![]() |
צטט:
2. פראפלו (אדום/כחול) צטט:
2. אם חסר שמן, תוסיף. 3. זה המגן חוף של הסעפת פליטה. 4. כמה זה הרבה? 5. "מכות" בדוושה זו אכן פעולה תקינה של מערכת ה ABS. לגבי טיב הבלמים, האם הרפידות או הדיסקים במצב טוב? |
אממ..
מאיפה ניתן לקנות פארפאלו?! (נוזל קירור) ממש חייב..
ואממ.. המדיד שמן שלי מזייף.. אני רוצה להחליף אותו.. איפה אפשר להחליף?! או לקנות חדש?! חוץ מי זה מחפש ספויילר ל HGT.. תודה. |
אממ..
יש לי מים ירוקים.. ואני מחפש להחליף לפראפלו..? האם יש צורך להוריד את המים הירוקים קודם ואז למלות פראפלו? אם כן כיצד אני מוריד את המים הירוקים?!
|
בוודאי שצריך לרוקן את הנוזל הקיים לפני שממלאים חדש. אסור לערבב בין הנוזלים.
פראפלו אפשר לקנות במוסכים או אצל משווקי החלפים המורשים. קרי, מיר או סודאי. לגבי איך, גש לבעל מקצוע שיעשה לך, פשוט וזול. |
קודם כול..
קודם כול תודה..... ;)
מכיוון שהיה חסר לי מלא מיי קיפאון.. וחששתי שיש לי נזילה, או טרמוסטט במצב פתוח.. ניגשתי למוסך ליד העבודה שלי: "מוסך הראשונים בראשל'צ" התאכזבתי מהם קשות, זאת הייתה הפעם הראשונה ו הפעם האחרונה... שאני אצלהם. נגישתי לבחור שם בטענה שחסר לי מיי רדיאטור.. וכנראה יש נזילה. ציינתי לבחור שאני חייב את הפארפאלו, הבחור ציין שאין לו.. אבל יש לו את המים הירוקים.. אמרתי יאללה נזרום על הירוקים לבנתיים.. הבחור ניגש למיכל פתח אותו.. דיברתי בטלפון בנתיים.. ניגש למים המזוקקים.. ופשוט מילא לי מיכל של מים מזוקקים.. אם קצת בירורים עם שחר (שחרון) טלפונית, הוא אמר לי בשום פנים ואופן לא לשים מים מזוקקים.. חשוב לציין.. שכול הזמן הזה המיכל היה תחת משאבה, לבדיקה עם יש נזילה. ניגשתי לבחור אמרתי לו שיינקז לי את המים הכול.. וימלא לי ירוקים חדשים... כי אני לא מעוניין במים מזוקקים... הבחור סירב.. בטענה שצריך לנסוע.. והוא לא מעוניין לעשות את זה. לאחר כ-דקה.. הבחור ניגש הוציא את המשאבה.. ואמר לא צריך לנקז אוויר.. ולא לעשות כולם גם ציין שאין נזילה , למרות שראיתי במחוג של המשאבה.. שכן יש.. כי המחוג ירד מעט למטה.. הנעתי משם וברחתי.. הבחור עשה יותר נזק ממשהיה! :mad: זה הסיפור תשפטו בעצמכם.. :?: |
אם שמת לב אני ממעט להכנס בפורום לבעיות ב-HGT.
ברכב הנ"ל יש מנוע כמו כל מנוע ברכב אחר, למעט הוורייטור. מים מזוקקים לא יגרמו לשום נזק במנוע. למרות מה שאומרים. הרי את הפרפלו אתה מערבב עם מים (לא מהברז). כנס כאן וקרא את מה שכתב סהר. http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9191. אגב , הוא מוכר לי אישית ועבד במוסך פיאט. האמת קראתי רק את הדף הראשון, אני תומך (מניסיון) בכל מה שכתב סהר. פירקתי עשרות ראשים שהלכו, גם כאשר בעל הרכב הקפיד להשתמש בפרפלו, היה צורך למלא חורים אצל החרט. לא צריך תמיד להאשים את המוסך. :) לדעתי לא גרמו לך שום נזק, מעבר למה שהיה. דוד. |
תשמע..
תשמע.. קראתי. אני מסכים עם סער..
אבל במוסך.. לכמות הקטנה של הנוזל הירוק שהיה לי.. פשוט הוסיפו מים מזוקקים, יותר מי חצי.. אם הוא היה מוסיף.. את הנוזל ירוק.. לא הייתה שום בעיה.. הן אדם פשוט בא בלי לשאול אותי ושם מים!!!.. לאחר שציינתי לו שאני רוצה את הנוזל הירוק. בכול מקרה.. קניתי נוזל כחול.. דומה לפארפלו.. גם לדילול במים.. הייתי רוצה לנקז את המים שיש ברדיאטור.. ובמיכל הרכב.. הבנתי שאני צריך לשחרר את הבנד.. של הצינור של הרדיאטור למטה.. על מנת להוציא את המים.. זה אפשרי לעשות לבד?! או שצריך לנקז אוויר אחרי זה? |
היי דוד, פראפלו מוהלים עם מים מבקבוקים.
טעות למהול אותם עם מים מזוקקים בארצנו. תראה פה את התגובות של סער ושלי. בזמנו הפכתי את האינטרנט כדי למצוא את הנתונים והתשובות :) |
1 צירוף קובץ(ים)
יכולתי למלא לך את תא המטען מבקבוקים ריקים בהם מהלתי פראפלו.
העניין הוא לא זה, אלא שגם אם תיסע עם מים מזוקקים בלבד, לא ייגרם נזק למנוע. כאשר מגיע הזמן, משאבת המים תקרוס וגם אטם הראש יתפורר, ולא חשוב אם השתמשת במים מזוקקים או בפראלו. יכולתי גם לצלם לך שטח של שני ראשים שאחד השתמש בפראפלו והשני לא. אין לי חשק עכשיו להוציא מהמחסן ולצלם :). בעניין קפיאה אני מסכים. אבל כמה כבר יש בארץ הזאת מינוס 4 מעלות ?. ידוע שקרח נוצר בארבע מעלות מינוס. עדיין לא שמעתי על מנוע שהעיף את פקקי המים בגלל קפיאה. הנה לך תמונה של משאבות מים שהחלפנו בפונטו. חלקם השתמשו במים וחלקם בפראפלו. כשאר הגיע זמנם של המסבים ומחזירי השמן/מים ללכת, הלכו המשאבות בלי קשר לאיזה מים השתמשו. אני לא רק אומר, אלא מנוסה בעניין במשך עשרות שנים. אני לא נגד השימוש בפראפלו. מה גם אתה מכיר את סהר ?. בחור 10. חבל שאין לו כבר פיאט ואינו נכנס לפורום. הבעיה היחידה שלו, שהוא ממשיך להיות חבר קרוב של הבן שלי. :) דוד. |
מסקנה... לא הולכים למוסך שלא יודע להתעסק ברכבים האלה.
בכל אופן כבר שנים שאני נוסע עם פרפלו מעורבב יחד עם מים מזוקקים וכמה פעמים עורבב עם מים מינרליים. בינתיים לא נגרם שום נזק חוץ מבלאי טבעי של רדיאטור אחרי 16 שנה. גם בספר הרכב רשום שיש לערבב את הפרפלו עם מים מזוקקים אבל באמת יש המון דעות שונות. כמו שדוד אמר יש כאלו שהרכב מתוחזק וכל הזמן יש פרפלו במערכת ועדיין עקב בלאי אטם הראש או משאבת המים נאכלו ב150 אלף ק"מ. זה גם עניין של מזל. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:35. |