|
עקוב אחרינו ב-RSS |
פיאט כללי מדברים על פיאט בכלליות וחדשות. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
|
|
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
22-08-08, 15:51 | #1 | |
כתבנו בצפון
הגלגלים שלי: :
|
פיאט גרנדה פונטו מודל 2008, אחרי מתיחת הפנים: המהפך. התרשמות אישית
שלום לחברי המועדון.
היום ניגשתי לסוכנות הצפונית של סמל"ת "טכנו פ.י.א צפון" כדי להתרשם מהגרנדה פונטו החדשה שהגיעה לישראל לא מזמן. מדובר על רמת אבזור "דינאמיק". בניגוד לרכב שהוצג בתערוכת אוטומטור מדגם "אקטיב" הפשוט, יש כאן מהפך אבזורי גדול. מושבים, איכות חומרים ומרווח תא הנוסעים: המושבים השתנו לטובה, הריפוד מרגיש איכותי ומפנק והמושבים נעשו נוחים מאוד. במושבים יש תמיכה לגב מה שמוסיף מהנוחות. ניתן לכוון במושבים הקדמיים את הכיסאות לגובה. תא המטען ותא הנוסעים מרווחים מאוד ביחס לרכבי סופר מיני של המתחרים. תא המטען נפתח ע"י לחצן בקונסולה המרכזית או ע"י המפתח הקפיצי שמובנה בתוכו שלט רחוק. אבזור נוחות: - הרכב כולל רדיו דיסק מקורי עם שליטה מלאה מההגה, 4 רמקולים ו- 2 טוויטרים. המערכת כוללת כניסת AUX לחיבור נגן נייד. המערכת איכותית מאוד והופעלה בסוכנות. - ידיות הרכב נצבעו בצבע הרכב בניגוד לדגמים הקודמים. המראות והפגושים צבועים בצבע הרכב כסטנדרט. - תאורה בתא המטען, חלונות חשמל קדמיים, מראות חשמל עם הפשרת אדים, גלגל רזרבי בגודל מלא בתא המטען, כיבוי מושהה של הפנסים הראשיים, מחשב דרך. לוח השעונים המפורט כולל מידע על ההילוך המשולב, מידע על המערכת המקורית, מד טמפ' חיצוני. מד סל"ד, מד חום מנוע, מד דלק ומד מהירות כמובן. לוח השעונים מצופה ע"י טבעות מניקל- מרגיש איכותי ויוקרתי. בטיחות: מערכת ABS למניעת נעילת גלגלים בחירום, מערכת EBD לחלוקת עצמות בלימה, מערכת ESP למניעת החלקה, מערכת למניעת דרדור בעלייה, 6 כריות אוויר, ביטול כרית אוויר צד נוסע, 5 כוכבים במבחני הריסוק. מנוע: ללא שינוי. מנוע 1400 סמ"ק 8 שסתומים המספק 77 כ"ס. תיבת הילוכים רובוטית בעלת 5 הילוכים כולל מצב תפעול ידני. בלמים קדמיים- דיסק. אחוריים- תוף. צריכת דלק בכביש בין עירוני יכולה להגיע ליותר מ- 19 ק"מ לליטר!! מחיר: כ- 99,000 ש"ח ללא אגרת רישוי. נשווה לדוגמא את הסקודה פביה החדשה: המחיר זהה לדגם הפשוט, כ- 99,000 ש"ח. אבל בשביל מערכת מקורית נצטרך להוסיף עוד 2500 ש"ח, בשביל שליטה ממהגה נצטרך להוסיף עוד כ- 900 ש"ח, אין מד חום מנוע בלוח שעונים!!!, אין מד דלק נורמלי אלא דיגיטלי. מה שהכי עצוב שאין אפשרות להזמין את לוח השעונים המפורט. צריכת דלק גבוהה מהפונטו. הפביה כוללת רק 4 כריות אוויר וקיבלה רק 4 כוכבים במבחני הריסוק. הייתרון היחידי זה מנוע 1.6 16 שס' ותיבת הילוכים אוט' "רגילה". את המאזדה 2 עדיף לא להשוות כלל בגלל איכות החומרים המזעזעת. הסוזוקי סוויפט קטנה משמעותית וכנראה גם עם פגמים בצבע הרכב. לסיכום: לאחר הגדלת האבזור מדובר באחת מהקניות המשתלמות בקטגוריה. בוקר טוב סמל"ת! יופי שהתעוררתם. עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. נערך לאחרונה על ידי stio : 23-08-08 ב 11:52. |
|
|
22-08-08, 17:25 | #2 |
חבר מועדון
הגלגלים שלי: Alfa Romeo 156
|
מה עם חישוקי מגנזיום, יש?
זה הדבר שביחד עם מושבים איכותיים יותר היו הכי חסרים לדעתי.
22-08-08, 17:34 | #3 |
כתבנו בצפון
|
לגבי מגנזיום לא התענינתי. גם אם יש זה בתוספת כמה אלפי שקלים.
לא התענינתי כי זה לדעתי מיותר, זה לא נותן כלום חוץ מפוזה ופחד מגניבות. אבל מה שממש עצבן אותי זה שהם לא מוכנים לייבא את הדגם הידני ברמת אבזור "דינאמיק", רק "אקטיב". אגב אפשר לבקש 1.4 ידני. |
22-08-08, 23:48 | #4 |
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
גיא, זה שסמל"ת השכילו והוסיפו איבזור זה נחמד, רק חבל שזה ממש לא יעזור להם מול צ'מפיון שקודה - שמוכרים הרבה יותר רכבים, מאמינים במוצר שלהם ובסופו של דבר מוכרים מוצר טוב משמעותית.
ואגב, בשקודה ניתן להזמין כל פריט איבזור מקורי (בתשלום כמובן), כחלק מההשתדרגות בארץ. המנכ"ל החדש טורח ונותן את לכל לקוח לרכוש פביה יחודית (ככל האפשר) ובקרוב מאוד הסופר מיני'ס המקומיות (כי חו"ל לא ממש רלוונטי לגבינו) יקבלו פאנץ' מהפביה - מבחינת היצע המנועים. נחכה לשנה הבאה - יהיה חם מתמיד בשקודה...
23-08-08, 01:23 | #5 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
אני עשיתי נסיעת מבחן על הרכב על דגם האקטיב לפני חצי שנה.
חבל רק שהמנוע הזה חלש ועצלן. כל חברה מודרנית יודעת להוציא ממנוע 1400 לפחות 100 כ"ס (שברולט אבאו, סיאט איביזה ועוד) מבחינת האיבזור כל הכבוד רק לדעתי זה מאוחר מדי ושוב הקטע של המנוע מה שמפריע לי. המנוע שלי 1250 16V מרגיש הרבה יותר חי מאשר ה1400 הזה פשוט עצלן וכבד והגיר בכלל מסרס אותו עם העברות איטיות ולא נעימות. וזה לא שהפונטו זה הרכב הכי חסכוני בשטח האבאו החדשה מוציאה תוצאות צריכה קרובות לזה ואישית הייתי מוכן לוותר על עוד 20 שקל בשבוע בשביל עוד 24 כ"ס (באבאו מנוע 1400 16V). רבאק מי מייצר היום מנוע 8 שסתומים? אצלי 150 סמ"ק פחות ו3 כ"ס יותר... וזה לא שיש הבדל גדול במומנט... מה נהיה עם פיאט החליקו על הראש?
Fiat Punto Spice ELX 16V - 2001 - Automatic נערך לאחרונה על ידי Tzvika 16V : 23-08-08 ב 01:26. |
23-08-08, 11:40 | #6 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
אתם שוכחים שמנועי ה8V מפיקים כח זמין יותר בסל"ד נמוך. זה שיש לרכב פחות הספק מירבי לא בהכרח אומר שהוא פחות טוב.
ואני לא הייתי מוכן לקבל כסף אפילו כדי לרכוש אביאו אל מול הפונטו. מצטער, החיים שלי יקרים לי מידי. |
23-08-08, 14:36 | #7 |
Member
הגלגלים שלי: שברולט אופטרה
|
לפיאט גם יש מנוע 1400 עם 100 כ"ס שמותקן בפנדה ספורט וב 500. סביר להניח שהוא גם יגיע לפונטו בשלב מסויים.
חוץ מזה , פיאט היא בין היצרניות הראשונות שהתחילו להשתמש במנועים קטנים מוגדשים ( כמו ה TSI של VW ) |
23-08-08, 21:44 | #8 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
די מוזר לי לקרוא פה איזשהו סוג של השוואה בין הגרנדה-פונטו לבין האוואו.
לאוואו יש ציון בטיחות מחפיר ונחשבת כאחת מהמכוניות הפחות טובות בקטגוריה הזו. מה, רק בגלל שיש לה איזה כמה סוסים יותר ? לפני כשנה ייעצתי לקרוב משפחה לגבי הפונטו. ראיתי את הרכב. אכן, מצאתי את כל הדברים השליליים שנכתבו על הרכב פה ובמקומות אחרים. בסופו של יום שישבתי סיכמתי את כל החסרונות והיתרונות נשאר לי רק העניין של התיבה הרובוטית שלא יכולתי לחיות איתו בגלל ההידרדרות בעלייה. נושא המנוע גם היה מציק אבל קיזזתי את זה עם צריכת דלק מעולה לקבוצה. גם הפונטו ספייס שלי היא לא טיל וכל נהג צריך להכיר את המגבלות של הרכב שלו. עכשיו, סמל"ת, לכאורה לפחות, פתרו לי את עניין ההידרדרות בעלייה. שיפרו משמעותית את האיבזור. הוסיפו גם ESP, שזו מערכת מדהימה למי שלא מכיר. בקיצור חבילה הרבה הרבה יותר אטרקטיבית. אבל סמל"ת כמו סמל"ת - מי (כיום) לכל הרוחות יודע על זה ? נכון, בהתחלה קצת פירסמו את זה אבל נגמר. אפילו האתר שלהם לא עדכני. הנה, תראו מודעה של הגרנדה-פונטו מתוך עיתון "ישראל היום" (מנוי חינם, אגב). נכון שמבצע מימון אטרקטיבי זה פרסומת מעולה אבל כל כך קשה להוסיף ולהדגיש באותה מודעה את החידושים: בטיחות, ESP, מע' למניעת הדרדרות, מע' קול מקורית. או במילים אחרות לגרום ללקוח לבוא לראות את הרכב לא רק בגלל המימון וצריכת דלק. להכניס קצת יותר מהות למודעה. לדעתי, הגרנדה-פונטו גם כעת לא תימכר במספרים גדולים יותר בגלל 5 סיבות עיקריות: 1. סמל"ת 2. זו פיאט 3. תיבה רובוטית 4. "מנוע מיושן וחלש" (למרות שזהו מנוע מודרני לחלוטין שבנוי לחיסכון בדלק) 5. ובכל זאת זו.............פיאט חבל, חבל, אוטו ממש יפה. |
23-08-08, 21:51 | #9 |
כתבנו בצפון
|
אגב, הפסים המכוערים האלו בצידי הרכב ועל המכסה מנוע ודלת תא המטען הופיעו גם ברכב התצוגה. מקווה שלא משווקים את המכוניות האלו עם הפסים האלו.
|
23-08-08, 22:17 | #10 |
צלם מערכת
הגלגלים שלי: Skoda Fabia 1.6 16V "SPORT"
|
האמת שהם כן... למרבה ההפתעה.
|
|
נושאים דומים | ||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
פונטו HGT בטרייד-אין, ראשון-לציון. התרשמות אישית בלבד. | מכירה | 20 | 23-08-08 03:13 | |
אחרי החלפת כבל קלאץ ההילוכים לא עוברין חלק מתיחת כבל תעזור? | פורום הגראז' | 1 | 04-09-07 00:54 | |
האונו האגדית חוזרת !!!! מי קונה אונו מודל 2008 ? | פיאט כללי | 11 | 01-04-07 10:57 | |
התרשמות ראשונית אחרי נסיעה בגרנדה פונטו | מועדון פיאט ישראל | 9 | 14-09-06 00:51 | |
פיאט פונטו HGT אבארת', מודל 03. | מכירה | 0 | 03-09-06 10:06 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד