![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Junior Member
הגלגלים שלי: PUNTO SPICE DYNAMIC 16V
|
![]()
אהלן חברה
לאחרונה אני חווה בעיה עם העברת הכוח לגלגלים. כשאני לוחץ על הגז הטורים עולים האוטו נוסע אבל לא מאיץ בהתאם. יש תחושה כאילו שהקלאץ לחוץ קצת. (הפונטו ברשותי כבר שנתיים ומאז שקניתי אותה יש לה השהייה בשילוב הילוך כלומר כשאני מעביר את ההילוך מניוטרל ל דרייב לוקח שנייה או שתיים עד שההילוך נכנס אולי יש קשר בין הדברים.) הכנסתי את הרכב למוסך (לא של פיאט) והוא חיבר אותו למחשב והמחשב לא זיהה תקלות כמו כן לא נדלקו לי שום מנורות והוא בדק גם ולא חסר שמן גיר . אחר כך הוא גם עשה סיבוב ואמר שהאוטו נוסע סביר והוא לא רואה שום בעיה. העניין הוא שאני כנהג מרגיש שינוי משמעותי בביצוע של הרכב שבעבר היה מאיץ יפה ומגיב חזק לטורים. אני קצת חושש להמשיך לנסוע ככה שלא יפסיק לנסוע לי ואני אתקע ושלא יחמיר המצב ויידפק הגיר. כל עצה רעיון ותובנה יתקבלו בברכה. תודה מראש לעונים ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
הגיר הרציף הוא גיר מצוין כשהוא עובד אבל לתקן אותו יש מעטים מאוד שיכולים אם בכלל והעלות היא אסטרונומית
מנסיון שלי עם רכב של ההורים שלי תחליף שמן ופילטר גיר זה אולי ישפר במקצת אך כל זה טלוי במתי החליפו לך את שניהם? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
שמן גיר רציף
בגיר הרציף של פיאט יש לשים רק את שמן הגיר המקורי של פיאט.
בברכה - רפי לין
![]() |
#4 |
מנהל
הגלגלים שלי: פונטו GT
|
יש לי גיר כזה למכירה ירד מספייס 2002
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
הגלגלים שלי: רנו מגאן
|
אם אתה מוכרח להחליף את הגיר ואתה נמצא במרכז
אני ממליץ על מכון לגירים של יהודה (מוסך יהודה) בת ים שיפצתי שם גיר רנו מגאן הוא מוסמך בשיפוץ רכבים רבים. המחירים שלו הוגנים והשירות מצויין. בהצלחה עם שיפוץ הגיר חבר |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
תודה לעונים + עדכון
דבר ראשון תודה לכל העונים !
עדכון: מחוות דעת שנייה ונסיעת מבחן אכן מדובר בגיר שקצת מחליק. נגשתי למוסך גירים והוא ״ייעץ״ לי לשפץ אצלו את הגיר וטען שהחלפת שמן לא תעזור, כשהוא אמר לי שזה בסביבות 5,500 ללא מע״מ ושלא כדאי לי להחליף גיר במקום הבנתי את כוונתו. וכך מצאתי עצמי מתייעץ עם בעל מקצוע נוסף שטוען ששמע על הבעיה ושהבעיה לא בגיר אלא במוח של הגיר. (אני חייב להודות שלא היה לי מושג שלגיר יש מוח ![]() אני מחכה להצעת מחיר בעינין ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו elx
|
יש לי את אותה הבעיה בדיוק!! אפיל אותו רכב וגם השנתון . כנראה שזו מחלה ברכב הזה.. פחות הגיוני שזה מחשב כי הרי אנחנו מרגישים שהאוטו לא מאיץ והוא כן מחליק.. מחשב רק נותן פקודות מתי להעביר הילוך ובאיזו צורה .. ב 5000 שקל אתה רוכש גיר חדש..
שאלה אחרת האם בדקת כמה הרכב שלך שותה דלק? אצלי יוצא בערך 1:13 1:14 נסיעות בינערוניות |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
אני נוטה להסכים איתך.
גם אני לא מרגיש שמדובר בבעית מחשב.
לא בדקתי כמה הוא אוכל אבל הגיוני שהוא אוכל הרבה יותר ממה שצריך אם הטורים עולים גבוה והרכב לא מקבל את כל הכוח. שאתה אומר 5000 גיר חדש אתה מתכוון לחדש חדש או פירוק וכדומה. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
זה לא מחלה ברכב הזה בכלל.
התופעה הזו לא ידועה וכנראה אתם לא השתמשתם בשמן גיר רציף אלא בשמן גיר אוטומט. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
בחינת תפקוד במצב ידני
צריך לנסות ולהפריד בין בעיה מכאנית למחשב (כולל סנסורים). מכאן עולה הצורך בבדיקה הבאה: העבירו את מוט ההילוכים למצב ידני. האם הרכב מתפקד בצורה תקינה? האם לחיצה על דוושת המאיץ גוררת האצה (תגובה תקינה) או עלית טורים (לא תקין החלקה מכאנית....)
|
![]() |
![]() |
![]() |
כלי נושא | |
הצג מצבים | |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
החלפת ה"תפוח" ו"סקין" לדוושת בפונטו ספייס 2006 ידנית | JohnPunto | שיפורים וקוסמטיקה | 5 | 05-04-12 16:26 |
מנוע "מגמגם" - ספייס 2001 16V גיר רציף | Ron_Dadon | פונטו - טכני | 9 | 15-08-10 13:20 |
לחץ על ה"אגוזים". או האם הדוושות בפונטו ספייס צמודות מידי? | gsk | פונטו - טכני | 7 | 29-05-10 22:45 |
נורית "הגה" בפונטו ספייס" נדלקה ואז כבתה | zivoron | פונטו - טכני | 2 | 01-11-09 14:35 |
החלפת פילטר גיר רציף (אוטומט) המלצה מ-"שמשון" | student | פונטו - טכני | 2 | 31-03-08 00:24 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
ביטוח רכב
אוטוספורט, אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד