מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   טורים עולים אחרי נסיעה ארוכה. (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17390)

davidmzr 30-05-14 11:38

אנחנו מחכים לעדכון.
אם מותר לי לנחש, התקלה לא חלפה. זאת בשל שלא עדכנת.
דוד.

m1011409 30-05-14 12:44

היי דוד, אני שמח שאתה זוכר :-) .

התקלה חלפה ונכון לעכשיו אין זכר.

מכיוון שהאופטימיות שלי לגבי תיקון התקלה קטנה אחרי כל הניסיונות, רציתי להמתין תקופה
עד שאעדכן לכאן או לכאן.

אני מעדיף לנסוע עוד כמה שבועות וכמה מאות ק"מ לפני שאוכל לומר שהבעיה הייתה בבית המצערת...

m1011409 27-06-14 19:37

טוב, מכיוון שעבר כחודש מההחלפה והרכב עבר כ 1,000 ק"מ מאז - ניתן לומר עבור הבאים
שייתקלו בתקלה כזאת שעל מנת לפתור תקלה זאת יש להחליף את בית המצערת.

אגב, דוד, כניראה שהמוסכניק צדק ובית המצערת שקניתי ממך תקול - מה אנחנו
עושים לגביו? (כמובן ששמרתי את בית המצערת שקניתי ממך אצלי).

davidmzr 27-06-14 21:08

תרשה לי לומר שאני בספק שהמצערת שקנית ממני תקולה.
המילים "כנראה שהמוסכניק צדק" וזה שהיא עבדה בספייס ממנה הוצאנו אותה בלי התקלה המתוארת, וזה ששלך עובדת בספייס שלי בלי הבעיה, מוכיחים שיש ספק גדול בנכונות העניין. אני אבדוק זאת ע"י הרכבתה בספייס אחרת ואם אכן אתה צודק, אין לי בעיה להחזיר לך את ה-150 ש"ח, ותקבל גם את המפסק אור של תא המטען חינם כפי שהבטחתי.
בשבילי המילה "כנראה" היא: קרוב לוודאי, סביר ש-, עושה רושם, לכאורה. :)
חבל שלא כתבת כמה שילמת על המצערת. עכשיו זה כבר לא רלוונטי. :)
נ.ב בעצם אני ארכיב את שלך על ספייס אחרת, ונראה אם המצערות גרמו לבעיה.
זכור שכתבת "בעבר נתקלתי בתופעה דומה, הוחלף כבל גז ומאז עברה יותר משנה ושכחתי מזה."
ובכול זאת התקלה חזרה לדבריך, כעבור שנה.
לכן לא הייתי מציע לך להמליץ לאחרים, "ניתן לומר עבור הבאים שייתקלו בתקלה כזאת שעל מנת לפתור זאת יש להחליף את בית המצערת".
התקלה מעניינת אותי מבחינה טכנית.
דוד.

m1011409 27-06-14 23:17

ראשית, תודה על ההגינות.

בנוגע לתקלה, עובדתית מה שפתר אותה הייתה ההחלפה.
להזכירך הייתי אצלך פעמיים בנוגע לתקלה והיינו אובדי עצות בנוגע לאיך לפתור אותה.

בכוונה המתנתי פרק זמן ארוך יחסית וכמות ק"מ מכובדת כדי לוודא שהתקלה לא חוזרת ולא לומר
סתם שהבעיה היא מבית המצערת כל עוד זה בספק.

האבחנה של המוסכניק שלי (מוסך מומחה פיאט-לנצ'יה-אלפא) בגיבוי חוות דעת של מוסך מורשה
פיאט הייתה חד משמעית כי התקלה נובעת מבית מצערת לא תקינה.
הייתי סקפטי בנוגע לכך והמוסכניק נתן לי שבוע לנסוע עם האוטו לפני שהגענו לסגור חשבון,
וכל זאת כדי לוודא שהבעיה נפתרה.

כמו שאתה יודע, אינני מכונאי וזה לא המקצוע שלי ועל כן אני נזהר מקביעות חד משמעיות.

davidmzr 28-06-14 08:35

מארק, ברשותך אתייחס רק לחלק הטכני של העניין. את הכסף אתה יכול לקבל בכול רגע. תאם איתי זמן הגעה משום שיש בעיות מעבר ברחוב שלי., בלי קשר לבדיקות שאערוך. תביא לי את החלק, "התקול" שלך שנימצא על הספייס שלי יישאר אצלי משום שאני רוצה לערוך בדיקות בשני צורות. האחת, לבדוק על רכב אחר, והשנייה למסור אחד מהם לחבר שעובד במעבדה לתיקון מחשבי רכב. כבר דיברתי איתו, אמר שיבדוק חינם בזמנו החופשי.
כתבת:"ניגשתי ביום חמישי למוסך שאבחן כי התקלה נובעת ממנוע הצעדים. הוצעה החלפה והוצע לי לחפש את כל בית המצערת בפירוקיה ולהביא להרכבה". " בנוסף, לבקשתי חובר הרכב למחשב ואכן הופיעה תקלה של מנוע צעדים. בנוסף הופיע גם רישום לגבי חיישן לחץ". "האבחנה של המוסכניק שלי (מוסך מומחה פיאט-לנצ'יה-אלפא) בגיבוי חוות דעת של מוסך מורשה".
מאחר שכתבת, " אינני מכונאי וזה לא המקצוע שלי" תרשה לי לכתוב לך כמה דברים תמוהים.
אותו מוסך "מומחה" אמר לך שהקליפר של הגלגל לא צף על המסילה שלו כמו שצריך, ולמרות זאת אמר לך תמשיך לנסוע כך ולא טיפל בזה. בבדיקה שביצענו יחד לקליפר להד"מ. לא הבנתי למה "מוסך מומחה פיאט", צריך היה במקרה שלך, גיבוי וחוות דעת של מוסך מורשה. שלדבריך ביצע כבר בדיקת מחשב
יש הבדל בין בית מצערת תקולה, לבין מנוע צעדים וחיישן לחץ תקולים. בית מצערת תקולה מושכת אוויר מהציר שלה, ומנוע צעדים מקבל תפקוד ממחשב הרכב.
בנוסף כתבת, שהמוסך אמר לך לקנות לבד בית מצערת מפירוקיה ולהביא לו להרכבה. לא הגיוני שמוסך מומחה ישלח את הלקוח לקנות חלק כל כך רגיש, אלא אם הוא חשש שזה לא יפתור את הבעיה, והוא לא יוכל להחזיר אותו. בהתחלה הוא עשה לך שטיפת בית מצערת, ולפעולה פשוטה כזאת לקח לך 180 ₪. כתבת "אני חושב שפירק אותה" לא צריך לחשוב, צריך לראות.
לאור כל זאת אני קובע כמעט בוודאות שהבעיה לא בבית המצערת.
ניתן לזמן ולבדיקות שאעשה לדבר.
דוד.

.

m1011409 28-06-14 10:29

טוב, אענה שלב שלב :-)

לגבי ההגעה - כמובן שאתאם איתך, ברשותך זה יהיה אחרי ה 10 לחודש מכיוון שאני מתחיל
סמסטר נוסף ויש לי מבחן חשוב אז אני קצת בבעיה של זמן. אני מאמין שעד אז יסיימו לשפץ אצלך
אז זה בכלל יהיה מעולה.
אין שום בעיה, ששתי בתי המצערת ישארו אצלך, אין לי כל צורך בהן ואם הן יוכלו להועיל למישהו אז מה טוב... :)

לגבי הברקסים - אין לי מה להגיד כל כך. למרות כל זאת, נכון שהמוסך שלי מאוד יקר (יחסית לפיאט), אך יאמר לזכותו שהוא מעולם לא ניסה לדחוף לי תיקונים שלא צריך - היו פעמים שאפילו אמר לי שלא צריך או משהו בסגנון של "אתה יכול לעשות את זה לבד".

בנוגע להתקשרות למוסך המורשה - הוא התקשר רק כי אני התעקשתי שזאת בטוח לא הבעיה
כי השתכנעתי ממך שכך הדבר, המוסכניק מההתחלה אמר חד משמעית כי בית המצערת
תקולה ועלי להחליפה ולאחר התנגדויות שלי גיבה את אבחנתו בדברי המוסך המורשה
שאמר בדיוק אותו דבר.

דוד, אתה קובע כמעט בוודאות שלא מבית המצערת נובעת הבעיה אך להזכירך גם אין סיבה
אחרת שנמצאה ומהרגע שבוצעה ההחלפה לא חזרה התקלה (בלי עין הרע :] )

לגבי זה שנסעתי לקנות עצמאית את החלק - החלק נקנה בתשלום באשראי עם חשבונית ועם
התחייבות בכתב מהפירוקייה כי במידה והתקלה לא נפתרת אוכל להחזיר את החלק
והחיוב יבוטל (וכל זאת כי הייתי מאוד סקפטי שזה מה שיפתור את הבעיה).
גם במוסך נאמר לי אותו הדבר וגם כי איני צריך לדאוג לגבי החלק,
במקרה הגרוע זאת תיהיה התעסקות שלו מול הפירוקייה.

כולי תקווה שהבעיה נפתרה אחת ולתמיד :rolleyes: .

davidmzr 28-06-14 11:33

תישמע מארק, אל תעשה בבקשה מהסיפור קרקס.
לדבריך המוסכניק מההתחלה אמר חד משמעית כי בית המצערת תקולה. אז למה עשה לה ניקוי בתשלום. ?
כמובן הכול ברוח טובה. אני בטוח שהרבה לפני ה-10 לחודש , יסיימו לשפץ את הרחוב אצלי.
תקבל גם כוס קפה.
דוד.

m1011409 28-06-14 12:47

אני לא יודע למה ועל סמך מה החלטת שמישהו עושה מזה קרקס, אבל שיהיה...

בפעם הראשונה טען המוסכניק שהתופעה עשויה להיפתר אחרי ניקוי בית המצערת, כשזה
לא קרה איבחן כי יש להחליף את החלק.
מלכתחילה טען שהבעיה נובעת מבית המצערת והעריך כי ניקוייה עשוי לפתור את התקלה
ועוד אז אמר שאקח בחשבון שיתכן ואדרש להחליף את החלק וכדאי שאכין את עצמי לכך.

אני מסכים איתך שהסכום שנגבה עבור הניקוי גבוה.

כשאין לי סיבה אחרת לתקלה וכשהתקלה נפתרה אחרי ההחלפה, לא נותר לי אלא להאמין שהתקלה
נבעה מבית המצערת.

יהיה מעניין לראות מה תהיינה המסקנות של חברך מהמעבדה. :)

davidmzr 29-06-14 06:46

מארק, נזכרתי שנתת לי 200 ש"ח ולא 150 כפי שקבענו בהתחלה.
לכן תקבל חזרה 200, למרות שטיפים לא מחזירים. :)
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:34.