מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   בעיית זיהום אוויר שלא מוצאים לה פתרוןHGT (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14989)

GreaseDonkey 01-07-12 19:58

מה שיטת מדידת האויר למנוע, MAF או MAP?

davidmzr 01-07-12 20:00

לא זוכר. מיד אבדוק ואגיד לך.
דוד.

davidmzr 01-07-12 20:05

MAF סנסור.
דוד.

GreaseDonkey 01-07-12 20:10

יפה! זה החיישן המרכזי בחישוב כמות הדלק המוזרקת ומספיק זיוף קטן של החיישן ב 0.1 וולט כדי לגרום לתערובת להיות מאוד עשירה או להיפך, ענייה.

מציע לבדוק אספקת מתחים לחיישן, מינוס מלא ופלוס 5 וולט מדוייק ומיוצב.
אם בדיקות אלו תקינות אז אני ממליץ לקחת חיישן אחר מרכב שאין לו תקלות או בעיות תערובת דלק ולנסות לפני שממשיכים הלאה.

אגב, אם לרכב יש מסנן אויר משופר (פתוח או סגור) בבקשה להרכיב את המסנן המקורי לפני שמתחילים בבדיקות המצויינות לעיל.

davidmzr 01-07-12 20:17

אני מתאר לי שאת זה יודעים לפחות במוסך המורשה.
הרכב חובר בשלושה מוסכים למחשב בדיקה, פעמיים החליפו חיישני חמצן. תחליפי ומקורי.
שלושת המחשבים לא העלו שחיישן MAF תקול.
בכול מוסך הרכב היה מס' ימים.
דוד.

GreaseDonkey 01-07-12 20:29

לפעמים הבורות שיש במוסכים מורשים על כל הסורקים והחומר טכני שברשותם מאכזבת אותי מאוד...

למה להחליף חיישן חמצן? ברור שאם התערובת עשירה החיישן חמצן יהיה תקוע לכוון ה 1 וולט? זה רק אומר שהחיישן עובד ולכן שאלתי מה ה 4 גזים.

לגבי חיישן MAF, זה היופי בו, הוא יכול לזייף ברמה פחותה מאוד ומחשב ההזרקה כלל לא ירגיש שהוא מחוץ לערכים הנכונים, להיפך...הוא לוקח את הסיגנל של החיישן כאלו זו תורה מסיני ומעשיר תערובת, בשלב כלשהו תתקבל תקלה של חיישן חמצן בגלל אותה ההעשרה.
חשוב לזכור כי מדובר ברכב מיושן בעל תקן זיהום אויר יורו 3 כמדומני וככזה, אין הרבה תחכום במחשב הזרקה.

אני מציע לנסות את מה שהצעתי כשלב ראשון.
שלב שני זה בדיקת לחץ דלק, בדיקת סינגלים והזנות מתח של חיישני טמפ' מנוע, זווית מצערת , בדיקת מתח אלטרנטור לישור DC לא תקין ועוד......

davidmzr 01-07-12 20:36

"למה להחליף חיישן חמצן? ברור שאם התערובת עשירה החיישן חמצן יהיה תקוע ".
זה בדיוק מה שכתבתי לו כאשר כתב, שהוזמנו לו חיישנים מקורים.
האם אתה מוכן לקחת על עצמך את התיקון ?.
כן מאפיונר אתה תיסע לירושלים. המגיב מוכר לי כתותח.
לא בכדי חייזרים חטפו רק אותו. :)
דוד.

מאפיונר 07-07-12 17:37

הנה הבדיקת 4 גזים -
CO2- 10.6
HC- 465
O2- 0.12
CO- 6.853
CO COR-6.85
למדה-0.807
זה גם ללא סלד וגם ב2500-3000 סלד
עשיתי כמה פעמים ניקיון לבית מצערת היא מבריקה ויש ריח חזרק של גזי פליטה והואטו לא יציב גם כאשר אין נפילות טורים הוא ממש לא יציב.
יש לי פילטר אוויר מקורי של הרכב, בדיקת לחץ דלק עשו ויצאה תקינה.
ההצעה הבאה של חיים ממוסך שמשון הייתה לשלוח את מחשב הרכב לבדיקה במעבדה פשוט בגלל העבודה לא היה לי זמן ללכת אליו ואז ראיתי את ההודעות שלכם פה.

מאפיונר 20-07-12 17:45

אשמח לעוד רעיונות ולדעה לגבי שליחת המחשב למעבדה לבדוק אם יש תקלה
אני זוכר שבנושא הראשון שפתחתי על בעיית נפילות הטורים אז אחד בשם דור כתב שהוא מכיר את התקלה וכתב שהחליפו מחשב לHGT שהוא מכיר ורק אז זה עזר אני לא מוצא את האשכול...
בעזרת השם יום ראשון שני אני הולך שוב למוסך ואשמח ללכת מוכן אם רעיונות לבדיקות לרכב שאני יגיד לחיים לבצע לפני שליחת המחשב למעבדה אני מזכיר שני החיישני חמצן מראים במחשב שאחד הוא על תערובת דלק הכי גבוה והשני על הכי נמוכה.

מאפיונר 22-07-12 14:52

מישהו?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 05:38.