מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פיאט כללי (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   חדשות פיאט (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=2885)

fpclub 14-09-08 19:35

וואיי אני ממש לא מצליח להבין את הפגוש העצום הזה מקדימה? אני חושב שזה מאוד לא נוח לחנות רכב כזה.

stio 14-09-08 23:23

הם לא יביאו את הרכב עפ"י הכתבה (לא חשבתי אחרת).

fpclub 04-11-08 21:43

כנראה שכאן זה בחיים לא יקרה אבל שימו לב לכתבה הבאה:

פיאט - יצרנית הרכב היחידה באירופה שרשמה השנה עליית מכירות.

מתוך YNET: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3616920,00.html

stio 05-11-08 12:33

כל עוד סמל"ת היא היבואנית זה באמת לא יקרה בישראל, מכיוון שהם מבריחים לקוחות במקום לשמר אותם (מי כמוני יודע).

בכל אופן נכון לכתבה מאוקטובר סמל"ת רשמה 28% ירידה נוספת במכירות, אם אני זוכר נכון. לא העלתי את הכתבה לכאן כדי שלא תתבאסו עוד יותר...

eliko1976 05-11-08 13:03

חודשים האחרונים זה לא בדיוק אומדן לבדוק מכירות ....
היו חגים , קריסה הכלכלית , שנה חדשה בפתח ואיתה רישום שנתון מתקדם יותר ....
לכולם היו נפילות לאומת אותה תקופה אשתקד ...
אין מה לעשות .
אל תשכחו גם שפלח השוק של פיאטים הוא לא בדיוק משפחתיות ה1600 המאוד פופולריות כאן בישראל .

stio 05-11-08 13:04

אבל כל זה לא הפריע לסקודה להעלות את המכירות שלה במאות אחוזים ולמאזדה לשמור על יציבות יחסית..

eliko1976 05-11-08 13:13

למזדה גם היו ירידות חזקות בחודשים אחרונים .

גיא , על מה אתה כועס עליהם ? על זה שהם מביאים דגמים כפי שהם רואים לנכון לייבא ? מה אתה רוצה , לך תהיה יבואן ותחליט מה לייבא .
מה אתה חושב שהם לא רוצים למכור ? יש עניין הכדאייות והוא קצת יותר מורכב מאשר הרצון שלך לרכב ספורט עם מגנזיום ...
יש חישוביים כלכליים , עניין ההאחזקה , חלפים .
לא כל דגם ש2 וחצי אנשים רוצים לנהוג עליו כדאי מבחינת הייבוא .
אני גם רציתי לקחת בליסינג מזדה 2 ידנית - אבל אין , לא מייבאים , ליבואן סיבות משלו .
כנ"ל מבחינת האבזור .
זה בכלל לא עניין של סמל"ת . מאוד פשטני לחשוב שאם היבואן יתחלף כל הבעיות יפתרו .

stio 05-11-08 14:18

אליקו- אני לא כועס עליהם, אלא כעסתי פעם.
פעם= לפני חודשיים שניגשתי לסוכנות במטרה לבדוק ולקנות את הפונטו, וקיבלתי יחס מאוד "מעניין", שלא נדבר על המחירים במוסכים בתקופה עם האונו. הבנתי שכולם מקבלים את אותו יחס, אז עזבתי את זה (מישהו אחר היה מתלונן). אבל עזוב, אני לא רוצה לדבר על זה.
על היעדר תיבה אוט' נורמלית, מנוע 16 שס', גלגלי מגנזיום, פנסי ערפל קדמיים וכ' עוד הייתי יכול "להבליג".

אגב, בחודשיים הללו יצא לי לדבר עם המון המון אנשים בקשר לגרנדה פונטו, לספר להם על ההתלבטויות שלי ברכישת הרכב, למה רכשתי בסוף את הפאביה וכ'. כשהם שמעו שבכלל ניגשתי לסוכנות פיאט הם קיבלו סחרחורת.
מדובר על אנשים מכובדים מספיק, גם מנהלי ציי רכב בחברות גדולות שהיה להם ניסיון עם הגרנדה פונטו. ולא מדובר בתקלות (אין תקלות- רכב אמין), אלא על נוחות הכיסאות, נוחות נסיעה בגלל הגיר הרובוטי, זמינות כוח מהמנוע וכ'. כולם טוענים שהפונטו ספייס 80 כ"ס דגם ELX עם הגיר הרציף עדיפה פי כמה מהגרנדה פונטו.

למה זה קשור ליבואן? הוא רואה שיש סטיגמה בעיתית לפונטו, שיש לה גיר רובוטי וכ', למה לא לייבא גם מנועי דיזל או בנזין 16 שס' ואיבזור נוסף כדי לפתות בכל זאת את הקונים?

ולפני שאתם "קופצים" עליי- תאמינו לי שאחרי 24 שנים עם פיאט הדבר האחרון שרציתי זה לעבור ליצרן אחר!! אבל אין מה לקנות פיאט חדשה (בארץ)- זה לא משתלם כחבילה כוללת וזה מתבטא בנתוני מכירות, אין שום קשר לחגים. אבל אתם יודעים מה? אני מרוצה מהבחירה שלי על הגג, מה שקניתי זהו רכב מעולה.

ואליקו- אם אתה רוצה נתוני מכירות של קאיה לפני ואחרי שהיבואן התחלף- רק תבקש ותראה מה ההבדלים.

eliko1976 05-11-08 15:40

כל אחד וטעם שלו ...
אני אישית מאוד לא אוהב את הפנסים הקדמיים של פאביה החדשה , לדעתי הם ממש מכוערים .
גרנדה ממש יפה ,רבים אומרים ( ובצדק ) שהעיצוב שלה ( החלק הקדמי ) מזכיר את מאזרטי .
על תוספות המקוריות של פאביה כמו מגנזיום , ערפל וכו' , כמדומני גם שילמת בנוסף , זה לא ממש הייתה מתנה .

נפלת כנראה על איזה מוכר לא מקצועי , לא אדיב ולא מנומס ....קורה .
אבל עזוב , הכול שייך כבר להיסטוריה ...
500 ק"מ הרבצת כבר ? :p

stio 05-11-08 15:47

לדעתי הפאביה מאוד יפה, אך הפונטו יפה יותר, הנה, אני מודה. אבל בזה מסתכמים כל הייתרונות של הפונטו מול הפאביה.
אבל הפאביה היא רכב פשוט מעולה, אין מילים.
דרך אגב- במבחן השוואתי שנערך בחודש שעבר באותו היום שהוצאתי את שלי מהסוכנות ע"י נטקאר, ניצחה הפאביה גם את המאזדה 2 וגם את הפיג'ו 207.

נכון, על כל התוספות האלו אני שילמתי כסף ולא מעט, אבל מצד שני הייתי מוכן לשלם כסף עבור תוספות בפונטו, והנציג אמר שאי אפשר.

נכון, הכל שייך להיסטוריה, ואומרים שהכל קורה לטובה...
ואיזה 500 ק"מ... מחר הרכב יהיה חודש אצלי, בקושי הגעתי ל- 380 ק"מ :)

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:36.