![]() |
ולא לשכוח שצמיגים שופטים לפי הדגם, לא לפי החברה המייצרת.
למשל, מישלין חברה טובה מאוד, אבל צמיג הENERGY שלה לא משהו בכלל. כלומר, סביר שמחברה מבוססת וידועה תקבל צמיג טוב, אבל לא מובטח. ההמלצה שלי, Yokohama A.drive. |
צטט:
Caveman, למה דווקא הצמיג הזה? וכמה זה עולה? אגב, חשבתי גם להתקין חיישני רוורס כיוון שאני לא רגיל לרכב בכלל, במראה האחורית הכל נראה רחוק, בג'אסטי זה היה שונה.. יש טעם? כמה זה עולה בערך? וגם לזה יש איכויות, נכון? |
חיישנים זה סביבות 150 ש"ח.
כמה עוד לוקחים על ההתקנה? חצי שעה עבודה. מה שאומר.. זה לא יעלה על 200 ש"ח בטוח. חיישנים כולם אותו דבר.. מה שמקפיץ את המחיר זה הצג. דיגיתלי או פשוט יותר, או בכלל בלי צג = עם ציפצוף. השאלה אם אתה באמת צריך אותם.. |
היוקו דביקים ואוחזים טוב, שקטים, ומחזיקים את ה3 שנים בכבוד.
המלצתי בעבר למספר חברים קרובים להתקין כאלה ברכבם, וכולם היו מרוצים, והרגישו בהבדל מידית. 2 מהם כבר החליפו סט, והתקינו רביעיה חדשה זהה. |
צטט:
יש פה גם ערך בטיחותי, הרכב יהיה יציב יותר ואחיזה יותר טובה, מה שתורם לבלימה יותר טובה. אישית הייתי הולך על המידה הרחבה. כמו כן, אני עברתי מ-165/70/14 ל-195/45/15 ל-185/55/15, אני לא אחד שמודד על המיליליטר את צריכת הדלק, אבל לא הרגשתי שינוי בצריכה. לדעתי הרכב גם ככה חסכוני, אז למה ללכת על הקטנות, שיש שידרוג שיאפשר הנאה יותר מהרכב ושיפור התנהגות (עכשיו זאת פשוט הזדמנות בלי עלות גבוהה) ללכת עליו. בקשר לחיישני רוורס, אני אישית גם רוצה להתקין אבל זה רק בגלל שאני אוהב גאג'טים ברכב :) בעיקרון, אין צורך. כשמתרגלים לרכב גם אפשר להגיע 2 סנטימטר מרחק מהרכב מאחור ולא משתמשים במראה אלה ע"י סיבוב הראש. בכל מקרה, אם יש לך זוג ידיים טובות, תזמין מ-ebay בעלות של 80 שקל בערך, ותתקין לבד. סה"כ קדיחה בטמבון עם הביט שאתה מקבל בקיט, חיבור החיישנים למנורת רוורס, והעברת כבל עם התצוגה לקידמת הרכב, לא משהו רציני. בהצלחה ערן |
מתעלק על השרשור בשאלת צמיגים:
1. כמה זמן /ק"מ אחרי התקנת רביעיה חדשה צריך (אם בכלל) לעשות הצלבה בין הצמיגים (החלפות בין הקדמיים והאחוריים) ולמה זה תורם ? 2. לפי התשובה שנתנו כאן- ניתן להעלות את מידת הצמיג ללא צורך באישור מיוחד (במידות של "14) מ165 ל185 ? תודה רבה. נ.ב. - לפותח השרשור- תתחדש, בזה הרגע רכשת רכב אמין ומהנה :) |
לגבי הצלבות, זה מאוד תלוי באופי השימוש ברכב. בכל מקרה, אני מעריך שלרכב בשימוש רגיל, אחת ל10K. ככה ההורים שלי ואני נוהגים לעשות מאז ומתמיד. לא התאכזבנו מעולם.
פשוט בטיפול מבקשים מהמכונאי להחליף קדימה-אחורה. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:09. |