![]() |
נורת תקלת אורות
אני מאמין שבמוסך מורשה פיאט, יוכלו לאתר את מקור הבעייה ע"י התחברות עם מחשב האיבחון המקורי של פיאט, "אגזמינר".
בברכה - רפי לין |
רפי, בזה אני בטוח, אך אני מעדיף להשתמש בזה כמוצא אחרון כיוון ורק הבדיקה עולה כסף (כ-120 ש"ח) שלא לדבר בכלל על תיקון והחלפת רכיבים.
כמובן שאין ויכוח עם העובדה שעל איכות משלמים, אני פשוט רוצה למצות את האפשרות של תיקון עצמי. לא רק שאני אוהב לעבוד על האוטו, זה גם חוסך כסף. |
נורת בקרת אורות
האם נורת הבקרה נדלקת רק כשאתה מדליק את האורות, או שהיא דולקת גם כשהאורות כבויים?.
בברכה - רפי לין |
אממ.. נורת בלם בחלון יש לך, בדקת?
נראה שהבעיה כלל לא בפנס האחורי, זה איפשהו במקום אחר. שמת לב האם נורית החיווי נדלקה רק כשנורת הפנס נשרפה, או שדלקה כבר לפני? ע"מ לעלות על הבעיה בחלון אתה פשוט צריך לפתוח את החיפוי בדלת, להסיר בעדינות את הניילון המבודד, לנתק את כל המחברים מהצמות כולל לחצנים ולפרק את המנגנון של החלון כולל המנוע עם הרגולטור והמסילה. כשהכל בחוץ תוכל לבדוק מה הבעיה. כדי לדעת אם יש גג"ש חרוש צריך לפתוח בזהירות את המנוע מהרגולטור (שלא ישתחרר לך הגלגל עם הכבלים) ולבדוק את מצב הגג"שים. אם זה מתחיל להראות לכך "תיק", עזוב וקפוץ למוסך, לפחות לאבחון. |
הייתה לי בעיה בפנס קדמי במחבר גומי
פעם ניתקתי וחיברתי אח"כ חזרה ונדלקה לי ההתראה הצהובה. כל הפנס עבד תקין אבל עדיין ההתראה דלקה - אז שוב ניתקתי ניקיתי את המגעים במחבר ולא הייתה לי התראה. לכן אני לאור הנסיון שלמרות שהנורות עובדות תקין יכול להיות קצת קורוזיה או התחמצנות במחברים שגורמת להתראה להדלק - בגלל שנגעת בפנס אחורי אני ממליץ לנקות את המגעים בפנס (מספיק להוציא ולהכניס את המחבר מספר פעמים) |
אותו סיפור בדיוק היה אצלי .הייתה לי נורה שרופה מאחור(חניה) החלפתי אותה ונורית החיווי בלוח שעונים עדין דלקה לאחר ששברתי את הראש הבחנתי יום אחד בנסיעה בחושך שצד ימין של הקונסולה של המזגן לא דולקת אז פתחתי החלפתי מנורה ו...וואלה נפתרה הבעיה ,וסתם לידע כללי מנורת ברקס אמצעית שנמצאת על השמשה האחורית כאשר היא שרופה לא תידלק נורית אזהרה בלוח שעונים.
לגבי החלון שלך הייתה לי אותה בעיה ,פתחתי את הקונסולה של המתגים וראיתי שהפלטינות קצת שחורות ניקיתי טוב טוב ואפילו קצת שיפשתי עם בד שמיר דק לאחר מכן חלון שמאל התחיל לעבוד כמו חדש וחלון ימיני עדין לא עובד(מנוע תקין נבדק ישירות פלוס מינוס) אז או שתנקה את הפלטינות או שתחליף מתגים. מקווה שעזרתי במשהו. |
טוב, בעיית הנורה תוקנה היום.
היו לי כמה דקות פנויות, קפצתי למוסך שלי, הם פשוט נתנו לי (בחינם) נורה אחורית (לא יודע אם מקורים או חליפית, זה בחינם, לא התווכחתי), התקנתי אותה בעצמי עוד בהיותי במוסך, והכל בא על מקומו בשלום. החלון עדיין אם אותה תקלה, הם אומרים שזה כנראה מנוע גמור. כשיהיה לי יותר זמן פנוי אני אקפוץ לשם לתקן גם אותו וכאשר יהיה לי פיתרון אני אפרסם מה הוא היה... |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 04:58. |