![]() |
אכן כן, יש מחזיר שמן אחד ויחיד הוא התגלה לעינייך רק אם תפרק את הפולי העליון שבראש המנוע,
לאחר מכן תצטרך לבצע כיוון טיימינג מחדש אין ברירה אחרת. הוצאת המחזיר שמן נעשת בעדינות בעזרת מברג שטוח, פשוט דוקרים את המחזיר שמן ומושכים אותו החוצה (לא מסובך) לאחר מכן מנקים היטב את המקום שבו הוא מולבש מורחים מעט סיליקון רק על היקפו החיצוני של מחזיר השמן ומכניסים אתותו בחזרה בעזרת בוקסה במידה 30 מ"מ אם אני לא טועה. לדעתי כדאי להחליף מחזיר שמן זה בעת החלפת רצועת טיימינג. |
צטט:
אשמח להסבר יותר מדוייק כדי לדעת |
ראשית אין צורך לצוטט תגובה מעלך,
לעניין, ראיתי את הפרוייקט שעשית על המנוע שלך וחשוב שתדע שאם היית עושה את מה שטובי האנשים כאן אמרו לך וייעצו לך מניסיונם לא היית מגיע ל15 דפים בשירשור שלך אני מבטיח לך וזה לא בא כדי להעביר ביקורת עליך סה"כ עשית ביי"ס לא רע על המנוע וזה חשוב לא פחות, אלא הכוונה שעשית פרוייקט גדול יותר מהחלפת מחזיר שמן לא השכלת לשאול את אנשי הפורום כיצד מחליפים אותו תאמין לי שלא היית צריך להקדיש מחשבה רבה כל כך זה ממש קטן עליך תאמין לי, אבל חשוב לעבוד מסודר ומתוכנן ולא להתפזר האנשים שעזרו לך כמו: עמית, יאיר, ודויד ועוד כמה חברי פורום מנוסים מאד ומבצעים את זה עם יד קשורה מאחורי הגב תוך שמעירים אותם בבוקר משנתם. מה שאני בא להגיד שאם עשית פרוייקט נרחב על המנוע שלך ולא החלפת את מחזירי השמן בפולי תחתון ועליון אז זה חבל בעיקר בגלל שזוהי עבודה פשוטה ועלות מאד נמוכה ופעולה שתורמת רבות לנקיון המנוע באיזור הטיימינג שתמיד מלוכלך ושחור מתחת לכיסוי הפלסטיק של חגורת הטיימינג. כשתחליט להחליף את מחזיר השמן אתן לך סדר פעולות מדוייק, את מחזיר השמן העליון קל ופשוט יותר להחליף וזהו גם המחזיר שאם אינו אוטם כראוי אז כל המנוע סובל מלכלוך באיזור הטיימינג, המחזיר של הפולי התחתון קצת יותר מסובך להחלפה והוא גם אינו מלכלך את המנוע בגלל מיקומו התחתון רק שיתכן והוא עלול ללכלך את חיישן סיבובי המנוע שמקובע עם בורג אחד וקורא את סיבובי המנוע בפולי התחתון. |
1 צירוף קובץ(ים)
צטט:
קנה לך מל.כ מכשיר פשוט ויעיל. עוד לא נתקלתי במחזיר, אפילו העקשן ביותר, שלא נכנע בקלות. דוד. |
לא צריך שום מכשיר מוציאים את הקאמשפט והמחזיר שמן יוצא בקלות
רוב הסיכויים שהוא לא יצא ללא פירוק ואפילו מכשיר לא יעזור |
אז לזרוק את המכשיר היעודי ?. :)
ומה נעשה עם מחזיר הקרנק ?. והמחזיר של משאבת השמן בפיאט מריאה, שנמצא בבלוק (בטיימינג) שהגישה אליו קשה ?. דוד. |
לא הבנתם...
יאיר שהיית אצלי והוצאת את גלגל הקמשפט,איך עשית את זה? אני לא זוכר כי שמסובבים את הבורג הגלגל מסתובב צריך איך שהוא לעצור את זה.. אני שוואל בשביל ידע אני לא הולך לעשות את זה |
1 צירוף קובץ(ים)
יש שתי שיטות לאחוז גלגל קמשפט.
את האדום אני בניתי שיתאים גם למזדה ומריאה. לפתוח אין בעיה עם פטיש אוויר, אבל לסגור לפי הוראות יצרן עם טורק, אני משתמש באחד הכלים שבתמונה. דוד. |
תודה.
|
ניתן לפרק גלגל קאמשאפט ע"י חביקת הקאמשאפט למהדק שולחן . ובעדינות לפתוח את הבורג הנועל .
המתקן שבנה דוד מצויין אני השתמשתי במברג שטוח גדול כאשר הכנסתי אותו בין אחד החורים בגלגל הקאמשאפט לבין גוף המנוע . ממש מכונאי מדרכה :) עמית |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:01. |