![]() |
טוב אז ראיתי את הברז שצולם בתמונה הראשונה ביום שבת אני יעבוד על הרכב וינסה לעשות את הפעולה שאמרת.
השאלה היא מה בידיוק תפקידו של הברז הזה מה הצינור מוביל שם? והאם יש צורך לפתוח את היחידה של המזגן מתחת לתא כפפות ולחפש שם את מקור הבעיה? לירן |
הברזים הם במערכת הקירור יש בפנים מים או נוזל קירור (מתחמם מאוד עם המנוע ונוזלים שם מים בפתיחה)
אם אין רטיבות מתחת לשטיח כנראה שאין נזילה |
אז ככה הייתי היום אחרי העבודה אצל חשמלאי רכב ומיזוג שגם מתקן מזגנים.
הוא אמר לי שרוב הסיכויים הם שהמגש שאליו המים יורדים סתום חלקית ובגלל זה אני שומע רישרוש של מים כאשר אני מתחיל נסיעה. לפי התיאוריה שלו כאשר אני מפעיל את המזגן המים מתרכזים בתוך המגש ולא יורדים עד הסוף בגלל שהפייה סתומה חלקית והמים כל הזמן מטפטפים לאט לאט וכאשר הרכב עומד יום שלם אז אין רטיבות בשטיחים כי המים מתרוקנים. רק לאחר נסיעה ארוכה עם מזגן ואחרי כמה דקות שהרכב עומד במצב סטאטי ונתחיל לנסוע אז יהיה אפשר לשמוע את הרישרוש של המים. עכשיו לא שאלתי אותו איפה נימצא המגש אבל אולי אחד מחברי הפורום כן יודע. בתודה וחג שמח לירן lrl23 |
הרעש קיים רק שאתה מפעיל מזגן ?
עשיתה את מה שmgolost אמר לך? |
הרעש קיים רק אחרי שאני מדליק מזגן כמו שאמר החשמלאי לאחר נסיעה ארוכה. כניראה שהמים מצטברים אז אני שומע אותם לאחר התחלה של נסיעה חדשה.
מחר אני יעשה את מה שהוא אמר אני רק צריך ללכת לקנות את הנוזל קירור. ראיתי את התמונות של ברא ואני ילך צעד צעד. תודה |
תלך עכשיו על זה להוציא אוויר מהמערכת
אני האמת לא ממש מאמין בתיאוריה של החשמלאי כי המזגן מוריד טיפה טיפה של מים ואי אפשר לצור רעש שנשמע מזה בהתחשבות שהמנוע גם מרעיש וגם במהירות גבוהה האוויר מרעיש אגב היום היה לי יום קשה עבדתי עם הרכב החלפתי משאיבת מים מותחן רצועת טיימנג ופקק מים בצד הטימינג ושני מחזרי שמן |
צטט:
ואם כן אז מה קודם? |
לפתוח כל אחד לחוד להתחיל עם הברז שיש על הצינור ואחר כך לעבור לפקק שיש על הרדיאטור
לעשות שהמנוע דומם אבל ממש שיהיה קר ממש קר כדי לא להשרף מהנוזל קרור ואז לחזור על התהליך אחרי שמתניעים יש לפתוח את הפקקים כל אחד לחוד ולהתחיל למלות מים ברדיאטור עד שרואים שיצא כל האוויר והבועות מהברז אז סוגרים אותו |
קח בחשבון שאם לא היו רעשים והופיעו רק לאחרונה, סימן שיש לך נזילה במערכת קירור.
ברכב הקודם שלי, הרעשים האלה בישרו על מותה המתקרב של משאבת המים. ניקוז בלבד יכול להעלים את הסימפטום לזמן לא רב, אבל במקומך הייתי בודק את מערכת הקירור הייטב לדליפות. |
טוב עשיתי את מה שרשמתם אבל זה לא פתר את הבעיה לפי דעתי
זה קשור למזגן ואולי באמת החשמלאי צדק ויש איזה בקבוק או מגש כזה שלשם מתנקזים כל המים |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 05:47. |