![]() |
אני מבין אבל אצלי הבעיה היא שהמפלס משתנה כל כמה דקות כשזה קורה...
והטרמוסטט הוחלף בחדש מקורי... וכמו שתיארתי זה נראה כאילו מים נכנסים למיכל והמפלס עולה אבל לא יוצאים ממנו כאילו משהו עוצר את הסירקולציה והמנוע לא מקבל את המים הקרים מהרדיאטור... ואז פתאום זה משתחרר אחרי כמה שניות והמפלס במיכל יורד חזרה והמהירות הגבוהה במאוורר מפסיקה.. וגם המחוג יורד חזרה למצב האמצע אצלי.. (קו אחד מעל החצי). אמרו לי במוסך שיכול להיות שיש איזשהי סתימה במעברי מנוע.. וזה מקשה על המשאבה ובעצם כשאני לוחץ גז ומתחיל לסוע בגלל זה זה מסתדר.. (כי מעצם התחלת הנסיעה אני בעצם מפעיל את המשאבה מהר יותר).. לי זה מורגש כאילו איזה משהו רץ לי במערכת מים ונתקע בדרך וגורם לזה... ואז בעצם המפלס במיכל עולה ומים לא יוצאים מהמיכל... וכשאני לוחץ גז זה משתחרר וממשיך במערכת עד שזה נתקע בפעם הבאה... ?!? אז יש לי שתי שאלות ברשותך :) האם זה נשמע לך הגיוני סתימה במעברי מנוע? (איפה שהמים אמורים לעבור) או התיאוריה שלי על משהו שמסתובב במערכת וסותם לי אותה מידי פעם? ומה הטווח טמפרטורה שהמנוע הזה אמור לעבוד (בצורה בריאה) מהניסיון שלך ומה שראית באקסמינר? תודההה! :) |
מתי פעם אחרונה החליפו משאבת מים ?
|
סבירות גבוהה למשאבה ו/או טרמוסטט מאחר
אתה מתאר מצב שבו המים שבבלוק מגיעים לטמפרטורה שבה הטרמוסטט כבר היה אמור להיפתח. עכשיו, או שהוא נפתח באיחור (נתון טמפרטורה גבוה מידי) או שהוא נפתח אבל משאבת המים לא מספיק חזקה בכדי לבצע את הצירקולציה מהר מספיק. בכל מקרה, כשזה כבר קורה, הרדיאטור מקבל מים חמים מעל הנורמל ויוניט המאוורר (או חיישני המחשב) מגיבים במהירות המאוורר השניה.
יש גם סיכוי לבועת אוויר אבל כאן אני סקפטי משום שבמצב של בועת אוויר, היא בד"כ לא משתחררת מעצמה והמנוע היה רותח. בקיצור, אני אישית לא הייתי מסתכן בלזמבר ראש מנוע. אני מציע ללכת מהקל לכבד: תבצע ניקוז מסודר ותחליף טרמוסטט לסוג איכותי ובמעלות המתאימות. אם זה לא עוזר, תחשוד במשאבה. אתה אומר שבדקו אותה ואמרו שהיא מספקת מספיק לחץ אבל האם בדקו את ההספק שלה גם בסיבובי סרק? אם אתה סקפטי - תחליף משאבה. לא יקר ובטח לא מסובך לביצוע (לעומת הצרפתיות שהיו לי ששם צריך לפרק חצי אוטו). תברר אם חברת GMB היפנית מייצרת משאבות מים עבור פיאט. אם כן, שווה להשקיע במשאבה כזו (שככל הנראה תעלה כפול מהמקורית) שתחזיק לך שנים ארוכות ותתפקד למופת. |
אוקיי אני אבדוק את זה..
למרות שכשהחליפו לי טרמוסטט לפני חודש וחצי (למקורי) בדקתי את המק"ט וזה הטרמוסטט הנכון.. ואני אבדוק את העניין עם המשאבה.. אתה חושב שיכול להיות דבר כזה שהמעברי מים במנוע סתומים וזה יכול לגרום לתופעה כזאת? ומה לגבי הטמפרטורה שהמחשב הראה במוסך? היא תקינה? אני אשמח לדעת זאת כי זה יעזור לי להבין הרבה דברים.. תודה |
עד כמה שאני יודע טמפ' העבודה אמורה להיות 90 מעלות. מעבר לזה אין לי מושג.
לגבי עניין המים במיכל, סביר שזה יקרה שהם יעלו, שוב בגלל שהנוזל מתחמם. זה קורה כל כמה דקות מפני שהוא מתחמם כל כמה דקות. האמת הייתי שמח אם אורן היה עובר על התיאור שלך, לדעתי הוא יוכל לשפוך הרבה יותר אור על הסוגיה. |
טוב אנסה לעזור עברתי על כל השירשור.
יכולות להיות 2 סיבות לבעיה שאתה מתאר והם כתוצאה משימוש במים של ברז במערכת הקירור. מנוע ה HGT מאוד מאוד רגיש למים של ברז ואני תמיד מזהיר על כך.הרבה יותר מראשי מנוע של רכבים אחרים. סיבה ראשונה זאת בעיה במשאבת המים שלא מבצעת סרקולציה כמו שצריך והבעיה תמיד בסיבובי סרק זה רק שתדע.מתי שאתה מתחיל לנסוע סיבובי המנוע עולים ואז אין בעיה כמו שאתה מתאר. אמרת שבדקו את המשאבה אני לא יודע מי בדק אותה אבל יכול להיות שפספסו משהו. סיבה שניה היא חסימה או הצרה של מעברי מים במנוע שיכול לגרום בדיוק לתופעה שאתה מתאר. ברגע שאתה מעלה את סיבובי המנוע המשאבה מייצרת יותר לחץ של הזרמת מים במערכת ואז הרכב פחות מתחמם. אני אישית נתקלתי כבר בשתי הבעיות ושניהם יצרו את אותם סיפטומים שאתה מתאר בדיוק. אני מציע ללכת מהקל לכבד ולבדוק קודם את משאבת המים. יש מצב במשאבות האלה שהפולי החיצוני זה שמחובר לרצועה מסתובב כמו שצריך אבל את החלק הפנימי זה שבעצם מבצע את סרקולצית המים במנוע הוא מסובב חלקית ובמהירות יותר נמוכה בייחוד בסיבובי סרק בגלל שיש בעיה עם המיסב עצמו. קצת קשה לעלות על הבעיה הזאת וצריך הרבה ניסיון כי חיצונית המשאבה תראה תקינה לגמרי. מקווה ששפכתי קצת אור על הבעיה שלך ועזרתי. יום טוב אורן. |
כן באמת נשמע הגיוני..
האמתי שיש לי רעש מציק כשאני מתניע ובתחילת נסיעה.. כשהמנוע קר... אני שומע רעש משתנה בסנכרון מושלם עם הטורים של המנוע.. כמו רעש של יללה שתאכלס נשמע כמו לאגר חורק... אבל זה נשמע יותר מהחלק התחתון איפה שהרצועה הראשית ולא מאיזור הרצועת טיימינג איפה שהמשאבה יושבת.. בכל אופן כשהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה הרעש נעלם.. אבל אם מתרכזים טוב טוב אפשר לשמוע עדיין תדר גבוה כזה של חריקה עדינה מאותו האיזור ולפי הטורים.. אני מת כבר לסיים את היישור קו הזה שנמשך חודשיים כבר.. תודה לכולם... לבינתיים :) |
צטט:
|
רעשי לוואי ויללות ממיסבים
תשמע, עכשיו כמעט ברור לי ב 99 אחוז שהמשאבה שלך גוססת ואולי אפילו בשני אופנים:
אחד, האימפלור (המניפה) כנראה אכולה מחלודה עקב השימוש במי הברז ובגלל זה ההספק שלה ירוד. היא בעצם מסתובבת אבל לכנפיים לא נשאר הרבה "בשר" בכדי לבצע את השאיבה. שתיים, היללות שאתה שומע הן לא דבר שמבשר טובות. זה כמעט בוודאות מיסב אבל זה יכול להיות של המשאבה וזה גם יכול להיות ממיסבי המותחנים של רצועת הטיימינג. ככה או ככה, בשני המקרים, אם המיסב מחליט להיתפס סופית או להתפרק - המשמעות היא קפיצה או אפילו קריעה של רצועת הטיימינג ושאתה עומד בדרך. במנועים הישנים יותר, "פייר" (8 שסתומים וקאמשאפט יחיד) לא ייגרם נזק למנוע בעת קריעת רצועה כי במנועי FIRE אין חפיפת בוכנה-שסתום. במנוע שלך יכול להיות שכן יהיה נזק לשסתומים ואז זה סיפור לא זול. (להוריד ראש, להחליף שסתומים, לעשות שלייף) והכול בגלל מיסב קטן.. מה שאני מספר לך עכשיו זה מניסיון: בדייהו שהייתה לי התחילו יללות מוזרות ולא התייחסתי אליהן. שבוע לאחר מכן נשבר מיסב של אחד המותחנים.. הרצועה איבדה את המתיחה, קפצה כמה שיניים והבוכנות פוצצו לי את כל השסתומים. אחד לא נשאר ישר. נזק: 3500 ש"ח. מיותר לחלוטין. תחליף משאבה בהקדם האפשרי ותעקוב אחרי מה שקורה. |
כן אני יגיד להם במוסך שיבדקו מאיפה מגיע הרעש הזה...
ודרך אגב, המשאבת מים יושבת אצלי על הרצועת טיימינג.. וברור שאם זאת המשאבה זה סיכון כי היא גם סוג של מותחן לרצועת טיימינג.. אבל אני כמעט בטוח שהרעש מגיע מהרצועה הראשית התחתונה.. סתם שאלה, נגיד והרצועה התחתונה נקרעת או משתחררת.. חוץ מטעינת מצבר ומיזוג.. מה אני עוד מאבד? ומה יכול להיות עוד מסוכן בזה? |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 06:34. |