![]() |
יש כזה קיימת בפונטו בדור ראשון שלי או שמא אין לי?
|
Re: טיפול 100000
צטט:
או במילים אחרות - קרא את התגובה שלי בציטוט למעלה של הדברים שלך. שלח לי הודעה פרטית עם כתובת האי-מייל שלך ואשלח לך העתק של דף הטיפולים המומלצים לרכב שלך. |
פילטר מזגן בפונטו דור 1
בפיאט פונטו דור 1 עם מזגן מקורי אז בחלק מהמכוניות יש פילטר מזגן ובחלק לא.
באלו שעם מזגן ישראלי אין בכלל פילטר מזגן. ספונטו "ספייס" אני ממליץ להחליף את פילטר המזגן בכל טיפול (בנגוד להוראות היצרן) כי בגלל האבק הרב בארצנו אז הוא נסתם ואז כמות האורי הנזרק אל המכונית חלשה וגם עוצמת המזגן ירודה אז. בברכה - רפי לין :) |
הבנתי שז"א שאצלי בדור ראשון מזגן לא מקורי אין פילטר.אז סבבה
|
הטיפול
היי סטודנט!
קודם כל תודה על התגובה, הראשון שענה לי בהרחבה. דבר שני, התיחסות לחלק מהדברים שאמרת : 1.פילטר שמן (גיר/מנוע) בטוח שאין באוטומטו? 2.שמן גיר באוטומט, אמרת מקורי מה זה מקורי? איזה דגם? ולמה לא מומלץ להחליף? 3.שמן ברקס DOT4, זה יעזור לי להעלים את השריקות שיש לי בכל עצירה? לא שהברקסים הלכו, אם אני לוחץ טיפה חזק הרכב ישר נעצב פשוט שלוחצים בעדינות ועוצרים יש שריקות (במהירות איטית). האמת, חבר שלי יעץ לי להחליף את כל הדברים האלו כדי לשמור על הרכב, אשמח לתגובה. |
לדעתי השריקות שאתה שומע לא קשורות לנוזל הבלמים. זו תופעה של בלמים בלוים.
ניגשת לבדוק את הבלמים שלך אצל בעל מקצוע שאתה יודע שהם לא גמורים? |
לשואל קבל כמה תיקונים קטנים:
פילטר שמן מנוע חובה להחליף יחד עם כל החלפת שמן מנוע. לפי היצרן כל שנה או 20K ק"מ. לתיבת ההילוכים האוטומטית יש לשים רק שמן שמומלץ על ידי היצרן: Tutela CVT N.G וכמו כן יש הוראה שלא! להחליף פילטר שמן תיבת הילוכים אוטומטית בשום שלב. נוזל בלמים - DOT4 זה פשוט מה ששמים ברוב המכוניות המודרניות. עמיד קצת יותר טוב בטמפרטורה גבוהה לעומת DOT3. לגבי שריקות הבלמים - גם אני לא מאמין שזה קשור לנוזל בלמים (שמומלץ מאוד להחליף כל שנתיים או 40K ק"מ. |
תגובה
קודם כל תודה על העזרה,
באמת בטיפול אני יחליף שמנים (כל הסוגים ופלטר שמן מנוע ואיויר בלבד) רק מעניין אותי לדעת למה אסור להחליף פילטר גיר? מה הוא לא מתלכלך??? ולגבי הברקסים, עם זאת לי נראה שהרכב עוצר טוב גם שאני לוחץ חלש.. בכל מקרה אני אבדוק את הברקסים הבנתי שהם צריכים להיות חלקים ככה יודעים שהם טובים. בכל זאת, תודה רבה... עזרתכם חשובה.. גם לי יצא לעזור וגם עוזרים לי איזה כיף.. |
:oops: א) שמן בלמים DOT4 משתמשים ברכב שטח ומסחריות ומסע.3 DOT לרכבים פטרטים
ב) פילטר שמן בגיר אוטומטי מחלפים עם כל החלפת שמן 40 אלף ק"מ. ג) שריקה בבלמים נבוע מכך שדיסקיות הבלם שלך מאיכות ירודה ולכן כדאי לקנות דיסקיות של "לוקאס" או פרודו איטלקי מאוד ממולץ, הדיסקיות באיכות ירודה גורמת לחריטות בצלחות הבלם ולכן הן מרעישות. |
שמן בלמים DOT4 משמש בכל הרכבים החדישים (וגם באלה שלא, למשל בפונטו שלי).
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 23:23. |