|
עקוב אחרינו ב-RSS |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
|
|
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
15-05-08, 02:00 | #1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו XTZ-75 שנת 98
|
נכשלתי בטסט על צינורות בלם.פיאט פונטו.מה עושים??
היי לכולם
בטסט שהיה לפני יומיים הוכשלתי על הסעיף צינורות בלם.מדובר בפיאט פונטו שנת 95 גיר ידני 1242 סמ"ק דגם HSD. רציתי לשאול ברשותכם כמה שאלות: 1- האם מדובר על הצינורות האחוריים או הקדמיים? 2-האם בכלל יש צינורות ברקס אחוריים או שיש רק קדמיים? 3-האם לקנות רק מקורי,או שעדיף לקפוץ ל"טכנו-צינור" בת"א ולקנות ממנו?<אם יש חברה חליפית טובה ומומלצת אשמח לשמוע> 4-במידה ומחליפים את הצינורות בלם האם יש חובה להחליף גם את השמן בלם? 5-במידה וכן איזה סוג שמן בלם מתאים לפיאט פונטו הנ"ל וכמה ליטר צריך? בתודה מראש שי |
|
|
15-05-08, 07:00 | #2 |
Junior Member
הגלגלים שלי: סיטרואן ברלינגו פיאט אונו פז'ו פרטנר
|
צינורות בלם.
לפי מה שאני יודע כשמכשילים על צינורות בלם זה כי הם יבשים וסדוקים .
והגיוני ביותר שלאחר 12 שנים הם יתבלו כבר. צינורות בלם זה לא סיפור כזה יקר ואני מאמין שבהוצאה יחסית שפויה של משהו באזור ה700 שקלים אתה פותר את ה בעיה וגם כאן הגזמתי מאוד בהערכת המחיר. עם הבוחן לא כוון את פניתו לצינורות הבלם כנראה הוא דיבר על כל הצינורות אבל אם איני טועה אבל יכול להיות שכן בחלק הקדמי של של הרכב(גלגלים קדמיים ) צינורות הבלם הם ממתכת. ואחוריית הם גומי או סוג של גומי מצופה בפלדה שזורה. וכן אם מחליפים צינורות בלם יש צורך בהחלפת נוזל הבלמים שקיים במערכת עצמה אלה עם כן אתה מיתכוון לאסוף אותו בכלי כל שהוא ולהחזירו, שנישמע רעיון מיותר מאוד כי עלותו של נוזל הבלמים היא מאוד נמוכה ומיותר לעשות דבר כזה בשביל סכום כסף נמוך כל כך. ואחרי הכל שווה להשקיע כי ברקסים זה החיים שלנו והדרך היחידה לעצור וליסוע בבטחה. בהצלחה ותעדכן בעניין. |
15-05-08, 10:33 | #3 |
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
הבוחן היה צריך לציין באיזה צינורות מדובר.
יש צינורות גמישים גם מלפנים וגם מאחור. העלות שלהם נמוכה (אני חושב שבטכנו צינור זה יוצא יקר יותר), ומחליפים גם נוזל בלמים. אתה צריך נוזל בלמים DOT4
15-05-08, 12:04 | #4 |
Senior Member
|
תודה רבה לכם על תשובתכם.
אני קונה את החלקים בעצמי.האם אתם יכולים להמליץ לי מאיפה לקנות צינורות בלם,ושל איזה חברה,או שאתם ממליצים לקנות רק מקורי? בנוגע לשמן ברקס.איזה חברה מומלץ? בתודה מראש שי. נ.ב-אני יכול לשאול בטלפון את הטסטר על איזה צינורות הכשילו אותי אחוריים או קדמיים,או שאני אצטרך לנסוע אליהם עוד פעם. |
15-05-08, 12:14 | #5 |
Senior Member
|
עוד שאלה קטנה.מישהו אמר לי שהצינורות האחוריים הם ממתכת והקדמיים הם מגומי.האם זה נכון?
|
16-05-08, 01:09 | #6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Grande
|
צינורות גומי מקדימה בשביל שהגלגלים יזוזו
מאחורה ברזל עד המשאבות בלם לא תוכל להחליף לבד - צריך מיומנות + הוצאת אויר מהמערכת ע"י שני אנשים אחד לוחץ על הבלם ושני משחרר אויר מהמשאבות |
16-05-08, 20:11 | #7 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו s75 xtz
|
שלום לכם....
אני אישית החלפתי בטיפול האחרון אצל שימשון שני צינורות בלמים קידמיים העלות שלהם לא ממש יקרה למיטב זיכרוני הם עלו 285 ש"ח... הייתי מציע לך ליקפוץ ולעשות את זה במוסך כי בבטיחות לא מיתעסקים!! |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים | ||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
דיסיקם ורפידול בלם ל-hgt | פיליפ | פונטו - טכני | 1 | 03-12-07 21:00 |
מה עושים כאשר יש נזילות שמן? | ניר | פונטו - טכני | 2 | 30-11-07 22:16 |
כישלון בטסט על זיהום אוויר (אונו שנת 95) | פורום הגראז' | 15 | 08-08-07 20:56 | |
co2 גבוה בטסט מה סיבה ? | פורום הגראז' | 2 | 15-07-07 19:57 | |
איזו בדיקה מהירה עושים על מנת לראות שהבעיה היא בראש מנוע? | פורום הגראז' | 2 | 21-06-06 01:16 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד