הסוף אני מכבה את האוטו אבל ברגע שהמדחום קופץ עד הסוף זה קורה ממש בשניות בודדות ( כלומר מאפס לחצי באמת בשנייה אחת) לאחר מכן עולה ל3/4 ומשם קפיצה קטנה עד הסוף. אם אני פותח את המכסה של מילוי המים המים חמים מאוד ואפילו קופצים החוצה בכמויות ולאחר מכן המנוע נרגע והמפלס יורד.. |
יכול להיות שכבר יש מעבר קומפרסיה למערכת הקירור, זה יוצר אויר במעכת הקירור ושינויים קצוניים במד החום.
אני מציע לבדוק עם מכשיר יעודי, בעל נוזל מיוחד המחליף צבע במקרה של נוכחות CO2. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:48. |