![]() |
ליאור לא ברור לי על מה אתה מדבר. או ששינו את הנוהלים בחצי שנה האחרונה.
ניגשתי למכון טסטים, לאשר צמיגים שלא היו רשומים ברשיון הרכב. הרב בוחן חיפש אצלו במחשב וגם בחוברת שהייתה ברשותו. אמר שאם הצמיגים מופיעים בהוראות יצרן, אז אין בעיה. מאחר שמס' הצמיגים לא הופיע אצלו, שלח אותי לקבל אישור ממוסך מרכזי מהמחלקה הטכנית. לאחר בדיקה קיבלתי במקום אישור. חזרתי אליו למכון הטסטים, קיבלתי במקום אישור.ז.א. לא חכתי עד שהמכון ישלח את האישור לאיגוד המוסכים, כדי לבדוק אם הוא מזוייף. הרב בוחן לא הזכיר אפילו דבר דומה לזה. דוד. |
ובעצם אני יוכל להחליף למידה החדשה רק לאחר שאני יקבל את הרשיון החדש בטסט הקרוב?
או שמרגע שיש לי אישור מפיאט או אישור מאיגוד המוסכים? תשמעו יש לי טסט רק באוקטובר.. אני רוצה כבר בשבוע שבועיים הקרוכבים להחליף צמיגים.. ומעדיף להחליף כבר למידה הרחבה יותר.. איפה להתחיל? פיאט? מכון טסטים? אסף |
דויד ככה זה היה פעם, השתנו הדברים בגלל זיופים כנראה.
היום אם תלך למכון טסטים הם ישלחו את האישור של היצרן לאיגוד המוסכים כדי לקבל עליו חותמת ורק אז הם יאשרו את המידה. אם המידה בה חפצת רשומה באוטודאטה אז אין צורך בתהליך המייגע הזה. אם תרצה אני יצלם ויעלה לכאן את האישור המקורי של פיאט ואת האישור לאחר חותמת מהאיגוד. מרשל, הכי פשוט בעולם. אתה מרים טלפון לפיאט ומבקש אישור, אם תקבל אישור אז הוא יישלח לך בפקס או בדואר לבית לפי איך שתבקש. עם האישור הזה אתה הולך למכון טסטים, הם מפקססים את האישור לאיגוד מוסכים הזה, איגוד המוסכים מוודא מקוריות האישור ומחזיר את האישור למכון טסטים עם חותמת שלהם, מכון הטסטים מנפיק לך אישור שאותו אתה מצמיד לרישיון הרכב. כאשר מגיע מועד הטסט שולחים לך לבית את רישיון הרכב החדש שאיתו אתה ניגש לטסט, באותו הרישיון כבר תהיה רשומה המידה החדשה, ככה שאת האישור שקיבלת בזמנו אתה לא צריך יותר. אין יותר פשוט מזה:) |
מה זה ככה זה היה פעם ?. חצי שנה זה היה פעם ?.
בכל אופן השבוע בהזדמנות הראשונה, אדבר עם הרב בוחן ואעדכן. אני בספק רק לעניין של לשלוח את האישור לאיגוד המוסכים. כל השאר שכתבת נכון. דוד. |
אני אישרתי את המידה בנובמבר 2010.
דויד, אני לא אומר שאתה טועה אלא פשוט רשמתי איך זה היה אצלי. האישור שאתה מקבל מפיאט הוא אישור שמאוד קל לזייף ולכן לא נשמע לי הגיוני שמכון טסטים יקבל אישור כזה ללא וידוא מקוריות. אם זה היה ככה אני עכשיו הייתי מסתובב עם 17 אינצ' על הפונטו :) אגב, הבנתי שיש מכונים ששולחים את האישור לאיגוד המוסכים וחלק ששולחים את האישור למחלקה הטכנית של היצרן כדי לוודא מקוריות. כשאני שאלתי למה כל הטרטור הזה אמרו לי שזה רק בגלל הזיופים והקומבינות שאנשים עושים. המכון שאני אישרתי בו נקרא מכון טסטים היימן בא.ת צפוני אשדוד. |
מה שמעניין אותי הוא, האם לאחר שקיבלתי אישור מהמחלקה הטכנית, אצתרך לחכות עד שיבדקו אם המסמך מזוייף.
זה מעניין אותי באופן אישי, ולא כדי לסתור את דבריך. כאמור אדבר עם הרב בוחן ואעדכן. דוד. |
אני ישמח מאוד לגלות שטעיתי. :)
|
זאת אומרת שמרגע שיש לי אישור חתום מאיגוד המוסכים אני יוכל לשים את הצמיגים עם המידה הרחבה?
זה לא שאני צריך ללכת כבר עם הצמיגים מורכבים כדי שיבדקו ורק אז הם נותנים אישור.. לא הגיוני נכון? |
חבר, זה לא כזה מסובך.
אישור מפיאט עובר למכון טסטים שמחזיר את זה לצורך וידוא למחלקה טכנית של פיאט או לאיגוד מוסכים ואז נותן לך אישור לצמיגים. ככה זה היה אצלי בכל אופן, אולי השתנו דברים מאז. |
אתה צריך להגיע עם הצמיגים מורכבים על מנת שהבוחן יכול לאשר סופית במחשב.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 16:16. |