מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   מספר שאלות לאחר רכישה של פונטו 60 S ידנית שנת 2000 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=10511)

yair068 02-10-10 21:50

לקקסה הודעה מס'2 מעולה ומדויקת .
לא צריך להיות משחק גדול בטמפ' וזה לא בריא במיוחד ברכב שעובד על חום גבוהה.

Lexxxa 02-10-10 21:56

אני לא חושב שאני מומחה גדול בנושא, אבל ההגיון אומר שכך זה צריך לעבוד, וכך זה עובד בכל הדגמים/רכבים אחרים.

זה שחצי ארץ נוסעים אם טרמוסטט תקוע במצב פתוח לא אומר שזה תקין :).

stio 02-10-10 22:03

בהודעה שלי בציטוט הראשון התכוונתי בעת נסיעה מהירה - כלומר הטרמוסטט סגור אך עדיין המנוע מתקרר בגלל שנכנסת רוח חזקה (ובחורף קרה) לרדיאטור מהגריל, אין מה לעשות במצב כזה וזה תקין. גם טרמוסטט סגור לא יכול להעלות את חום המנוע ל- 90° בתנאים כאלה.

אני יכול לומר לך שבאונו זה היה תמיד כך עם טרמוסטט חדש ומקורי, לעומת זאת כשהוא נתפס המד הראה פשוט על האפס, ואפילו המחט נשענה על התושבת שלה (מתחת לאפס).

davidka 02-10-10 22:29

ערב טוב חברים ותודה על התגובות החמות,

רק עכשיו חזרתי מרכיבת ערב על האופניים וישר ניגשתי לראות אם יש תגובות :)

אז ככה: כרגע, חד משמעית - אין תרמוסטט. ביצעתי בדיקה פשוטה וידועה ע"י בחינת החום של הצינור העליון והתחתון שמחוברים לרדיאטור. כידוע, אם קיים תרמוסטט, הצינור התחתון אמור להישאר קר עד לפתיחת התרמוסטט בזמן שהעליון אמור להתחמם. במקרה שלי, שני הצינורות מתחממים בו זמנית מה שמצביע על היעדר תרמוסטט. השאלה היא כזו: איזה תרמוסטט אני אמור לשים? הכוונה מבחינת טמפרטורת פתיחה. ויוניט מאוורר אמור להיות משהו כמו 82 מעלות?
לפי מה שראיתי יש לי מהירות אחת במאוורר אבל יכול להיות שלא הגעתי למצב שהוא יעבוד במהירות הגבוהה אם יש לו כזו...
בעניין הבולמים, הם בהחלט בדרך למות, אני גם מרגיש את זה בסיבובים, הרכב מגלה סימני חוסר אחיזה אם הכביש מעט משובש בתוך הסיבוב.. כמה עולים בולמים לרכב הזה?

yair068 02-10-10 22:36

מעניין מאוד למה הוציאו את הטרמוסטט מקווה שאני טועה.
הכנס טרמוסטט איכותי ולא זבל סיני.
לבדיקת מהירות 2 הוצא את תקע מהירות 1 (שיושב על כונס האויר מצד שמאל למטה )ובדוק את מהירות 2 עובדת ומרעיש קצת יותר ממהירות 1
יוניט מאוורר יש לה 3 רגליים
והכל בהנחה שיש לך מזגן אוגינלי 4 מהירויות

davidka 02-10-10 22:59

סבבה, אני אבדוק. אגב, זה מזגן מקורי. ועוד דבר:

איפה אני משיג את נוזל הקירור PARAFLU ?
אני לא מוכן לקחת את הסיכון הכי קטן לבעיות התחממות וראש מנוע.. היה לי מזה מספיק בדייהו.. :)

Lexxxa 03-10-10 00:55

סטיו, אבל בהתחשב לחורף שלנו (מס' חודשים בודדים בשנה) לא צריכה להיות בעיה.
אולי המהנדסים של אונו/פונטו עשנו משהו על הדרך (אך היתכן שמנוע לא יוכל לחמם את עצמו בתנאים "קרים"?הרי בכל הרכבים אחרים זה תקין!) :D

דודו, יש לך מאוורר 1 שיושב על הרדיאטור ?

davidka 03-10-10 08:23

חיובי, מאוורר אחד, מזגן אורגינלי 4 מהירויות.

....

Lexxxa 03-10-10 09:09

אז יש לך 2 מהירויות.
יוניט שלך הוא בצבע כחול בהיר עם קונקטור (3 פינים)

stio 03-10-10 21:05

צטט:

במקור פורסם על ידי Lexxxa (הודעה 78781)
סטיו, אבל בהתחשב לחורף שלנו (מס' חודשים בודדים בשנה) לא צריכה להיות בעיה.
אולי המהנדסים של אונו/פונטו עשנו משהו על הדרך (אך היתכן שמנוע לא יוכל לחמם את עצמו בתנאים "קרים"?הרי בכל הרכבים אחרים זה תקין!) :D

זה תלוי איפה אתה גר, אצלנו יש לילות עם טמפ' מתחת לאפס או קרובה לאפס - בחורף האחרון נתקלתי בכמה ימים של קרח על השמשות והגג - לך תגרד את זה עם מגבת מטבח כשאתה ממהר לעבודה.

מעבר לכפור (או מה שאתם רואים/שומעים בטלוויזיה כ- "קרה") נסיעה בטמפ' כאלו ללא טרמוסטט מזיקה למנוע ומעלה את צריכת הדלק, במקרים מסויימים המנוע עלול להתכבות/קשיי הנעה. לא הייתי מוותר על טרמוסטט.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:40.