|
עקוב אחרינו ב-RSS |
יעוץ ברכישת רכב שאלות לפני קניה. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
|
|
מועדון פיאט בפייסבוק |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
27-01-08, 14:36 | #1 | |
Member
הגלגלים שלי: I30
|
שלום לכולם + מעוניין לרכוש ספייס 2001
שלום!
אני חדש כאן בפורום והוא בהחלט נראה טוב מאד ומקצועי. אני בעלים של שרייד 93 כבר כמעט 6 שנים וממש בימים אלו אני חושב להחליף את הדייהטסו בפונטו 2001 ELX ידנית. עברתי על מספר שרשורים הקשורים לרכב גם כאן וגם בקארזפורום ובסך הכל נראה שמדובר בקנייה טובה, כמובן שבתנאי ומדובר באקזמפלר שמור. קראתי לא מעט שרשורים על בעיות אלו ואחרות אבל קשה היה לי לשים לב למשהו ספציפי שחוזר אצל כולם. כיוון שכאן יש לא מעט בעלים של הרכב המדובר, אני בטוח שתוכלו לתת לי מספר טיפים עבור מה חשוב מאד לבדוק לפני הקנייה. האם יש בעיות עיקריות וחוזרות שכדאי לשים אליהן לב? ואני מתכוון להכל, החל מבעיות חשמל קטנות ועד להגה, גיר ומנוע. תודה רבה לעונים. נערך לאחרונה על ידי IGAL : 27-01-08 ב 14:39. |
|
|
27-01-08, 17:12 | #2 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
ראשית כל, קח בחשבון שיהיה קשה למצוא רכב שמור. אז תתכונן לתהליך לא קצר, מה שכן הוא שווה את זה.
מעבר לבדיקות הרגילות אני הייתי שם דגש על הדברים הבאים: 1. בדיקה במכון מוסמך. 2. הגה - לבדוק שמסתובב לשני הכיוונים ב"קושי" זהה ושמתג ה-CITY אכן מעבירו למצב הרצוי. 3. נוזל קירור - בדוק איזה נוזל קירור יש במערכת (לרוב לא תוכל לראות ולכן תיאלץ לסמוך המוכר או על קבלה ממוסך) נוזל הקירור שאמור להיות הינו פאראפלו ולא מים רגילים או ירוקים. בד"כ רכב שיש בו מים רגילים יעיד על אחד מכמה דברים: א. אחזקה לקויה עקב חוסר ידע (מה שיכול להעיד גם על צורת האחזקה הכללית של הרכב), ב. נזילת מים או "היעלמות" של מים. בשני המקרים הדבר צריך להדליק נורה אדומה ולהבדק לעומק. בטח פרחו כמה דברים מזכרוני. בהצלחה.
27-01-08, 19:05 | #3 |
Senior Member
|
לבדוק עם חימום עובד, אם יש רטיבות בשטיח מתחת לרגלי הנוסע.
כמו שידידי רענן ציין, לבדוק נוזל קירור ותקינות ההגה. לבדוק היסטוריית טיפולים במוסך.
27-01-08, 20:33 | #4 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
היסטורית טיפולים מסודרת במוסך מורשה תבטיח (בכמעט רוב המקרים) את כל הסעיפים שהוזכרו כאן.
לגבי ההגה, אי אפשר לחזות מראש האם תקרה התופעה. אני מאמין שכולנו בני אדם הגיוניים, לפי שיחה לא ארוכה עם המוכר תוכל לקבל אומדן דיי טוב לגבי איך תוחזק הרכב. תוסיף לזה היסטורית טיפולים מסודרת במוסך מורשה ואני מאמין שתמצא את הרכב שאתה מחפש. |
27-01-08, 21:46 | #5 |
Member
|
תודה רבה על התגובות. כמה שאלות ונקודות:
1. לגבי ההגה, כמה גדול ההבדל בין המצב הרגיל למצב CITY? האם זהו הבדל שבוודאות ארגיש? 2. איך נראה נוזל הקירור שציינתם? (פאראפלו) - אני מכיר רק את הירוק 3. על מה תעיד הרטיבות מתחת לשטיחונים? 4. היסטוריית הטיפולים במוסך זה ברור וממש יעזור, אשתדל לא להתפשר על הסעיף למרות שברור שיש הרבה בעלי רכבים שלא מקפידים על הספר. 5. אין לי ספק שמשיחה עם המוכר אוכל להביא איך הרכב נשמר בכלליות במהלך השנים אך בכל זאת הייתי רוצה להכיר את הנקודות העיקריות שיש לבדוק מהסיבה הפשוטה שאני לא מכיר את הרכב בכלל. 6. האם לדעתכם יש איזשהי דרך יעילה לבדוק את מצב המזגן בחורף? הרי ברור שבתקופה קרה כמו עכשיו כל מזגן יקרר די טוב. דבר נוסף, דיברתם פה וגם בשרשורים אחרים על כך שלא קל למצוא דגם כזה שמור, האם לדעתכם לשנתון שציינתי 150-160K זהו קילומטראז' גבוה מדי? האם יש בכלל לדעתכם סיכוי למצוא יד נמוכה ועד כ100K? אשמח לשמוע עוד נקודות שחשוב לבדוק אם יעלו בדעתכם תודה נערך לאחרונה על ידי IGAL : 27-01-08 ב 21:54. |
27-01-08, 21:58 | #6 |
Senior Member
הגלגלים שלי: Fiat Punto Spice ELX 16V
|
אל תילחץ מק"מ עד 120-30 זה גם טוב ממש כמו שלי דגם הELX המפואר 80כ"ס לא נרכש הרבה על ידי חברות ליסינג והשכרה אם בכלל כמו דגם הSX. אם טופל כראוי המנוע מאוד אמין.
באמת תקפיד על טיפולים במוסכי חברה מכיוון שנוזל קירור שונה מפאראפלאו מזיק למנוע. צבעו צבע אדום ולא ניתן להשיגו בחוניות כמו אוטו דיפו אלא רק במוסכי מורשה חברה ובחנויות חלפי פיאט. רטיבות ברכב מעידה על נזילה מרדיאטור החימום או שאחת השמשות לא אטומה כמו שצריך אבל סיכוי גובהה יותר שתעיד על נזילה מרדיאטור החימום. יש הבדל עצום בין הכוח שתצטרך להפעיל בסיבוב ההגה במצב רגיל ובמצב סיטי. בכל מקרה מצב הסיטי רך יותר מדי לטעמי אתה בכלל לא מרגיש את ההגה והכביש ולדעתי די מיותר ומסוכן פרט לחניות. הרכב שלי אצלי כבר מעל שנה ורק פעם אחת השתמשתי בסיטי ההגה כוח (חשמלי רגיל) במצב רגיל גם רך מאוד ומאוד נוח.
27-01-08, 22:32 | #7 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
הפעם האחרונה שהפעלתי את מצב ה CITY הייתה בפונטו הקודמת
קיים גם פאראפלו כחול חוץ מהאדום. |
29-01-08, 15:36 | #8 |
Member
|
תודה על התגובות.
תגידו, יש דרך להבדיל הSX לELX מלבד הכיתוב מאחור? במרבית המודעות המכירה לא מציינים משום מה על איזה דגם מדובר. אגב 120-130 אלף קילומטר גם לא נשמע כל כך הרבה, בYAD2 רוב הרכבים שראיתי הם בין 150 ל200 אלף קילומטר. אשמח לשמוע עוד טיפים אם יהיו לכם! |
29-01-08, 17:48 | #9 |
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: Punto MK2 ELX 2002 Manual
|
תעיף מבט על משענות הראש בכסאות הקדמיים, אם מדובר על משענת גדולה יחסית עם חלל במרכזה מדובר על דגם SX (או S במידה והטמבונים שחורים) עם משענת הראש הינה כרית מלאה (קטנה יחסית לזו שב-S\SX אזי זו ה-ELX. בנוסף, משענות הראש ב-ELX מתכווננות.
הבדל נוסף הוא מתחת למכסה המנוע ומתבטא בצורת בית פילטר האוויר אשר ב-ELX הוא מלבני וגדול יחסית לזה שב-SX\S אשר שם הוא מעין אליפסה. בהצלחה. עריכה: ELX http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage...D=644514&Pic=2 S\SX http://www.yad2.co.il/Cars/ViewImage...D=612809&Pic=3
"הלאה הלאה, עזוב אותך שטויות, הלאה" (מיכאל 2010) נערך לאחרונה על ידי raanan_t : 29-01-08 ב 17:53. |
31-01-08, 17:17 | #10 |
Member
|
תודה רבה !
כבר חסכת לי כמה טלפונים כי אני מחפש אך ורק את הדגם עם ה80 כ"ס! אתם מכירים במקרה "ספר נהג"/"פרוספקט" עם כל הפרטים על הרכב ברשת? מלבד השרשור המצוין שמצאתי פה: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=2739 תודה |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
נושאים דומים | ||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
שלום לכולם! חדש כאן... | מועדון פיאט ישראל | 3 | 06-08-07 03:45 | |
שלום לכולם - חדש ישן..! | פיאט כללי | 5 | 27-07-07 14:22 | |
שלום לכולם ! | פיאט כללי | 3 | 19-04-07 07:28 | |
שלום לכולם ! | מועדון פיאט ישראל | 4 | 09-12-06 12:16 | |
שלום לכולם | מועדון פיאט ישראל | 4 | 01-02-06 00:21 |
פיאט